Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sule.andras

43 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért téved a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese továbbra is a januári merénylet ügyében, és miért nem képes ezt az egyszerű tényt elfogadni? Mindig is szerettem a publicisztikákat. Szerintem izgalmas más véleményét olvasni különböző kérdésekben. Néha egy szokatlan…..
sule.andras 2015.07.24 11:10:59
@aeidennis: Semmilyen erőszakos retorzió.
sule.andras 2015.07.24 11:14:21
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Akkor jó ötlet, hogy mindannyian térjünk át muszlim hitre így elejét véve az iszlamista támadásoknak?
sule.andras 2015.07.24 13:16:39
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Pedig az én javaslatom akár több száz ember életét ölheti meg. Sőt igazából senkinek se kell áttérnie a muszlim hitre csak úgy kell csinálni.

Mármint az a szerencsétlen szudáni majdnem megkövezett nő: miért nem mondta azt, hogy jah, mégis muzulmán vagyok?

Ezen gondolkozz el picikét.
Itthon bizonyos körök – érthetetlen okokból – körberajongják David Cameront. Kíváncsi vagyok, ezek a személyek mit reagálnak a nemrégiben újraválasztott brit miniszterelnök legújabb lépésére. Cameron ugyanis boldogan rázta le magáról a Liberális Demokratákkal való…..
Jegyzetet írt Puzsér Róbert a Magyar Nemzetnek. "Cinkos, aki néma" – állítja fejlécében, pedig valójában: "ha hallgatott volna, bölcs maradhatott volna." A szintén kommunikáció-média szakos barátnőm ismételte mindig azt az alaptételt, hogy "nem lehet nem…..
sule.andras 2015.04.14 19:06:27
@Ötperces Nickregisztráció: szorri nincs előmoderáció, csak bizonyos link szám felett nem engedi csak úgy elküldeni a kommentet a spamszűrő, kimentettem a hozzászólást.
sule.andras 2015.04.14 20:02:08
@Ötperces Nickregisztráció: "Most esett le hogy te egy fizetett véleménybefolyásoló vagy (egy egyetem hivatalos bloggere), így könnyű viccelődni a vidékiek szenvedésén."

hivatalos blogger, ez jó, majd beírom az önéletrajzomba. :)

"Veled kapcsolatban is általánosítok, mert két válaszodból egyből be tudlak sorolni hogy ki vagy és mit képviselsz (nem engem, akinek az adójából eltartanak téged meg a többi jólmegmondót is)."

Annyira lényegtelen, hogy kivagyok (és miért csinálom, stb.) a vita szempontjából. Igazából Puzsérnél se számít ki ő. Az számít, amink van. Az érvünk. Megjegyzem senki se mondja meg mit írjak, konkrétan azért írtam erről, mert a cikk felidegesített, ugyanis olyan leegyszerűsítő volt.

Nem értem mit zavar az egri müezzin. Hagyományőrzés, turista csalogatás, ilyesmik. Heti egyszer szólal meg. És nem is értem, hogy ez, hogy kapcsolódik ide.

Churchill? Jah sok mindent mondott, később állítólag megkedvelte az Iszlámot. www.huffingtonpost.co.uk/2014/12/28/islam-winston-churchill_n_6386816.html

A cikkből az is kiderül, hogy nincs tiltva az, hogy idézzenek belőle, minthogy csak őrizetbe vették a csávót annak a gyanújával, hogy gyűlöletet kelt, aztán elengedték. Szóval legjobb esetben is ez félinformáció.

"Milyen kár hogy Párizsban, Berlinben már egész kerületek vannak amikbe nem tanácsos benennie kívülállónak (zavargások, sariabíróság, bűnözés)."

A párizsi polgármester szerint nincsen, be is perelte a Fox Newst. www.slate.com/blogs/the_slatest/2015/01/20/paris_suing_fox_news_mayor_says_no_go_zones_network_will_be_litigated_against.html

Berlinben pedig konkrétan jártam és nem találkoztam semmi ilyesmivel (nem voltam mindenhol persze), de jó lenne ha valami bizonyítékkal szolgálnál ezekre az állításaidra.

