Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertkonyha

274 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertkonyha Csipkés rakott karfiol 2019.08.21 08:01:12
Két lépés az egész, de a végeredmény megszólal! A karfiolmánia folytatódik! De milyen a jó rakott karfiol? Nekem olyan, aminek egyrészt egyszerű a receptje, másrészt a végeredmény gusztusos állagú és izgalmas ízű. Mondjuk legyen inkább sült, mint főtt, mert az mindig olyan jót tesz az ételnek. A…..
Kertkonyha Mediterrán Lakoma 2019.07.27 17:15:59
Fantasztikus szakácskönyvet kaptam nemrég. Szakácskönyvet olvasni kicsit olyan, mint magával az emberrel találkozni. Mennyi mindent üzennek az ételek, a hozzávalók, az elkészítési módok!Van, hogy hiába a sok szép kép, ha távoliak az ételek és a hozzávalók vagy akár a főzés stílusa, nem? Micsoda…..
Itt a vegán és gluténmentes kölestúró gombóc, ami ugyanolyan finom, mint amilyen szép a képen! :) Egyszerűen rengeteget lehet belőle enni, mert elmondhatatlanul könnyű!  - és hogy ez vajon előnye-e vagy hátránya, azt mindenki döntse el magában. :DÉn imádom a túrógombócot, és az a vicc, hogy anno nem…..
Kertkonyha Színpompás bableves 2019.03.13 05:10:37
Szeles, hűvös időben nem is vágyom másra, mint egy tartalmas, melegítő levesre. Legyen krémes, legyen ragus, legyen gyönyörű színű, és persze izgalmas ízű. Voilà! Próbáljátok ki ti is!7 Hozzávalók 2-3 adaghoz: 100 g bab (egy órán át langyos vízben áztatva) 1 ek olaj 1/2 fej vöröshagyma 2…..
Kertkonyha Görög lencseragu 2019.02.20 00:14:13
Vannak ezek a vegán csoda bowl-ok [boul], egyik-másik kész mestermű. Ki tudja, mire gondolok?A bowl öblösebb tálat jelent, és igen, ezt kell jól megpakolni.Egy tálban találkozik minden finom növényi étel, és hihetetlen gusztusosan össze lehet rendezgetni a színeket, az ízeket, textúrákat és…..
Kertkonyha Rakott kel (vegán) 2019.02.07 18:35:45
Vannak időszakok amikor annyira kívánom a kelkáposztát, nem tudok betelni vele. Aztán van olyan is, hogy eszembe se jut. Imádom a nyári változatát, amelyik szinte olyan laza, mint egy fejes saláta, sok gyönyörű mélyzöld levéllel. A télit sokkal nehezebb szétszedni, de a levelek között megbújnak a…..
Kertkonyha Tepsis batáta 2018.12.09 06:45:22
  Évekkel ezelőtt volt valaki (én…) aki már sokat hallott az édesburgonyáról, de még sosem kóstolta.Édes burgonya? Éééédes..? Minek az? :))) Ezért aztán nem is sürgettem azt a kóstolgatást olyan nagyon. Az sem segített, hogy hogy a neve a hétköznapi beszédben szinte használhatatlanul hosszú és…..
Kertkonyha Cukkini gnocchi 2018.10.22 06:32:15
Történt egyszer, hogy internetes bevásárlásban cukkinit rendeltem. Darabra adtam meg a mennyiséget, gondolván, a megszokott uborka méretűek jönnek majd (amilyet amúgy mindig is hoznak). Na, ehelyett darabonként egykilós hatalmas tökök érkeztek! Vagy 5-6 kiló összesen.. Segítség!Ja, hogy ez a tölteni…..
Esküszöm, anno soha nem voltam oda a húslevesért. :)) Amennyire emlékszem, gyerekként megettem, mert minden vasárnapi ebéd ezzel kezdődött, de valahogy engem életemben soha meg nem talált olyan gondolat, hogy ej, de jól esne most egy olyan üres, sós, meleg lé. :D Érthetően eddig nem igazán…..
Kertkonyha Tápiókás jégkrém 2018.08.18 18:05:45
Mióta megvettem a spéci formákat hozzá, egyre többet kísérletezem itthon jégkrémekkel. Egyrészt őrült izgalmas dolog kigondolni,  összerakni, kifagyasztani, majd végre kihúzni a formából. Másrészt finom, de nagyon! Tavaly is csináltam pár variációt, idén meg felfedeztem magamnak a tápiókát.…..
