Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BoriG

125 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Instagram két év várakozás után most öt új filterrel lepi meg a felhasználókat. Forrás: Mashable A vállat kedden masszív frissítést bocsátott ki az app iOS és Android verziója számára is, így a szűrő gyűjtemény egyből öt új darabbal gazdagodott, illetve mostantól a…..
A Microsoft Skype Fordítójának preview verziója mától elérhető. Egyelőre két nyelven, angolul és spanyolul beszél, de írásban több mint negyvennel megbirkózik. A valós idejű fordítás lehetővé teszi, hogy két, különböző nyelvet beszélő ember szkájpolhasson egymással,…..
A héten egy rendőrségi akció keretében lekapcsolták a The Pirate Bay-t, és néhány más, a hírhedt torrent oldallal kapcsolatba hozható honlapot is. A hírek szerint az utóbbi egy évben hatalmas mértékben megnőtt – a napi egy milliót is elérte – az oldalra vonatkozó…..
Steve Wozniak nemrégiben a Bloomberg-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a garázs sztorija – a népszerű vélekedés szerint ő és Steve Jobs a Jobs család garázsában rakták össze az első Apple gépeket – valójában csak városi legenda. Elmondása alapján semmilyen…..
A Gangnam Style igazán, úgy rendesen kettétörtre a YouTube-ot. Nem viccelünk. Psy klipjére túl sokszor kattintottak a YouTube-on, ezért a videomegosztót frissíteni kellett, hogy továbbra is meg lehessen tekinteni.  A YouTube Google+ oldala szerint ilyesmire nem számítottak, „ám…..
BoriG 2014.12.05 22:34:29
@The Skizo: sehogy, elírtam, és köszi, javítottam
Van egy rakás olyan dolog, amit a geekek következő generációja már élhet át. Mint például a CD írás. Vagy hogy nem vagy otthon, nem tudsz valamit, és meg kell birkóznod ezzel az érzéssel, mert nincs apró, űrkorszakbeli számítógép a zsebedben, hozzáféréssel az emberiség…..
Az utóbbi hetekben nagy találgatás övezte a Google Glass jövőjét. Már jó ideje semmit sem lehet hallani az okosszemüvegről, és nemrégiben a Twitter – a kevés külsős támogató egyike – is kihátrált a Glass mögül. A Google legutóbbi próbálkozása, hogy a Glass-t más…..
A Northwestern Egyetem kutatói nemrégiben a Blu-ray lemez egy új – meglepő, de annál hasznosabb – felhasználási lehetőségét tárták fel. Nem, nem az autó visszapillantó tükrére ragasztották traffipax ellen. Mi köze van a napelemeknek a Blu-ray lemezekhez? A hírek szerint…..
Talán sehol máshol nincs akkora buli újévkor, mint a New Yorki Times Square-en, ahol a már Google készen is áll a tér ikonikus neonreklámjai közé valaha felszerelt legnagyobb elektronikus hirdetőtábla birtokba vételére. Kép: Google A hirdetőtábla, ami egy egész épülettömböt…..
Unod a hirdetéseket? A Google jelenleg tesztelés alatt álló programja, a Contributor lehetővé teszi, hogy előfizess az internetre. Kép: Google Oké, nem az egész internetre – egyelőre csak arra a 10 honlapra, ami részt vesz a kísérletben. A Contributor-on keresztül a…..
BoriG 2014.11.24 15:32:53
@ügyfélszolgálatos: mondjuk amelyik oldal akarja, az letiltja az adblockot (én is használom...) Viszont aki _direkt szeretne_ fizetni a tartalomért (mert mondjuk belátja, hogy az internetes újságíró is csak pénzből él, nem az olvasók kedves kommentjeiből), annak elég kényelmes és olcsó megoldás.
Előfordult már veled is, hogy elhagytál valami fontosat, mondjuk a pénztárcádat, vagy egy telefont? Ilyenkor nagyon jó érzés, ha egy kedves, becsületes megtaláló felhív, és végül visszaadja az eltűnt tárgyat. Egy elveszített Androidos eszköz esetében nagyban megnövelheted…..
Tehát! Most képzeld el, hogy nézne ki egy 24 karátos arannyal futtatott iPad Air 2? Megvan? Hogy írnád körül? Ha a válaszod „nevetségesen giccses” – gratulálunk! Eltaláltad. (Ha azt mondtad, hogy úgy, mint a nagyapám karórája, oké, ezt is elfogadjuk.) Egy Karalux nevű…..
