Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buksza.blog.hu

37 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudatosan kerültem a magán-nyugdíjpénztári "államosításról" a véleménynyilvánítást, ezidáig.Természetesen az idők során olvastam róla jót is, rosszat is. Rengeteg cikk jelent meg az előnyeiről és a hátrányairól. Ami nekem végig problémám volt, hogy sokan úgy…..
Egy jó összefoglaló cikk a fogyasztási hitelről: http://ateceged.hu/maganugy/becsaposak-a-fogyasztasi-hitelek..
Mi tartozik bele?A Banknak az eredeti hitelszerződés teljesítéséből adódó fizetendő költséget bele kell számítani, többek között:hitelbírálati illetve folyósítási díjkamat, illetve a tőketörlesztéshitelkeret esetén, a rendelkezésre tartási jutalékotkezelési…..
Mániám a tudatosság! Hitelfelvételkor is. Mire figyeljünk?Mire ne vegyünk fel hitelt (ha lehet)? Fogyasztásra, ide értve műszaki cikkeket, esküvőt, bútort, nyaralást. Reménytelen helyzetben az is felmerül, hogy adósságrendező hiteleket, közüzemi számlákra személyi…..
Mi, mennyibe kerül egy hónapban egy középosztálybeli családnál? A család: 4 tagú: két felnőtt, két gyerek (pelenkások), négy kerék (4 éves), egy GYED-en lévő kismama, egy vállalkozó férj, 70 m2 lakás (jelenleg albérlet) és szülői segítség. Nincs hitel.  Orvoshoz…..
buksza.blog.hu 2011.03.14 17:15:08
@Pa Lee: Nem foglaltam bele, mert szerintem az torzítaná. Amit alapul vettem időszakot, abban inkább még a saját lakás költségei voltak a jelentősek (kb. 1 hónapig szerepelt benne az albérlet). A torzítást azért gondolom, mert a kaució stb. nem a lakás "igazi" költsége.

Szerintem az lenne érdekes, hogy albérlet vs. saját lakás költség. Majd írok róla.
Az egyik gazdasági hetilapban olvastam egy cikket erről a hosszútávú takarékossági/gondoskodási formáról. Utánanéztem, azt írta ez a cikk: http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20071016-foglalkoztatoi-nyugdij-2008tol.html, hogy Elfogadta a parlament a foglalkoztatói…..
Hogyan is védekezzünk az vásárlásra ösztönzés ellen? Néhány gyakorlati jó tanács:Lista, lista, lista!Nem lehet eléggé hangsúlyozni az otthon megírt, átgondolt lista fontosságát. Persze, nem csak megírni, hanem betartani is kell. Szerintem ez a nehezebb.Menüsor.A lista…..
Bizonyára ezeket már mindenki legalább egyszer hallotta, de most olvastam egy jól összeszedett cikket és gondoltam, "továbbadom" a saját tapasztalataimmal kiegészítve.Marketinges tanulmányaim során emlékszem olyanra, hogy rengeteg dolog, mint például a fény, a sorok…..
Csak egy kis szösszenet.Megjött az egyik telekommunikációs cég számlája, amin rajta volt, hogy van tartozásunk. Ez csak azért fordulhat elő, mert nem kaptuk meg a számlát.Telefonos ügyfélszolgálatot felhívom, legyenek szívesek küldeni nekem a számlát, hogy be tudjam fizetni.…..
Adóváltozások a 2011. évben, amely a családok nagy részét érinti.Talán nem tűnik annyira fontosnak, de összeolvadt az APEH és a Vámhivatal és az új kormányhivatal neve: Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).Egykulcsos adó lesz Magyarországon is. (csak megjegyzésként írom, hogy…..
2011. január 1-től 100 ezer euróig biztosítja az Országos Betétbiztosítási Alap a hitelintézetekben elhelyezett megtakarításokat. Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás az Európai Unió betétbiztosítási direktívájának megfelelően a korábbi ötvenezerről…..
Mindenki tudja, hogy pénzügyileg milyen fontossági sorrendet kellene felállítania: 1. nyugdíjmegtakarítás (akkor is ha bízunk az államban) 2. vésztartalék gyűjtése (3-6 havi költségnek megfelelő összegű megtakarítás) 3. adósságok visszafizetése (leginkább a hitelkártya…..
