Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Gastro Acrobat

37 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gasztro Akrobata W35 túra 2015.04.13 06:00:00
  Nem is olyan régen ismerkedtem meg Balogh Dániellel a W35 séfjével, alig egy éve győzött le az első hamburger-párbajunkon. A kulináris kardcsattogtatás mellett egy interjúra is futotta, sokat beszélgettünk arról, hogy honnan jött és hogy hogyan képzeli el a W35 jövőjét.…..
Olyan huncutkodásnak lesznek ma szemtanúi, amit nektek is ki kellene próbálnotok, bár szerintem a cikk végére ebben ti magatok is biztosak lesztek. 100%-os narancszselét foguk készíteni gyömbérrel, csillagánizzsal és fahéjjal. Mivel bohókás hangulatomban voltam, befestettem zöldre…..
Ilyen palacsintát Kanadában ettem először sok évvel ezelőtt. A palacsinta az Óperencián túl igencsak másképp fest mint amit a nagyi ad vasárnap, sokkal vastagabb és nem nutellával vagy házi lekvárral szervírozzák, hanem juharsziruppal öntik nyakon. Amerikában baconnel és…..
Egy egészen egyszerű mégis fantasztikus recepttel készültem ezúttal, de mint mindig most is fontos, hogy ne egyedül főzzetek.  Azoknak a férfitársaimnak ajánlom ezt a látványos mutatványt, akik szeretnék levarázsolni a bugyit a lányokról már az első randin. Ez egy jól bevált…..
Tranzit Chupito Food Bar - Teszt Mitől tranzit és mitől chupito? Boinitzer Tamással, a Tranzit Chupito Food Bar megálmodójával és egyik tulajdonosával beszélgettünk, hogy megtudjuk a Nagymező utca legújabb üdvöskéjének titkát. Kiderül, mitől kap rendszeresen lángra a pult a…..
 Gasztro Akrobata Brutál Bacon Burgere Talán emlékszik még a tisztelt publikum, hogy idén júliusban milyen ádáz hamburger-párbajt vívtam Danival, a W35 hamburger séfjével (aki esetleg lemaradt volna róla ITT elolvashatja).Teltek-múltak a hetek és szép lassan begyógyultak a…..
Kihívtam a Magic Burgert egy hamburger-párbajra "Az úgy volt, hogy megkeresett minket Gasztro azzal az ötlettel, hogy csinálhatnánk a Magicben egy Gourman burger versenyt, melyen Ő és Magic Peti mérkőznének meg néhány általuk kitalált meglepetés burgerkreációval. Összegbeli és…..
Nincs mese, megérkezett a tél. Én magam nem rajongok a hidegért és a sötétségért, ami ilyenkor teljesen szokványos, talán egyetlen dolog van ami értékelhető ezekben a rideg napokban: fantasztikusan tud esni egy tál forró leves. A Gasztro Akrobata új kedvenc téli sportja a ramen…..
A halloween gyökerei egy olyan korba nyúlnak vissza, amikor még léteztek boszorkányok, sárkányok, démonok és varázslók. Az ősi kelta hagyományokra épülő ünnep, mely elsősorban az angolszász országokban terjedt el, de mára a világ több részén is lelkesen ünneplik. Izgalmas,…..
Ha valaki a XI. kerületben lakik, dolgozik, vagy csak intézi a dolgait nap, mint nap akkor tuti belefutott már Ica Mama hentesboltjába. A Kosztolányi Dezső tér és a Moricz Zsigmond körtér közé eső üzletből áradó illatfelhőt már messziről érezni. Nem tud úgy végigsétálni az…..
Brutálisan roppanós házi kenyér!   A kenyér a világ egyik legismertebb étele, a világon mindenhol sütnek valamilyen kenyértésztát. Ahogy az egyik jó barátom szokta mondani, ha jó kenyér és tejföl van az asztalon, éhen nem maradunk. David Cheng New York-i sztárséf azt mondta,…..
Pezsgő   I   Olaszrizling   I   Deviant Syrah   I   Aszú   Célunk a következő: minden héten kóstoljatok meg valami újat. Általában bort ajánlunk, de ezúttal egy pezsgő is bekerült a repertoárba. Ezúttal azonban nem csak jó borokat ajánlunk, hanem leleplezzük a csavaros…..
Fernando ínycsiklandozó Salmorejo-ja Ellátogattam nagymamámhoz a minap, hogy együtt főzzünk. Egy olyan receptet hoztam neki egyenesen Olaszországból, amit Fernandotól, a spanyol barátomtól tanultam. Ez egy Dél-spanyolországi étel és nagy előszeretettel eszik a legnagyobb melegben.…..
  Aki szemfüles volt, már a múlt héten is olvashatta a Borterápia: A Gasztro Akrobata részeges szakosztálya című cikkünket és látta a benne ajánlott borokat. Reméljük ízlettek a borok és ezen a héten is velünk tartotok! Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek…..
