Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quijano

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Negyvenperc Amikor piros hó esik 2015.02.05 09:45:02
A tűzoltóság és a rendőrség is közleményt adott ki tegnap reggel Valenciában a havazás miatt. Aztán helyesbítésre kényszerültek: a hótakaró nem jelenthet gondot a jelenséghez nem szokott városlakóknak, a Facebook-on terjedő rémhírek hamisnak bizonyultak. Nincs hó sem a…..
Negyvenperc ¿Podemos? 2015.01.31 14:02:32
Dübörög a Podemos, tele van vele a sajtó, sorra nyeri a közvélemény-kutatások fiktív választásait, és már nemzetközi szövetségesei is vannak. Hiába ármánykodnak ellenfelei, a hatalomhoz szokott mindenkori spanyol kormányok és ellenzékek, a harcokból egyre inkább megerősödve…..
Hiába a törvény, lassan halad az önkényuralmi jelképek eltüntetése a spanyolországi középületekről, közterekről. Nincs rá pénz és különben is tele a szoborpark – hárít a kormányzat, ha szóba kerül a dolog. (A képen látható címer például egy valenciai középiskola…..
Negyvenperc Ünnepi sorok 2014.12.25 16:47:55
Valahogy így néztek ki a héten a katalán városok: ott is sorban állással ünnepelték a karácsonyt. Nem meleg ételre vártak, nem is a plázákat rohamozták meg így az utolsó pillanatban, hanem a szolidaritásukat fejezték ki kormányuk és elnökük iránt, akit perbe fogott a…..
Negyvenperc Kuss! Én nem félek! 2014.12.22 10:06:40
20D - szombaton már megint utcára vonult fél Spanyolország, mi több, külföldön is tiltakoztak a kuss-törvény (ley mordaza) ellen, amit csütörtökön fogadott el kormánypárti többséggel a parlament alsó háza „törvény az állampolgári biztonság védelméről” álnéven, igaz,…..
Negyvenperc 130 fő városi legenda 2014.12.18 09:41:54
A spanyol tudomány fellegvára, egyben Európa harmadik legnagyobb tudományos kutatásokkal foglalkozó közintézménye, a CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) nemrég ünnepelte 75 születésnapját. Az intézet elnöke, Emilio Lora-Tamayo e jeles alkalomból tartott…..
A spanyol kormány transzparencia portáljának létrejöttével egy időben, az erre vonatkozó törvény elfogadásának első évfordulóján néhány elszánt civil szervezet nem átallott közre adni egy útmutatót „Hogyan harcoljunk a korrupció ellen?” címmel. Ennek bevezetőjében…..
Csütörtökön debütált a spanyol kormány korrupció ellenes csodafegyvere, egy internetes „átláthatósági” portál, amelyen közel félmillió, többek között a kormányzati dolgozók fizetésével, illetve szerződésekkel és szubvenciókkal kapcsolatos adatot tettek nyilvánossá. A…..
Ez a brit fennhatóság alá tartozó, szép szikla az egyik legfőbb konfliktusforrás a britek és a spanyolok között már több, mint háromszáz éve. Talán az Afrika északi partjaira nyíló remek kilátás miatt. De hiába az ostrom, hiába a követelőzés és hiába a népszavazások is,…..
A Transparency International szerdán közölte éves korrupcióérzékelési indexét (CPI, Corruption Perceptions Index). A vizsgált 175 ország több, mint két harmadának idén sem sikerült 50 pontnál többet összegyűjtenie a kívánatos 100-ból. A maximális 100 pont azt jelentené, hogy…..
Egy évvel mandátuma lejárta előtt lemondott Ana Mato, a spanyol egészségügyi miniszter asszony. Na nem azért, mert az egészségügyi dolgozók már három éve követelik a lemondását, nem is azért, mert képtelen volt betartani az ígéreteit, és nem is azért, mert már többször…..