"Milyen kár hogy pár országgal arrébb már kikiáltották a Török-Iszlám Uniót (egyenlőre "csak" kulturális céllal)."

Már mondták, hogy nem ildimos Facebook lájkok alapján bármire következtetni, de amit elküldtél annak fele annyi lájkja van, mint a Hit Gyülekezetének. Egyébként azt sem értem, akkor miért nem a törököket szidod emiatt miért pont az Iszlámot? Ha Londonban létrejönne a Magyar-Keresztény Unió, akkor az mit eredményezne? Komolyan nem értelek. Miért baj, ha egy vallás követői létrehoznak vallási közösségeket?

Svédországi linket nem értem, zsidózó; nincs sok köze az iszlámhoz. A másik meg:

"azonos a [...] gettoval, ahol a bevandorlok laknak"

Ugye tudod, hogy tudományosan kimutatható összefüggés van a szegénység és a bűnözés között. Ja és amit linkeltél nem olyan területek, ahol nem járőröznek rendőrök. Google fordítóval ez a címe: "A national overview of criminal networks with great impact in the local community."

"Ásotthalom, Mórahalom, a győri menekültáradatra?"

Kik menekülnek a Közel-Keletről szerinted? Akik lövöldöznek vagy akik félnek, hogy lelövöldözik őket.

" www.facebook.com/photo.php?fbid=928089093878676&set=p.928089093878676&type=1&theater "

Ez annyira alja, hogy ehhez hozzátenni se lehet mit. Komolyan azt hiszed, hogy a muzulmánok többsége nem ítéli el a felsorolt dolgokat? Ha igen, akkor mondd el, hogy hogyan funkcionálnak a muszlim társadalmak, mert tényleg érdekelne.

"forum.index.hu/Article/viewArticle?a=133902047&t=9005529"

A "Danish Islamic Burial Fund" elutasította, hogy a merénylőt eltemessék az ő temetőikben, de azt emeled ki, hogy 500 (az AP jelentés által arra következtetnék, hogy) bandatag elment. Ennyi erővel az olasz maffia az egy tipikus katolikus szervezet, amely bizonyítja, hogy mennyire agresszív a kereszténység.

"http://www.washingtontimes.com/news/2014/dec/29/bethany-blankley-christianity-exits-europe-crimina/"

Ez egy olyan szar cikk, hogy az első adat, amire rákerestem kiderült, hogy hamis:

skeptics.stackexchange.com/questions/18700/did-muslim-immigrants-rape-over-300-swedish-children-in-seven-months-of-2013

"deport criminal Muslims back to where they came from: Nigeria, Afghanistan, Romania, and Morocco."

Romániában valóban sok a muszlim 0,3%-a lakosságnak. Valószínűleg mindenki elment Norvégiába vagy ilyesmi.

Szóval arra akarok utalni, hogy ez a cikk nem túl megbízható, pánikot (s gyűlöletet) kelteni könnyű igaztalan statisztikákkal és kiragadott példákkal.
sule.andras 2015.04.17 22:38:44
@Ötperces Nickregisztráció:

"Feltételezem hogy ez az egyetem "hivatalos" blogja, nem rajongásból vagy a belső ügyek leleplezésére csinálod, ezért mondtam hogy az vagy."

Egyike vagyok az itt blogolóknak.

"Nem ez a kérdés, hanem hogy itt hogy csapódik le a viselkedésük. SEMMI KÖZÜNK NINCS A BAJAIKHOZ. Itt MI vagyunk otthon, és hozzánk fogják ezeket visszadobni, mivel itt lépték át a határt, itt vették be őket a nagykönyvbe."

