Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisebbség

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ÁNTSZ közleménye szerint nyitott kapukat döngetünk, hiszen eddig is minden panaszt kivizsgáltak. Csakhogya a kórházi fertőzések visszaszorításáért indított kampányunk nem az egyedi panaszok kivizsgálásáról szól, hanem a rendszer működési hiányosságairól. Az ÁNTSZ-nek kell biztosítania az…..
Kisebbség 2017.03.16 18:45:34
@Asbóth Márton: Tehát költsük a teljes magyar GDP-t az egészségügyre és a TASZ akkor is elégedetlen lesz, hiszen még több pénzzel meg lehet menteni még 1-2 embert.
Kisebbség 2017.03.28 11:16:47
@Asbóth Márton: Egyrészt ez mennyiben magyarázza azt, hogy vagy szándékosan csúsztattál, vagy csak szépen felmondtad a betanult számokat, és fogalmad nincs a dolgokról? Másrészt ha megnézed, akkor semmivel sem frissebb, mint amit én is linkeltem, mindkettőnél a 2015-ös év az utolsó. Olyan cikket linkelni, ahol a cím is hazudik (7 év vs 2010-2015, ami a legjobb indulattal is maximum 6 év), hmm. De azért beszélhetünk a cikkben levő grafikonokról is. Az Orbán kormány a 2011-2015 évben dönthetett az eü. kiadásokról. 5 évből 3 évben nőtt az egy főre eső egészségügyi kiadások reálértéke. Előtte 5 évből 4-ben csökkent. Abszolút értéket tekintve egy évben volt csökkenés (akkor kb 1%), az összes többiben nőtt. "Magyarországon az egészségügyi kiadás 2015-ben vásárlóerőparitáson számolva lakosonként 1371 euró volt, még az EU-28-ak 2781 eurós átlagának felét sem érte el." Ha megnézed a egy főre jutó GDP vásárlóerőparitáson (ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00114&plugin=1), akkor az Magyarországon az EU-28-nak kb. kétharmada. Így már kicsit más a felét se érte-e el, igaz? " A kiadások harmadát a lakosság közvetlenül finanszírozza - derül ki", (inkább 30%, de közel van), ha megnézed az Eu-28 átlaga meg a negyede (25%). Negyedrészt a költés szerkezete sokat javult, és a szar arányokat a több pénz beleöntése csak konzerválja. "És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a nyugati országok, amik a GDP-jük 9-10%-át költik az egészségügy finanszírozására, mivel jóval magasabb a GDP-jük, abszolút értékben aránytalanul többet költenek, mint mi." Na nézzük mennyivel lennétek talán elégedettek (egyszerűség kedvéért azzal számolok, hogy ugyanakkora arányban költenek a GDP-ből, így csak a 2 GDP aránya határozza meg hogy szerintetek mennyit kellene költeni, ország és magyar GDP arányában a költés): Belgium kb 25%, Németország kb 200%, Spanyol kb 70%, Francia kb kb 140%, Olaszország kb 105%, Hollandia, kb 42% UK kb 160%. És még ott is halnak meg emberek, akiket több pénzzel megmenthetnének. Így netán dereng már, hogy teljesen irreális elképzeléseitek vannak? Szép dolog álmodozni, de a lehetetlent számonkérni máson... Majd ha legalább a TASZ-tól kapott fizetésetek nagy részét befizetitek az eü kasszába, akkor gondolkodhattok ilyen elvárásokkal(mondjuk a 30 munkatárs összesen olyan 80-100 millió körül)
A Kormány terve a közoktatás kiszervezése az egyházaknak egyre növekvő mértékben. A világnézetileg semleges oktatás biztosítása az állam kötelessége. Szülőként Te is tehetsz érte: mindig a szülők döntése is, hogy egy iskola egyházi fenntartásba kerül-e. Ha nem tetszik, hogy egyházi kézbe kerül az…..
Nem ültette le a bíróság a roma közmunkások elleni csoportos, felfegyverkezett támadást vezető férfit elsőfokon. A többi elkövetőt a rendőrség nem találta meg...
