Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orosz Attila

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szájer József Fidesz-politikus szerint az ellenzék 7:1 arányban uralja a hazai médiapiacot. Az Európa-parlamenti képviselő e meglepő kijelentést nem itthoni fogyasztásra szánta, számítva arra, hogy Brüsszelben úgyse néznek utána az ennek ellenmondó részleteknek. Megjegyzése felhördülést váltott ki…..
Orosz Attila 2018.04.26 15:26:20
  Van egy polcom a nappaliban, a ház legszebb és stratégailag legfontosabb pontján, a vitrinben, a tévétől balra. Az üveg mögött tartjuk mindazt, amit nem lephet be a por. Az ünnepi kávéscsészék már jócskán hiányos készletét, a borospoharakat, és a nevezett polcon azokat a könyveket, amiket ha egy…..
Örülünk, Vincent? Holnapposzt 2018.04.09 00:33:27
       Kéretik abbahagyni az önkorbácsolást. Igen, ez az ország mától egy kicsit jobban hasonlít majd egy darab szarra, mint eddig. Erről azonban nem ti tehettek. Hanem pont ők.    ..
Orosz Attila 2018.04.10 17:05:09
@Muad\\\'Dib: A lényeg a " LEmegyek".
Áttekintés a férfi cipődivat változásairól fakutyától és cipőgombolótól a kapli nélküli Oxfordig...
        TGM a HVG-n magyarázta el, hogy miért nem demokrata Gyurcsány. Elsősorban azért nem demokrata a Gyurcsány, mert le akarja ültetni Orbánt és klánját.         " Vitatkozni kell az ellenféllel, nem pedig fenyegetni. Az, hogy ezt az egyszerű és közismert szabályt Gyurcsány Ferenc ellenfelei…..
Orosz Attila 2018.02.19 16:52:20
@metax: Lószart mama.A bojkott struccpolitika.
 Az a benyomásom, hogy bajban vagyunk a magázódással és a tegeződéssel. Ama foglakozást űzöm, az újságírást, amelyben mindenki tegez mindenkit, mégis a diploma megszerzése után nehezemre esett visszategezni akadémikusokat egy kutatóintézetben, ahová a sors vetett. Később pedig, amikor majd’ három…..
A vallás egy rendkívül érzékeny téma. Egy átfogó kutatás azonban utánajárt, hogyan viszonyul a modern világ az emberi létezést évezredek óta meghatározó hitekhez és meggyőződésekhez. A lenti ábra az mutatja, hogy a választott országok lakosai hány százalékban tartják károsabbnak, mint jónak a…..
Orosz Attila 2017.10.17 08:36:34
Róna Pétert tegnap délután szólaltatták meg a Klubrádióban. Az oxfordi egyetemen tanító jogász-közgazdász az LMP szellemi körébe tartozik, és kifejtette, hogy az elvbarátai miért idegenkednek az MSZP-től. A szocialisták döntési mechanizmusa ugyanis áttekinthetetlen, és a beidegződéseik nem eléggé…..
Orosz Attila 2017.10.12 16:30:12
Mottó: Minél inkább jellemző valakire, hogy szeret kommentelni, annál valószínűbb, hogy trollról van szó. (Reagle amerikai médiakutató)   Sokszor a hozzászóló saját frusztrációja van az írásában. (Szulák Andrea énekesnő, Origo.hu, 2012. június 21.)   Az embereket valamiért kifejezetten gonosszá…..
Ez a rövid írás – szeretném hinni – nem csupán címében hajaz Luther híres–hírhedt írására (Vitatkozás a búcsú erejéről). Talán meglepő, de a reformációt elindító 95 tétel nem volt progresszív, forradalmi írás. Hogy egyetlen példát említsek: Luthernek meg se fordul a fejében, hogy – miközben…..
Kiújult a belháború a szocialistáknál...
Orosz Attila 2017.08.04 15:15:59
NemGogol Fegyverbe! 2017.05.28 14:48:19
Egyenlőre még áll, de vajon meddig „Vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő (...) , olyan aktivistákat, akiknek a polgári engedetlenség szervezése lesz a feladata ősszel. Új jelenség következik, ha nem működnek a tüntetések, majd el fognak foglalni…..
Szombatra virradóan, életének 92. évében elhunyt Kovács András Kossuth-díjas és kétszeres Balázs-Béla díjas filmrendező. A Kádár-korszak nagy filmes nemzedékének egyik legkiemelkedőbb alkotójára az 1984-ben készült Vörös grófnő című kétrészes filmjének elemzésével…..
DiliChef Szoljanka 2017.01.18 10:36:28
8 személyreelkészítés 120 perc½ kg marha hátszín3 pár virsli40 dkg  füstölt-főtt tarja1 pár cserkész kolbász1 fej hagyma2 ek. paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma1 üveg ecetes uborka20 dkg olivabogyó10 dkg vecsési kápszta2 db sárgarépa2 db sárga burgonya2 dl tejföl2 db citromsó, bors, fehérkenyérAz idő…..
