Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kulalak

0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan sorozatok, amikkel nem foglalkozunk eleget, egyrészt, mert a lustaság nagy úr, másrészt meg azért, mert a 470-520 évi sorozatból (2017-es ill. 2018-ra jósolt adat) egyszerűen kimaradnak olyanok, akikkel pedig foglalkozni kellene, Sajnos, hadd tegyem hozzá gyorsan. DEÁMBÁRAZONBAN.…..
bircahang Egy muszlim véleménye 2017.08.23 17:17:00
A napokban beszélgettem egy muszlimmal. Amolyan kulturális muszlim. Azaz kb. úgy muszlim, ahogy a magyarok többsége keresztény: ismeri félig-meddig a muszlim tanítást, de a gyakorlatban nem él a vallása szerint, azaz csak a legnagyobb ünnepeket üli meg, s muszlim templomot csak akkor…..
kulalak 2017.08.24 02:42:39
@Se vasalo se munka: Szvsz nincs ilyen pont. Médiát lekapcsolva, infó hiányában nem lehetne "nezni kivulrol az esemenyeket". Azt hiszem a Star trekes univerzumban van valami "prime direktive", de persze ott is folyton megszegik. Amig nem volt "élő" közvetités, nem volt "nemzetközi fölháborodás" sem. Az vesse rájuk az első követ aki maga sosem vétkezett.

Nekem az ukrán meg orosz haverom továbbra is elvan egymással, az ukrán elismeri, hogy rablott országuk van és esze ágában sincs a Krimért a kisujját mozditani, az orosz meg nem akarja Odesszát is. Igen, minden diktátort a helyén hagynék. Csinálja ki a saját népe. A médiát meg sokkal keményebben szabályoznám, mert az üzlet-pénz, hatalomág.

