Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mokaszin13

273 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor valaki rájön, hogy megcsalták, az olyan elképesztő sokkot vált ki a legtöbb emberből, amihez csak egy haláleset hasonlítható. Összedől az ember jól felépített világa, biztonsága, bizalma, és elképesztő erejű érzelmek kavalkádjával kell megküzdenie. Ilyenkor merül fel a kérdés: mit tegyek…..
 Jó lenne azt mondani, hogy minden diktátort elűznek a hatalomból, majd jól megbüntetik őket. Ez azonban sajnos nem minden esetben történik így. Többségük ágyban, hosszú betegség után hal meg, és csak néhányan vannak, akiket valóban kivégeznek...
Az észak-koreai rezsim évtizedek óta szinte hermetikusan elzárja alattvalóit a külvilágtól. Mostanában mégis egyre több információ szivárog oda-vissza, és egy picit jobban betekintést nyerhetünk az egyik legdurvább, ma is létező kommunista diktatúra hétköznapjaiba. Forrás: wikipedia.org..
Társat találni nehéz, szinglinek maradni egészen könnyű. Ha akár csak egyet is megfogadsz az alábbi tanácsok közül, vígan élheted tovább az egyedülállók életét.  ..
Rengeteg film, regény, könyv született már Pompeji pusztulásáról. Arról viszont sokkal kevesebbet írnak, hogyan éltek a pompejiek a kitörés előtt. Milyen volt a hétköznapi élet a városban?..
A Kennedy családban évtizedek óta egymás után halnak meg a családtagok repülőszerencsétlenségben, autóbalesetben vagy merényletben. A közvélemény szerint valami misztikus átok sújtja őket. A realitás inkább az, hogy a nárcisztikus családi rendszer átkától szenvednek. Forrás. wikipedia..
Bár a történelem során általában férfiak jutottak hatalomhoz, akadt néhány nő, aki szintén erős befolyással rendelkezett, és ügyesen vissza is élt vele - emberek százait pusztítva el...
Sokan tudják, hogy Erzsébet királyné szerette a magyarokat. Magyar udvarhölgyekkel vette körül magát, tanulta a nyelvünket, szívesen töltött időt Budán vagy Gödöllőn. Azt azonban kevesen tudják, hogy mennyire mély és őszinte volt ez a szeretet...
1956 végén közel 200 ezer magyar hagyta el az országot, és szóródott szét a nagyvilágban. Hogy milyen életük lett az új hazában, sok mindenen múlt. Van azonban néhány közös vonás, ami az 56-os menekülteket összeköti. Forrás: Fortepan / Kleyer Éva..
Kapcsolat Suli A megcsalás jelei 2021.10.27 11:08:30
A megcsalt felet derült égből villámcsapásként szokta érni a hűtlenség. Hogy te ne járj így fontos, hogy időben felismerd a megcsalás jeleit!..
Az uralkodócsaládok tagjai évszázadok óta csak elrendezett házasságokat köthettek. A férfiak azonban időnként megengedték maguknak, hogy elvegyék azt, akit tényleg szerettek. Még akkor is, ha ez azt jelentette, hogy a feleség rangon aluli volt, és a gyerekeiket ezzel kizárták az öröklésből. Persze…..
Az utolsó Habsburg császár két évig uralkodott, és alig ismeri őt valaki. Azt is kevesen tudják, hogy 2004-ben a pápa boldoggá avatta. Forrás: Fortepan / Barják András..
Milyen ember lehetett Eva Braun, aki hozzáment a történelem egyik legkegyetlenebb diktátorához? Vajon mi motiválta? Forrás: Wikimedia..
Nagyon kevesen tudják, hogy 1945 után Sztehlo Gábor evangélikus lelkész a háború során árván, félárván maradt rászoruló gyerekek számára otthonokat hozott létre, ahol a lakók igazi, demokratikus elvek alapján működő gyerekköztársaságot hoztak létre. Forrás: www.infovilag.hu..
1944 tavaszán, nyarán a teljes vidéki magyar zsidóságot Auschwitz-Birkenauba szállították, majd nagy részüket az érkezést követő napokban elgázosították. De ki a felelős a közel félmillió magyar zsidó kiadásáért? Vajon miért döntött úgy Horthy, hogy a budapesti zsidóságot mégsem engedi…..
A 30-as években a magyar arisztokrácia az ő szalonjából öltözködött. A háború után pedig szinte a csodával határos módon sikeresen továbbvitte a szalonját, és ő öltöztette a pártállam elitjét. De vajon mi volt a titka a hat elemit végzett divatkirálynőnek? Forrás: MTI Fotó: Szlukovényi…..
A munkaszolgálatosokról szinte alig tesznek említést a középiskolai tankönyvek, esetleg Radnóti kapcsán van esély arra, hogy az iskolában halljanak valamit a diákok arról, hogy kik voltak ők, mi volt a feladatuk. Forrás: Fortepan / MZSL/Magyar Zsidó Levéltár..
Az utolsó cárt, II. Miklóst, a feleségét és öt gyermeküket a bolsevikok 1918. július 17-én hajnalban kegyetlen brutalitással végezték ki, majd szinte bohózatba illő módon, elképesztő szervezetlenséggel eltemették, majd kihantolták, elégették a holttesteket, ezután ismét eltemették őket. De vajon…..
Mond neked még valamit a milimári, a kucséber vagy a Buchwald-néni kifejezés? Ha nem, akkor valószínűleg nem az 1900-as évek elején születettél. Forrás: Fortepan / Library of Congress..
Minden valamirevaló római kori romvárosban mutogatják a hely fürdőjét. Amit látunk: térdig érő romok, néhány vízvezetékcső maradványa, jobb helyeken még a padlófűtés romjai is látszanak. Egy jó idegenvezető nélkül nehéz elképzelni, hogy milyen zajos, mozgalmas élet zajlott a fürdőkben kétezer évvel…..
Kalandos élet jutott azoknak, akik a 20. század eleji Magyarországon arisztokratának születtek. Az első magyar miniszterelnök, Andrássy Gyula unokái, Ilona, Borbála, Katinka és Klára a kor legszebb lányai voltak a dualizmus végnapjaiban. Életüket alaposan átrajzolta a 20. század.  Tiszadobi…..
Filmekben, regényekben látható, olvasható, hogy mennyire másként nevelődtek a főúri gyerekek, mint szegényebb társaik. Nem szenvedtek hiányt ételben, italban, neveltetésben. De vajon tényleg jobb soruk volt, mint a parasztgyerekeknek? Forrás: Fortepan/Zichy..
1944 júniusától kezdve a budapesti zsidókat ún. csillagos házakba, majd később a gettóba költöztették. A korszak túlélői (akik akkoriban gyerekek voltak) arról mesélnek, hogy amennyire lehetett,  próbálták hasznosan tölteni az idejüket. Forrás: Fortepan / Fortepan..
Régóta foglalkoztatott a kérdés: mitől lehetett sikeres egy olyan őrültnek látszó vezér, mint Hitler? Mivel nyerte meg magának a németek milliót? A dolog természetesen nagyon sok tényezőből áll, de fontos eleme a propaganda. Forrás: Fortepan / Reklámélet folyóirat..
A kijárási tilalom sokaknak elvette a kedvét a társkereséstől. A többség este 5-6-ig dolgozik, ha pedig 8-ra már otthon kell lenni, nem marad idő randizni. Hogyan lehet ezt megoldani?..