Orosz Attila 2017.01.18 14:45:36
Nincs új a Nap alatt. Megint a régi technikák.Botka László bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, és réginek nevez mindenkit, aki később került a politikába, mint ő. Pedig ha valaki, hát ő a tipikus régi szoci káder. Innen a kávézóból nem tudni, mennyire komoly ez a cucc, hogy Botka László…..
Sokféle módon elkészíthetjük a rántott hús kabátját, a mandulás, a zabpelyhes panír is csodás ízű lehet. Az én véleményem szerint viszont a legfinomabb az, ha gyakorlatilag egy palacsintatésztát készítünk, amelybe a lehető legtöbb szódát tesszük. Ennek köszönhetően…..
Nosztalgiázzunk! Az elmúlt napokban kezembe kerültek a Ludas Matyi retró számai. Korábban már írtam a reklámokról, aztán a viccekről is. Átlapoztam a mára már elsárgult papírú kiadványokat, és az 1958-as, 1959-es évfolyamból kimásoltam a könyvekkel kapcsolatos tréfás rajzokat, vicceket. Némelyik…..
Orosz Attila 2016.09.28 11:08:40
Gyanítom, ez a recept se dönt majd olvasói csúcsot, mert ez is egy tipikusan olyan étel, amit vagy utál valaki, vagy imád, átmenet nincs, illetve itt is két táborra szakad még ezen belül is a jónép: valaki esküszik az édes verzióra, valaki pedig a sós-borsosra. De a legjobb, amikor valaki a…..
        Nem vagyok irodalmár. Nem fogok kritikát írni Bayer Zsolt novelláiról. A nyolcvanas évek végén a Mozgó Világban jelent meg pár írása és az egyik, a Deák Vali mennybemenetele, nagyon tetszett a Csukás Istvánnak. Nagyjából ennyi marad a Bayerból a bőnyállal elkövetett zsidózgatásokon,…..
Orosz Attila 2016.09.04 15:46:49
@ámbátor: Hát pontezaz hogy nem kapott, mégis kétharmadot csinált magának.
A világ legrémisztőbb épületeiről készült listáról szemezgettünk. A rövid bemutatást kiegészítettük egy kis irodalmi és filmes illusztrációval is. Sőt, újraindítjuk a szavazást!..
Orosz Attila 2016.08.31 12:29:43
@Nagy Zoltáán: Szerintem meg baromi ronda.Mindketten jól érveltünk, így döntetlen.
Barátságunk négy évtizede alatt legalább húsz kötetet dedikált. Két esztendeje azonban felényi lakásba költöztem, és a házi könyvtár nagyobbik részét egy művészeti szakközépiskolának adományoztam. Életművéből két regényt tartottam meg: a Svájci villát és az apjáról írt Haldoklás anyanyelven-t.…..
Babynappy "Terror" Anyuk támadása 2016.07.06 05:01:44
Felszegett fejjel, határozottan haladnak, mindenre elszántak, érzékszerveik kifinomultak. A legapróbb mozdulatra is reagálnak. Divatosan, trendi sportcipőben grasszálnak, fegyverük a városi vagy terep babakocsi, ismernek minden baba és gyermek jelzést és ha kell azonnal harcba szállnak. Ismerd meg a…..
A játszótéren néhány anyuka beszélget. Szorgosan gyúrják homokból a fagyigombócokat, pakolják a dömperbe a szállítmányt, de azért örülnek, hogy egymással is válthatnak pár szót.Arról filozofálnak, hogy vajon 100 évvel ezelőtt is ugyanilyen engedetlenek voltak-e a gyerekek, mint most. Egyikük a sok…..
A sorozatok egyre inkább terjedő népszerűsége magával hozta azt is, hogy számos olyan ember ismerkedett meg a műfajjal, aki erre nem igazán volt felkészülve. Ez elsősorban nyilvánvalóan az egyik legnépszerűbb darabon, a Trónok harcát, és az azt övező közbeszéden érhető tetten: úgy tűnik, számos…..
Múlt-kor 10 tény a tálibokról 2015.09.18 12:50:31
1. A szovjet csapatok távozását követően megerősödő, 1996 és 2001 között Afganisztán élén álló iszlám fundamentalista tálib mozgalmat 2001-ben amerikai vezetésű nemzetközi koalíció söpörte el a hatalomból. 2. A kezdeti időszakban a tálibok többségét pakisztáni…..
Orosz Attila 2016.05.24 11:18:40
@gigabursch: Az egész egy önellentmondás, különösen ha nem teszünk úgy, mint ha a SZU távozásával kezdődött volna az ország, és a tálibok története.