Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diszkriminans (törölt)

0 bejegyzést írt és 1152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves, valaha jó tanuló, jó sportoló, tolltartódban és táskádban példás rendet tartó osztálytársam és leginkább osztálytársnőm, tanárok kedvence! Ebben a pár bekezdésben azon kívánok elmélázni, de leginkább azon hangosan elgondolkozni, hogy belőled miért lett senki,…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 14:48:58
@Trónkövetelő:
Apósom, mint mérnök, mesélte, hogy mely egyetemi évfolyamtársai vitték sokra. Nos, éppen azok, akik kb. semmit nem értettek a tananyagból, nem hogy megtanulták volna, általában a jó tanulókról másolták, puskáztak, meg mindenféle módon ügyeskedtek. Addig ok, hogy ugyanezen módszerekkel az életben sokra vitték, ma vezető beosztásban vannak, onnantól viszont nem ok, hogy mivel a szakmai alapok hiányoznak náluk, ezért rengeteg hibás koncepció valósul meg az ő vezetésükkel.

És itt nem a jó tanuló - rossz tanuló összevetésről beszélek, mert egyetemen már nem feltétlenül a stréber-pedáns emberek a jó tanulók, különösen nem műszaki területen, ahol nem lehet csak úgy mindent bemagolni, mert érteni sem árt.
diszkriminans (törölt) 2014.10.15 20:34:39
@danialves:
Mondjuk szerintem a BME-sek részéről a legtöbb Corvinust fikázó szöveg heccelés kategória, a legtöbbje nem gondolja komolyan.

Másrészt azért ne mosd össze a gazd mat szakot olyanokkal, mint kereskedelem és marketing vagy gazdálkodás és menedzsment, mert nem ugyanaz a kategória.
Kapaszkodj meg. A zsírégető zóna nem létezik. SKANDALLUM!!! Ezt egy előző posztomban már kifejtettem itt, a 4. pontban, de annyian savaztak szét, hogy rájöttem, érdemes erről egy külön szösszenetet is írnom. Ezúton köszönöm az inspirációt a trollkodóknak, megyek nektek egy…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.15 10:21:16
@Perszonáltréner:
Már mások is többször rámutattak hol tévedsz, nem csak én, de te azóta is szajkózod a hülyeséget. De ha legalább amit írsz, az önellentmondásoktól mentes lenne, de az sem. A bemutatkozásoddal ellentétben a női magazinok színvonalát hozod.
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb tévhiteket, amiket nap mint nap próbálok írtani az emberek fejéből. Sajnos amíg inkompetens újságíró lányok két rúzs teszt között az edzésről is írhatnak, addig elég nehéz dolgom lesz. Próbálok szembemenni a Cosmo vonallal, bízom…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 08:40:16
@A Tyne folyó déli partja:
Igen, minden sportág más izomzatot mozgat meg, azonban konkrétan a zsírégetés nem az izomcsoporttól függ, hanem az intenzitástól és az időtartamtól. Lehet zsírégető tartományban futni, úszni, kerékpározni, ezek a legtriviálisabbak, de még egy rakás más mozgásformában is lehetséges.

A mozgást, legyen bármilyen formájáról is szó, én is élvezetből csinálom, csak ugye itt nem erről az aspektusról volt szó, azért jeleztem a posztolónak, hogy a 4-es pontja hülyeség. Egyébként többek között ezért sem futnék futópadon, sőt pályán sem...
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 15:38:07
@Perszonáltréner:
Nem én mondom, hogy az nem működik, amit te leírsz (intenzív edzés + megfelelő diéta), hanem te bizonygatod, hogy a zsírégető edzés elhanyagolható zsírveszteséggel jár. Pedig hosszútávon nem elhanyagolható, emellett kevésbé szigorú diéta mellett is folytatható, hiszen nem kell hozzá jelentős szénhidrát deficit, hiszen nem az az edzés + diéta lényege, hogy éheztetéssel eléred, hogy a zsírtartalékhoz nyúljon a szervezet, hanem az, hogy a szénhidrát mellett zsírt is felhasználjon a szervezet az edzés alatt és közvetlenül utána.

"És én nem favorizáltam egyetlen módszert sem, hiszen ez klienstől is függ, hogy mit alkalmazok. Ha van egy 150 kilós vendégem, nyilván nem fogok nála HIIT módszert alkalmazni, akkor sem, ha tudom,hoyg nagyobb a kalóriafelhasználás. De amikor huszonéves egészséges csajok tinglitangliznak, remélve a zsírégetést, na annak semmi értelmi..."