„Elhiheted, ha nem esküszöm is, azt szeretném, ha ez a könyv, mint elmémnek szülötte, oly szép, oly kitünő s oly mulattató lenne, milyennél már tökéletesebb nem is képzelhető. Azonban a természet törvényének nem tehettem ellenére, mely szerint mindenek magokhoz hasonlókat…..
A spanyol Állami Ügyészség (Fiscalía General del Estado) ma reggel feljelentést tett Artur Mas katalán elnök, Joana Ortega alelnök és Irene Rigau oktatási tanácsos ellen a november 9-én megrendezett alkotmányellenes népszavazás ügyében. A vád mindhármójuk ellen ugyanaz:…..
Negyvenperc Független változó 2014.11.12 00:05:19
A magyar sajtóban több helyen is megjelent híresztelésekkel szemben (lásd például itt és itt), nincsenek elsöprő többségben a függetlenségpártiak Katalóniában. Legalábbis a múlt vasárnapi érvénytelen referendum eredményeiből erre semmiképpen sem lehet következtetni. A…..
Nem, nem, a kép bal oldalán látható Szörnyella De Frász nem Janiczak Dávid, hanem a valenciai kisváros, Gandía konzervatív népjóléti tanácsosa, Pilar Gavilá. A 101 kiskutya jogi képviselőjének kérdésére, a jóképű bajuszos úriember, Toni Rodriguez (lásd jobb oldal), aki…..
    Siset apó szólt hozzám hajnalban a kapuk alatt, míg a kocsikat bámultuk és vártuk az első napsugarat:   Látod-e a karót, fiam, Amihez odakötöztek minket? Ha nem szabadulunk meg tőle, A lelkünk soha többé nem lesz már szabad.   Nem tarthat ki túl soká, Ha…..
Dinamó Műhely Az utolsó roham 2014.06.20 16:49:46
Minden újságolvasó ember tudja, hogy a kormányzat egyik szerve, az ún. KEHI vizsgálatot indított azok ellen a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) ellen, amelyeket a norvég állam támogat anyagilag, illetve az ellen a magyarországi alapítvány (az Ökotárs) ellen, amely a pályázati…..
quijano 2014.06.21 13:06:39
@manager2008: tény, hogy marketingröl van szó, de éppen ez a baj már a vallásokkal is (a politikáról nem is beszélve). a régi keresztények meggyözödésböl lettek azok, nem azért mert kötelezö volt a hittanoktatás. éppen ezért az ngo-knak alulról kell szervezödniük. persze, hogy kell hozzá pénz, de ha azt csak úgy kapja egy szervezet valahonnan (az államtól, külföldröl), akkor elöbb-utóbb lenyúlja valaki. láttam én olyan egyesületet (igaz nem magyarországon), amelyek a falunapon vega kajás pultot állítottak föl, hogy egy kis pénzhez jussanak: a falubeliek hozták a saját kertjükböl az alapanyagot, a tagok sütöttek ingyen a saját konyháikban, az önkormányzat ellenörizte és engedélyezte (szintén ingyen), a bevétel meg ment a közös projektekre. vagy a nagyvárosi példa: a panelház alagsorában müködik a bevándorló egyesület, a lakóközösség engedélyével, ingyen. begyüjtik az utcáról, magánemberektöl a használt bútorokat, megjavítják és megtisztítják öket öneröböl a szabadidejükben, majd jelképes összegekért odaadják a rászorulóknak, vagy újabb bevándorlóknak. egy év múlva hazaküldték a szerény bevételt Algériába és játszóteret építettek belöle. így is lehet.
TGM: tudom, hogy ez csak kötözködés, de sztem a feminista ellentéte a machista, azaz lehet feminizmussal harcolni a férfiuralom ellen, hogy a helyzet kiegyensúlyozódjék, de ez nem az áhított férfi/nö balansz felé, nem az egyenlöség élmény felé visz, hanem túllö azon. tudjuk milyen nehéz megállítani az "izmus"-ok kerekét, ha már egyszer elindultak. szóval, ne essünk át a ló másik oldalára