Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.enn

109 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bod Péter Társaság megszűnése miatt a Majoros Márta Országos Könyvtárhasználati Verseny sem kerül megrendezésre az idei évtől...
A verseny döntőjének végeredménye: I. helyezett Maruzs Petra (EKF Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Eger) Felkészítő tanára: Albert Anikó II. helyezett Németh Zoltán (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola) Felkészítő…..
A Majoros Márta Könyvtárhasználati verseny következő fordulójába jutott tanulók: Biczók Panna Dovák Szonja Farkas Luca Fekete Zsuzsanna Kordás Anna Kovács Boglárka Maruzs Petra Máté Janka Németh Zoltán Pallagi…..
Kedves Felkészítő Pedagógus! A feladatok a NAT Kerettantervek 5-6. osztályosok követelményei alapján kerültek kidolgozásra. A gyakorlófelület március 20-tól elérhető diákja számára. A gyakorlási idő meghosszabbodik, a versenyteszt 2015. április 10-én 9.00 - 10.00 óráig…..
Athenas Időpont változás!!! 2015.03.06 14:23:37
A Majoros Márta Könyvtárhasználati Verseny időpontja technikai okok miatt módosul. Az iskola szerverének meghibásodása miatt a gyakorló felület később nyílik meg, és valószínűleg az első forduló időpontja is módosul. Az új időpontról és a gyakorlófelület…..
  A Bod Péter Kör ebben az esztendőben is meghirdeti tehetségkutató versenyét a Majoros Márta könyvtárhasználati versenyt az 5-6. osztályosok számára. Ez a verseny nem azonos a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versennyel, amelyet az OFI-PKM szervez.   A verseny…..
Március 21-én tartottuk a Majoros Márta Országos Könyvtárhasználati Verseny döntőjét.   A verseny eredménye:   I. helyezett Vislóczki Roland (Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium)felkészítő tanára Lustyik Istvánné II. helyezett Czimmermann Péter…..
Az Ugrin Gáborné Majoros Márta emlékére meghirdetett versenyünk döntője 2014. március 21-én lesz a Veres Pálné Gimnázium Ugrin Gáborné könyvtárában (1053 Budapest, Veres Pálné utca 38.) A részletes program:   9.30 - 10.00: Regisztráció, köszöntés 10.00 - 10.10:…..
   Az alábbiakban olvasható a döntőbe jutott versenyzők névsora:    A versenyző neve Iskola Bauman Richárd Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Ált. Isk. Bea Patrícia Százhalombattai Eötvös Loránd Ált. Isk. Bezie Irén Első Óbudai Német…..
Az Ugrin Gáborné emlékét őrző Majoros Márta könyvtárhasználati verseny ebben az esztendőben kétfordulós lesz. Az első forduló feladatlapját 2014. február 14-én 8 órakor elektronikusan küldjük valamennyi nevezőnek, az általa megadott email címre.  A dolgozatot a…..
A Bod Péter Társaság ebben az esztendőben is meghirdeti tehetségkutató versenyét 5-6. osztályos diákoknak. A  Majoros Márta Könyvtárhasználati verseny idei témája kapcsolódik az UNESCO és a Katolikus Egyház által meghirdetett nemzetközi Család Éve hazai…..
Majoros Márta Könyvtárhasználati verseny az 5-6. osztály számára         A versenyzőre vonatkozó adatok: NÉV: Életkor, osztály: E-mail:   A nevező intézményre vonatkozó adatok: NÉV (Intézmény): Cím: A felkészítő tanár neve: E-mail: Telefon (lehetőleg…..
A Bod Péter Társaság ebben az esztendőben is meghirdeti tehetségkutató versenyét. A  Majoros Márta Könyvtárhasználati verseny (5 – 6. osztály)  idei témája kapcsolódik az UNESCO és a Katolikus Egyház által meghirdetett nemzetközi Család Éve hazai…..
Az 5-6. évfolyamosok számára rendezett Országos Könyvtárhasználati Verseny döntőjének eredménye: 1. helyezés: Váradi Nikolett (Móra Ferenc Általános Iskola, Budapest), felkészítő tanára: Frankó Orsolya 2. helyezés: Vadler Emma (Veres Péter Gimnázium,…..
Kedves Felkészítő Tanárok! A döntő időpontja: 2013. március 22. Még egyszer gratulálunk a szép munkákhoz! Valamennyi bejutott diák több mint 70 százalékos munkát adott be. A döntő ismét két részből áll majd. A feladatlap is, és a döntő is még erőteljesebben a…..
2013. március 4-én rendezte meg a Bod Páter Társaság a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati verseny fővárosi fordulóját a II. kategória számára. A versenyen készült képek: ..
Az alábbiakban olvasható a döntőbe jutott versenyzők névsora: versenyző Iskola felkészítő tanár Andrikó Anett Koszta József Ált. Isk., Szentes Csorba Ildikó Bezzeg Hanna Deák Ferenc Gimnázium, Fehérgyarmat Sipos Mária Kordás Rebeka Felsővárosi…..
Az alábbiakban olvashatók a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2. kategória Fővárosi írásbeli fordulójának jelentkezői: név iskola felkészítő tanár Bús Álmos Veres Péter Gimnázium Szlávikné Cséfalvay Krisztina Haragos Dániel Veres…..
Az alábbiakban olvasható az 5-6. évfolyamosok számára szervezett Országos Könyvtárhasználati verseny jelentkezőinek listája: Név iskola felkészítő tanár Pesti Andrea Bolyai János Ált. Isk., Budapest Nepp Gáborné Karácsonyi Hanna Bolyai János Ált. Isk.,…..
Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny Fővárosi forduló II. kategória     A versenyzőre vonatkozó adatok: NÉV: Életkor, osztály: E-mail:   A nevező intézményre vonatkozó adatok: NÉV (Intézmény): Cím: A felkészítő tanár neve: E-mail: Telefon…..
Idén is a Bod Péter Társaság vállalta a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny II. kategória fővárosi írásbeli fordulójának szervezését. Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével lehet. A Bod Péter Társaság jelentkezési lapját kérjük az…..
A verseny nevezési határideje: 2013. január 15. kedd Az írásbeli forduló időpontja: 2013. február 22. (péntek) 10 óra Az írásbeli forduló helyszíne: megyei/fővárosi szervezés esetén a megyei/fővárosi szervezők által megadott helyszín, megyei szervező hiányában a…..
A Bod Péter Társaság e tanévben is meghirdeti országos, tehetségkutató könyvtárhasználati versenyét az 5 – 6. évfolyam számára. Témája:  A térkép Jelentkezési határidő: 2013. január 15. Jelentkezni a következő adatokkal, az alábbi email címre lehet: A…..
Szobrot állítottak a háromszáz éve született Bod Péter tudós lelkésznek, történésznek Magyarigenben. Az eseményen a Bod Péter Társaság tagjai is részt vettek. Az avatásról az Erdély ma is beszámolt...
Athenas Bod Péter Emlékülés 2012.11.20 09:17:53
„Mert valamiképpen a hazának ártani nem szabad, azonképpen annak nem használni, mikor lehetne nagy vétek”  Bod Péter, a tudós lelkipásztor és az ember címmel a Bod Péter Társaság és az Országos Széchényi Könyvtár emlékülést rendezett Bod Péter születésének 300.…..