Ha súlyosan, halmozottan fogyatékos a kisfiad, az iskolaév első napja csalódást okozhat neked. A szomszéd fia csinos mellénykében vágtat az évnyitóra, de előttetek talán bezárják a gyógypedagógiai iskolákat is. Vannak, akiknek sikerül, és vannak, akik kimaradnak. Sokan eltévedtek már ebben a…..
Rodrigo Duterte alias „A Büntető”, Fülöp-szigetek új elnöke igyekszik tartani magát a választási ígéretéhez, miszerint fél év alatt felszámolja a bűnözést, ami érdekében tízezreket ölet meg. Alig három hónappal ezelőtti megválasztása óta több mint 700 feltételezett drogkereskedőt és – fogyasztót…..
Kisebbség 2016.08.15 12:05:30
@kardostamas: Akkor te meg a kábszerkereskedők becsületét véded? Akikkel a haza fényre derül, de nélkülük sötét nyomorúság köszönt be?
Ha fogyatékos a fiad vagy a lányod, gyakran irgalmatlan nehéz lehet az életed.  Talán még mindig azt kérdezgeted magadtól, hogy miért éppen a te gyermeked sérült meg. De biztosan eleged van a szánakozó pillantásokból és a lesütött szemekből. Torkig lehetsz az iskolákkal és óvodákkal, ahová nem…..
Kisebbség 2016.07.19 12:54:09
@verdestamas: Kedves Tamás!

Állandóan azt hangoztatjátok, hogy elég csak akarni a segítéshez. Akkor most írd le, hogy nem akartunk segíteni, ne a süket szöveget nyomjad. Bár felőlem fel is köphetsz és aláállhatsz, hogy nem vagytok képesek arra, amit másoktól hangosan követeltek.
Kisebbség 2016.07.22 16:17:36
@verdestamas: Ti mindig nagyon tudjátok osztani az észt, hogy mit és hogyan kellene az államnak csinálni. Most akkor vagy nem tudjátok, hogy hogyan kellett volna segíteni, vagy nem akartatok segíteni. De az helyett hogy ezt leírtad, bevallotad volna, süketeltél: "Nagyon örülök, hogy sikerült megoldani, és ugyanennyire sajnálom, hogy nem tudtunk segíteni tavaly."
Blogsorozatunkban a 2011-es gyöngyöspatai események kapcsán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ellen megindított közérdekű perünkben született első- és másodfokú bírósági ítéleteket hasonlítjuk össze. A két ítélet az alapjogi bíráskodás szempontjából szöges ellentétben áll egymással. Nagy a tétje a…..
Korábban írtam arról, hogy manapság a Biblia sok része, leginkább a Genezis értelmezésének elfogadott módja a metaforikus értelmezés. Továbbá arról is, hogy teljesen következetlen dolog az, hogy ha egyes részeket metaforikusan értelmeznek, akkor másokat miért vesznek szó szerint, mint például Jézus…..
Kisebbség 2016.03.14 00:57:40
@Atomic Warning: Bolyai-Lobacsevszkij vs Euklidész?
A jelenlegi menekültek (és bevándorlók) nagy részéről jogosan feltételezik az emberek, hogy muszlimok, hiszen olyan országokból jönnek, amelyek dominánsan iszlám vallásúak. Szíriában például a Wikipédia szerint mintegy 10 százalék keresztény van, és a maradék nagyjából…..
Kisebbség 2016.03.14 00:46:48
@Brendel Mátyás: És a kommunizmus az milyen vallás ?
Az Egri Törvényszék mai ítéletében kimondta, hogy a rendőrség 2011-ben Gyöngyöspatán nem védte meg a szélsőségesektől megfélemlített roma lakosságot, és ezzel megsértette egyenlő bánásmódhoz való jogukat. Először mondta ki magyar bíróság azt is, hogy a rendőrség bírságolási gyakorlata is lehet…..
