Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yetii

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az aacheni katedrális őrzi nagy valószínűséggel a Frank Birodalom császárának csontmaradványait.   Német antropológusok 26 év kutatómunka után jelentették be, hogy az aacheni katedrálisban 1200 éve őrzött 94 csont és csonttöredék feltehetően a Nyugatrómai Birodalom…..
Türelem... Mindjárt írok a játékról, de előtte várj egy picit. Mééég, mééég egy picit. Na most már mindjárt elkezdem, mindjártmár. Ne sürgess, leírom! Eskü. Csak még egy hangyányi türelmedet kérném. Nna most!Gyuri küldte be a Candy Box nevű csodát. Egy ASCII…..
yetii 2013.05.27 12:38:18
@Jenő a jövő: nyilván te... azaz a válasz: "me"
Az épület Észak-Korea felsőbbrendűségét hivatott bemutatni, ám a kívülről tetszetős építmény belül tökéletesen üres. Húsz évig épült a phenjani Ryugyong Hotel, mely kívülről futurisztikus luxusépületnek tűnik, ám ha belép a látogató – már aki beléphet –…..
yetii 2012.09.28 16:06:53
@magyar bucó: Basszus, nem lehettek ennyire értetlenek.
Olvasd el a kapcsolódó indexes cikket:
index.hu/tech/2012/09/27/igy_nez_ki_az_eszak-koreai_luxusszalloda/

De a lényeget kiemeltem:
"1992-ben, a Szovjetunió összeomlása után Észak-Korea súlyos válságba került, és a nyersanyaghiány miatt kénytelen volt felfüggeszteni az építkezést. (...)
2008-ban egy egyiptomi befektető 400 millió dolláros tőkeinjekciója támasztotta fel a projektet, és 2011-ben büszkén jelentették be, hogy az épület szerkezete elkészült, a külső munkák befejeződtek, a belsőépítészeken a sor. (...) A látogatók szerint a leendő luxushotel épületére még legalább 2-3 év munka vár, mielőtt az első vendégek beköltözhetnek."

Tehát igen, leállt az építés, de újraindult pár éve, és most épp itt tartanak. Még 2-3 év kell, hogy kész legyen.
Annyi minden fér egy városba! Tegnap felhúzta magát az egyik bloggerünk a Deák tér ízléstelen összevisszaságán. Én viszont úgy döntöttem, hogy nincs kedvem azon keseregni, sem azon, hogy a Bazilika lépcsőjét lezárják éjszakára, mert mocskot hagynak ott maguk után az emberek,…..
Egy kisebb szünet után, valami igazán érdekessel tértem vissza hozzátok. Tartós tesztre kaptam egy Samsung 900X3A notebookot. Nem kisebb dologra szánták, mint riválist állítani a világ legvékonyabb laptopjának a MacBook AIR-nek. Utóbbi diadalmenete mostanában ismét erőre kapott,…..
yetii 2011.09.26 15:28:04
@dex.ion: Ezt hívják subnotebooknak...
ADrenalin A hűtőd lájkol téged 2011.07.12 14:53:32
Van valami egészen futurisztikusan félelmetes a saját maguktól működő háztartási gépekben - önkéntelenül is egyből a lakást felgyújtó sütő és a direkt forró vizet kieresztő csap jut az eszünkbe még akkor is, ha az Ericsson legújabb kisfilmjében a lakás eszközei csak…..
yetii 2011.07.12 16:37:46
@Legelő Őse: Ez egy vízió az Ericssontól, és mivel az Ericsson a (mobil)távközlésben utazik, ezért nyilván azt akarja ezzel hangsúlyozni, hogy a jövőben még inkább előtérbe kerül az, hogy minden eszköz kommunikál minden mással, és mindennek az alapja az információ átvitele lesz.
yetii 2011.07.12 16:57:45
@phaszfej: Nem akarlak nagyon megbántani, de az Ericsson már kb 10 éve nem gyárt telefont...
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
Gyerekszoba Ehető iPhone 2011.01.20 12:20:00
Az iPhone őrület négy év elteltével sem lankad. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a napról napra felbukkanó újabb és újabb őrült rajongói termékek. Az ehető okostelefonra eddig kellett várnia a világháló kütyümániás geekjeinek, de megérte! A japán Green Gables pékség…..
 Grafológia. De szép szó. Jól hangzik. Tudományos. Azt hinnénk a név mindent kifejez. Mint amikor a haverodat "szotyinak" hívod. Azt hinnénk, hogy mindent elárul. Pedig jelen esetben a mi szotyola barátunk magfizikával foglalkozik. Van ugyanis az áltudomány amit…..
yetii 2010.08.17 00:58:15
@cm121: Valami nagyon össze van benned keveredve. Az axióma egy kiindulási alap, amit nem bizonyítunk, mert abból indulunk ki(ez vagy azért van, mert magától értetődő, vagy azért, mert több kiindulási feltétel is helytálló lehet, de valamelyiket ki kell választani, hogy lehessen rá építeni).
Az asztrológia, homeopátia, meg a többi marhaság meg nyilván nem működhet, hiszen józan ésszel belátható, hogy semmilyen logikai összefüggés nem lehetséges a kiindulási pont és a vélt eredmény között(pl homeopátiánál a hatóanyagból egy atomot sem tartalmaz egy adott szer). Különben meg amíg nem létezik tudományos igényességgel elkészített tanulmány arról, hogy megismételhető módon sikerült a véletlennél/placebó hatással nem magyarázható eredményeket elérni, addig bizony ezek áltudománynak tekintendőek. Főleg, hogy az ellenkező oldalról léteznek tanulmányok...
yetii 2010.08.18 00:27:04
Ajánlanám Kerek Perecnek a következő kommentet:
"almodhi 2010.08.16. 23:45:19
Na, hogy (az angolul tudók) okosodhassanak (tele van további hiatkozásokkal):

