Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NetVax

106 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Miután egyszer láttam a semmi közepén egy hatalmas bivalyt fánkot zabálni, már nem volt ugyanaz az életem" - meséli Lane Smith amerikai illusztrátor és gyermekkönyv-író, akinek több meséje is szakmai díjakat nyert. Oklahomában született de fiatalon Kaliforniába költözött és a híres-neves 66-os…..
"Apám rézműves, anyám háztartásbeli. 16 éves koromban abbahagytam az iskolát és dolgozni kezdtem. 1986-ban írtam egy könyvet, ami elnyerte a legjobb fiatal írónak járó díjat. A zsűri irodalmi keresztapának nevezett el." Így kezdődött a francia Vincent Cuvellier írói…..
Néha vicces, néha megrendítő. Olykor erotikus, máskor filozófiai. Néma beszéd a szeretetről és veszteségről, szenvedélyről és árulásról, vágyról és vágyakozásról. Háttér nélküli, aprólékosan mintázott, elképesztően illusztrált könyv a férfi-nő…..
NetVax Legyünk ellenségek! 2015.10.10 18:00:00
Népnevelő bájos mese két kisfiúról, akik barátokból lettek ellenségek, majd "visszabarátkoztak".   Az 1961-ben megjelent gyermekkönyv írója az amerikai Janice May Udry. (Janice első regénye - A kedves fa- 1957-ben elnyerte a legjelesebb amerikai képeskönyv díjat.) A Legyünk…..
NetVax Feketén a hófehér 2015.09.18 20:00:02
Túrázás közben megbotlott egy régi ház romjai között. Ezt jelnek vélte. Kiderült: a ház valaha George Eastman amerikai feltaláló és vállalkozó tulajdonában állt, aki a Kodak cég alapítója volt. “Elolvastam az életrajzát és még mielőtt befejeztem volna a könyvet vagy…..
"Sokan azt mondják, hogy nem tudok mást írni, csak szerelmes költeményeket. Persze nem mindig ez az, ami táplál, de egyszerűen bennem líraibb a lírai én. Sikerült az évek során túljutnom a közhelyes-nyálas szövegeken. Van egy kapcsoló az agyamban, ami normálról költőire…..
Otthonról hozta a gyakorlatot, édesapja is fotózott. A fürdőszoba időnként laborrá alakult, hamar érdekelni kezdte a képkészítés varázslata. Érettségi után a Práter utcai fotós iskolába jelentkezett, de "akkoriban a húsz helyre pályáztak kétszázan, többnyire "csókosok",…..
Gyerekkora óta különböző hangszereken zenél, szavalóversenyek és versmondó találkozók állandó résztvevője és sikeres szereplője. Belekóstolt a színjátszásba is. Akkor más világát fejezte ki magán keresztül, most a sajátját tárja az olvasók elé. Cserményi…..
Ötéves korában kitalált egy mesét az összetört marcipáncicáról. Ahogy megtanult olvasni, a képzelete is szárnyalni kezdett. Például átköltötte a János vitézt - ahogy mondja - totál öntudatlanul, füzet hátuljába, szakadt fecnire irogatott. Tizenhat volt amikor első szerelmes…..
"Kalandos úton sodort az élet a versek és novellák világába. Jártam földrajz szakra, dolgoztam bútorgyárban, erdőn, rendőrségi hívásfogadónak is kiképeztek, érdekelt a katonai…..
Ételrecept, játékvonat-sín, képeslap, kalkulátor, régi fotó és rengeteg egyéb apróság, amikkel az olvasók megjelölték, épp melyik oldalán tartanak az olvasott regénynek. Michael Popek amerikai könyvkereskedő gyűjteményt vezet arról, mi mindenre bukkant használt könyvek…..
NetVax A Napfény vize 2015.07.19 06:00:00
Dél-Kalifornia partvidéke: strandolók, szörfözők, óceán moraja. Erős és tartós benyomást tettek rá. Jó volt lelkének a víz közelsége, - ahogy ő fogalmazott - kapcsolatba lépett a titokzatos erővel. Kísérletezett olajfestékkel, ceruzával, ám igazi önmagát a vízfestékben…..
NetVax Bringaregula '69 2015.07.12 05:56:42
Bájosan illusztrált biztonsági szabályok kerékpárosoknak utcai veszélyekről, 1969-ből, mosolyognivaló példázatokkal. Árulkodik a kor hallgatólagos kulturális normáiról és nemi előítéleteiről. Kiadta: Santa Barbara (Kalifornia) Rendőrség Polgári Védelem…..