Családi pénzügyek Karácsony 2010.12.24 06:56:26
Hát idén is eljött ez a nap. Túl vagyunk a karácsonyi vásárláson, az ajándékcsomagoláson, a főzésen-sütésen.Az ajándékok arra várnak, hogy kibontsuk, az ételek, hogy megegyük, a család pedig arra, hogy együtt legyünk nyugalomban és békességben. Bevallom, idén sem sikerült…..
Hát idén is eljött az idő. Eljött a harc a gépkocsi tulajdonosok kegyeiért. Váltani kell, és egyre többen meg is teszik. Ahogy mi is.Nem arról fogok írni, hogy miért kell váltani, hogy idén más a díjszámolás alapja, vagy hogy miért is fontos, hogy a biztosítók megszerezzék az…..
Családi pénzügyek Állampapírok 2010.11.03 23:15:00
Azon gondolkoztam, hogy a megtakarításunk azon részét, amelyet biztosan nem használunk a közeljövőben (1 éven belül) kölcsön adnám az államnak. Amúgy is izgatott az állampapír vásárlás témaköre. Felmentem a Magyar Államkincstár honlapjára…..
A héten láttam egy TED előadást, ami a világ problémáiról, a gazdasági krízisekről és hasonlókról szólt, és egy mondat megmaradt belőle bennem, ami megkapó tömörséggel foglalta össze a dolgok működését. Az állandó növekedésre épülő gazdaságban fontos, hogy a…..
buksza.blog.hu 2010.10.11 10:07:24
@Maggg: a legújabb bejegyzésem a korai fogyasztásra ösztönzés egy kis szeletéről beszél, vagyis, hogy nem lehet elég korán kezdeni a fogyasztásra "nevelést".
Sokszor nem is fogjuk fel, hogy mekkora szerepe van a marketingnek a vásárlási döntéseinkben.  Egy családi pénzügyekkel foglalkozó előadáson hallottam arról, hogy mennyi pénzt költenek a hitelkártya cégek arra, hogy a gyerekekkel megismertessék a cég logóját pl.: Visa,…..
"A magyar megtakarítási kultúra nemcsak a nyugat-európai, hanem a közép-európai országokéhoz képest is alulfejlett. Egyedül nálunk jellemző, hogy a lakosság jó része (háztartások 35%-a) egyáltalán nem tesz félre semmi pénzt. A maradék családokban pedig meglehetősen…..
Az emberek a havi bevételük 5-15%-át költik ennivalóra. Ez a összeg csökkenthető, vagy kordában tartható, ha előre megtervezzük, hogy mit fogunk főzni. Az anyagi vonzata mellett sok más előnyét élvezhetjük az előre elkészített menüsornak:     - kevesebb stressz,…..
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Egy korábbi bejegyzésben már írtam a bankok újonnan bevezetett költségeiről. Ott főként azokról volt szó, amelyek a késedelembe esőket, a hitelt felvevőket terhelték. Mi egyik kategóriába sem tartozunk, mégis meglepetésben volt részem, amikor, internet "bankolók"…..
Most már több személyes pénzügyekkel kapcsolatos anyagot hallottam és a legtöbb már a legelején ír arról, hogy az embereknek kb. 3-6 havi költségnek megfelelő összegű megtakarítással kellene rendelkeznie. Ez azt jelenti, hogy ha most egy adott család nettó 250.000 forintból él…..
Egy országos felmérésben a magyar lakosság megtakarítási és befetetési hajlandóságát, valamint a gazdasági ismereteit vizsgálták. Az immár világszintű két éves válság ellenére (nálunk hosszabb ideje van válság, kb. 2006-tól) sem változott a helyzet: keveset foglalkozunk a…..
Ebben a bejegyzésben a bankok költségeiről írok. Az utóbbi időben számos új díjtétel jelent meg, mint például a monitoring díj (tartozáskezelési díj, késedelmi eljárás költsége  "címmel"), rendkívüli monitoring díj, és levelezési költség. Egy korábbi…..