Észak Korea választ fog adni a kérdésedre.
"Akkor nemesb-é a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?"
1912. A szentpétervári Nemzetközi Kereskedelmi Bank páncéltermének széfjei. Az ilyen banktermekről nagyon kevés fotó lelhető fel..
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
71 évvel ezelőtt, 1945 augusztus 6-án reggel 8 óra 15 perckor egy Paul W. Tibbets nevű ezredes utasítást adott az Enola Gay nevű B-29 es bombázó kioldó tisztjének, hogy dobja le a Dél-Japánban fekvő Hirosima városára a Little Boy –nak nevezett 15 kilotonnás atombombát. A becsapódást vakító villanás…..
1972. Tankolás az ÁFOR kútnál. A kép a Faluszéli házak című film forgatásakor készült. Forrás: FORTEPAN  ..
Mindenkinek megvannak a maga kedvenc Youtube „celebjei”. Még a rockereknek is bőségesen akad csemege a különböző szórakoztató videókból, legyen az ember fia elitista, vagy csak egyszeri rocker, aki csupán a jókedvet kutatja az Internet bugyraiban. Persze ezt a fajta szórakozást is…..
Az erotika és a humor mindig utat tör magának, különösen akkor, ha egyesített erővel támadnak szegény nézők rekeszizmai ellen. Tímár Péter abszurd vígjátéka már nagyon régen kultfilmnek számít, nekem eddig még nem volt hozzá szerencsém, most azonban egy szomorú hír miatt…..
Fekete csütörtök, mondják a tegnapi napról a sorozatvilágban, és valahol joggal, hiszen abban az évben, amiben soha nem látott mennyiségű új tartalom került/kerül képernyőre (350 felett), egy délután alatt a network tévék 14 sorozatot adtak át az örökkévalóságnak, ami azért elég kemény. Az ABC-nél…..
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
kulalak 2016.05.01 09:00:51
Az alvás az emberi szervezet alapvető igénye, mely nélkül nem tud megfelelően működni. Átlagos felnőtt ember alvásigénye egy éjszaka 7 - 9 óra között mozog, legtöbbünk azonban a legritkább esetben tud ennyi időt alvásra szánni. Természetesen egy egyéjszakás kialvatlanság még nem fog komoly…..
Idén másodszor jelent meg magyarul a New York Times éves kiadványa, a Turning Points (Fordulópontok). A 2016 várható trendjeivel beharangozott Fordulópontok kiemelt témája a terrorizmus elleni harc, a menekültkérdés és persze az internet. Meglepő vízióból azonban kevés van a lapban, inkább egy…..
Haha. @donlemon is officially cut off. #CNNNYE #nicerackkathy pic.twitter.com/tKwrbmBRRf— Mike B. (@42MikeB) 2016. január 1. A tegnap esti szilveszterezés, pontosabban az elfogyasztott alkoholmennyiség igencsak az agyára ment a CNN riporterének, Don Lemonnak, mert amikor élőben kapcsolták…..
Miközben Magyarországról továbbra is sokan mennek el külföldre dolgozni és élni, olyannyira, hogy a számok lassan rekordot döntenek, a Magyarországon élő külföldiek közül sokan kifejezetten jól érzik magukat. Legalábbis ezt sugallja egy friss felmérés. Eger (fotó: flickr.com…..
kulalak 2015.08.28 00:59:17
@Alick: Teljesen igazad van. Ezt látják a külföldiek is.
Sepp Blatter pedig a közepén dagonyázó sertés. Egy amerikai tévéműsor angol bemondója, vagyis, jól van, ZSENIÁLIS MŰSORVEZETŐJE foglalta össze mindazt, amit gondolunk a világ legkorruptabb sportszervezetéről.     ..
A vasárnapi nyitvatartás megszüntetése felrázta a mindennapjainkat, de milyen múltra tekint vissza a magyar élelmiszerkereskedelem? Az első KÖZÉRT 1948-ban, a kommunista hatalomátvételt követően nyitott meg és a Budapest Székesfőváros Községi Élelmiszerárusító Üzemének jogelődjeként működött. A…..
Eddig minden tippem tökéletesen bejött a tévés évadot illetően, bárcsak a lottón is így menne a tippelgetés, de hagyjuk. Az ABC a Forever című drámának adott még egy esélyt, pontosabban még kilenc epizódot az első körben berendelt 13 mellé. A Foreverben Ioan Gruffudd egy olyan…..
Ma van a közmédia napja, (oppardon, A Közmédia Napja, nehogy baj legyen majd ebből is) ami többek között azért is nagyon vicces, mert a comment:com ellen indított egyik perük keresetében azt írják igen kioktató stílusban, hogy olyan, hogy közmédia, nem létezik, ilyen szervezet…..
kulalak 2014.11.10 21:34:38
@kurul: "Igen, a Fideszre szavaztam, és igen amit a közmédia művel az szerintem is borzasztóan szégyenletes!"

Beszántanám, sóval behinteném, az újat az amerikai PBS mintájára alkotnám meg és a kertévéket orrba-szájba adóztatnám, mert túl sok tévét nézünk még mindig.

Ez van.
Száműzetés, kiközösítés, elutasítás. A legősibb büntetési módok, még akkor is, ha valójában nem éri fizikai fájdalom az embert, nem kerül börtönbe, élheti tovább az életét ugyanúgy, ahogy eddig - csak máshol, vagy másokkal. Egyszer, gimnazista koromban, renitens…..
kulalak 2014.10.25 22:39:10
@FMR: így van. De azért a tengeralattjárók legénységét átválogatják :)
Az a jó a modern televíziózásban, hogy (ésszerű korlátokon belül, az olyan extremitásoktól eltekintve, mint mondjuk, Magyarország) tökmindegy, egy sorozat hol készül, hiszen a rendelkezésre álló technikai eszközpark nagyjából ugyanolyan, így a minőségnek ebből a szempontból…..
Kisdiákként az első komoly döntési helyzet - ami az ember életét már vastagon meghatározhatja - nyolcadik osztályban jön el, amikor is a középiskolai továbbtanulásról kell dönteni a 13-14 éves nebulóknak, ami ilyen idős korban még nem feltétlenül egyszerű feladat. A diákok…..