Ha már nagykönyvről van szó:
"Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Történetesen egy pap ment azon az úton, de amikor meglátta, elkerülte. Hasonlóképpen egy lévita is odaért arra a helyre, és amikor meglátta, ő is elkerülte. Egy úton lévő samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked." - Jézust ezt úgy hozza fel, mint jó példa, hogy hogyan szeresd a felebarátodat. Őszintén innen látszik, hogy felesleges arról beszélni, hogy az iszlamisták kiirtják a kereszténységet. Megteszik azt a keresztények önmaguk.

"Talán az hogy Mo-n és Európában hagyománya van a kereszténységnek, az iszlámhoz egyedül a megszállás köthető (másfél évszázad), meg az hogy náluk vallás és politika nincs elválasztva."

Vannak szekuláris muszlim államok és gondolkodók.

"Kb. ezt mondják az okosok a borsodi agyonvert öregek gyerekeinek is."

Ez nem egy érv.
Az álláskeresés során arra mindig figyeljünk, hogy csak olyan munkát pályázzunk meg, amelynek betöltésére alkalmasak vagyunk és ezt az önéletrajzunk is tükrözi. Ne szórjuk tele a piacot a pályázatunkkal! Ugyanis könnyen megeshet, hogy hiteltelenné válunk a munkáltató…..
sule.andras 2015.03.26 18:02:10
@BobbyEwing: a szerző helyén lévő [X] segíthet a poszt értelmezésében
sule.andras 2015.03.27 11:11:29
@Urshini: az újságokban is [X]-szel jelölik a reklámot.
Bő egy hete a kommunikációs képzés megszüntetéséről szóló, azóta a döntéshozók által többször cáfolt, hírek bukkantak fel. Múlt szombaton Horányi Özséb mondta el, hogy ez a kósza ötlet miért lenne óriási hiba, most Nyíri Kristóf oktatásfilozófust, a Mindentudás…..
Nagy felbolydulást váltott ki mind a diákok, mind az érintett oktatók körében a szerdán napvilágot látott hír, miszerint megszűnhet a népszerű kommunikáció szak. Az érintett minisztérium azóta cáfolta a sajtóértesüléseket, de mi felkerestük egyetemünk professzor…..
sule.andras 2015.03.15 21:16:06
@er.miki: az ugye számodra is egyértelmű, hogy a 60% előtt van egy mondjuk és nem konkrét mért adat.

"Mondjuk ma péntek van."
sule.andras 2015.03.15 21:45:02
@er.miki: Akkor ne a képzeletben elgondolt 60%-on lovagolj, hanem ezen gondolkodj el:
"Egyes végzettségeknek ugyanis – ilyen a bölcsészettudományi, a műszaki vagy gazdasági diploma – épp az adja az értékét, hogy széleskörűen felhasználhatók, míg más szakmákban – a jogi, orvosi vagy informatikai pálya – ugyan stabilabb a munkaerő-piaci pozíció, de szűkebb is mozgástér."
sule.andras 2015.03.16 19:09:50
@er.miki: A "széleskörűen felhasználható"-nak pont az a definíciója, hogy a diplomás nem csak saját, hanem akár más szakmában is megállja a helyét.
A legnagyobb magyar médiamágnás Mandinernek adott interjújában elkezdte építeni saját hősmítoszát, a G-betűs szót Ü-betűsre cserélte, a nyomdafestéket alig tűrő szavak helyett pedig finom utalásokkal próbált hatást elérni. Simicska Lajos olyan mesterien felépített…..
Rengeteget halhattunk az utóbbi időszakban az Európai Unió és az Egyesült Államok között tárgyalt Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP). Kormányunk novemberben még mellszélességgel kiállt a tervezet mellett, decemberben mégis arról szóltak a hírek,…..
Az elmúlt hetekben gyakran találkozhattunk Simicska Lajos ingerült hangvételű kijelentéseivel a nyomtatott és az online sajtóban. Ennek hátterében az állami adóbevétel szétterítése és a lelkiismereti okokra hivatkozó vezetők felmondása állt. A médiabirodalom esetleges…..
sule.andras 2015.02.26 10:06:54
@doggfather: sajnos nem, de lesz még a témában interjú. ;)
 2009-ig még maga Orbán is élesen ellenezte az orosz befolyásszerzést, és ebben a racionális és az emocionális Fidesz szavazók is egyaránt tapsolva támogatták. Mára azonban  úgy fest, a keleti nyitás szükségességét a gazdaságiak mellett immár ideológiai érvekkel magyarázó…..
sule.andras 2015.02.22 14:59:36
@kuki123: @nyünyüge: ott van a nick, ő a szerző. de csak a ti kedvetekért odaírtam végére, hogy ez a szerző véleménye <3

