Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nóri, Diéták és Álmok

238 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia! Hosszas gondolati érlelés után úgy döntöttem, hogy a honlapomon folytatom tovább a Diéták & Álmok blog írását. Köszönöm ha ott is velem tartasz! :-) Az blogot mostantól IDE KATTINTVA  vagy az alábbi képre kattintva éred el. Továbbá a következő felületeken találsz még meg: Facebook:…..
Nincs kedved túl sokat pepecselni a mézeskalácsokkal? Nyújtani, formázni, kenni, díszíteni pláne nem? Akkor mutatok egy variációt, ami viszonylag minimális pancsolással jár (azért teljesen nem ússzuk meg), viszont nagyon-nagyon finom. Félig-meddig úgy született, hogy már nem volt kedvem a sallangot…..
Nóri, Diéták és Álmok 2017.12.21 10:36:43
@AnitaKiara: Szia! Igen, ragacsos massza lesz belőle, ezért egy tálban gyúrom össze, és egy éjszakát pihen lefedve, hogy összeálljon. Ennél több liszt nem kell bele, mert akkor kemény és lisztízű lesz a puszedli. Ezek pici, diónyi puszedlik lesznek. :-)
5 hozzávaló, maximum 10 perc, és kész is van! Tudom-tudom, mindenféle tzatzikiből igazán nincs hiány a blogon. De mit tegyek, ha imádom őket? :-D Ha még nem unjátok a medvehagymát, próbáljátok ki sárgarépával és snidlinggel párosítva, szerintem hihetetlenül jó ízkombináció lesz ebből a hármasból.…..
Avagy hogy használd fel a télen a mélyhűtődben ragadt gyümölcsöket. Nem mondanám, hogy életem legjobb fotóit sikerült csinálni erről a crumble-ről, de ez ne kedvetlenítsen el senkit, mert ezt az édességet hihetetlenül egyszerű elkészíteni. Az is szuper, hogy cukorbetegek és inzulin-rezisztensek is…..
Az egyik legnagyobb sláger a blogon a retek tzatziki. Nem véletlenül, hiszen annyira klassz, pláne tavasszal és húsvétkor annyira jól bevethető vendégség, de egy szimpla hétköznap esetén is. Ráadásul pikk-pakk megvan, tényleg nem agysebészet összeállítani. Tegnap viszont 2 csokorral a kosaramban…..
Ha a rukkolás-sajtos csigákat szerettétek, ne hagyjátok ki a rukkolás diós kifliket sem. Ha van időm és energiám, nagyon szeretek kifliket, zsemléket, stanglikat sütni. Amikor összeállítom a tésztát, az elején szinte el sem hiszem, hogy ebből valami klassz fog kisülni, de aztán pár perc múlva, ahogy…..
El sem hiszem, hogy ismét medvehagymaszezon van, hála-hála! Gyönyörű harsányzöld színével és fokhagymás spenótra hajazó ízével kötelező elem minden tavaszi háztartásban. A retek, mint levesbetét Farkas Viktória „Kicsi Vú” egyik szuper főzőtanfolyamán szerzett tudás alapján inspirálódott. Ennél…..
Nóri, Diéták és Álmok 2017.03.12 04:48:47
@Egy Hun Hunniából: Szia! Biztos nagyon finom, viszont arra érdemes figyelni, hogy egy szétfőtt krumplinak elég magas a glikémiás indexe, ergo nagyon gyorsan felszívódik, gyorsan megdobhatja a vércukrot. Köszönöm, hogy kipróbálod retekkel is! :-)
Ha péntek, akkor jöjjön az ígért szaloncukor receptje! Hogy még csak csütörtök lenne? Sebaj! A csokis-mézeskalácsos cukormentes szaloncukor nagy sikerére való tekintettel egy nappal előbb láthatjátok, és ha látjátok, ki is próbálhatjátok! Hogy mit? Az isteni mandulás-meggyes szaloncukrot,…..