Nem az, hogy tinglitanglizzanak, de a huszonéves csajoknak sem árt meg, ha mondjuk LSD (long slow distance) futást/kerékpározást IS folytatnak, mert bármennyire is nem hatékony szerinted. És nem csak a zsírégetés, hanem az érrendszer miatt is fontos, ugyanis azt nem idős korban kellene elkezdeni "karbantartani"...
diszkriminans (törölt) 2014.10.15 08:43:03
@Perszonáltréner:
Inkább az a szégyen, hogy személyi edzőként alapvető tényekkel nem vagy tisztában, de most elolvasom az új cikked, hátha tévedtem.
Lehet, hogy ez kicsit eltér az álláskeresői témától, lehet, hogy nem, hiszen az álláskeresők többsége is segítendőnek tekinthető. A tevékenységem révén az átlagosnál több nehéz élethelyzetű emberrel találkozom, és próbálok is segíteni. Így mindig feldühít, ha a…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 14:22:44
@Ann1294:
A próbamunkába (most az eredeti értelemben, nem a programozós példával) azért mennek bele, mert abban bíznak, hátha mégis felveszik őket, és nem csak átvágás. Szép dolog kiállni magadért, de ha valakinek reménytelen a helyzete, akkor mindent megpróbál, és lenyeli a békát ha kell.
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 14:48:11
@Ann1294:
Azért merült fel bennem ez a dolog a próbanap hallattán, mert láttam már olyan próbafeladatot programozói munkakörre jelentkezve, amelyet akár fel is használhattak, el is adhattak volna, ha valaki jól oldja meg (konkrétan online szállásfoglaló rendszert kellett összedobni). Ok, pl. amit én küldtem be, az nem lett volna piacképes, de elvileg adtak rá 1 hetet (de nyilván nem értem rá 1 hétig folyamatosan), tehát lehetett olyan jelentkező, akinek a megoldását el is adhatták volna. Persze lehet, hogy nem erre hajtottak, sőt valószínűleg nem, de akkor hol a határ próbafeladat és próbamunka között? Mert utóbbi gyakorlatilag olyan, mint egy próbanap, sőt ha tovább tart, durvább is lehet.
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 15:24:48
@Ann1294:
Jó, de nem mindig tudja a jelentkező, hogy előtte is ugyanezt csinálták más emberekkel.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt!   Én nem a munkahelyemen ért sérelmeimről szeretnék beszámolni…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 15:01:09
@droid_:
Lehet nem voltam érthető, én 3 részre osztottam a dolgot. A protekciós állásokra, a szürke zónára, ahol az ismertség és a képességek vegyesen számítanak, illetve az ismertségen keresztül is megy a hozzáértés bizonyítása, a harmadik pedig az, ahol keveset vagy semmit sem számít az ismertség. Szvsz olyan 30%-60%-10% lehet ennek a 3 kategóriának az aránya. Te a második kategóriáról beszéltél, azt állítva, hogy az első kategóriából nem ismersz embereket. Én viszont elég sokat, viszont megnyugtatásul mondtam, hogy a közhiedelemmel ellentétben ezek többségében nem keresnek sokat, örülnek hogy van munkájuk, csak a jéghegy csúcsa az olyan, aki a nagypolitikai kapcsolataival szerzett alibi állásban sokat keres. Ugyanakkor pl. egy pályakezdő óvónő csak az első módon tud elhelyezkedni, más lehetősége nincs, mivel a kettes még nem játszik, a hármassal meg nem lehet telített szakmákban állást találni.
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 15:06:05
@droid_:
Hozzáteszem még, hogy a kettes módszer is sokszor rossz eredményt szül a munkáltató szemszögéből, mivel sokan félreismerik az ismerőseik képességeit.
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 15:10:19
@rosand:
Ha HR-es a felvételiztető hölgy/úr egy nagy cégnél, akkor nagyon nem fog a felvett emberrel együtt dolgozni, mert tök más részlegen lesz (hacsak nem HR-esnek veszik fel). A probléma ott van, hogy az én korosztályomban azok a lányok mentek HR-esnek, akik ilyen Cosmo, Glamour szellemi színvonalon vannak, és ha mondjuk informatikust kell venni, kimondottan előítéletesek a kocka típusú emberekkel, akik viszont ugye elég sokan vannak ezen a területen.
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 20:13:52
@egysmás:
Amikor egy BMW-t vagy egy iPhone-t veszel, akkor bízol a márkában, hogy a gyártó megfelelő minőségű alkatrészeket tesz a termékbe. Ellenben ha a lakásomat akarom felújíttatni, akkor legjobb esetben is csak 1-2 ajánlást tudok szerezni, rossz esetben semmit, így elég nagy az információs asszimetria. Ha nem tudom, te honnan mit és mennyiért szereztél, akkor nem tudom, hogy mit fogsz beépíteni a lakásomba. Egyébként ezt nem átbaszós mesteremberek három lehetséges megoldással kezelik, az egyik, hogy mutatják nekem a számlát, a másik, hogy az én nevemre kérik, és azt meg is kapom, nyilván azért fizetek, hogy ők intézték, a harmadik hogy eleve én szerzem be az anyagot.