Amúgy vicces lenne, ha valaki beperelné a Magyar Nemzetet egy publicisztikája miatt, hogy az nem az a magyar nemzet véleménye vagy a Népszavát, hogy az nem a nép szava.

Egyébként bárki megjeleníthet bármilyen véleményt itt, ha bekerül a Hallgatói Médiaközpontba. Annak három feltétele van: jelentkezzen, legyen aktív corvinusos hallgató és tudjon fogalmazni.
Európa szekuláris közgondolkodóinak jelentős része a magánszférába száműzné a vallást. Előfordultak esetek, amikor egyet tudtam érteni a megfogalmazott aggodalmakkal, mivel a keresztény egyházak néha nem tudnak elvonatkoztatnia történelmileg privilegizált pozíciójuktól, azaz…..
sule.andras 2015.02.18 21:26:45
@Tudományos libsizmus: ööö miért kérsz számon egy olyan nézetet, amit én nem propagáltam (ráadásul 25 éve nem is tudtam volna)? Ellenségkép much? No mindegy. Egyháznak, pontosan annyira, mint bármelyik civil szervezetnek, joga van véleményezni a közélet történését.
sule.andras 2015.02.18 21:27:51
@Le Orme 2: ki is fejtik, ha érdekel olvasd el az 52 oldalt, de néha én is elmondtam. ha ezek neked üres lózungok, hát... nem is tudom mit gondolsz a politikai diskurzusokról.
sule.andras 2015.02.18 23:06:23
@serpentin: hol van a szövegben Orbán?
Albert vagyok, és hódítani akarok Kedves Marx Karcsi! Lassan már 3 éve vagyok oda teljesen egy lányért. Hiába zúgtam teljesen bele, ő nem akar tudomást venni rólam. Mindent megteszek érte, tenyeremen hordozom, elhalmozom ajándékokkal, de mégsem akar a barátnőm lenni. Félek, hogy…..
Az állami hirdetések megvonását a beszámolók szerint úgy összegezte Miniszterelnök, hogy a médiumok bizonyos szempontból jól járnak, hiszen „így nem kell szerepzavarral küzdeniük, a jobboldali sajtó is lehet kormánykritikus.” Most hagyjuk békén azt a ki nem mondott…..
sule.andras 2015.02.10 16:25:59
@kontentrációs tábor: egyik se, a Corvinus Hallgatói Médiaközpont hivatalos blogja, ez pedig egy véleménycikk. A propaganda egy erősen pejoratív szó általában olyan cikket értünk rajta, amely nem egyszerűen meggyőzni akar, hanem manipulálni.

@Tudományos libsizmus: a legtöbb magasrangú tisztségviselő Fideszes volt Varga, Szijjártó, Navracsics, Matolcsy... ráadásul intézetvezető a Láczi, itt tanít a G. Fodor, stb.

@BB 89: szerkesztőségi szabadság van, a CorvinusOnline a Corvinus Hallgatói Médiaközpont blogja. A fentvázolt vélemény nem politikai játszma része, hanem egy fejtegetés.

"A választók és az újságírók félelme lehet, hogy irracionálisnak tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy a jobboldaliak számára óriási trauma volt a Gyurcsány-Bajnai éra. Addig, amíg a baloldali blokknak bármilyen esélye is van arra, hogy visszatérjenek a hatalomba, ezek az emberek automatikusan a Fideszre szavaznak és a Fideszt támogatják munkájukkal."