Nóri, Diéták és Álmok 2017.03.12 04:44:59
@Madaras Gizella Aliz: Szia! Légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen (de nem hűtőben) pár hétig simán eláll, már ha marad! :-)
Fantasztikus 5 héten vagyok túl, szuper helyes tanfolyami résztvevőkkel, akik napról napra újabb és újabb szeletét ismerhették meg cukorbetegként, inzulin-rezisztensként vagy életmódváltóként a szénhidrát diétázás alapjainak. Többek között beszéltünk a pékárukról is, és megismerhettek pár olyan…..
Nóri, Diéták és Álmok 2016.04.03 20:45:37
@BoRóka: Szia! A zablisztnek elvileg nincs sikértartalma, így önmagában szerintem nem lehet belőle jó pékárut sütni, csak valamivel keverve. Sajnálom...
Nóri, Diéták és Álmok 2016.04.13 08:14:34
@BoRóka: Szia BoRóka! Hogy sikerült? :-)
Nóri, Diéták és Álmok 2017.03.12 04:38:55
@Kerti Törpencs: Szia! A tönkölyliszt tudomásom szerint azért jobb, mert a tönkölybúza egy agresszív növény, és nem kell agyonvegyszerezni a kártevők ellen. A fehér tönkölylisztet én csak állagjavításra használom, mindig ügyelek arra, hogy ha pékárut sütök, minimum 70%-ban legyenek a teljes kiőrlésűek és/vagy maglisztek. Köszönöm, hogy Te is megsütöd! :-) (Ha túlsúlyos vagy, akkor azért a magokkal csínján érdemes bánni, inkább csak pici "fűszerként" kerüljenek a tésztába.)
Pár napja teljesen rá vagyok kattanva a zöldekre, salátákra és a rukkolára, egy kicsi maradt tegnapról, így jött az ötlet, hogy belecsempésszem valami péksüteménybe, amit már rég sütöttem. Készült belőle kifli és ez a sajtos csiga, ami a családnak estére egy kis salátával és sonkával tökéletes…..
A tél vége felé, amikor az égövünkön megtermő gyümölcsök nagyjából kimerülnek az almában és a körtében (amelyek amúgy tartalmaznak rengeteg számunkra fontos ásványi anyagot és vitamint), és még messze van a bogyós gyümölcsök ígérete, kell némi kreativitás, hogy ne unjuk meg ezt a kettőt. Mutatok…..
Annyira örülök, hogy az elmúlt napokban végre kisütött a nap, langyoskás lett az idő, a kertünkben kidugta pár napja a fejét egy hóvirágcsokor, és már tényleg csak karnyújtásnyira van a tavasz, és a harsogó zöld medvehagymaszezon, épp ezért összeszedtem Nektek a 3 kedvenc medvehagymás receptünket:…..
Jelenleg ez az egyik kedvenc hétvégi uzsonnám. Ahogy megpirul a szezámmag és az alma kicsorduló, karamellizálódó leve, az valami hihetetlen ízkombinációt eredményez. Tényleg nem ördöngősség összedobni, mindössze 5 hozzávaló kell hozzá, cukorbetegek és inzulin-rezisztensek is beilleszthetik…..
Tudjátok, hogy nagy leves- és céklarajongó vagyok. Szerencsére egyre népszerűbb alapanyag, így már sok helyen ehetünk belőle levest. Legutóbb márciusban ettem nagyon klassz és ötletes variációt a szigetmonostori Rosinantéban, a mai napig emlegetem (az élményeimről ITT olvashattok). :-) Nagyon…..
Nem vagyok igazán babonás, de lencse minden évben kerül az asztalra újévkor, már csak azért is, mert szeretjük. A minap újévi lencseparty-ra voltunk hivatalosak, és mivel tudtam, hogy rendkívül nyitott és hálás a közönség, sejtettem, hogy nem szaladnak ki a világból, ha főtt lencsét keverek a…..
