Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vincere

0 bejegyzést írt és 1061 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs ötleted, mit süss gyorsan a délutáni vendégseregnek? Ez a tökmagos-juhtúrós pogácsa tuti gyorsan el fog fogyni, épp ezért egy jó nagy adagot érdemes sütni belőle, de ha mégis maradna, a juhtúró miatt még másnap se lesz száraz. Fagyasztható, így kisebb vendégség esetén, akár a kész pogácsák…..
A túrógombóc klasszikusan egy olyan étel, aminek elkészítésétől sokan félünk. Pedig tényleg egyszerűen elkészíthető, még túl sok macerával sem jár, és nagyon változatosan tálalható. Ma hoztam egy nagyon klassz és könnyű receptet, ami még cukorbetegek/IR-esek diétájába is beilleszthető. :-)  A…..
vincere 2015.04.12 21:51:52
Nemrég egy proktológiai klinikáról kerestek meg minket és kérték, hogy hívjuk fel a figyelmet az aranyér betegségre, ami a testépítőknél és erőemelőknél nagyon gyakran előfordul. A gond alapvetően nem is maga a betegség és annak kezelése - ami rendszerint egy vizsgálat után…..
Egy kedves Olvasóm a minap megemlítette, hogy nincs muffinrecept a blogomban…és milyen igaza van! Pedig ha valami, akkor a muffin tényleg piszok gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Hétvégére való tekintettel egy igazán kényeztető verziót hoztam Nektek. Természetesen ezúton is gondoltam a…..
Nagyon sokan kértétek, hogy tegyek közzé olyan kalácsot, amit cukorbetegek és IR-esek is megehetnek és még finom is. Nem is olyan könnyű mutatvány, ha szeretnénk, hogy a teljes kiőrlésű liszttől ne legyen fűrészporos az egész. Na, ez a kalács annyira jól sikerült, hogy sok minden eszembe jutott,…..
Az angolok köztudottan nagy rajongói a délutáni teázásnak, persze ennek a hobbinak is lehet különböző színvonalon hódolni. Az afternoon tea legelegánsabb és legnívósabb élvezete a Sheraton Park Lane Hotel Art Deco stílusú The Palm Court nevű helyiségében valósul meg.   A…..
Az egész história kicsit olyan, mint a paraszolvencia. Talán annyi a különbség, hogy itt konkrétan kifizeted az áru/szolgáltatás ellenértékét, mégis te érzed magad kellemetlenül a borravaló miatt. Nem az, aki teljesen jogtalanul tartja még a markát,…..
Miután a Burdzs Kalifával és a Világ-szigetcsoporttal számos építészeti csúcsot megdöntött, Dubaj most ismét egy, a rekordok könyvébe kívánkozó megaprojektbe fogott. Az Egyesült Arab Emírségek alelnöke, egyben Dubaj miniszterelnöke, Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk…..
Hihetetlenül nagy bunkóságnak nevezte hétfőn Harrach Péter a "Nem vagyok tojóstyúk!" feliratot, amely a Varga István fideszes vezérszónok parlamenti beszéde miatt létrejött Kossuth téri tüntetésen volt látható. A kereszténydemokrata frakcióvezető napirend előtt szólalt fel a…..
Múlt héten 85 éves korában elhunyt a nagyapám. Megviselt a halála mert nagyon közel állt hozzám, de a temetés még ennél is nehezebb volt, mert bár belül szenvedtem, de ezt kifelé egy pillanatig sem mutathattam. Most már lassan másfél éve játszom azt az embert, aki segít…..
vincere 2012.09.10 18:54:11
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..
vincere 2012.09.02 15:56:03
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
vincere 2012.08.28 23:37:06
@sdani: correction: ha nem _nagyon_ jön már senki :)