www.bccla.org/positions/privacy/88graphology.html

egy összefoglaló idézet:

"On the other hand, in properly controlled, blind studies, where the handwriting samples contain no content that could provide non-graphological information upon which to base a prediction (e.g., a piece copied from a magazine), graphologists do no better than chance at predicting the personality traits (Rafaeli & Klimosky [1983], Ben-Shakhar [1986], Karnes [1988], Jansen [1973]). There is also ample evidence (Karnes, 1988) that a randomly-chosen graphologist's report will be accepted overwhelmingly as an excellent description of themselves by a large group who think it was done individually for them."

bár a hívőket ez nyilván nem rendíti meg..."

Szóval ez egyértelműen bizonyítja, hogy a grafológiának semmi köze nincs a valósághoz...
Appleblog Tanker az iPhone-hoz 2010.07.27 10:13:00
Írtam már Twitteren is, hogy egyre gyorsabban merül az iPhone-om, gyakran úgy is eljut a piros sávba alig fél nap alatt, hogy egy percig sem használtam. Aztán vannak jobb napjai, amikor gyötörhetem, használhatom, tartja magát. Nem az akku ment tehát tönkre, inkább arról lehet szó,…..
A Google Sky Map alkalmazásával már bárki kedvére böngészheti az eget. Újdonságnak számít azonban, hogy a Google a programot megírta az Android telefonokra is (igen, Samsung Galaxy S-en is működik). Ha bekapcsolod a mobilodon ezt a programot, akkor bárhol jársz, beméri, a…..
Kocsmablog Evező söröző 2010.02.08 19:34:00
Helyszín: 1036 Bp., Evező u. 7. Látogatás: 2010. január 30. 15:15-15:55 Bezárt, megszűnt!  > Igazán jó hír, hogy az Evezőben SI alapegységben is lehet agárdi cigánymeggypálinkát kérni húszezerért, de szeretném hinni, hogy e megoldást csak a Tesco árcímkék…..
Ródler Norbert, a a BRFK kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője részletes, praktikus útmutatót adott ipari kendertermesztés felé kacsingatóknak. A tavaly összesen 32 leleplezett vietnámi ház nyomán kiadott BRFK-féle Kendertermesztési Tanácsadóból kiderül, nem…..
yetii 2010.02.07 02:16:34
@Bergeroth: Ööö, csak hogy felvilágosítsalak, a maláta nem növény :D Gabonafélékből lehet malátát készíteni, pl árpamaláta az, amiből a sört készítik. De olyan növény, hogy maláta nincs.
Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legkedveltebb sorozata a kissé karcos modora és irgalmatlanul tuskó beszólásai miatt (is) kedvelt diagnosztáról szóló sorozat, a Dr. House: a Mediametrie nevű tévés nézettségelemző cég adatai szerint ezt nézik a legtöbben…..
yetii 2010.01.25 15:04:52
Közel egy éve dolgozik a Google-nál néhány fanatikus munkatárs azon, hogy kihozzák a maximumot a Google Earth-ből. A Liquid Galaxy névre keresztelt, nyolc hatalmas kijelzőre vetített virtuális valóság még ugyan nem állt össze egy termékké, de majdnem biztosak lehetünk benne, hogy…..
yetii 2009.12.07 19:38:08
@Tessina: A monopolyhoz a Googlenek összesen annyi köze volt, hogy a a Googlemapset használták alapjául, egyébként a Hasbro csinálta.