Egyébként mi van pl. ha mondjuk beszerzel valamit, amire gyári garancia van, a megrendelőnek meg elromlik? Akkor te a garanciát is intézed, akár évekkel a kivitelezés után?
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 20:17:52
@egysmás:
De egyébként termékkel összevetni eleve faszság, mert itt nem termékről van szó, hanem szolgáltatásról, és nem általad használt eszközről, hanem konkrétan arról, amit beépítesz. Téged a munkádért fizetlek, nem a seftelésedért, amennyiben olcsóbban tudsz valamit beszerezni, akkor nyilván te döntöd el, hogy ezt az árelőnyt úgy érvényesíted, hogy ezzel olcsóbb tudsz lenni a konkurenciánál, vagy ez hozzámegy a munkadíjadhoz, azonban ha erről nem tájékoztatsz, akkor az átverés, mert nem tudom, hogy rossz ténylegesen mit szereztél be, ugyanazt olcsóbban, vagy gagyibbat.
diszkriminans (törölt) 2014.10.14 10:42:37
@egysmás:
Azt lehet hogy megtudom (de egyébként mennyire biztos, ha csak szóban közlöd, és nem látom a számlát?), hogy milyen márkájú, amit beépítesz, de arról fogalmam nincsen, hogy a selejtet építed be, vagy simán kedvezményed van mindenre valahol.

Nem redundáns információról van szó, mert ha azt látom, hogy a te árajánlatod mitől drágább vagy olcsóbb, azért mert többet kérsz a munkádért vagy kevesebbet, azért mert selejt anyagokat szerzel be, a másik meg nem, vagy azért mert drágábban/olcsóbban tudod beszerezni, mint a másik.

Nem hozzáértőként valóban nem tudhatom, hogy mi számít jónak, de ez nem szabályszerű, először is laikusként is tájékozódhatok, másodszor is lehetek egy adott témában hozzáértő is attól, ami nem zárja ki azt, hogy mégiscsak kivitelezőre van szükségem. Szóval sületlenség azt mondani, hogy mivel úgysem ért hozzá a megrendelő, ezért igyekszel minden információt eltitkolni, amit csak lehet. Ha nem ért hozzá, lehet hogy az sem érdekli, honnan szerzed be az anyagot, milyen anyagot és mennyiért. Ha érdekli, akkor viszont nem árt ha információt adsz róla, már csak azért is, mert különben ha minden kivitelező így áll hozzá, akkor tényleg a legolcsóbbat fogja választani minden megrendelő, lévén nincs információja, mitől jobb a drágább.

"Attól, hogy a zsebében turkálsz a mesternek, nem lesz jobb sem a munka minősége, sem semmije. Az fillérbaszásra való. Alkudozni. "

Először is nem feltétlenül ördögtől való akár alkudozni sem, hozzáteszem nekem nem szokásom. Ellenben informálódni arról, hogy mit, miért és mennyiért épít be, és mennyi a munkadíja, na az nem a mester zsebében turkálás. Ha szerinted az, akkor ne csodálkozz, hogy csak fillérbaszókkal találkozol, és a normális ügyfelek messziről kerülnek.

