Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Domain Dani

43 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiberbűnözők elől senki sem menekül - még az a szervezet sem, amely leginkább emlékeztet valamiféle kormányszerűségre a kibervilágban. Az ICANN legújabb közleményében arra figyelmeztet, hogy kiberbűnözők domainekkel kapcsolatos visszaélésekre próbálják rávenni a nevükben felhasználóikat. A…..
A világ egyik legnagyobb technológiai cégéről, amely ráadásul a Gmail levelezőplatformot is futtatja, okkal feltételezhetnénk, hogy képes titkosított másolatot küldeni. Pedig hát nem. Az…..
A trolldomainként elhíresült .sucks regisztrátora, a Vox Populi sokadszorra akasztott bajuszt a legfelsőbb netfelügyeleti szervvel, az ICANN-nel. A kanadai Vox Populi már legalább fél éve vívja többfrontos háborúját mindazok ellen, akik aggódnak, hogy a .sucks domainből a trollok…..
A domainiparban Mike Mann neve szinte már legendásnak számít - az ember, aki az egy nap alatt regisztrált domainek világrekordját tartja most egy 60 dollárért vásárolt címet adott el 22500 dollárért. Mike Mann a legjobb példa arra, hogyan kereshet valaki valódi, kézzelfogható…..
Az Amerikai Kereskedelmi Iroda hivatalos közleményében figyelmeztet arra, hogy sok weboldal létező gyógyszerek neveit használja domainként saját hamisított, nem egyszer veszélyes termékei eladására. A szervezet szerint azok, akik ezeket a domaineket regisztrálták és a hamisított…..
Bár a legtöbb lehetséges regisztrálható domain szabad, tény, hogy nem könnyű olyat találni, amely marketingszempontból is előnyös - a Verisign egy új szabadalommal segítene jót találni. Az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal jóváhagyta a Verisign egy új szabadalmi kérelmét,…..
A keresőóriás példás döntés hozott nemrég: a felejtés jogát sokan kritizálják ugyan, magát a módszert azonban egy egyértelműn jó célra használják fel. Hogy megkíméljék a bosszúpornó áldozatait. Hogy mi is a bosszúpornó, aligha kell elmagyarázni: a neten számos oldal…..
Az Európai Unióban élő felejtés jogához hasonló törvényt készítenek elő az orosz törvényhozásban - az aktivisták attól félnek, keleten egészen más céllal alkalmaznák a nettörvényt. Az Európai Közösségek Bírósága tavaly erősítette meg a felejtéshez való jogot,…..
2014 sem volt jó esztendő azok számára, akik online reméltek párt találni maguknak: az FBI szerint őket célozzák leggyakrabban az online átverések, dollármilliárdokat csalva ki. A szövetségi nyomozóiroda legújabb kiberbűnözésről szóló jelentése, az Internet Crime Complaint…..
A Cisco legújabb előrejelzése szerint 2019-ig a Föld lakosságának mintegy fele lesz aktív internetező - ez akkor 3,9 milliárd embert jelent majd. Az internetes forgalom pedig megháromszorozódik majd 2014-hez képest- ez elsősorban az okoszeszközök elterjedésének köszönhető. A…..
Közel négymillió felhasználó legszemélyesebb adatait lopták el hekkerek egy online társkereső adatbázisából, amelyet aztán a mélyweb egy fórumán tettek közzé: a nevek mellett többek között olyan információk kerültek ki, mint a szexuális beállítottság, vagy hogy félre…..
Domain Dani 2015.05.26 08:18:40
@mézesmackócskácska: Azért ha egy orosz/indoznéz/ukrán/stb. hekker zsarol az adataiddal, amiket ráadásul semmibe nem kerül neki közzétenni, hiszen még akkor is több millió alanya marad, az bonyolítja a helyzetet... Ki találná meg? Miből fizetnéd a "vérdíjat"? Profit megtalálni nem olcsó, mert profi kell hozzá, és ha mondjuk a családi kasszából kell fizetni, amit ugye az is lát, akit szerettél volna online megcsalni... az problémás. A feljelentéssel valószínűleg amúgy se mész semmire, mert az életben nem találják meg, ha meg igen, minimális az esély arra, hogy az adott ország hatósága felelősségre vonhassa.
Plusz, gondolod, hogy aki egy ilyen oldalon valós adatokkal regisztrál, az ennyire tudatos volna? :) Vagy inkább kifizet adott esteben párszáz dollárt, hogy ne kerüljön fel a netre, hogy amíg vasárnap moziba megy a család, ő medvebokafetisisztákat keres? :)
Egy újabb sebezhetőség került napvilágra, ami ezúttal az amerikai kormányzat hibája, akik a '90-es évek elején külföldi weboldalak titkosítását akarták feltörni. A Logjam névre keresztelt biztonsági résről az Ars Technica számolt be először, elmondásuk szerint a…..