Lépésről lépésre tettek bennünket társtettessé az embertelenségben. (Utólagos kiegészítés Kocsis Fülöp metropolita imájából vett részletekkel a szavazási táblázat előtt.) Mindenekelőtt: ne vegyünk minden migránst egy kalap alá! Nyilván a többség azért hagyta ott…..
Kisebbség 2015.09.18 09:23:54
@Kabai Domokos Lajos:
"Olyan emberáradat érkezett, amelyet képtelenek vagyunk kellő szeretettel befogadni. Talán joggal róhatnak meg minket ezért, amikor úgy érezzük, befogadóképességünk határaihoz értünk. Ha végtelen szeretettel rendelkeznénk, akkor gond nélkül tudnánk cselekedni. Tudnánk azt is, hogy mit kell tennünk, hisz a végtelen szeretet tökéletes tisztánlátást is adna nekünk. Fájdalom, ezzel most nem rendelkezünk. Marad a sötétben tapogatózás, a bizonytalanság, a jövőtől való félelem. És marad a szeretetadás töredékessége. ... Ha a huszonegyedik századi népvándorlás elsöpri Európát, az csak azért lesz, mert elgyöngült a hitünk, mert elfogyott a szeretetünk. Kerítéssel, határzárral, rendőri beavatkozással nem tudjuk megvédeni sem hazánkat sem kultúránkat. Ezek szükséges rendelkezések, hogy a rendet valamelyest fönntarthassuk, de végső megoldást csak a belső erő adhat."

Mert a pénz és a munkahely a fán terem, csak kedvességgel megoldható minden.
Afganisztán: 30 millió fő
Pakisztán: 182 millió fő
Banglades 156 millió fő
Szíria: 23 millió fő
Irak 33 millió fő
Irán 77 millió fő
Együtt kb. annyi mint az EU lakossága. (Mindegyikből adtak be Magyarországon kérelmet, nem is keveset. )
Vagy integrálunk, vagy ártatlan tömegek halálában leszünk részesek, és akkor biztosan elsöpörnek bennünket a menekülők. Itt a válasz mindazoknak, akik eddig azt hitték, hogy a magyar–szerb határra húzott kerítés megállíthatja a menekültáradatot, s ezzel Orbán Viktor…..
Kisebbség 2015.09.14 23:01:59
@Kabai Domokos Lajos: Persze neked a Vörös őrség meg a Lenin fiúk szimpatikusak
A TASZ jelenti Mit érdemel? 2015.09.08 16:15:45
Mit érdemel az a szülő páros, aki a jelzőrendszer szerint nem megfelelően neveli a gyerekeit? A gyerekvédelmi törvény tökéletesen rendelkezik erről. Családba fogadás, helyettesítő szülői szolgálat, ideiglenes hatályú elhelyezés. Ha az utóbbi mellett döntenek, a szülőknek a törvény szerint harminc…..
Kisebbség 2015.09.11 15:12:36
@Ildiko az otodik orszagbol: Ismerve a TASZ-ok cikkeit, jó esetben is csak a valóság negyede van bennük. Bármi, ami ellentmond az elképzelésüknek, azt a hallgatás homálya fedi. Röviden: a tapasztalat miatt, nem a TASZ verziója mellett áll a többség.
Magyarországon egyre divatosabbá válik az a felháborító nézet, hogy a nők nem szülőgépek és konyharobotok, hanem emberek, akiknek joguk van karriert építeni, ugyanolyan munkabért kapni ugyanazért a munkáért, sőt, még nadrágot is hordani. Ezt a bullshitet úgy hívják, hogy…..
Kisebbség 2015.08.25 10:03:19
@Vitalea: "A munkaerőpiacon viszont az azonos kompetenciával rendelkező emberek között a férfiak gyakran előnyt élveznek a nőkkel szemben, ráadásul magasabb fizetést kapnak és előbb léptetik őket elő, tehát nem azonosan érvényesülnek a jogaik-->nincs valódi jogegyenlőség."
Elolvastad egyáltalán a korábban belinkelt dolgokat?