Az autógyártó (lehetne Opel is vagy Suzuki, a hangsúly nem a prémiumon van) abban különbözik alapvetően a mesterembertől, hogy ugyan nem biztos hogy túl tág az a garancia, amit az autógyártó ad, de az 99,999%, hogy ha valami van, akkor megtalálom a márkaképviseletet. Ellenben ha egy mesteremberrel megcsináltatom a lakásomat, és 1 év múlva kiderül, hogy valamit elcseszett, akkor talán megtalálom, talán nem. Közben meg lehet, hogy nem is ő hibázott, hanem az anyag vagy az eszköz, amit beépített, volt gyári hibás, de mivel fogalmam nincs milyen forrásból szerezte, ezért esélyem nincs érvényesíteni a garanciát. Ez az egyik oka, hogy a BMW-nél nem kell bemutatnia a gyártónak a számlát, hogy milyen alkatrészeket tett bele, a másik, mint írtam, az az hogy megbízunk, vagy nem bízunk meg a márkában, és ugye ehhez sokkal több infót tudunk szerezni, mint egy mesterember esetén, lásd pl. meghibásodási statisztikákat.
        1. Miért nyert a FIDESZ?    Mert a magyar emberek elég nagy része azonosul a politikájukkal.       2. Azért nem a többség, ugye?   Talán nem, de ennek valójában nincs jelentősége. Sok ember támogatja őket, és ez nagy többséget eredményez a Parlamentben és a…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 16:24:39
@Sexual Harassment Panda:
Szerintem amúgy ezek az országok is beszopnák hosszútávon, ha sikerülne elérniük.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 16:56:27
@Trompf:
Az EU nem utópia, hanem egyetlen lehetőség ahhoz, hogy ne maradjon le Európa a világ másik két gazdasági súlypontjához, Távol-Kelethez és Észak-Amerikához képest. A jövőben pedig nem gyengébb, hanem erősebb gazdasági érdekközösség lesz, nagyobb részt közös fiskális politikával, persze erre még több évtizedet várni kell. Persze ma éppen azt az időszakot éljük, amikor a gazdasági világválság majd az eurózóna válsága után nagyon erős a szkepticizmus, de ez változni fog.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 17:28:19
@Sexual Harassment Panda:
Nem elsősorban Magyarországra értettem, és nem az EU jelenlegi formájára a szkepticizmust, hanem a jövőbeli lehetséges fiskális unióra.
Jegygyűrű elvesztése az anyagi káron túl lelkileg sem egyszerű ügy, pláne nem friss házasok esetében. Luca és Dani ügyében innen nem lehet igazságot szolgáltatni, ez a rendőrség dolga. De azon elmélkedhetünk, hogy a hoteltől elvárható lett volna-e bármi egyéb tett a…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 17:10:55
@ColT:
Ha százalékot kap belőle a tulaj, akkor nem rontja a bizniszt, sőt... Főleg mert itthon az ilyen wellness szállodáknak kevés a visszajáró vendége, ráadásul kevés ilyen ügyből lesz homár poszt.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 17:13:31
@Serivor:
Ott a pont. Az ékszereket, pénzt, stb. be lehet tenni a széfbe, de laptop már nem fér bele, akkor azt szabadon el lehet lopni? Egy szállodának elvileg vigyáznia kellene, hogy ne vegyen fel lopós alkalmazottakat. Itt viszont védik a mundért úgy, hogy van köztük legalább egy tolvaj.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 17:15:18
@amsz:
Mivel a szálloda nyilván nem köteles megtéríteni a kárt, még ha elismeri, hogy lopás történt, akkor sem, ezért nehezen hihető, hogy a posztoló találta volna ki, hogy ellopták a gyűrűt.
Az ELTE BTK honlapjára került ki Dezső Tamás dékán hosszú levele, melyben feltehetően a Heti Válasz tegnapi cikkére reagál. A HV kikérte az egyetemi szenátus szeptember 22-én zajlott ülésének hangfelvételét, és ez alapján úgy látja, hogy az egyetem egyes vezetői, köztük…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 15:01:19
@Pene:
De nem az megy hökösnek vagy politikusnak, akiket érdekelnek mások problémái. Hanem az, akit hajt a hatalomvágy. Innen érdemes kiindulni.
Gyors körképünkből kiderül, hogy az előzetes eredmények alapján kiknek a nevéhez fűződnek a legnagyobb bukások az önkormányzati választáson 1. Kothencz János és a szegedi Fidesz Pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva küzdött Szeged bevételéért a Fidesz. De hiába vetették…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 08:58:41
@hoplita:
Mondjuk az országgyűlési választások óta nem erősödött a Jobbik, de ez nem is csoda, mert ilyenkor még tart a győzteshez csatlakozás (2006 volt a kivétel a megszorítással és az őszödi beszéddel).

