Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roboraptor Blog

111 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minket követőknek talán már biztosan feltűnt (igen, fél szemmel főleg Rád nézünk, Doggfather), hogy a Roboraptor.blog.hu oldala a nyár folyamán viszonylag hektikusan frissült, az eddig megszokott napi új anyag helyett két-háromnaponta jelentek meg cikkeink. Ezek a jelek azonban nem…..
Az évad utolsó Live Podcastjában – amit igaz kissé megkésve teszünk elérhetővé online – az Another Earth című sci-fit néztük meg, amely űrhajóktól és lézerfegyverektől…..
Idény nyáron a Roboraptor Blog is képviselteti magát a Művészetek Völgyében a Lőke Kúriával együttműködésben. Négy kortárs magyar nagyjátékfilmet és a két legnagyobb budapesti filmes iskola munkáit fogjuk bemutatni, minden vetítés után beszélgetünk az alkotókkal. Alant…..
Egy év várakozás után elindul a True Detective második évada. Tűkön ülünk, vajon megugorja-e a soron következő évad az elsőt. Amíg ezen izgulunk, egy év távlatából próbáljuk vizsgálni az előzményeket. Szerkesztőségünk belelendült az írásba, figyelem, hosszú bejegyzés…..
A héten 14 év várakozás után a mozikba kerül a Jurassic Park folytatása, a Jurassic World. E jeles alkalomból szerkesztőségünk visszaemlékezik az első film okozta totális sokkhatásra, mely egy életre meghatározta a dinoszauruszokhoz fűződő viszonyunkat!  Rick RockatanskyA…..
A Pannónia Szórakoztató Kft. gyerek- és fiatalkorunk (kinek mi) egyik újabb kultikus filmjét hozta el Magyarországra, az Alien, a 2001: Űrodüsszeia és a Die Hard után a Harcosok klubja kerül terítékre. A forgalmazó jóvoltából most ti sem maradtok ki a jóból, a forró nyár…..
Achtung, achtung! A Roboraptor gárdája ismételten új szerzővel gyarapodott, aki a VHS-korszak nagyjainak emléket állító és azokat hatásosan parodizáló Kung Fury című filmről készítette el a blog olvasói számára az első cikkét. Köszöntsük hát nagy szeretettel sorainkban…..
Mr. Rabbit a Hír24 nevében garázdálkodott Szombathelyen egy roncsderby-n. Mit tudhatnak a roncsderby versenyzők a múlt héten moziba érkező Mad Max: A harag útjáról? Egyáltalán mi veszi rá az embert, hogy egy házilag tákolt autóban az életét kockáztassa? A videóból…..
A héten érkezik a Mad Max: Fury Road Tom Hardy főszereplésével! Szerkesztőségünkben már nagyon várjuk a filmet és ha csak annyi történik benne, amennyi a trailerben (sebesség, robbanás, fém) akkor már megérte elmenni a moziba. Az előzetesekben feltűnik, hogy Charlieze Threon…..
Az online sugárzott kultX rádiócsatornán új műsort indítottunk, amelyben rendezői életpályákat vizsgálunk. Az előző adásban a méltán híres David FIncher urat beszéltük ki, ezúttal pedig minden idők egyik legnagyobb vígjáték rendezőjén a fókusz: Kevin Smith! Előző…..
Az elmúlt pár hétben, ahogy a világ összes geeklelkű emberét, úgy hazánk mozinézőit is lázba hozta a Bosszúállók: Ultron kora című Marvel-szuperprodukció. A film természetesen nagyobb, sötétebb és akciódúsabb, mint elődje, de ki fogja állni az idők próbáját, lesz akkora…..
Újra a Hír24 megbízásából videóztunk egy nagyot! Ezúttal ellátogattunk Imre László kaszkadőr-koordinátor órájára, ahol nagyokat estünk, keltünk, beütöttük magunkat és egymást. Kiderült, hogy nem csak jó móka a kaszkadőrködés, de tényleg olyan fájdalmas is, mint…..
Május 4-e jeles nap a Star Wars-rajongók körében. Ezen a napon ugyanis minden sith és jedi-lovag, fejvadász, lázadó vagy birodalmi erő félreteszi nézeteltéréseit és egy dologra koncentrál: a franchise szeretetének méltó kifejezésére! Így tettünk mi is a blogon,…..