A Talos Security szakemberei fedezték fel a vírust, amely már igazi pszichiátriai eset: kleptomán malware, öngyilkossági hajlammal. A Rombertik áldozatainak böngészőjét szállja meg, akár egy parazita, és innen nyeri ki az adatokat: felhasználóneveket, jelszavakat, személyes…..
Hajlamosak vagyunk arra, hogy országokat, népeket bizonyos sztereotípiákhoz kapcsoljunk, ezen belül s bizonyos termékekhez. Ilyen a németeknél a sör, a japánoknál az elektronika, a magyaroknál az erőspaprika. Ezek azonban nem azok, amelyekre az adott országokban a leggyakrabban…..
Minden pillanatban kisebb-nagyobb online támadások százai, ezrei vannak folyamatban. A legtöbb esetben fogalmunk sem lehet róla, honnan ered a támadás, kit támadnak - vagy hogy a mi gépünket felhasználják-e. A vikingek azonban most odacsapnak. A Norse Corporation immár két éve…..
Az FBI és az Europol nemrég közös akcióval csapott le egy zombihálózatra, de durvább ellenfélre akadtak, mint gondolták. A legújabb vírusok már nem csak fertőznek: elbújnak, álcázzák, sőt, átalakítják önmagukat. A botnet-hálózatot a Beebone nevű malware segítségével…..
A domainek hozzá tartoznak mindennapi életünkhöz, mégis keveset tudunk róluk. Most néhány érdekességgel jelentkezünk - ha bővítenéd valamivel, akár hazai érdekességekkel a listát, a kommentekben számítunk rád! 1. Ezt valószínűleg sokan tudjátok, de az évforduló miatt…..
Jó domaint választani nem egyszerű, de keményen meg kell dolgozni azért is, hogy sikerüljön valami tényleg idióta címet választanunk. Versenyzőkből pedig nincs hiány. Ma már szinte bármilyen domaint választhatunk magunknak - bár a hagyományos tartományokban, mint a .com vagy a…..
Domain Dani 2015.04.22 17:28:30
@steery: Hm, mindeddig ismeretlen jelenségről van szó. Nálam pl. nincs gond a megjelenéssel. Utánajárunk, köszi.
Domain Dani 2015.04.22 20:45:58
@andras1024: Valami azt súgja, ezek nagy része azért szándékosan sikerült ilyenre, de tény, hogy kreatívan használják az utótagokat. :)
Aki elektronikai eszközöket használ, el sem tudja képzelni az életet anélkül, hogy néhanap frissíteni kellene a programokat. Operációs rendszereket, alkalmazásokat, minden létező alkalmazást időnként toldozni foldozni kell. Hol új funkciókat kapunk, hol egy biztonsági rést…..
Szinte hét nem múlik el anélkül, hogy valamelyik nagyvállalat vagy ügynökség rendszerét fel ne törnék - és ehhez nem csak mi kezdünk hozzászokni, a vállalatok is kezdik beárazni, az üzlet részének tekinteni a betöréseket. Legutóbb a Target 10 millió dollárnyi kártérítést…..
Több ezer új gTLD, vagyis domaintartomány kel életre ezekben a hónapokban, ami teljesen és véglegesen átalakíthatja a domainpiacot - ebből pedig a Google sem akar kimaradni. A .app domaintér nyilvánvalóan elsősorban a különféle okoseszközös applikációkat fejlesztők számára…..
A domainek eltérítése egyáltalán nem új jelenség, mégis kevesen vannak, akik tudják, miről van szó. Egészen, amíg weblapjuk címét beírva be nem tölt egy pornóoldal. Tudjuk persze, hogy a domain és maga a weboldal, amely egy szolgáltató tárhelyén vagy saját szerverünkön…..
A HTTP protokoll frissítése a küszöbön áll - és ár is fér, hiszen az őskor óta szinte változatlan, egyetlen egy frissítést végeztek csak rajta 1999-ben. Az új protokoll gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbb netezést ígér - nem ez azonban az egyetlen, amelyik ráncfelvarrásra…..
Domain Dani 2015.02.23 17:19:05
@Lxxxx: xunilonak igaza van, javítva. :)
Néhány hete ismét a figyelem középpontjába kerültek a zsarolóprogramok - a ransomware mellett azonban mára egy új, a vállalati szférában hasonlóan komoly fenyegetés is megjelent nemrég. Ez pedig a ransomweb. Jelenleg a legnagyobb fenyegetésnek általában a túlterheléses…..
Biztos voltál már úgy, hogy beírtál valamit a keresőbe, és arra gondoltál, hogy van-e még valaki, aki ugyanarra a szóra, szópárra keres rá, ugyanaz érdekli, mint téged. Pont most, amikor bepötyögöd a keresőbe a kulcsszót. Az is érdekelhet, hogy mi foglalkoztatja a…..