Ami biztos, hogy a lakosság egy része mindig el fogja utasítani a szélsőjobboldali politikát, de én úgy gondolom épp az egyfordulós választási rendszer az, ami még így is esélyt ad nekik 2018-ban. Számomra inkább az a kérdés, hogy ha ők nyernének, akkor még egyet rálicitálnának a Fidesz féle gazdasági ezotériára (szerintem ez jobb szó rá, mint az unortodoxia), vagy a kampányukkal ellentétben a realitások felé mérséklődnének.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 09:41:21
@Virág et.:
Mondjuk egy fővárosi kerület esetében ez a munkahelyek vonatkoztatásában gyenge duma, mivel munkahelyek szempontjából senki sem függ kizárólag a saját kerületétől.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 09:47:07
@Nancsibacsi:
Ezt nem tudom ki kezdte, de az tény, hogy már jóval 2002 előtt is ez ment mindkét nagy párt részéről.
Azt mondom, hogy budapesti vagyok, miközben budapesti identitás nem létezik. Budapest csupán földrajzi meghatározás, a messziről jött ember eligazítását szolgálja. Kulturális értelemben is legfeljebb a Pest, Buda részletezés értelmezhető a pesti vagányok, budai zsúrfiúk…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.12 13:49:48
@átlagállampolgár:
Soha nem éltem Budapesten, de soha nem éreztem azt, hogy "az én polgármesterem". Ennek köze nincsen a HKCS, HMCS, HVCS emberekhez, ahogy ez amúgy is csak a budapestiek szemében általános vidéken, mert úgy 20 ezres településtől kezdve ilyen ugyanabból az okból nem létezik, ahogy a fővárosban sem, ellenben a polgármesterek azok ennek éppen ellenkezői, általában azt a polgármestert választják újra legkönnyebben, aki nem csinál semmit, na de ez a fővárosban is így volt, nem?
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 08:18:14
@átlagállampolgár:
Valószínűleg az a pincér pártkatona lehetett, azért dicsérte a polgármestert, de nézd meg most mekkora részvétel volt a választásokon a legtöbb városban, pedig aki olyat mond, hogy így a polgármesterünk, úgy a polgármesterünk, az biztosan elment szavazni. Egyébként a belterjesség az jellemző, könnyen lehet, hogy az étterem, ahol jártál, az a polgármester és a párjának az érdekeltségébe tartozik, én szülővárosomban (60 ezres város) a komolyabb éttermek közül nem tudok olyat mondani, amelynek a tulajdonosának ne lenne egyértelmű a hovatartozása. Az ilyen meg ugye arra is ügyel, hogy politikailag szintén lojális alkalmazottakat vegyen fel.

Amit meg a semmittevő polgármesterekről írtam, az tényleg jellemző. Nálunk sok cikluson át volt egy polgármester, semmi érdemlegeset nem csinált egy nagyobb korrupciós botrányon kívül, ahol az egész banda megúszta, és mindig újraválasztották. Aztán a visszavonulása után jött egy másik, ő rengeteg dolgon változtatott, volt is nagy hőbörgés miatta, és le is váltották. De ha már beszéltem az éttermekről, olyan dolgok is voltak, hogy az egyik legnagyobb parkot előtte úgy 20 évig teljesen elhanyagolták, az új polgármester idején meg 800 milliós EU-s támogatást kaptak rá, erre az egyik étterem tulajdonos vezetésével megindult a mozgalom a parkfelújítás ellen (nyilván a részleteibe kötöttek bele), aki amúgy a másik politikai oldalon volt, de nyilvánvalóan a valódi oka az volt erre, hogy a felújítás után nyíló helyek elvonzották volna (részben meg is történt azóta) az ő vendégeit, mert az ő étterme 300 m-re egy másik téren van. Le is váltották a polgármestert, de közben még épp megkezdődött a felújítás és meg is valósult, az új polgármester ugyanolyan semmittevő, mint az első, ennek megfelelően szívesen újra is választja a lakosság...

De ugyanez lejátszódott a feleségem szülővárosában, jóval kisebb városról van szó, annyi különbséggel, hogy ott más volt a felállás, na meg a változásokat hozó polgármestert ott a saját pártja buktatta meg, persze vele együtt egy a városnak esetleges kitörést jelentő ügyet is.

Szóval én inkább azt mondom, hogy amit mondasz, annyira nem jellemző, inkább az, hogy tudják ugyan az emberek, hogy a polgármester egy balfasz, de félnek a változásoktól, inkább maradjon minden a régiben.
diszkriminans (törölt) 2014.10.13 08:20:47
@ebella:
Én is elég sok embert ismerek, aki Budapesten él, de nem érzi jól magát. Ez azért van, mert a szakmámban elég kevés a munkahely vidéken, így sokan mivel nem találnak munkát, ezért kényszerből költöznek a fővárosba. Más kérdés, hogy aztán fele megy külföldre, mert nem kötődik a fővároshoz, máshol belföldön meg nincs lehetősége.
ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Utálod a Fideszeseket? Hánynod kell, ha MSZP tagot látsz? Röhögni támad kedved az LMP-től?  De mi van, ha olyan politikussal találkozol, akiről nem tudod, melyik párthoz tartozik? Teszteld le, hogy melyik párt volna nálad a nyerő, ha előismeretek nélkül, arc…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.12 21:16:23
Józan beszéd Bokros, a csomag 2014.10.11 18:36:58
A Bokros-csomag vízválasztó a magyar politikában. 1995 tavaszán, nyolc hónap után Horn Gyula végre rászánta magát arra, amire nagyjából minden hozzáértő szerint szükség volt: a gazdaság egyensúlyba hozására. Rövid távon mindannyiunk jóléte rovására, mert csak úgy lehetett. Nem örömből tette.…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.12 14:39:15
@zobod:
A másik, hogy vajon miért nem találni embert? Talán nem lehet köze ennek ahhoz, hogy elhúznak innen az országból?