Ahogy a második évadban is megszokhattátok, igencsak szeretjük a nézettségünket és hallgatottságunkat feljebb tornászni azzal, hogy SZTÁROKAT hívunk a műsorba. Ezzel is a saját reputációnkat növeljük, mintegy arra használva vendégeink hátát, hogy a siker, a csillogás és a…..
Jövő hét szerdán kerül a mozikba a Hétköznapi vámpírok című, új-zélandi, dokumentarista-vígjáték négy vámpír mindennapjairól... Ha feldolgoztad a film témáját, a hajtás után páros jegyet is nyerhetsz rá, amennyiben helyesen válaszolsz egy kérdésünkre! Úgy néz ki,…..
Új műsorunk indítása mellett továbbra is jelentkezünk szigorúan geek filmeket kibeszélő podcastunkkal, amelynek eheti adásban egy vélt vagy valós ellentétet veszünk elő. Régi közhely, hogy a trekkerek nem bírják a SW-seket és fordítva. A készülő új Star Wars 7. része…..
Az online sugárzott kultX rádiócsatornán új műsort indítottunk, amelyben rendezői életpályákat vizsgálunk. Elsőként David Finchert mutatjuk be, aki ma Hollywood koronázatlan krimi-királya. Szerintünk. Ha nem volt elég a sima podcast, itt az újabb hallgatnivaló: a Rendezői…..
A Pannónia Szórakoztató Kft. gyerek- és fiatalkorunk (kinek mi) legkultikusabb filmjeit hozza el Magyarországra ismét, s az Alienek, illetve a 2001: Űrodüsszeia után a Die Hard is terítékre kerül, méghozzá nem is akárhogyan, hanem 5.1-es eredeti hanggal és 4K-s felbontású képpel.…..
Hát eljött ez a nap is. Megérkezett az, amire kerek egy évet kellet várnunk. Megtekintettük A beavatott sorozat: A Lázadó című fejezetét. Egy évvel ezelőtt már beszéltünk a széria első darabjáról, akkor egy vidám hangulatú elemzést sikerült összehoznunk, hiába dübörögtek…..
E heti filmünk kapcsán elég keményen elméláztunk Dr. Tóth Csaba politológussal arról, hogy milyen is lenne az élet ha mesterséges intelligenciákkal lennénk körülvéve. Na meg arról is, hogy mennyire nem sikerült Neill Blomkamp legújabb filmje a Chappie. A District 9 és az…..
Az egy dolog, hogy a 2001: Űrodüsszeia cselekménye, kérdésfelvetései és állításai, illetve benyomásai ma is megosztóak. Mert akkor ezt most az alkotók úgy gondolták, vagy amúgy, netán-tán sehogy, vagy esetleg mégis? Ezen lehet vitázni. Azzal azonban nem igazán, hogy Stanley…..
Idén a Geek Filmklub és egyben a Live Podcast első adásában a svéd-dán-norvég-finn animációs film, a Metropia mélységeiben merültünk hanyatt: olajhiány, mindent összekötő európai metróhálózat, hangok a fejben és egy különös sampon, amely valójában az emberek gondolatait…..
Közel egy hónapja mutatták be a Toldiban a Feketerigó című új magyar filmet, amelyet 3 éven át készítettek alkotói. Podcast-sorozatunk harmadik évadának első részében Szombath Máté rendező és Giuliano Salvatore operatőr őszintén - hogy máshogy? - vall az elmúlt három…..
Dr. Hardlove és Mr. Rabbit ismét a Hír24-en gazemberkedett, ennek eredményeként ellátogattak Magyarország egyik legnagyobb szexshopjába, hogy kiokosodjanak, melyek azok az eszközök, amelyek nyugodtan bekerülhettek volna A szürke ötven árnyalatának regény- és filmverziójába, ha…..
COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON!  Amire régóta vártál! Amiért végighallgattad 10.000-szer az első két évadot! Amiért élsz! Hamarosan indul a Roboraptor Podcast 3. Évada! Még több izgalom, vendég, szex, pénz és sárm! RAPTORS SAVE…..