A férfiak és nők fizetése között csak a legmagasabb szinten van különbség. Ahol már szinte biztos nincsen két azonos kompetenciájú ember. Másrészt a legtöbb képesség a férfiaknál jobban szór, mint a nőknél, így minél inkább felfele (vagy lefele) mész, annál nagyobb a férfiak aránya.
Azt meg senki se tiltja meg, hogy a lányok jól kereső informatikusnak, mérnöknek tanuljanak. Sőt még plusz pontot se kapnak a fiúk ha ide jelentkeznek. Mégsem találsz tömegével lányokat ilyen szakokon. Biztos a gonosz szexizmus miatt.
Kisebbség 2015.08.25 11:59:04
@Vitalea: Jó értem, a NANE kiadványa, amelyik hivatkozik a PATENT-re, amely hivatkozik a NANE-ra, az hiteles, a másé meg nem. Oké. A 20% amúgy jön ki, hogy a férfiak összes keresetét elosztják a férfiak számával, a nőkét a nőkével. Az, hogy ki milyen beosztásban, mennyit dolgozott a kanyarban sincs. Van olyan kimutatás, ahol a mérhető! dolgok alapján elkezdték korrigálni és akkor a végére 3-7% különbség maradt. Azaz 1 millás fizetésnél 70 ezres különbség. De mutass például a közalkalmazotti bértáblában olyan rubrikát, ahol a nem szerint jár a férfiaknak 20% pótlék. Értem én, hogy write only üzemmód kényelmes, meg ismételgetni egy számot könnyű. Nem kell utánanézni, hogy az mit jelent (kb annyit, mint a gyümölcsök és a zöldségek átlagárát összehasonlítani), hogyan jött ki.
"Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Schiffer András, az LMP társelnöke részvételével, Hogyan tovább, Magyarország? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a…..
Kisebbség 2015.08.20 23:47:51
@camilló: Csak egy nagyon rövid belevau.
"Egy általam tisztelt forradalmár, azt az elvet vallotta, hogy ha egy állásra két ember pályázik, akkor a gyengébbnek kell oda adni az állást, mivel az erősebb képességű, jobb eséllyel találhat magának másik állást!" Éljenek a hülyék, ők irányítsanak mindent, mert segíteni kell őket.
"Minden ember egyenlő, és az össztársadalmi érdek is ezt diktálja. A mérnök semmit nem ér a szakmunkások, segédmunkások nélkül, és viszont! Egymásra vagyunk utalva, mindenki pont ugyan olyan fontos mint a másik! "
Műtsön téged az utcaseprő, és a segédmunkás tervezze a házad.
"A "létezett szocializmusban" a jövedelmi olló 4x-es volt! Most 12x-es! Az akkori elosztás igazságosabb volt, mint a mostani!"
Akkor ezek szerint számodra az 1x-es a legigazságosabb? Tök mindegy ki mennyit tanul, mennyi munkát végez, kapjon mindenki ugyanannyit? Ember, bingó, föltaláltad az egyszerűsített kommunizmust.
Kisebbség 2015.08.23 13:05:36
@camilló: Ha a legjobb képességű mindig visszalép a gyengébb képességű javára, akkor ő csak abban az esetben jut munkához, ha csak ő tudja csinálni, vagy csak ő jelentkezik. Ilyen szinte sehol nincs. Ergo a legjobb képességűek nem fognak a te esetedben dolgozni. Ráadásul mindenütt a leggyengébb képességű kerülne kiválasztásra, ami egyenlő azzal (minimális sarkítással), hogy a jelentkezők közül a leghülyébb. Ha nincs különösebb előírás (márpedig pl. képviselőként, köztársasági elnökként és még pár helyen nincs), akkor ez egyenértékű azzal, hogy a leghülyébb fog irányítani.
Megértem, hogy téged ez nem zavar, engem igen.

Egy mérnök tud segédmunkási feladatot elvégezni (ha kell), de a segédmunkás nem fog tudni megtervezni egy hidat, épületet, gépet. Biztos képes lenne rá egy részük ha tanult volna, de abban is biztos vagyok, hogy ez elhanyagolható részük. Innentől kezdve az egyenlőségük erősen kérdőjeles.