Egyébként én is IT cégnél dolgozok, mi is exportra fejlesztünk, de ennek épp az az előnye, hogy sokkal kevésbé függünk a kormány kommunista intézkedéseitől. Csak ez nem épp a kormány érdeme, hanem pont ellenkezőleg, ezek a cégek mivel fejőstehenek, ezért még nem kerültek a látókörükbe, nem érdemes még lenyúlni őket.
diszkriminans (törölt) 2014.10.12 16:04:05
@Bambano:
Ez így igaz, viszont a rendszerváltás óta 90%-ban meg olyanok irányították a gazdaságpolitikát, akik nem értenek hozzá, viszont mint politikus megállják a helyüket, hiszen szavazatszerzésben jók voltak.
diszkriminans (törölt) 2014.10.12 19:27:28
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Az jó hír, ezek szerint a jövőben lesz majd jobboldali kormány, mert már 94 óta nem volt.
A csepeli változás attól függ, hogy a kiábrándult tömegek hány százaléka megy el szavazni október 12-én. Ha sokan leszünk, akiknek elég volt Németh Szilárdból és Borbély Lénárdból (képünkön) , az elmúlt négy esztendőből, akkor a csepeli baloldali összefogás adhatja…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.12 09:58:57
@balfékek:
Van egy rossz hírem. A komcsik nem pusztulnak ki, csak ma a Fideszre szavaznak.
A levitézlett balliberális bagázs aljas támadást indított Szijjártó Péter külügyminiszter úr ellen azzal a nyilvánvaló céllal, hogy ezt a fiatal, tehetséges embert megpróbálják tisztességtelen, korrupt, adócsaló gazemberként feltüntetni. Persze a munkájába nem képesek…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 17:13:27
@BelAmi:
Ne támadd már a keresztény-konzervatív értékrendjét!
Egyszer régen, egy ködös vagy egy derűs, de mindenképp múltba vesző napon valaki, valahol elírt egy számot. Ez a kis malőr 2014-ben ellehetetlenítette, hogy olvasónk T-ről Digire váltson, és ez még a legkisebb baj. Elképesztő sztori, ami után pár napig kicsit nehezebb…..
Néhány tévhitet rögtön az elején tisztázzunk. 1. Tévhit, hogy a balos választók okvetlenül vagy bizonyíthatóan toleránsabbak, szabadságszeretőbbek, vagy felvilágosultabbak, mint bárki más. Ez a tévhit a (magyar blairista) balos politizálásban a habarcs, de valójában ilyen…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 15:03:45
@egyetmondok:
A kényszer 2010-ben is megvolt, csak akkor találtak "más forrást"...
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 15:08:18
@Trompf:
Abból a szempontból marginális, ahogy maxval előadja, hogy micsoda civilizációs pusztuláshoz vezetne, ha mondjuk házasodhatnának. Szavazatszerzés szempontjából valóban fel van fújva a téma. De szavazatszerzés szempontjából ennél még sokkal marginálisabb kérdéseket, pl. bulvártémákat is marginálissá lehetne tenni a megfelelő kommunikációval.
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 15:59:29
@rozsé drazsé:
Rengeteg fogalom definíciója változott az évszázadok során, az emberi kapcsolatok témakörében is, mégsem lett ezek miatt káosz.
Szolgálati közlemény: Aki gyakrabban látogatja a Stresszblogot, az tapasztalhatta, hogy vészesen megcsappant a posztok száma. Ennek egyik oka, hogy sok év után újra visszaültem egy munkahelyre, ahol reggel nyolctól este ötig-hétig-tízig zajlik az élet. Igyekszem azért időről-időre…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 11:10:26
@#szájbergyerek#:
Inkább csak a gazdasági szakokat választók gondolják azt, hogy majd menedzserek lesznek friss diplomával. Máshol ez nem annyira jellemző.
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 11:11:18
@Szputya:
Ahhoz, hogy ne akarjon mindenki diplomás lenni, szakképzésre lenne szükség, ami viszont Magyarországon csak papíron létezik...
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 15:49:12
@Sanz:
Attól függ milyen a munkahelyed. Ahol több évtizedes projektek vannak, ott azért nem annyira jó, ha ugrálnak az alkalmazottak, jobb ha inkább jól megfizetik őket, hogy maradjanak.
Az én tevékenységemet akkor lehet értékelni, ha eltöltöttem tíz évet a sportágban. Ha most valaki azt kérdezi, hol vannak a huszonéves sztárok, a magyar játékosok a topbajnokságokban, akkor azt tudom mondani, kérdezzék meg azokat, akik tíz-tizenöt éve is benne voltak a…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 14:30:50
@dr doktorka:
Hülyeség, ha nem támogatja az állam a csapatokat, akkor mindegy, hogy 8 vagy 20 csapat van, mert így is, úgy is maguknak kell finanszírozni a működésüket. Ha ez csak amatőr működéssel megy, akkor a fele legyen amatőr, ez önmagában nem probléma. Kosárlabdában láttam már NB1/A-ba feljutni amatőr csapatot, és ott meccset nyerni is 10-szer akkora költségvetésű profi csapat ellen.

