Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cukorfalat kuckó

39 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre érik a meggy. Ez a kedvenc gyümölcsünk, ezért nemcsak önmagában fogyasztjuk, hanem szívesen készítek belőle levest, szószt, fagyit vagy éppen desszertet.  Most egy meggyleves receptet szeretnék veletek megosztani, melyet büntetlenül fogyaszthat mindenki, hiszen mindössze 4,2g CH/100g…..
Hétvégén elkészítettem életem első fánkját. Az alaprecept Rákóczi János könyvéből van, de természetesen reformáltam rajta, hogy nekünk megfelelő legyen. Ez csak félig diabetikus,mert úgy tapasztaltam, hogy nyírfacukorral nem lesz olyan finom a kelt tészta. Így 40 g kristálycukrot is tettem bele, de…..
Egy tavaly nyári történetet szeretnék elmesélni. Örs egész nap bágyadt volt, aluszékony, estére pedig elkezdte fájlalni a pocakját. Nagy nyöszörgések közepette, de megette a vacsoráját, sőt még a pótvacsit is sikerült belediktálnom (ilyenkor utálom a HM3-at). Nem telt el…..
Anyósom előfizetett a Diabetes újságra tavasszal. Mindig mondja, hogy vigyem el, olvassam át, de eddig elfelejtődött. A héten viszont ott hevert a konyhaasztalán, így belelapoztam és örömmel konstatáltam, hogy Hortobágyi Anna receptjei kerültek bele az új számba. Remélem nem…..
A pizza nálunk nagy kedvenc, és talán nem vagyunk ezzel egyedül. Ha a Te családod is szereti az olaszok nemzeti ételét és fontos számodra, hogy egészségesen étkezzetek, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi pizza receptet, amely részben teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet…..
cukorfalat kuckó 2015.01.19 08:50:06
@Dacia Dubstep: Kesztyűvel kiveszem a márványlapot a sütőből, nincs lapátom. Majd átcsúsztatom róla egy tepsire a pizzát. Ha nagyon belisztezed az alját sütés előtt a tésztának, nem fog leragadni.
cukorfalat kuckó 2015.01.19 20:41:24
@oszt jónapot: Úgy gondolom, hogy fehér liszt. Valóban megtévesztő az index főoldalán megjelent beharangozó, azonban ezt a szerkesztőség felé jelezze kérem, ők tették ezt hozzá.
cukorfalat kuckó 2015.01.19 20:45:52
@Gyűrött Papír: Nekem egy teljesen egyszerű sütőm van. Amikor bekapcsolom a sütőt, beteszem a márványlapot a középső állásra, így a lap a sütővel együtt teljesen átforrósodik. Amikor elérte a 250 fokot, akkor veszem ki a sütőből. Ez elég sok idő nekem. Nem használok légkeverést.

Amikor a forró márványlapra ráteszem a jól belisztezett aljú tésztát és elkezdem megpakolni, már látni ahogy elkezd felhólyagosodni a széle.
Igaz, éppen csak, hogy elmúlt a karácsony, de könyvet kérni vagy venni bármikor lehet. Összegyűjtöttem pár olvasnivalót, amelyek cukorbetegeknek (is) íródtak, ráadásul minden korosztály talál magának valót. Ha tudtok még jó könyveket ajánlani, kérlek írjátok meg itt a…..
A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A Világnapot a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg…..
Most szembesültem csak vele, hogy idén minden kicsit másképp lesz. Sokkal tudatosabban, felkészültebben kell várni a decembert. Előző életünkben beszippantott minket a csokigyár. Csoki volt az ádventi naptárban, csoki volt a Mikulás zsákjában. És persze nem csak otthonra jött a…..
cukorfalat kuckó 2014.11.09 21:08:28
@dimitrisz: Ez is egy nagyon jó ötlet! Köszönöm!
Tudom, tudom, hogy a banán tiltott gyümölcs, de most még a szezon elején, amikor minden ismét az újdonság erejével hat, és amikor a fiam úgy jön haza az oviból, hogy " Anya, a gyerekek banánt ettek tízóraira. Nekem is csomagolsz holnapra?", akkor igenis leemelem a polcról és…..
Olyan sokszor kesergek, panaszkodom mostanában, hogy a véremet szívják a fiúk, vagy elegem van a non-stop étkeztetésből, CH számolgatásból és akkor szembe jön velem egy vers és minden megváltozik ott mélyen, legbelül. Fogadjátok szeretettel és kívánom, hogy adjon erőt a…..
Örül a szívem, mert a héten a média kiemelten foglalkozik a cukorbeteg gyermekekről. Kedden este az ATV Egyenes beszédében volt szó az új kutatási eredményekről, ma délelőtt pedig a Kossuth rádió Napközben műsorában beszélgettek az 1-es típusú diabéteszesekről. Nézzétek…..