Súlyosan megsértették ügyfeleink alkotmányos jogait a SUN fesztiválon drog után kutató rendőrök – panaszt tettünk a Független Rendészeti Panasztestületnél...
Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bírósága (Bíróság) egyhangúan úgy döntött hogy az olasz állam sérti az azonos nemű párok alapvető jogait, ha nem biztosít a kapcsolatuknak jogi elismerést és védelmet. Három olasz meleg pár tett panaszt az olasz állam ellen a…..
Kisebbség 2015.08.02 13:01:37
@Miegér: Ha emberi alapjog, akkor milyen alapon rekeszted ki a 13 éves K.J.-t ebből? Vagy a 20 éves U.H.-t aki egyedül van? Vagy mégse alapjog akkor?
A pedofil úgy jött elő, hogy arról is olvastam már tanulmányt, hogy genetikai ok lehet mögötte. Tudod a melegek és támogatóik érvelnek azzal, hogy genetikai ok és ők nem tehetnek róla. Ha egyik esetben elfogadod, akkor a másikban miért nem?

Nyuszifül, ha már egyenjogú akkor szerinted ugyanolyan értékes? K.J. aki 12 év alatt végezte el az általánost és még azután is funkcionális analfabéta, az ugyanolyan értékes az állam számára, mint B.Z. aki szintén 30 éves, és orvos vagy feltaláló?

Az állam elvileg előírhatná a gyerekvállalás kötelezettségét, de nem teszi. De ettől még tény, hogy heteroszexuális házasságok átlagában a gyerek létrejötte nullánál nagyobb valószínűségű. A melegeknél ez biztosan zérus.
Képzeld hallottam az örökbefogadásról, és azt is, hogy nem vizsgálják, hogy valaki forró-e, mint a kályha, vagy hideg mint a jégcsap.
Tudod a nevelés nem 100%-os, tehát az ellenérved hamis.
ÉS annyira kedves vagy, hogy szerinted jó ötlet gyerekeken kísérletezni, mert még nincs (vagy csak nem pc nyilvánosságra hozni) az ellenkező véleményt/tanulmányt.
Kisebbség 2015.08.02 14:22:31
@Miegér: Az azért megvan, hogy akkor csak idő kérdése és csak meleg családok lesznek? Ki fog akkor szülni nekik gyereket, akit a szent egyenjogúság nevében nevelhetnek.
Egyébként, ha 2 férfi neveli akkor honnan lát normális anyamintát (fordított esetben apamintát) a gyerek? Ja, sehonnan. Akkor honnan tudná, hogy neki magának milyennek kell lennie, vagy milyen párt kellene választania? Csak súgom, hogy olyan felmérés van, ahol csak egy mintát láttak a gyerekek és négyszer nagyobb volt a deviáns viselkedés(kábszerezés, bűnözés...).
Kisebbség 2015.08.03 16:52:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miegérnek jelenleg egy nagyon komoly érve áll még a melegházasság mellett, a "csak". De nem veszi észre.
Judit az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pszichológiai tudományokban doktori (PhD) fokozatot szerzett, így döntött az egyetem Doktori Tanácsa. Mégsem vehette át a doktori fokozat megszerzését igazoló oklevelét, mert az egyetemi doktori szabályzata szerinti esküt lelkiismereti okból nem tette le...
Kisebbség 2015.07.22 20:09:16
@paragrafus: Az alkotmány pont ugyanaz, mint matematikában az axióma. Van, nem kérdőjelezed meg, és abból, azon belül vezeted le a többit. Attól még az axiómarendszerek nem feltétlenül koherensek egymással. És ami az egyikben igaz, a másikban hamis.

@TASZ: Ugye akkor ha netán, véletlenül (Isten mentsen tőle) bevezetik a melegek házasságát, akkor az anyakönyvvezető megtagadhatja lelkiismereti okra hivatkozva? Vagy az orvos az abortuszt?