Kertkonyha Ribizlis köleskoch 2018.07.03 00:15:43
Vannak a rizskochok, meg a rájuk csorgatott szörpök és alájuk öntött lekvárok. Igazán finomak, sőt, azon kevés "hagyományos és kutyult" édességek közé tartoznak, amitől nemhogy nem ráz a hideg, de talán minden nap meg tudnám enni. (Egyben elnézést kérek a máglyarakások, aranygaluskák, mákos gubák…..
Kertkonyha Dakosz 2018.06.19 22:01:35
A legegyszerűbb dolgok sokszor a legeslegjobbak is. :) Viszont a főzésben ott aztán nincs helye mellébeszélésnek, nincsen himihumi, muszáj jó alapanyagokat használni,  mert a végeredmény vagy fantasztikus lesz vagy hm.. feledhető. Hogy melyik, az csak rajtad áll, szóval, irány a piac, a fűszerbolt…..
Kertkonyha Sült csicseri 2018.06.13 14:59:37
Nemrég a Vegan Food Festen tartottam főzőbemutatót, ahol a nyári jegyében készítettem el egy kíméletesen főzött, sokféle zöldséges, színpompás, könnyű ebédet. Pár dolgot azért beújítottam ezen a korábbi tálon, pl. került rá ebből a pácolt, sült csicseriborsóból is. Ettől tartalmasabb is lett, és…..
Kertkonyha Vegán digestive keksz 2018.05.08 08:20:18
Rendszeresen megkerestek gyors és egyszerű édesség ötletekért. Hát, azt hiszem, ez a verzió jogosan pályázik a legkényelmesebb keksz címre. :) Mert milyen őrült jó már az a gyúrós tészta, amit nem kell az ujjamról levakargatni közben! Mindent be a gépbe, aztán jól van. Imádom! <3   A…..
Kertkonyha Rakott krumpli V 2018.04.16 06:30:54
Vannak napok, hogy annyira kívánom a szóját, aztán van, hogy egy hónapig rá sem nézek.Én még emlékszem arra a régi szójára, amire úgy tekintettünk, mint a legegészségesebb táplálékok egyikére. Nem csak úgy, mint valaminek a helyettesítőjére, nem úgy, mint a vega konyhák mankójára, hanem tényleg úgy,…..
Kertkonyha Vega sonka - MOST! 2018.03.29 06:41:53
Vészesen közeleg a húsvét, és én meg jól lemaradtam a 827 Kitchen világhíres sonkájáról. SEGÍTSÉG! Ezt a sonkát egyszer a Vegan Sunday Marketen volt alkalmam megkóstolni, akkor egy állatbarát tálban mosolygott rám a csülök szerepében. Egyszerűen isteni volt! :) Nem is csoda, hogy akkora volt az…..
Vannak az elrendeltetett menük. Amikor mindenem van hozzá itthon, amit mindenki szeret, ami pont elfogy, és a legkellemesebb, hogy a készítés közben nincsenek üresjáratok. Azaz a sütés ideje alatt pont megvan a főzés, a főzés idejébe pont belefér a pirítás, a pirítás idejébe a kipattogtatás. Ennek…..
Kertkonyha Csokikrém (Superfood) 2018.03.11 00:01:00
WANTED! Amit nagyon kerestem, az egy stabilan álló, nem növényi tejtermékes csokikrém. Olyat szerettem volna, ami nem folyik csak úgy el 20 perc elteltével, és nem kell vadásznom hozzá mindenféle spéci hozzávalót. Legyen jó csokis, legyen jól formázható, és az sem baj, ha nem kell beleönteni zsák…..
Kertkonyha Lencseleves 2018.03.01 11:30:50
Ezt a finom lencselevest pár napja készítettem, amikor a nagy hidegek kezdődtek. Ilyenkor annyiszor van, hogy csak ennék, és ennék, egészen addig. amíg rá nem jövök, hogy valójában melegítő ételre vágyom. Ha viszont hozzájutok ilyesmihez, akkor csodák csodájára, abból hirtelen egy kisebb tányérka is…..