Ismét egy gazdag évünk volt, igaz? Most megmutatom, mely recepteket szerettétek a leginkább 2016-ban. Nem lep meg, hogy többségben vannak az édességek, de örülök, hogy nem csak azok kerültek a top 10-es listára. :-) A legnagyobb meglepetés nekem idén a zúzapörkölt népszerűsége volt, amit rengetegen…..
A minap eszembe jutott, hogy rég volt már céklás recept a blogon, nekem meg épp volt egy adag főtt céklám. Tudjátok, mennyire szeretem a céklát: nem csak ásványi anyagban gazdag, de finom, és nagyon sokféleképpen felhasználható is. Így esett meg, hogy ez az adag cékla bekerült egy családi szülinapra…..
Hosszú éveken át sütöttem és sütöttem mézeskalácsot. Családnak, barátoknak, kollegáknak. Imádtam feldíszíteni őket, vékony, fehér cukormázzal mintákat, pöttyöket rajzolni rájuk. Bár nem voltam profi, de a magam amatőr módján azért egyre szebbek lettek, amolyan kis ékszerek, és többnyire ezzel…..
Nóri, Diéták és Álmok 2016.12.21 09:45:51
@Vixi1719: Igen, elkészíthető, de akkor semmiképp nem javasolt cukorbetegeknek vagy inzulin-rezisztenseknek. Illetve biztos, hogy kicsit több kell bele, mint a tk. tönkölyből és a mandulából, mert ezeknek nagyobb a nedvességmegkötő tulajdonsága.
A hasnyálmirigy által termelt inzulin szerepe, hogy segítse a glükóz felszívódását a vérből a sejtekbe, ezáltal energiát nyerjünk belőle. Viszont inzulin-rezisztencia (IR) esetén a sejtek nem kötik meg, nem ismerik fel az inzulint, ezért nem tudja kifejteni a hatását. Így a hasnyálmirigy még több…..
Még mindig nem tudod, mi lesz a karácsonyi menüben? Mutatok egy csokrot olyan receptekből, amelyek cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén a szénhidrát diéta részei lehetnek, viszonylag kevés munkával megúszhatóak, cserébe nagyon-nagyon finomak! Ha még mindig nincs ötleted, mentsd el ezt a…..
Az egész úgy indult, hogy a férjem meglepett két sütipecséttel, amit még azon frissiben ki is próbáltam. Nyilván diétásítottam, hogy cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén szénhidrát diétába is illeszthető legyen. Már hetek óta kinéztem Bardócz Évi receptjét, ami annyira gyönyörű, hogy tudtam,…..
Életmódváltás. Már a nevében is benne van, hogy ez nem egy párnapos-párhetes villámkúra, hanem a cél: az életminőség javítása, és bizony élethosszig tart. Első körben szinte biztos, hogy ezzel a legfájdalmasabb szembesülni. Hiszen ez nem arról szól, hogy bikini/fürdőgatya-szezonig gyorsan ledobunk…..
Ha mézeskalács nélkül nincs karácsony, akkor bizony bejgli nélkül sincs. A bejglitől sokan ódzkodunk, mármint elkészíteni, pedig ha 1-2 alapszabályt betartunk, akkor semmivel nem bonyolultabb, mint bármilyen más süteményt, amihez kell sodrófa. Igen, magamat is idesorolom, de - őszintén szólva -…..
Mindig is vágytam sütőben süthető csokitortára, de bárhol néztem szét a világhálón, mindig valami hihetetlenül cukros, tömény édességre bukkantam, amire régen boldogan bólintottam volna, most viszont nem opció. Azt sejtettem, hogy jó barátomat, a cukkinit most is bevetem, és ha már a sütőtökös…..
Azt hiszem, szinte nincs olyan háztartás Magyarországon, ahol ne fordulna elő a töltött káposzta valamelyik verziója. Most én is mutatok egyet, ami szénhidrát diétába is illeszthető, többek között azért, mert nem tartalmaz fehér rizst, így cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén is…..