Igen ezt látom, konkrétan le is írtam. Vannak, akinek Szálasi trauma volt és ezért támogatták Rákosit. Nem biztos, hogy ez helyes, sőt.

"Itt szerintem nem a jobboldali újságírók identitászavaráról van szó (egyébként erősen megbélyegzőnek érzem a "jobboldali újságírók" általánosítást), hanem a jobb és baloldali újságírók többségének identitászavaráról, amit ez a végletesen polarizált politikai rendszer okoz."

Baloldaliaknál sosem tabu sajátot kritizálni.

@no_successful2: Értelmezd újra a posztot. Egy jól teljesítő miniszterelnököt is szoktak kritizálni. Vagy szerinted Merkelnek békemenetet szerveznek az újságok?

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem szoktam olyan baloldali publicistákat olvasni, akik egy pártot kritika nélkül istenítenek (biztos vannak valahol, 168 órában talán).
Pár éve felszínre tört SJW szubkultúra. Ügyük igaz, a társadalmi igazságért küzdenek, de ideológiájuk inkoherens, eszközeik mérgezőek. Elnyomással küzdenének az elnyomás ellen. Minden kiváltságait féltő konzervatív rémálmát, a szőnyiszilárdok nemezisét alkotta meg…..
sule.andras 2015.02.08 11:42:51
@hondamonda: egyetértek, a cikk is jó (konkrétan annak olvasása ihletett meg arra, hogy megfogalmazzam ezt a bejegyzést), de szerintem egy kicsit túldimenzionálod (és ő is). A SJW-izmus még messze nem érte el a Tea Party befolyását, inkább egyelőre egy fiatalok körében népszerű gondolatról van szó, amely az egyetemek campusain és az interneten hódít. Személy szerint abban reménykedem, hogy a belső "ideológiai" ellentétek, és a kidolgozatlanság felemészti a szubkultúrát még mielőtt a mainstreambe átkerülne.
Nagyon szép látni, hogy léteznek még lelkiismereti megfontolások. A magyar történelemben rengeteg ilyen esettel találkozunk, például Kádár János lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le a Nagy Imre kormányban betöltött államminiszteri posztjáról. Igaz, a cinikusok szerint ezt…..
„A vidék teljes halál” – mesélte Palotai Zsolt egy interjúban. Ő, mint DJ teljesen más szemmel látja a jelenlegi buli helyzetet. Kijelentésével arra utalt, hogy a fővároson kívül már alig maradtak fiatalok, sokan elvándoroltak. Több mint huszonöt éves pályafutása során…..
sule.andras 2015.02.06 13:36:57
@shitgun: tipikus a tyúk meg a tojás esete.
Egy filmes stáb összeállt, hogy szentimentalizmussal telepumpáljanak egy lufit. Rajzoltak rá egy keresztet, eladták a naiv templomba járóknak és lőn a God’s Not Dead. Kereszténynek lenni az első század környékén igazi lázadó non-konformizmus volt. A vallást üldözték,…..
sule.andras 2015.01.28 16:01:57
@$pi$: akkor meg én azt mondom, hogy a természettudomány nem tudomány, hanem egy "piros cseresznye". Bizonyítsd be az ellenkezőjét tudományosan!
sule.andras 2015.01.28 20:54:46
@$pi$: "Erre is van szavunk, ezt (már ne is haragudj) elmebetegségnek hívják. Ha ufókkal mondod el a történetet, idegen lényekkel, démonokkal, akkor nyilvánvalóan elmebetegségként diagnosztizálták volna ezt az állapotodat. Mondjuk skizofrénia..."

Egyrészt felesleges azt mondani, hogy már ne is haragudj (már ne is haragudj) attól még ugyanolyan sértő lehet. Másrészt az, hogy valaki olyat tapasztal, amely racionálisan nem igazolható nem tesz semmit elmebeteggé.

