Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidrapeter

119 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ikrek Idei lemaradások 2.rész 2014.09.12 14:32:21
Amit még be kell hoznom az a nyár és a nyaralás. Panni és Barni még az óvoda ideje alatt 3 hetes úszótanfolyamon váltották be a nevükből adódó elvárásokat, és próbáltak kis vidraként megtanulni úszni. Az első tanfolyam félsikerrel zárult. Tudtak is meg nem is. Bátrak is…..
Az Ikrek Idei lemaradások 1.rész 2014.09.12 14:15:34
Ma szeptember 12-e van. Fogalmam sincs mi volt az év eddigi részében részletesen. Vannak persze kardinális pontok, azokra ki fogok térni, de alapvetően éltük az életünket, a gyerekek nőttek mint a gomba. Anyának - vagyis nekem - más munkája lett, így végre többet lehetünk…..
Az Ikrek Elengedjük az időt 2014.09.12 13:09:43
Borzasztó és rettenetes, hogy a ma élesített bejegyzésemet januárban írtam, azzal a végén, hogy remélem a folytatáshoz nem kell megint 4-5 hónap. Áh, csak 8 hónap kellett... :-)    Viszont rájöttem valamire. El kell engedni az időt.... Sokszor azért nem írtam a…..
Az Ikrek Lusta szülők folyt.köv 2014.09.12 12:21:50
Borzasztó és szégyenletes. 2014 január 24, van és nekem valahogy el kellene jutnom eddig a napig a legutolsó bejegyzés után. Ha minden igaz, akkor kb. tavaly májusig vagyok rendben az eseményekkel. Ez persze nem igaz, hiszen nap mint nap történnek csodák, amiket azonnal le kellene írni…..
Őrület sok dolog történt velünk. Először is volt egy csuda mozgalmas családi mikulás. Összegyűlt a család apraja-nagyja és egy igazán klassz játszóházban - gumiszoba-szerű - tornateremben hulla fáradtra ugráltuk magunkat. Nagyon izgalmas volt, mert megjött Pisti Mikulás,…..
Az Ikrek Szükséges kellékeink 2013.10.14 20:55:07
Elérkezett a pillanat, amikor ismét be kell mutatnunk a szundikendőink és egyéb nélkülözhetetlen fity-fenéink helyzetét és állapotát.A mai napig is két Vau-val és két Nyuszival járunk-kelünk mindenfelé. Ha álmosak, ha nyűgösek, ha bármi "tragédia" éri Őket a megnyugvást…..
Az októberi hosszú hétvége tele volt izgalommal.Voltunk játszóházban, amit az Ikrek mindig nagyon-nagyon élveznek. Fel-le szaladgálnak, pörögnek-forognak, jól el is fáradnak, aztán nagy örömünkre jó nagyot alszanak is utána.Otthon aztán a legkedvesebb játékok mellett nagy…..
Eljött végre ez is!!!!!Barnika egy szeptember végi csütörtök reggel úgy ébredt, hogy Ő most wc-be fog kakilni. És tényleg. Belepottyant a minibogyó.Nagyon büszkék voltunk rá, tapsoltunk, ujjongtunk együtt Apával. Azonnal beígértük, hogy Kakamanó meghozza az általa kiválasztott…..
Az Ikrek Süni csoportos törpék 2012.09.20 17:28:00
Elkezdődött, a kiscsoport!Olyan klassz volt a nyár, együtt, sok izgalommal és játékkal, de ennek most vége, itt az OVI! Amit egyébként a kezdésig nagyon vártak már a gyerekek, és minden alkalommal, amikor elhaladtunk az ovi épülete mellett, büszkén mondogatták, hogy oda fognak…..
Az Ikrek 3 év! 2012.09.20 17:27:00
Három évesek lettek a mi kicsi ördögeink. Három éve szülők lettünk, ami még mindig megfoghatatlan és felfoghatatlan néha.Három éve minden nap van csoda az életünkben.És három éve csak a hangzavar van körülöttünk.De mégis édesek és illatosak mindig, és amikor puha kis…..
Az Ikrek By-by bölcsi! 2012.09.20 17:26:00
Augusztus utolsó hetét még mindenképpen ki akartuk használni egy kis bölcsizésre. Valikával és Ildikóval tölthettünk még öt napot, és ezt semmiképpen nem akartuk elmulasztani. A gyerekek nagyon szerették Őket, sokat emlegették itthon mindkét dadusukat, akiknek mi mérhetetlen…..
Az Ikrek Balatoni merülés 2012.09.20 17:25:00
Mivel ágyhoz kötötte anyát a beállt dereka, három napi fetrengés után, végre bepótolhatjuk a hiányzó történetek elmesélését.Időrendben haladva, a balatoni nyaralás volt talán a legtávolabb, amiről írni muszáj és érdemes is. Majdnem két hetet töltöttünk együtt…..