Korán eljött a karácsony azok számára, akik a Skype-on szoktak külföldre telefonálni. Az Acer UK Facebook-on indított, Hello? néven futó nemzetközi akciójának keretében egy hónapos, „Korlátlan világ” Skype előfizetést osztogatnak. Kép: Engadget Ráadásul nem is…..
Számos Kickstarter projekttel előfordul, hogy nem éri el a kitűzött célt, de létezik egy különösen szomorú hely az interneten az egyáltalán nem támogatott ötletek számára is. Ez a Kickened. Az oldal azokat a Kickstarter projekteket gyűjti össze és teszi közszemlére, amelyek egy…..
Csütörtökön egy meglepő indokkal mondott le posztjáról Yishan Wong, a Reddit vezérigazgatója. Wong két éve vezette a közösségi hírportált. A Reddit egyik befektetője, Sam Altman szerint a vezető és az igazgatótanács nézeteltérésbe keveredett a vállalat irodáinak…..
Nyilván készíthetsz egy teljesen átlagos szelfit a mobilod kamerájával, nyomhatsz rá egy Instagram-szűrőt, amitől olyan jó régies hatása lesz, azt’ csókolom. A fotós Ignas Kutavicius viszont nem ezt az utat választotta. Úgy döntött, hogy összeállít egy fejre szerelhető…..
Hogy lehet egy 78 inches, hajlított képernyős Ultra HD tévét tovább fokozni? A Samsung szerint úgy, hogy arany színűre festetjük a hátlapját. Az extravagáns termék egyébként nemes célt szolgál: a Samsung az egyedi tévét az Christie's-zel együttműködve bocsátja aukcióra, a…..
A mai „rakjunk dolgokat oda, ahova nem valók” rovatunkban xyq058775 felhasználót szeretnénk bemutatni, aki eredményesen telepítette a Windows 98-at egy vadi új iPhone 6-ra. A mutatványhoz egy iDos nevű, nyílt forráskódú DOSBox-szerű apport használt. Úgy tűnik, az ősi oprendszer…..
Hedy Lamarr, a szépségéről és csábító pillantásáról híres hollywoodi színésznő 100 éve, november 9-én született Bécsben. Kevéssé ismert, hogy Lamarr fontos szerepet játszott a ma használt vezeték nélküli technológia kifejlesztésében is. Kép: Wikipedia Lamarr a…..
A héten röppen fel Silk Road 2.0 internetes piactér leállításának, illetve a honlap üzemeltetéséért felelősnek tartott Blake Benthall elfogásának a híre. A drogokkal és egyéb illegális kereskedelemmel foglalkozó Tor hálózaton működő oldalt az FBI az Egyesült Államok…..
A GoPro kamerákkal sok mindent, sok helyen filmre felvettek már. Most még egy nevezetes helyszín felkerült az impozáns listára. A legújabb videó egyenesen az űrből érkezett. A fenti felvételen három űrhajós hülyéskedik a Nemzetközi Űrállomáson. A felvételek egy…..
Egy fura kinézetű honlap a világon bárki számára lehetővé teszi, hogy 73.000-nél is több olyan IP kamera felvételeit nézegesse, aminek gyári jelszavát még nem változtatta meg a tulajdonos. A honlapon a készítők azt állítják, hogy egy fontos biztonsági problémára szeretnék…..
Az Android fanok bizonyára vegyes érzelmekkel fogadják a hírt, hogy a Lollipop frissítéseket parkolópályára küldte a Google egy, az akkumulátor hipergyors merülését okozó bug miatt.   Ha felötlött benned, hogy vajon miért nem kapta még meg a beígért Android frissítést a…..
A hírek szerint komoly biztonsági rést találtak az Apple OS X több verziójában, így a nemrég bevezetett Yosemite-ben is. Arról, hogy a sebezhetőség pontosan hol is található az operációs rendszerben, nincsen sok információ, de az Apple már dolgozik a probléma…..
Szeptember elején mutatta be az Apple a rég várt okosóráját, aminek kreatív módon az Apple Watch nevet adta, és bár már két hónapja lerántották a készülékről a leplet, a vállalat nyilatkozata szerint az okosóra csak „2015 elején” fog a boltokba kerülni. Ebből sokan…..