A Forbes a nők listája után nem sokkal közzétette a televízió főműsoridejében legtöbbet kereső férfiak listáját is, akik nem túl meglepően nem csak és és kizárólag a tévéből húznak többmilliós fizetést, hanem egyéb projectjeikből is, van aki könyvet ír, van aki meg…..
yetii 2009.11.12 01:30:44
@Today05: Felhívnám a figyelmedet arra az apró részletre, hogy Oprah nő, ezért nem szerepelhet a férfiak listáján:D
A sport egészséges, meg lélekemelő, ja és ha jól csinálod talicskával tolod haza a pénzt és a legmelegebb bulákat kapod meg. Na ez utóbbiakból válogattam egy 10-es csokrot. A listára jelenlegi élettársak és volt feleségek kvalifikálják magukat. Enjoy! 10. Nicole Scherzinger -…..
Vagy mégsem? Ezt eldönteni nekem most nem feladatom. Viszont bemutatni nektek a Final Fantasy nevű JRPG rettentő híressé vált betétdalát, a One Winged Angel-t, igen. A számnak ezt a verzióját a 2005ös Advent Children című filmhez készítették. A végén, amikor az egyik vasalt…..
yetii 2009.09.25 23:33:40
@balukaaaa teh master:
Azért tettem idézőjelbe, mert nem írhattam le 2x hogy betétdal, de a dal szót meg úgy gondoltam, hogy nem teljesen illik rá:D
Egyébként annyira már nem követem a Final Fantasy-s dolgokat, én eddig azt sem tudtam, hogy jelent meg PSP-re FF7es játék, szal nem igazán tudok válaszolni a kérdésedre:( Legfejlebb annyit tudok mondani, hogy könnyen elképzelhető, hogy abból van.
Egyébként nem tudom, hogy te mennyire vagy vele tisztában, de ez a számozás kicsit megtévesztő lehet. Itt ugyanis arról van szó, hogy a Final Fantasy játékok nem igazán nevezhető úgy sorozatnak, mint más játékoknál, mert itt a történet és a szereplők között semmi összefüggés nincs az egyes részek között(csak 1-2 sémában, pl. hogy minden játékban van 1 Cid nevű karakter). Így minden játék 1-1 külön univerzumot alkot, ezért lehetséges az, hogy FF7 névvel még mindig jelennek meg játékok, annak ellenére, hogy közben egyébként már úgy 13 környékén járnak.
Egyre jelentősebb az Apple részesedése az európai okostelefonok piacán. A vállalat lépésről lépésre közelítette meg a csúcsot, 2008 második negyedévében például kétszázezres darabszámmal még csak 1,3 százalék jutott az amerikai vállalatnak. Tavaly a Nokia volt az élen…..
yetii 2009.08.20 01:27:52
@mcs: Öööö, pl olyan appróság, mint a multitasking?
Pénteken Michael Schumacher 2008 áprilisa után újra F1-autót vezetett, hogy felkészüljön visszatérésére. Az olasz Sky csatorna videóra vette.A 2006-ban visszavonult, 40 éves német 67 kört tett meg az istálló 2007-es autójával a házi tesztpályán Mugellóban. Közben folyamatosan…..
yetii 2009.08.01 04:35:57
@Csecse Becse: Hát ez egy nagyon hülye kérdés volt. Nyílván Schumacher kapja azt a pontot amit szerez meg a Ferrari a másik pontversenyben.
yetii 2009.08.01 04:38:20
@svejk a derék katona: Ööö, tekintve, hogy a F2007tel körözött, eléggé meglepő lenne, ha az idei autó lenne a videón. De ha a szöveget is elolvastad volna, akkor nem írtál volna hülyeséget.