egyszerűen zseniális poszt, a helyesírás fenomenális!
...inkább vágj bele! – ez Péter filozófiája, aki bele-, pontosabban nekivágott Hollandiának. Jó szakmával gyorsan sikerült munkát is találnia, aztán meg levelet írnia a blognak az ottani életről. Olvasás után ti jöttök a kommentekkel! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál?…..
A vegetáriánusokat két nagy csoportra lehet bontani. Az egyik csoportban a valódi vegetáriánusok vannak, akik a tudatos életre és tudatos táplálkozásra helyezik a hangsúlyt, míg a másik nagy csoportot a divat vegák alkotják, azaz mindazok, akik miatt folyamatosan kapják a savat a…..
Kapanyél Pillangókert - Luxemburg 2012.08.15 08:30:00
Luxemburgi nyaralásom fénypontja a pillangókertbe tett kirándulás volt. Grevenmacher a német határ közelében lévő borváros, de valójában a természetjárók Mekkája. A pillangókert tulajdonképpen egy 600 m2 alapterületű üvegház, ahová legalább olyan bonyolult bejutni,…..
Az anyák LifeTilt programja l. rész A Követendő Példák Miért van az, hogy némely babakocsit toló, pár hónapja szülő nő úgy néz ki, mint egy lenőtt hajú mocsári teknős ? A válasz egyszerű. Úgy gondolják megtehetik. Azt gondolják, hogy a szülés és a baba felmenti őket,…..
vincere 2012.07.23 18:12:46
@Növény: annyit tennék hozzá, h. ismerek olyan nőt, aki a 2. gyerek után egyszerűen feladta ezt a fogyás-dolgot. és még büszke is rá! és mindezt az interneten "hirdeti"

sztem nagyon sokat segít ez a blog. nekem a szintentartásban, és majd ha arra kerül a sor, a szülés utáni formába hozásban. Bence stílusa sokszor eszméletlenül szexista és erősen b...tatja a feminista énemet, de ebben a témában sztem ez kell, és különben is, azt akarja, h. mindannyian jó nők legyünk :)
vincere 2012.07.23 18:15:14
@benedek bence: én a magam részéről támogatom az ötletet (és remélem, eljön az idő, amikor majd szükségem lesz rá), már csak azért is, mert a fitnesskirályházaspár gondolatától is elhányom magam, más meg nem nagyon foglalkozik ezzel a témával
Végre egy közös ellenségkép, amihez minden ember egyetemlegesen csatlakozhat. A robotok könyörtelenül menetelnek előre a nagyobb Tescókban, és önkiszolgáló pénztár néven sorra veszik el az ártatlan humanoidok munkáját. Ráadásul csak félig, úgyhogy a vásárlóknak maguknak…..
A Samsung bejelentette, hogy a legújabb zászlóshajóját a Galaxy S 3-at többféle, színben meg lehet majd vásárolni a jövőben. Akik unják a feketét és a fehéret (jelen esetben sötétkéket és fehéret) és androidos csúcskészülékre vágynak színesben, azoknak most eljött a…..
A haverokkal Augusztusban elutazunk 2 hétre nyaralni. A helyszín kiválasztását minden évben általában egy hosszas procedúra előzi meg, mert az egy dolog hogy 5-en vagyunk, de mindenki máshova akar menni. Én ugye Las Vegasban a Stripen akarok meghalni, Dave mindenképpen Dubaiba akarna…..
Zoli sérelmezte, hogy kényelmi funkcióként 10%-t lenyúltak a pénzéből, amikor visszaváltotta a fesztivál végén a kártyáját, pedig mással nem lehetett fizetni. A Takarékpont válaszából kiderül, hogy az EFOTT Kft. volt a kártya kibocsátója, ők csak szponzoráltak: A múlt…..
Nevetséges ez az egész. Végre lett volna egy épkézláb ötlet, de a megvalósítás elégtelen, ezt is sikerült profin elkúrnunk. Igen, vonjuk be a Dunát a közösségi közlekedés vérkeringésébe, hiszen a folyami szállítmányozás az egyik legolcsóbb megoldás - aki valaha tanult…..
vincere 2012.07.07 20:52:53
@Frengi: az az alagút nagyon király, emlékeim szerint még biciklivel is haladtak benne.
Mint az előző posztban ígértem, folytatom a közmunka bemutatását, hisz abban a szerencsében részesülhettem, hogy személyesen is megismerhettem egy ebben a "munkakörben" dolgozót. Köztük is a problémásabb "fajtát", mivel óvodás gyermeke van. Fiatal anyuka, gerincbeteg, ez jutott…..
Szia Tibi, Talán emlékszel még rám, korábban már írtam pár bejegyzést (Horgász, 3nevű ember ...) Sajnos eddig nem nagyon volt időm, a haverok se nagyon értek rá, de most itt van két újabb, remélem ez is tetszeni fog. /Kibaszottul tetszik, szavannai hiénaként ugattam…..