Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cobold

82 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A LifeInTech podcast csatornán és a LifeInTech blogon futó „Mit csinál a ...” című sorozatunkban arra adunk válaszokat, hogy az IT-ban, a különböző szerepkörökben dolgozóknak pontosan mik a feladatai, egy-egy pozíció, elnevezés valójában mit takar. Most összeszedtük az eddigi epizódokat,…..
Most történt, muszáj megosztanom, mert nagyon megütköztem.  A családban azóta több gyerek is van, és a legfiatalabb is tejfehérje allergiás. A szüleinek már nem ez az első ilyen gyereke, annak rendje és módja szerint diétás étkezést kértek az óvodában a gyereknek, orvosi…..
Pearl.79 kapta az információt a gyerekorvostól. új tejfehérjementes és laktózmentes tápszer van forgalomban. Bővebb információt ezen az oldalon találtok: http://www.novalac.net/hu/novalac-termekek/izdelek/podrobnosti/tapszerek/allernova-4/ Szemben a Milupa Pepti Plus-szal (vagy Milumil…..
Cobold 2015.12.03 21:34:02
@Peitler Halmi Annamária:
Szia, bocsánat a késői válaszért, nem vettem észre a kommentedet.
Én azért kezdtem el a blogomat, mert _sehol_ nem találtam használható recepteket. Tápszerben csak az orvosod tud segíteni, gasztroenterológus vagy allergológus.
Azt már korábban megírtam, miért is lehet érdemes a mosogatógéppel mosogatni. Arra azonban eddig talán kevesen gondoltatok, hogy miközben a gép a koszos edényeket mosogatja addig az ebédet is megfőzi helyettetek!A módszerhez egy légmentesen zárható befőttesüvegre (vagy…..
Az egészséges fejlődésű kisfiúk jelentős része kukás akar lenni, ha felnő. A csírákat csak a nagy és büdös autó érdekli, és hogy hátul lehet állva utazni, a profibbak viszont megtervezik az útvonalat is a telephely, a lakossági ügyfélhálózat - értsd lakótelep - és a…..
120 ezer izzó világítja meg a London-Heathrow Repülőtér 5-ös terminálját, ami nagyon menő dolog, csakhogy az épület 2008-as átadása óta senki nem cserélt azokat. Azóta 60%-uk kiégett és nagyjából senki sem tudja, hogyan kellene majd kicserélni. Mármint természetesen nem…..
Cobold 2013.11.26 21:27:07
@CsakMintTe: Feltúrni nem tudom, de én emlékszem rá.
Minden mentes ételek Mikulás 2012.11.21 10:30:00
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Közeleg a Mikulás ideje. Az allergiás gyerekeknek kérdéses, mit is hoz a kis csizmába.  Amikor nálunk még aktuális volt a kérdés, vért izzadva kerestem olyan csokifigurát, amiben…..
Cobold 2012.11.27 22:27:30
@vincent19:
Szia!
Ha valóban jó az oldal, nyugodtan linkeld be ide, sőt, jó is, ha belinkeled, mert akkor többen megismerhetik. (Mostanában - sajnos vagy szerencsére? - sokan olvasnak minket, pedig mi keveset írunk.)
Vagy van valami konkrét okod, amiért nem szeretnéd belinkelni?
Cobold 2012.11.27 22:28:34
@turtundi:
Szia!
Lehagytad a lényeget, a linket. Megteszed, hogy pótolod? Köszi.
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  Hozzávalók: 1 fej brokkoli 3 szem krumpli só, petrezselyem, bazsalikom, majoranna, kömény 2 ek búzaliszt (gluténtartalmú) vagy 3 ek rizsliszt (gluténmentes) kevés zsiradék fokhagyma és/vagy…..
Sokatokban felmerül a kérdés, hogy a statisztika fülön található adatokból melyik mit jelent. Erre próbálok meg válaszolni egy egyszerű példával: Ez a sor azt jelenti, hogy 2015. 04. 06-án 60 különböző számítógépről (Látogató), összesen 63-szor léptek be (Látogatás)…..
Cobold 2012.06.07 20:54:40
@ugornyafotok: Ez engem is érdekel. Rendszeresen néztem eddig.