Egyébként így is játszanak az NB1-es csapatok sokadik osztályú csapatokkal edzőmeccseket vagy kupameccseket, nem esik le attól az aranygyűrű a kezükről. Attól nem lesznek rosszabbak, hogy több, esetenként sokkal gyengébb csapattal is játszanak. Ha mást nem, fel lehet küldeni a cseréket.
A megoldás több, mint egyszerű. Csak mert voltak ilyen kaukázusi juhászkutyáink, a csodálatos Buck és a gyönyörű Nina emléke örökké él bennem, a fickó pedig _nagyon_ szerencsés, hogy egyáltalán van még arca. (A tulaj pedig instant főnök, mert tudja, melyik ablakot kell…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 13:35:41
@mlas45:
Nagyon sikeres az agymosás, hogy már mindenre szitokszóként használja a legtöbb ember a liberálist, anélkül hogy fogalma lenne a jelentéséről.
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 13:37:34
@mlas45:
Egyébként aki nem ért a szép szóból, az az agresszív kirohanásból még kevésbé fog érteni.
Az AAA Autó az egyik legnagyobb használtautó-kereskedés Közép-Európában, mely láthatóan a Monty Pythontól kapta a nevét,  de Sándor nem ezért nem bizniszel velük többet. Viszont irgalmatlan hosszú levélben fortyogta ki magából a bánatát. Figyelem, 14 bekezdéses betűhalmaz!…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 10:53:54
@herk:
Normális esetben a használt autó kereskedéseknek is van hozzáadott értéke.

Autó vásárlóként egy alkalommal végig tudsz nézni egy rakás autót, nem kell hozzá 30 alkalom, és ugye lakhatsz olyan helyen is, ahol nem túl nagy kínálat, tehát egy rakás utazástól is megkíméled magad, ha egy füst alatt kocsit végignézhetsz. Ha szerelővel mész, aki megnézi, akkor szintén nem kell 30 helyre hívni a szerelőt. Hogy megér ez mondjuk 100 ezret? Kérdés kinek, mert nem egyforma az értéke az időnknek, és egyébként az sem egyforma, hogy ki mennyire szeretne 30 különböző eladóval felvenni a kapcsolatot.

Eladóként meg nem kell egy rakás vevővel tárgyalnod. Szintén egyén függő, hogy ez ér-e annyit.

Ettől még az AAA, mint a posztból kiderült, egy nem korrekt cég, de magára a tevékenységre van igény, tehát nem mondhatod azt, hogy szükségtelen.
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 11:00:15
@beszoptuk:
Mi az a B-G Astra? B Astra olyan nincs, G Astra meg nem lehet 21 éves. Nem F Astrát akartál írni? :-)