Az Ikrek Party-girl és party-boy 2012.09.20 17:24:00
Túl vagyunk egy hányós-fosós meneten. Viszonylag gyorsan, de kicsit kínlódva estünk át a betegségen. Időben persze szerte szét, amint Panni meggyógyult, Barni lett nagyon levert. Ilyen még nem is volt, hogy egy egész délelőttöt ágyon fekve, szundikálva töltene. Iszonyú nehéz…..
Az Ikrek Szobatiszta = szoba tiszta 2012.07.17 18:38:00
Némi nagyképűséggel kijelenthetjük, hogy szobatisztává váltunk. A bölcsiben kifüggesztett tájékoztató szerint, az a gyerek, aki a "nagydolgot" - nevezzük nevén: kakát - már tudatosan pelusba kívánja nyomni, már szobatisztának tekinthető. Így hatalmas arccal jelenthetjük a…..
Az Ikrek Nyuszi-puszi 2012.05.14 12:06:00
Megcsúsztunk. Megint.Ami eddig volt: húsvét, nagy boldogságban, locsolással, jófej nyuszival, aki rengeteg izgalmas ajándékot hozott. Barnika körbelocsolta a családot Apucival, gyűjtött csoki tojásokat, és még pénzt is, amit marhára nem értett, mert Ő konkrétan csokit várt a…..
Az Ikrek Backstage 2012.03.29 11:47:00
Oly sok szó esett már gyermekeink fejlődéséről és az aktuális eseményekről, de még soha nem írtunk igazán semmit azokról a személyekről, akik jóvoltából még nem kerültünk diliházba és az Ikrek is szépen okosodnak, cseperednek.A "nélkülük nem sikerült volna"…..
Az Ikrek Barni visszavág 2012.03.14 10:14:00
Két és fél évnyi elnyomás után, Barnika visszavág Pannesznek.Úgy hozta a sors, hogy most kicsi fiúnk lett a hisztis, akaratos kis ördög. Üti-vágja Pannát, húzza a haját, amire Pannika csak elkeseredetten annyit tud mondani: " Nem lesz két copfom!" Próbálkozunk…..
Megtörtént az első jelmezbál, ahol a mi kicsi-pici babáink, saját választásuk szerint beöltöztek. Két és fél éves öntudatuk szerint, szerényen királyfinak és királylánynak óhajtottak beöltözni, és természetesen mi szülők ehhez minden segítséget meg is adtunk. Csuda…..
Az Ikrek "Én mondom....!!!!" 2012.02.11 14:40:00
A dac korszak virágkorát éli Nálunk! Ranschburg Jenő bácsi szerint ez a 36-40. hónapig tart, így egyértelműen kimondható "Ez az év még NEHÉZ lesz!". A 40. hónap pont 2012. december 30-án telik le. Talán szilveszterkor már könnyebb lesz :-) Nagyon várjuk....Miben…..
Az Ikrek Az angyalka figyel... 2012.01.17 11:48:00
Ismét több eseményről kell beszámolnunk, hiszen túl vagyunk a karácsonyi őrületen és nagyban lessük a havazást a hóemberépítésre és szánkózásra várva.A karácsonyt sikeresen "átvészeltük". Szenteste hozzánk jött a család, így megúsztuk a nagy jövés-menést.…..
Az Ikrek Rosszcsont Mikujás 2011.11.10 14:51:00
És ismét, végre....Az elmúlt hetekben átestünk egy igen cudar arcüreggyulladáson. Háromszor mosták át a kicsi arcüregét a gégészeten, ami állítólag nem fáj, de borzasztó kellemetlen. Hát zengett is a kórház tőlünk rendesen, kettőnkről - akik lefogtuk szenvedő…..
A technikai akadályokat leküzdve, végre egy újabb élménybeszámoló.Augusztus közepén balatonoztunk még egyet, amit a Kicsik hihetetlenül élveztek. Az első hétvégén Ili mama (ahogy ők mondják: Ia mama) és Docca papa (Dopapapa) voltak velünk. Nagyon örömükre megnézhették…..
Az elmúlt hetek nagyon sűrűek voltak.Tüdő Gyuszi barátkozni akart velünk, mire Barnikánk - valószínűleg kicsit figyelmetlenül - visszaigazolta az ismeretséget. Ezért aztán "Tüdő Gyula" néhány hetet igen közeli haverja lett a mi kisfiúnknak. Igazi mély barátság az…..
Pannikánkban erőteljesen éledezik a királylány-tudat.Egyik napról a másikra kitalálta, hogy Ő kizárólag a Barni etetőszékében hajlandó csak táplálkozni. Az eléjük kerülő tányérok közül is, általában az kell neki, amit a Barnesz elé teszünk le, először. Fennhangon…..
Túl vagyunk Barnesz névnapján, amit egy nagyszülős pizzázással ünnepeltünk. Spontán szerveződött buli volt, mivel megbeszéltük, hogy igazi bulit, majd Panna névnapjával együtt tartunk az egész családnak. Mindenesetre nagyot falatoztunk Apa által készített, isteni pizzáiból,…..