Ja és ez:
chrisstedman.religionnews.com/2014/02/24/5-reasons-atheists-shouldnt-call-religion-mental-illness/

Szép napot!
sule.andras 2015.01.28 22:28:54
@$pi$: Hahahahaha sötét középkor. Na és miért volt sötét? Valaki elfelejtette felkapcsolni a villanyt?
Jókedv, nevetés, a munkásosztály és a burzsoázia küzdelme. A Mocsár (angol nevén: President) francia kártyákkal mutatja be a kapitalizmus marxista kritikáját. A munkásosztályt kizsákmányolják az egymással vetélkedő vadkapitalista disznók, és a szegénységbe lecsúszókat még…..
Bevégeztetett. Vagyis #ennyi. Befejeződött kínzásod, az időszak, mikor elvárták tőled, hogy információkat tanulj és tudj. Most már végre folytathatod életed elvesztegetését, belesüppedhetsz a semmittevés dagonyájába. Megérdemled, hiszen két hónapig olyan keményen…..
Nem kell nagy tehetség, hogy populista politikusok nyilatkozataiban ellentmondást találjunk. A hivatásos szélkakasok lelkiismerete rendszeres újrakalibráción esik át, két-három évenként biztosan megváltoztatják a korábban mélyen megfontoltnak mondott véleményüket. A profibbak…..
sule.andras 2015.01.13 10:07:56
@aki mást mond az hazudik:

"Batroitani kellene oket, hogy otthoni viszonyaikat rendezzek, ne pedig a nyugatra ozonlesben keressenek megoldast."

Azért remélem felismered az iróniát, hogy ezt magyarként mondod. Nyilván könnyebb azt mondani, hogy váltsák meg otthon a világot, de nem okolhatsz senkit azért, hogy az egyszerűbb utat választja és nem hiszem, hogy bárkinek szegényebbnek kellene lennie, mert rossz helyre született.

"Aki olvasta a Qurant az tudja, hogy a terrorista koveti valojaban az iszlamot, Mohamed peldajat."

Abszolút nem igaz, olvass utána. Az egyetemünkön jó pár tanár ismeri az iszlámot egyik se állítja ezt.

"Az egyik muszlim ezert fegyvert fog, a masik meg gyerekeket szul, nyugatra koltozik, eloskodik a nyugati joleti allamokon, taqiyah-t folytat, megteveszt."

Egyrészt a bevándorlók nem élősködnek a nyugati államokon, hanem gazdasági termelésben részt vesznek, igen hasznosak, lásd Németország törökjei.
sule.andras 2015.01.14 09:56:25
@aki mást mond az hazudik: "ha egy magyar kimegy Londonba mosogatni, az nem ugyanaz, mintha egy pakisztani torzs felkerekedik es Birminghamben telepszik le es ott felforgatja a rendet es no go zone-t alakit ki, ahol shariah szerint elnek"

persze más egy olyan dolog amiről tudunk és más egy olyan dolog amiről durva sztereotípiákat állapítsz meg látatlanba.

Valóság (www.theguardian.com/commentisfree/belief/2012/jul/03/muslims-integrated-britain ):

83% of Muslims are proud to be a British citizen, compared to 79% of the general public.
77% of Muslims strongly identify with Britain while only 50% of the wider population do.
86.4% of Muslims feel they belong in Britain, slightly more than the 85.9% of Christians.
82% of Muslims want to live in diverse and mixed neighbourhoods compared to 63% of non-Muslim Britons.
90% of Pakistanis feel a strong sense of belonging in Britain compared to 84% of white people.

"Az iszlamhoz: a Qurant a nyugatiak szerint igy es ugy is lehet ertelmezni, mint a Bibliat, de ez nem igaz, egyfele ertelmezese van, eleg vilagos utasitasok vannak benne, nem bibliai peldazatokkal van tele"

Mondod te. Te talán arab vagy?