Még a gyomrom is összeugrott, amikor olvastam a hírt, hogy a harvardi egyetem egyik professzora (akinek a gyermeke szintén 1-es típusú cukorbeteg) nagyon biztató eredményeket ért el az 1-es típusú diabétesz gyógyításának területén. Persze folyamatosan jelennek meg az…..
Ha ősz, akkor sütőtök. Nagyon szeretem a belőle készült ételeket, desszerteket, de a gyermekeim miatt mégis leggyakrabban muffint készítek belőle. Egy kedves barátnőmtől kaptam a receptet évekkel ezelőtt, de abban barna cukor és fehér liszt szerepelt, ezért ezt is…..
"Itt van az ősz, itt van újra" és végre a szépségét is megmutatja. Miért is örülök neki ennyire azontúl, hogy újra süt a nap és kint lehet lenni a szabadban? Mert végre normális vércukorértékei vannak Örsnek. Borzasztó rosszul indult a szeptember nekünk. Épp elment az…..
Nem ismerek olyan gyermeket, aki ne szeretné a palacsintát. A fiaimnak is a kedvence, ezért is okozott hatalmas fejtörést és jelentett nagy kihívást egy olyan recept kitalálása, amely olcsó, ugyanakkor viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz. Persze nem találtam fel a spanyol viaszt,…..
A minap szembejött velem a közösségi oldalon egy szuper és nagyon ötletes dolog: a Blood sugar fairy, azaz a Vércukortündér. Egy Amerikában élő anyuka találmánya, mely abban segít, hogy a diabéteszes gyermekek vércukrára vigyázzon éjjel-nappal. És ami még nagyszerűbb a…..
Nutella, amit cukorbetegek és inzulinrezisztensek is fogyaszthatnak, és gyorsan készen van? Igen! :-) Azt hiszem, ha Gombóc Artúr teremtőinek idején itthon is kapható lett volna a Nutella, valószínűleg felkerült volna a közismert csokisorolós listára, hiszen amióta megalkotta először Pietro Ferrero…..
Holnap szeptember 1., kezdődik az óvoda és az iskola, a cukorbeteg gyermekeknek is. Nem könnyű feladat elengedni otthonról őket, de ha a nevelőknek biztos a tudásuk, nem lehet baj. Azonban érdemes a csoporttársaknak, osztálytársaknak is mesélni a diabéteszről. Ez a  videó ebben…..
A héten kaptam egy levelet egy kedves Olvasómtól, akinek ezúton is köszönöm, hogy megosztotta velem történetét. Bár nem írja, de korából adódóan úgy gondolom, hogy 2-es típusú cukorbetegséggel küzd. Fogadjátok szeretettel. Remélem másoknak is erőt ad példája, hogy…..
Olyan szép nap volt tegnap, hogy a délutáni gyorsan felszívódó uzsonnát gondoltam a fagyizóban töltjük. Lakóhelyünkön egy helyen lehet kapni diabetikus fagyit. Nem nagy a választék, de egy majdnem 4 évesnek, aki mindig csak csokisat eszik, ez teljesen lényegtelen. Először…..
Kedves Olvasóim! Nem állt szándékomban korlátozni a blog olvasóinak véleménynyilvánítását, de sajnos azt tapasztaltam, hogy sokan személyeskedő, rosszindulatú hozzászólásokat írnak, ezért a jövőben csak előmoderáció után fognak megjelenni a kommentek a blogban. Az érdemi…..
Talán megtévesztő a cím, mert nem gyógymódról lesz szó, hiszen a diabétesz egy gyógyíthatatlan betegség, de vannak olyan alternatív lehetőségek az inzulin és a szigorú diéta mellett, amelyek stabilizálják a vércukorértékeket. Az első ilyen a fürjtojás. Kisfiam a harmadik…..
Múlt héten elmentünk a Balatonra nyaralni: 4 naposra terveztük, 3 nap lett belőle, mert minden és mindenki összeesküdött ellenünk. Elutazás előtt 3 nappal Örsnél tüszős mandulagyulladást diagnosztizáltak. Két napig 39 fok feletti láza volt. Alig evett valamit, mert a torka…..
A cukorbetegek és a fogyókúrázók helyes étkezésének egyik alapja, hogy ismerjük az elfogyasztandó táplálék, alapanyag glikémiás indexét. A glikémiás index (GI) alatt az egyes szénhidráttartalmú élelmiszereknek és ételeknek a szőlőcukorhoz (glükózhoz) viszonyított…..
Mostanában nagy figyelem övezi a diabéteszes gyermekek óvodai elutasításáról szóló híreket. Legutóbb június 22-én, a Hír tv Gyógyhír című műsora foglakozott a témával, de Erős Antónia révén az RTL klub is folyamatosan beszámol a negatív történetekről. Az Egy csepp…..