„Van, akinek hozzánk egy maceszgombócon át vezet az út”   A Doblo Bor Bár születéséről és a Macesz Huszár zsidó bisztró eredeti és sokatmondó környezetéről és stílusáról beszélgettünk Popovits Dáviddal, az üzlet tulajdonosával. A Dob utca egyik gasztronómiai…..
/My Little Melbourne - kirakat, háttérben a Gasztro Akrobata/ A nyár legforróbb napjain mit tehet az, aki Budapesten ragadt? Persze el lehet látogatni valamelyik budapesti strandra is, de mi ennél sokkal jobbat tudunk! Összeszedtük nektek Budapest legjobb jeges kávéit, ráadásul mindet…..
A gasztro akrobatika egy olyan sportág, ahol minden érzékszervünket alaposan át tudjuk mozgatni és nincs is kellemesebb annál, amikor az ízlelőbimbóinkban érezzük az izomlázat. Az ilyen sportok természetes velejárója, hogy a szervezetünknek nagy szüksége van az elvesztett…..
A héten megjelent a Nagy Hamburger-párbaj címmel a W35 séfje, Balogh Dániel és jómagam, a Gasztro Akrobata közötti gigászi csata története. Sajnos nem tudtam nyerni, de nagy volt a harc. Danit sikerült megizzasztanom, ami azért nagy szó, mert ő már akkor is főzött, amikor én még…..
Előre szeretném leszögezni, hogy aki fogyókúrázik, az messziről kerülje el a Művészetek Völgyét! Bár hallottam pletykákat arról, hogy vega szendvicset is árulnak valahol, de ilyesmivel nem találkoztam. A Gasztro Akrobata végigkóstolta helyettetek a Művészetek Völgyét, nektek…..
Cserkésztáborában jártam, ahol 13 éves srácok tanítottak főzni. Ha egy átlagembert a cserkészetről kérdeznek tuti, hogy a filmekből jól ismert sütiárus lurkók ugranak be mindenkinek. Kevesen tudják, hogy a cserkészetnek milyen komoly hagyománya van Magyarországon. Ami azt…..
The Gastro Acrobat 2014.07.25 08:11:35
@sony: Kedves Sony!Természetesen nincs ilyen, hogy a lányok csak szőhetnek, érdekes nagyon, hogy a lányok között pont a sziklamászás elég népszerű. Olyan tekintetben nyilván korlátozott a dolog, hogy egy egyén nem csinálhatja éppen azt amihez neki van kedve. A táborban a gyerekek kis közösségekben élnek, ezt nevezzük őrsnek. Ennek a szervezeti egységnek a lényege, hogy kvázi mint egy banda működik, élén az őrsvezetővel. Fontos, hogy a gyerekeknek meg kell tanulniuk az őrsi életben részt venni ahogyan azt is, hogy néha az egyén érdeke háttérbe kerül a "bandáért". A táborban jellemzően forgó színpad szerűen vannak a programok, így a 6-8 fajta program mindegyikét kipróbálja minden őrs. Délelőtt sziklamászás, délután pedig másik állomáson más program. Ami pedig a vallást illeti, nincs senkire rákényszerítve semmi e tekintetben. Nem számít milyen vallást követsz. Nem az a fontos, hogy milyen vallást követsz. Én például egy református csapatba jártam katolikusként és soha semmi probléma nem volt ebből. De van szerepe a vallásnak, illetve inkább a hitnek. Hogy miben hiszel, az viszont a te dolgod.
A párbaj végkimenetelének ismertetése mellett eláruljuk, hogy mi milyen hamburgerrel indultunk. Igen, itt és most kiadjuk legféltettebb titkaink egyikét: A Gasztro Akrobata Hamburger titkos receptjét! Öveket becsatolni, ínycsiklandó hamburger recept következik! A párbaj…..
A W35 séfjével, Balogh Dániellel készültem épp hamburger párbajra, miközben kikísérleteztem ezt a fergeteges hagymalekvárt. Vörös húsok mellé kiváló! Grillezéshez tökéletes! Ez a recept annyira szuperül sikerült, hogy még pirítósra kenve is verhetetlen! Cukrot egyáltalán…..
A BŰVÖS ÖTÖS: a legjobb focimeccs-nézős kaják - IV. rész   Nemrég összeállítottam az öt legjobb focimeccs-nézős kaják listáját. Azóta pörgött a VB, holnap már a döntőt játsszák. Jó meccsre számíthatunk; a németek brazilokra mért elsöprő győzelme után biztos…..
A Gasztro Akrobatika mától csapatjáték lesz, hiszen új üdvöskénk; Gasztro Akrobata Noémi felel majd azért, hogy a sütőitek megállás nélkül bekapcsolva legyenek. Első receptjében három lépésben mutatja meg a világnak, elronthatatlan piskóta receptjét. Olyan egyszerű, hogy…..
Nem szívesen csapok be senkit, ezért már most az elején szeretném leszögezni, hogy nem ettem végig a parkot és ezt nektek sem ajánlom. Valójában egy jóérzésű - az ízlelőbimbójára valamit adó - ember sosem enne a park legtöbb kajáldájában. Hiszen nyilvánvalóan sem a KFC, sem…..