"aki azt allitja, hogy a Quran egy bekes konyv, az hazudik"

Ez azért erős, maximum azt mondhatnád téved. De szerintem meg te tévedsz.

"Angela Merkelt es mas noket is kiretusaltak a parizsi tuntetesrol keszult kepekrol
a vallas ugy ahogy van faszsag, ezen kar merengeni"

Orthodox zsidók. De várjunk tetszik a példázat. ÁRTATLAN GYEREKEKET ÖLTEK MEG EZEK AZ ÖNÁLLÓAN GONDOLKODÓ EMBEREK! A GONDOLKODÁS BŰN, NE GONDOLKODJ!

"a bevandorlok nem eloskodnek a nyugati allamokon? nocsak... az olaszok, franciak, spanyolok, britek, nemetek, hollanddok ezt nagyon mashogy latjak"

Nagyon jó általánosítóan beszélni nemzetekről. Egyes olaszok, egyes franciák, stb. Mellesleg attól, hogy valamit úgy látnak attól még nem lesz úgy. Vannak olyanok, akik úgy látják, hogy aki nem mérnökként, természettudósként vagy matematikusként tanul annak felesleges a diplomája. Szóval ez nem érv.
Főleg, hogy az angolok úgy érzik, hogy a magyarok és a lengyelek élősködnek rajtuk. Ebben az esetben is az ellenkezője igaz. www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/05/eu-migrants-uk-gains-20bn-ucl-study

"en tamogatnek egy olyan bevandorlasi szabalyozast, amilyen az ausztral is, szigoru pontrendszer, nyelvtudast kell igazolni, csak a hianyszakmakban megfelelo vegzettseggel es tapasztalattal rendelkezok elott legyen nyitva az ut egy hatarozott ideju munkavallalasi engedely megszerzesere
ja es a legfontosabb, hogy egy munkaltato elozetesen alairjon vele egy szerzodest, hogy alkalmazni fogja, ne csak munkat keresni johessenek es plane ne a csaladjukkal"

Furcsa, hogy a valódi problémák (társadalmi integráció hiánya, egyenlőtlen esélyek, diszkrimináció) helyett egy nem létezőt oldanál meg.
sule.andras 2015.01.15 11:13:17
@aki mást mond az hazudik: gondoltam arab környezetben nőttél fel és így ismered a tanításaikat. Nem arra utaltam, hogy minden muzulmán arab, hanem a nyugattól külön csoportként hivatkoztam rá, mivel te azt mondtad "a nyugatiak szerint" gondoltam akkor te biztos nemnyugati vagy.

"Eleg sokat beszelgettem errol arab ES nem arab muszlimokkal."

Remek, nekünk meg a rektorunk és dékánunk is a téma szakértője és mindketten veled ellentétes véleményeket fogalmaznak meg. Ők veled szemben voltak is arab és nem arab muszlim országokban is és könyveket tanulmányokat írtak erről.

"En liberaliskent nagyon megdobbenve nezem azokat a magukat liberalisnak vallokat, akik szerint az iszlam az meno, cool es fasza. Nem tudom ok miert nem tapsikolnak a neonaciknak"

Szóval bevallod, hogy liberálisként félinfromációkra alapulva kirekesztesz egy vallást. Gratulálok
Egy politikai formáció erejét abban is lehet mérni, hogy mennyire képes irányítani a közbeszédet. Az utóbbi időben a Fidesz ebben szokatlanul rosszul szerepelt. Az internetadó bejelentése óta azt látni, hogy rendszeresen kicsúszik a párt kezéből a fontosabb ügyek…..
sule.andras 2015.01.13 23:17:23
@$pi$: " De ha esetleg kiderülne róla, hogy ateista volt az sem jelent sokat, őrültek mindenütt vannak."

Igen, pont ezt mondták. Akkor elismered?

"100 millió nem iszlám csávó -> 0 öngyi merénylő
100 millió iszlám csávó -> 20 öngyi merénylő"

társadalomtudományokban ez önmagában semmit nem jelent, mivel nincsen kontroll csoport, hiszen ahhoz az kéne, hogy a földrajzi, kulturális és gazdasági körülmények ugyanolyanok legyenek, de a vallás különbözzék.