NetVax Hogyan lehetsz rendbontó? 2015.07.05 07:59:31
1968-ban egy magát cinikusnak, szkeptikusnak tartó tizenhat éves gimnazista lány az iskolaújság számára kézzel írt egy 22 pontból álló jegyzetet a nonkonformistákról. Olyan sikeres lett a mű, hogy később könyv formájában is megjelent. Nonkonformista: A fennálló rendhez, az…..
“Járom a Washington Square Parkot, beszédbe elegyedek emberekkel. Szeretem a kutyusokat és amikor észrevettem hogy ilyen aranyos ebje van a fiatalembernek, meg kellett őt szólítanom” - így indult Doris Diether egykori újságíró és Ricky Syers utcazenész-marionett bábos furcsa…..
  Vintage borítók modern netes felületeknek. Ilyen kis pöpecség ötlött fejébe a magát többek között kreatív gondolkodónak, agytrösztnek, tanárnak, apának, grafikustervezőnek tartó francia művésznek, Stéphane Massa-Bidalnak.   "Eredetileg irodalmat tanultam az egyetemen.…..
Hat éves kora óta mozgássérült. Kamaszként nem volt kebelbarátnője. Érzései egyre csak tornyosultak legbelül. Módot kellett keresnie ahhoz, hogy felszínre juttassa gondolatait. Verseket kezdett írni. Immár 15 éve. György Emőke, a hargitai lány története.   Emőke és a…..
Ponyvaregény. Michael Jackson. Gyűrűk ura. Jézus. E.T. Avatar. Bruce Lee. Mátrix. Adolf Hitler és mások eligazító ábrákon. A milánói székhelyű kreatív ügynökség a H-57  szórakoztató könyvsorozatában minimalista folyamatábrákon mutatja be híres emberek életét valamint…..
NetVax 2015.06.06 08:28:11
@NagyságosSodalisO [eng]: és van ilyenből 200 darab. megfelelő partikellék ez a könyv.:-)

@Szárnyati Géza Malacra: szerintünk hatvány lehet.
Letört lelkiállapotban egy reggel útba vette a  könyvtárat. Kimondottan Ady Halálverseire vadászott. Félrevonult és a teljes kötetet elolvasta. Este fejébe szökött a kérdés: tudnék írni ilyet? És írni kezdett. Így született Olivér Irodalma.   Szemenyei…..
NetVax Hajtogatott Harry Potter 2015.05.24 09:02:43
Nem tudott ellenállni a second hand boltban egy kartondoboz régi könyvnek. Forgatta a gyűrött lapokat és egyszer csak kis figurát hajtogatott az egyik kiszakadt oldalból. Így kezdődött a szenvedély. Azóta számos történetet fabrikált könyvlapokból és már megrendelésre is…..
NetVax Ereklyevadászat 2015.05.19 19:37:13
Kerti ünnepségnek indult, hagyatékkutatás lett a vége. Nemrég volt szerencsénk részt venni egy vidéki családi összejövetelen, ahol házigazda pálinkakóstolás után mutatott nekünk egy régi, ükszülőktől örökölt imakönyvet.   Kaucsukkötésű, csatos imakönyv Kiadás…..
NetVax Újrafésült könyv 2015.05.17 21:00:00
Csipesz, véső, víz, ragasztó és sok-sok türelem. Ezekkel az eszközökkel dolgozik immár 33 éve a japán Okano Nobuo javítómester, aki viharvert, rongyos könyvekből varázsol vadonatúj külsejű darabokat.   Mester munka közben. Fotó: theoldreader.com Vissza az…..
NetVax 2015.05.18 12:56:26
@NagyságosSodalisO [eng]: Mi köszönjük. Szeretjük az ilyen türelmes kreatív fazonokat mint ez a japán fiatalember. :-)
Iskolában inkább dolgozatot írt mint felelt. Grafománnak tartja magát és felnőttként is az örökké szerelmes tini hangulatában él. Ma már csak nevet kamaszkora éretlen, tapasztalatlan versein, azonban huszonöt év elteltével ismét tollat ragadott, hogy kifejezze a lelkében…..
NetVax Szót érdemel a Kisember 2015.05.04 11:05:24
2014 májusában jót nevettek rajtunk az ismerőseink: “Bolondok vagytok ti, hogy zugfirkászokra és zugművészekre pazaroljátok szabadidőtöket. Se suna, se suska. Még 100 embert sem találtok, aki kíváncsi lesz rátok”. Majdnem igazuk lett, de mi ragaszkodtunk humorérzékünkhöz,…..
Háziorvosi licence vizsgára kellett volna készülnie, ám ehelyett a semmiből verskezdemény szökött a fejébe. Reggelre sem múlt el az alkotás lázas érzése. Járatta a Magyar Világkép Kutató lapot. Kapcsolatba lépett a szerkesztőséggel és postára adta a verset. Majd havonta…..