Drága bloggerek! Eljött az ideje, hogy több mint fél évvel az új Blog.hu admin bemutatkozása után véglegesen átálljunk az új rendszerre. A régi felület fölött fokozatosan veszi át az uralmat az új, amit már jelenleg is lényegesen többen használtok. Az átállás során…..
Minden mentes ételek Rólunk 2011.08.25 12:00:00
Úgy gondoljuk, hogy az oldal indulása óta eltelt idő indokolttá teszi, hogy kicsit írjunk magunkról, miért is csináljuk ezt. Fogadjátok szeretettel ezt a kis bemutatkozást. Pearl.79 Kisfiamnál, Bencénél 4 hónapos kora körül merült fel, hogy valamire allergiás - ekkor még csak…..
Ha New Yorkba mész, és számít a pénz, akkor sokat kell böngészned a szállásokat kínáló oldalakat. New Yorkban az ingatlanárak számunkra elképzelhetetlen magasan szárnyalnak. Különösen igaz ez a manhattani lakásokra. Éppen ezért nem véletlen, hogy a new yorkiak java része…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Amikor kislány voltam, nagymamámnál a kedvenc ételem a rántott galamb volt. Emlékeimben pazar ételként élt, de felnőtt koromból sokáig kimaradt.  Vidéken régen gyakori volt a…..
Ősszel sor került Zsófi nátrium-benzoát terhelésére. Ez a vizsgálat teljesen különbözött a korábbi, általános tartósítószer allergia vizsgálattól.Nekünk kellett vinni a na-benzoátot, ebből készítettek törzsoldatot. Először a karját bekente az asszisztens na-benzoát…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  A sárgaborsó főzelék teljesen hasonlóan készül, mint a sárgaborsó leves. Különbségek a fűszerezésben és a sűrítésben vannak.…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó (1-2 db) sárgarépa, (1db) fehérrépa petrezselyemzöld esetleg szalonna (kis darab, lehet egy szelet vékony császárszalonna is) vöröshagyma és/vagy fokhagyma…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  Hozzávalók: Pulykamell (50 dkg) vöröshagyma só bors rizstejszín (esetleg zabtejszín, vagy ha valaki nem allergiás, szójatejszín, igazi tejszín) 1 dobozzal rizs (2…..
Ismét frissült a tartalomjegyzék. Már ideje volt. Szeretnék kicsit többet foglalkozni a bloggal, de annyi minden más köti le az energiáimat... Pedig írni volna miről (hajaj, mennyi vázlat van...). Addig is, várjuk az észrevételeket, megjegyzéseket, kommentek formájában. (Idővel…..
Fogadjátok szeretettel tikktakk beszámolóját, hogyan igyekezett megfejteni, vajon laktózintoleranciában szenved-e a kisfia. A történet remélhetőleg folytatódik majd. Kisfiam, aki most tölti be az 5 évet, egészséges babaként született, elég nagy baba volt, császárral ugyan,…..
Minden mentes ételek Mézeskalács 2011.12.20 22:30:00
tejmentes  laktózmentes  szójamentes  Közeleg a karácsony, biztos elárasztják a netet a mézeskalács receptek, én sem fogok kimaradni. 3 különböző receptet fogok közölni. Nagyon hasonlóak. Mi egyébként nem csak…..
Minden mentes ételek Paleo 2011.11.30 12:00:00
Ha valaki nekem azt mondja, hogy paleo étrend, mert az milyen egészséges, hiszen az ősember is ezt ette, és az biztos jóóó, akkor elhajtom. Ha már érvelni is tud mellette, hogy miért egészséges, mert enzimek, meg emésztőszervrendszer, meg egyebek, akkor meghallgatom. Ha valaki pedig…..
Minden mentes ételek Sütőtök 2011.11.24 10:00:00
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Mostanában kicsit ritkultak a posztok, nem mintha nem lenne miről írnunk, de nagyon zsúfoltak a napjaink. Azért nem tűntünk el, bár a törzsközönségünk saját magunk vagyunk elsősorban :)…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Nem tudom, másoknál ez hogy van, de ami a családomat illeti, a pulykamáj mindent visz. Nem eszik meg a sertésmájat (jó, áztathatnám tejbe, de ne vicceljünk :P). A csirkemáj a család egy…..