Amúgy ennyire idős autókkal nem foglalkoznak a nepperek, 200 ezres érték alatt már nem lehet annyit leszedni az árrésen, hogy megérje nekik. Azért mondtak lehetetlen árat, meg hogy műszakiztasd. Max. beszámítással kerül ilyen értékű autó kereskedőhöz, egyébként csak magánszemély veszi magánszemélytől.
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 12:43:22
Biztos vagyok benne, hogy a mostani írásom a szokásosnál is komolyabb ellentéteket, indulatokat válthat ki, hiszen egy olyan sokszor, sokak által lerágott csontot veszek elő, ami a mai napig valamilyen szinten mindenki életében benne van. Kifejezetten a saját véleményemet fogom most…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.08 15:17:28
@Szarvas Norbert:
Ha van A és B termék, A után jutalékot kap az illető, akkor persze, hogy A-t fogja ajánlani, függetlenül attól, hogy melyik jó. Még ha haverod, akkor is. Márpedig az MLM termékekkel az összes többi hasonló, az MLM-es haverod által nem árult termékkel versenyez. Nyilván azt fogja mondani, hogy amit ő árul, az a jobb.
diszkriminans (törölt) 2014.10.08 15:19:34
@gigabursch:
Ja, csak a posztíró ahhoz próbálja hasonlítani az MLM-et, amikor barátok ajánlanak ezt-azt egymásnak, és arról beszél, hogy ez mennyivel előnyösebb a hagyományos marketingnél. Na de az MLM-nek ehhez semmi köze, ott pontosan ugyanaz történik, mint a fagyis, autószerelő havernál.
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 10:33:25
@Szarvas Norbert:
Nem mindegy? Semmi köze nincsen ahhoz, hogy magánemberként milyen terméket ajánlok ismerősöknek. Az MLM-es nem magánemberként ajánlja az ismerősének a terméket, mert jutalékot kap utána, ez a különbség a baráti ajánlás és az üzlet között. A fagyis és az autószerelő nyíltan üzletet csinál, az MLM-es ezzel szemben baráti ajánlatnak próbálja álcázni, egyébként éppen ezért menekül el előle a barátainak a többsége.
Ismételten szarka támadott meg egy biciklist az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, vasárnap.  A rémisztő felvételeket egy sisakra felszerelt kamera örökítette meg.     Ausztráliában több olyan madártámadást is regisztráltak már korábban, ahol szarka volt az elkövető. A…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 10:30:11
Azt mondják, hogy a földön fekvőbe nem érdemes belerúgni, és egy pillanatra mi is elbizonytalanodtunk, hogy stílusos-e a kutyapózból feltápászkodni igyekvő szocialisták felé még egy jobbegyenest megereszteni. De csak egy pillanatra... Amikor szinte napra pontosan egy éve Vona…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 10:26:39
@Gazz:
Nem vagyok biztos benne, hogy a kémiai kasztrálás, mint büntetés, megfelelő lenne. Nem azért, mert soknak találom, hanem inkább kevésnek. Ugyanis nem attól lesz valaki szexuális bűncselekmény elkövetője, mert ilyen vagy olyan vágyai vannak. Hanem azért, mert nem hajlandó kontrollálni a vágyait, és betartani a társadalmi együttélés szabályait. Másképp mondva egy gátlástalan szarházi. A kémiai kasztrálás után ugyanúgy veszélyes marad a társadalomra, csak mondjuk nem pináért fog bűncselekményt elkövetni, hanem kajáért vagy drogért.

A kémiai kasztrációt inkább lehetőségként ajánlanám fel azoknak, akiknek olyan aberrációjuk van, aminek a kiélése károkat okoz, pl. a pedofiloknak, de még soha nem követtek el semmit. Ellenben aki bizonyítottan (és nem bemondás alapján!) nőket, gyerekeket erőszakol, azoknak halálbüntetés járna, és kurvára nem bosszúból, mert a bosszú nem ér semmit, hanem azért, hogy a társadalmat védjük azzal, hogy ezeket az embereket lekapcsoljuk. Az életfogytiglan sem oké, amellett, hogy drága, mert még a piti tolvajok sem érdemlik meg, hogy ilyeneknek legyenek kitéve.
Nem volt hajlandó válaszolni az indexnek Szijjártó Péter arra a kérdésre, mennyiért jutott hozzá balatonedericsi birtokához. Az index cikkét egészítenénk ki néhány helyszínen tapasztalt információval. (A hírportálon közölt képeket a Fideszfigyelő…..
diszkriminans (törölt) 2014.10.09 10:12:38
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nálunk most a baloldal azzal kampányol, hogy 65 négyzetméter alatt ne legyen ingatlanadó (nem annak hívják, de gyakorlatilag az). Azzal együtt, hogy én jól járnék vele, nem értek egyet, mert városon belül 10-szeres különbségek is vannak a négyzetméter árakban, azaz ostobaság négyzetméter alapon meghúzni a határt. Meg persze ha ilyen határt húznak meg, akkor az lesz, hogy igyekeznek az új építésű lakásoknál papíron kisebb lakteret kihozni.

Mondjuk az is bájos, mikor az MSZP anno 30 millió fölötti ingatlanokra akart ingatlanadót, akkor ment a hőbörgés, ma pedig ahol a Fideszes önkormányzatok más néven bevezették minden lakásra, a lakosság még tapsikol is.

Egyébként szerintem mindenféle ingatlanadó káros. Ugyanis normális esetben ezeket az ingatlanokat a leadózott pénzükből veszik meg az emberek, nehogy már még egyszer adózni kelljen utána. Ha anyagi haszna van belőle, mert bérbe adja, na akkor meg rendesen be kellene tartatni azt, hogy fizesse utána az adót, persze ezt leszarja a NAV, pedig elég egyszerűen be lehetne tartatni, más adókhoz képest nagyságrendekkel egyszerűbben.