Kertkonyha Pagoda saláta 2018.02.19 15:52:07
Van abban valami leírhatatlanul igéző, ahogyan a pagodakarfiol mintája ütemesen gyűrűzik. Valósággal hipnotizál, ha követhetjük a spirált egyre beljebb és beljebb, bármeddig zoomolhatunk, ugyanazzal az alakzattal találkozunk, csak egyre kisebben. Valóságos csoda ez a növény! Amikor rózsákra…..
Kertkonyha Zöldséges rétes 2018.02.03 00:41:00
Aki ismer, az tudja, hogy mennyire szeretem az ízeket. Egyáltalán nem spórolok a fűszerekkel, a sóval, az édessel meg a savanyítással. Mert ugyan, minek ennénk ízek nélkül? Okoz-e az bármiféle megelégedést? Jóllakunk-e vele? Sőt, van-e értelme egyáltalán főzni ízek…..
Mit kenjél a kenyérre? Mondok egy vegán szendvicskrémet, ami csak egy lehelletnyivel munkásabb, mint levenni valamit a hűtőpult polcáról. Ezt a sima polcról kell levenni, meghinteni két másik dologgal, bele a botturmix, és -dádám - kész vagyunk! Nem hiszed? Járj utána! ;) *** Egy plusz érv: ezt a…..
Kertkonyha Thermoleves 2018.01.11 14:50:05
Hogy van az, hogy este eszel egy levest, és reggel még mindig annak melegével ébredsz a hasadban? Fantasztikus érzés, mondhatom. :D Szóval, gyere, próbáld ki te is, milyen a pirított zelleren főtt thermoleves batátából. Erről most többet nem is mondanék, beszéljenek a képek meg a recept.…..
Kertkonyha Rántott hús (vegán) 2014.06.22 19:59:47
Íme, egy rántott hús, amiben nincs se hús, se tojás: azaz vegán. Nagyon egyszerű és nagyon hagyományos, viszont semmi koleszterin és állati eredetű összetevők. Süssünk hozzá krumplit, de krumplipürével is nagyon finom. Hozzávalók 3-4 személyre: Tovább....
Kertkonyha 2014.08.14 11:57:53
@Pierr Kardán: Szia Pierr! A divatvegát nem erre szokták mondani, de ha érdekel, hogy mire, akkor keress meg. Identitásokról is szívesen beszélgetek veled miután BEMUTATKOZTUNK (mert az nem árt, ha már a lélek elfojtásait feszegetjük... Ugye értesz?). Üdv. :)
Kertkonyha 2017.11.19 08:02:19
@Liping: Szia! Amíg @Vegaboszi megérkezik, válaszolok a kérdésedre. Tényleg létezik olyan, hogy állatifehérje-allergia.
Kicsit más, de ide, az egészséghez kapcsolódik: minden komolyabb betegségnél eltanácsolnak a hústól, és szerintem nem véletlenül.
Kertkonyha 2018.01.03 22:26:02
@Liping: talán te tényleg találkoztál már olyan vegánokkal, akik meg akartak téged győzni. Azért elmondom, nagyon kevés ilyen van, mert inkább hallgatnak, miközben őket győzködik, kérdőjelezik meg, és nincs egy nyugodt étkezésük sem, ha mindenevők vannak a környéken. Rögtön mindenkiből oroszlán lesz (de az oroszlán is megeszi, nem..?), dietetikus (honnan szerzed be a fehérjét?), antropológus (mindig is így volt), orvos (az emberi szervezetnek szüksége van..), filozófus, bibliakutató stb.
DE: ha téged tényleg akart már meggyőzni egy vegán, az nem őmiatta volt. Nem is te miattad. Nem azért, mert ő nem eszik állatokat, és nem azért, mert te meg jogodnak érzed. Ez a kettő tökre nem lényeges itt.
Valami egész másért. TIPP: www.google.hu/search?q=baby+farm+animal+photos&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwvYrL2rzYAhWFblAKHdy6AZMQ_AUICigB&biw=1707&bih=796
ó
Vegán majonézes frankfurti saláta. Hát, persze hogy! ;) Imádom az ilyen salátákat, már karácsonyra szerettem volna készíteni, de aztán elsodort a bejgli meg a maratoni csomagolás. Na, de az év már csak nem mehet el majonézes krumpli nélkül, és ajánlom neked is, lepd meg magatokat vele…..