A TASZ jelenti Uszító akasztás 2015.07.16 11:19:20
Uszítás miatt eljárás indult Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester ellen. A híresen homofób, rasszista és összeesküvés-elmélet hívő politikus és performanszművész tavaly augusztusban, Érpatak főterén akasztott fel két izraeli politikust szimbolizáló bábut. A…..
Kisebbség 2015.07.17 10:43:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Értem én, hogy miről van szó, csak a TASZ nem érti. Ezért írtam, hogy üljenek le és gondolják át még egyszer. Bár a logika nem erős oldaluk.
Ezen a blogon 2009-ben írtam utoljára a Budapest Pride-ról "Melegfelvonulás, hideg fejjel" címmel. A bejegyzésből némi képet kaphattok a kognitív disszonanciával küszködő, egykor a magát a "nemzeti" oldalhoz soroló Pride-résztvevő vívódásáról. Röviden összefoglalva az akkori poszt konklúziója:…..
Kisebbség 2015.07.11 15:11:10
@a keresztényeket bántani tilos: Miért lenne a házasság alapvető emberi jog? Azt értem, hogy hülyének lenni az, de a házasság miért?
Kisebbség 2015.07.12 10:42:09
@Scagnetti: Akkor adunk neked jófajta dizájnerdrogot. Ugye szó nélkül beszeded, mert még nem bizonyított, hogy ártalmas lenne?
Kisebbség 2015.07.12 11:21:43
@Scagnetti: Pont olyan hülye, mint a te kijelentésed. De csak most, csak neked egy másik. Teszteletlen gyógyszert beszedsz? Akár évtizedekig?
Villámkarriert futott be a liberális online sajtóban a 350 fő körüli támogatóval rendelkező Keresztények a melegekért Facebook-csoport azzal, hogy bejelentették, elmennek a Pride-ra. Hogy ez miért címlapos…..
A "Keresztények a Melegekért" egy új kezdeményezés, ami hidat próbál építeni a keresztények és az LMBTQ emberek között. A csoport tagjai keresik az együttgondolkodás és az építő eszmecsere lehetőségét, miközben tiszteletben tartják mindenki hitét és nemi identitását. Mi,…..
Kisebbség 2015.07.08 22:14:06
@DrotosRiChard: Legjobb esetben kb azt mondaná, mint a házasságtörő asszonynak, hogy menj és ne vétkezz többé. Szereti az embereket (minden embert), de a nem jó cselekedeteit elítéli, és ezt meg is mondja. De azért volt kevésbé szelíd cselekedete is, például amikor a templomból kiűzte a kufárokat.
Kisebbség 2015.07.09 13:03:40
@Csatos Bambi: Emlékeim szerint a házasságtörő asszonyt meg akarták kövezni, nem ment sehova, de lehet, hogy nem ugyanarra az esetre gondolunk.

@DrotosRiChard: Tudod az nem szeretet ha a gyereked a csavarhúzóval a konnektorba piszkál és te hagyod. Közölni kell vele, hogy helytelen amit tesz. Vagy szerinted az a jó, hogy hagyod hadd csapja meg a 230?
A 2012-es önkormányzati törvény szabad kezet adott a helyi képviselő testületeknek, hogy egyes cselekedeteket jogellenesnek, bírságolhatónak nyilvánítsanak Ugyanabban az évben az Alkotmánybíróság jogi garanciák hiánya miatt megsemmisítette az említett felhatalmazó rendelkezést Egy nagyon szegény…..
Kisebbség 2015.07.03 10:02:54
@bértrollbosszantó_kovi1970: Persze a romák mind szolídak, csöndesek, kocsmának a tájékára se mennek, és szemlesütve odébb oldalognak ha véletlen valaki rájuk néz.
Az általad leírtra akkor szerinted az a megoldás, hogy dobjuk ki a fenébe az eddigi rendeletet és csináljon mindenki amit akar. Logikus, mindent értek.
@kisQtya: Lopás, garázdaság esetén sok esetben csak akkor kerülnek elő, ha valami komolyabbat is elkövetnek mondjuk rablás vagy gyilkosság.