"A valóság nem demokrácia, nem lehet megszavazni, hogy mi legyen a valóság. A legtöbb tudós nem ért a szakterületén kívül semmihez, úgyhogy tök mindegy, hogy mit mondanak. :)"

Egyetértek. De nyilván ehhez értő, ezt kutató tudósokról beszéltem nem kvantumfizikusokról.
sule.andras 2015.01.14 10:03:33
@aki mást mond az hazudik:
"A Quranban is vannak bekesebb surah-k, meg eroszakosabbak, ezert a keresztenyek azt hiszik, a Quran is olyan, mint a Biblia, lehet igy is meg ugy is ertelmezni, de Mohamed okos ember volt ilyen szempontbol, gondolom tapasztalta a kereszteny es zsido csoportok vitait a szent konyveik ertelmezesekor es ezert vilagos utmutatast adott arra, hogy hogyan kell ertelmezni a Qurant
a kesobbi surah-k felulirjak a korabbiakat (ez azert trukkos, mert a Quran nem idorendben lett leirva, hanem surah-k hossza szerint van rendezve, tehat kivulallo nem tudja ertelmezni, csak muszlim)
na most az a helyzet, hogy a bekes surah-k Mohamed palyafutasanak elejerol szarmaztak, amikor meg gyenge volt es kompromisszumkesz, kesobb eroszakos surah-k keletkeztek, amik felulirtak a korabbi bekes surah-kat"

Szóval Mohamed azt mondta, hogy
1) Legyél békés mindenkivel
1201) ÖLJ MEG BÁRKIT AKARSZ

és a) valahogy közölte, hogy a későbbiek felülírják az előzőeket
b) de ezt másfél milliárd ember konzekvensen elhallgatja
c) és egyetlen nem muszlim kutató se vette észre
d) de te igen

Nos ez egy nagyon vicces konteó. Ravasz volt ez a Próféta, de te csak túljártál az eszén! ;)
sule.andras 2015.01.15 11:09:00
@aki mást mond az hazudik: annyira mesteri átverés, hogy senki nem vette észre, mivel konkrétan semmilyen forrást nem találtam rá!

"Mig a Bibliaban peldazatok vannak, a Quran kozvetlen utasitasokat tartalmaz. A bibliai horror sztorik az oszovetsegbol hatalyon kivul lettek helyezve a jezusi tanitassal, megszunt a zsido szemet-szemert elv, pont errol szol az ujszovetseg tobbek kozott."

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat." (Máté 5:17)
Szent István nemzetében olyan légből kapottnak és hirtelennek tűnik a kormányzó párt bevándorló ellenessége, hogy elgondolkodtunk: lehet, hogy valójában a kezdetektől fogva e logika mentén intézkedtek? Alaposan megvizsgáltuk a kérdést és arra jutottunk, hogy teóriánk igaz!…..
Ez a cikk a Charlie Hebdo szerkesztőségénél elkövetett szörnyű merényletről, jobban mondva annak következményeiről szól. Arról, hogy miként látom én, egy 19 éves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató a történteket és annak hatásait, és hogy mi bajom a helyzet…..
sule.andras 2015.01.12 01:16:36
@empoftla: Csokipudingot.
Huszonötéves, de már települést vezet. Fekete Gábor szeptemberben még tájépítészmérnökként iratkozott be a Corvinus mesterszakára, de októberben független színekben megválasztották Pincehely polgármesterének. A félévét rögtön passzíváltatta, hazaköltözött és…..
Az év vége a legerőltetettebb kamuünnep, de szerencsére az amerikai szülőknek már kevésbé kell erőlködniük a kamuzáshoz. A világon a hagyományos nézőpont szerint a nevelési módszerek két véglet között mozoghatnak: a tradicionális tekintélyelvű, amelyben…..