Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gacsajpesta

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "Hinni szívvel kell" 2019.05.13 06:56:06
  Hinni sok mindenben lehet. Istenben, Sátánban, mennyben és pokolban, szellemekben, démonokban, embereket elrabló ufókban, vagy akár egy sárga kacsában, amely folyamatosan szemmel tart bennünket... A különbség csak az, hogy az előbbieket helyénvalónak és normálisnak, az utóbbiakat elmebeteg…..
Régóta szemeztünk már egymással, régóta készültünk a kóstolásra, és a blog születésnapján végre sikerült megismerkedni a Varga Pincészet (Magyarország kedvenc borászata) Töpszli elnevezésű édes pinot noir-jával. (Annyira buzgók voltunk, hogy egymástól függetlenül) két…..
A különféle rakott ételek nagy rajongója vagyok. A káposztáé is. Rakott kelt főztem is már számos alkalommal, csűrtem-csavartam is, de savanyú káposztával még nem próbáltam. Az egyik sarokkő maga a káposzta beszerzése volt. Nem tudom, mi lehet mostanában a savanyú káposzta…..
Gacsajpesta 2019.03.29 10:28:39
@Topy: Hogyan ismerhetnénk fel a kollégád szüleit a Komjádis MDF piacon? Esetleg lenne valamilyen elérési lehetőség hozzájuk, vagy a kollégádhoz? Nagyon érdekelne ez a beszerzési forrás.
Gacsajpesta 2019.03.29 10:32:10
@látjátok feleim szümtükkel: Az az igazság, hogy a káposzta egy olyan Isteni eledel, ami szinte elronthatatlan és mindenféle verzióban fantasztikusan finom. Mi gyakran csak megfuttatjuk egy kis hagymás, paprikás alapon, ízesítjük sóval, borssal és aztán mindig megfogadjuk, hogy legközelebb többet készítünk belőle! :-)
Az elmúlt napokban bejárta sajtót néhány ellenzéki politikus esete a helyesírással. Hol a J és LY betűket nem sikerült leírniuk hol egy betű maradt ki. Aztán persze lehet, hogy a képviselő asszonyok köztársasági elnöki címre pályáznak, mert hát ugye volt olyan "áLamfőnk" aki vagy másolta a…..
Európa lelke a földrész jobb lelkiismeretére apellál, nehogy a demagógok, a nacionalista Internacionálé tagpártjai felégessék az uniót; Soros kitart liberális elvei mellett, Orbán viszont erősen átlendült jobbra, ez azután kibékíthetetlen ellentétekhez vezetett köztük;  Ausztriában ugyan a…..
Gacsajpesta 2019.01.27 13:14:47
Mert anélkül is tartalmasak, egészségesek, az ízek pedig tökéletesen harmonizálnak...
Gacsajpesta 2019.01.26 02:46:40
Aligha vitatható, hogy ma Orbán Viktor Európa egyik legunalmasabb politikusa. Nagy csinnadrattával beharangozott sajtótájékoztatója ezt az állítást csak megerősítette, hiszen bármit kérdeztek tőle a sajtómunkások, precízen működő automataként ismételgette jól ismert mantráját. Azt a látszatot…..
Nehéz nem észrevenni a párhuzamokat a két csibész vezető történetében. Orbán valószínűleg a szívére hallgatott, amikor védelmébe fogadta a jelenleg börtönbüntetése elől bujkáló diktátortársát, barátját, illetve politikai mentorát. Nem kétséges: a miniszterelnök ezen az ügyön sokat…..
Gacsajpesta 2018.11.18 09:53:03
Nevelő hatása van-e a testi fenyítésnek? Erről régóta folyik a vita, de immár eldőlni látszik. Azokban az országokban, ahol törvény tiltja, nemcsak iskolai, hanem családi keretek között is, a fiatalok nyugodtabban oldják meg egymással nézeteltéréseiket. Ez derült ki egy…..
Mindezek miatt direkt jót tett a magyar divatak, turizmusnak és országmárkának a szaros pelenka eldobása Horvátországban, ez igen!..
A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.) Most itt az idő, hogy…..
fotó: mti.hu/Máthé Zoltán   Tisztelt Kongresszus! Kedves Barátaim! És tisztelt Vendégeink! Először is szeretnék köszönetet mondani Hadházy Ákosnak. Ákos, ugyanis tartozom Neked egy vallomással: Egyrészt Te egy igazán jó kolléga vagy, másrészt pedig egy nagyon jó barát! Ákos az egyik legnehezebb…..
A büszke és erős ország miniszterelnöke Hanoiban bejelentette, hogy futja a magyaroknak a világ másik felén egy onkológiai központ felépítésére csekély hatvan millió euró értékben. Ez alig 19 milliárd forint mai árfolyamon: a bolondnak is megéri. És mit kapott a korszakos miniszterelnök a háládatlan…..
Gacsajpesta 2017.09.29 09:04:59
@1ghost: Érdekes, hogy minden hülyeséget beszoptok és még emlegetitek is. Manapság, az okostelefonok világában, mindenről, hangsúlyozom, minden érdekes dologról készül vagy féynykép, vagy videó. Hogy a fenébe lehet az, hogy éppen a kórházi leomló mennyezetről és lepotyogó patkányokról nem készült egyetlen egy sem.
Kamu a sztori, papuskáim, kamu!
Angela Merkel vasárnapi mérsékelt győzelmével egyértelművé vált, Nyugat-Európa nem úgy táncol, ahogy azt Orbán Viktor szeretné. A tavaly év végén beharangozott lázadás éve helyett a koppanás éve lett 2017 a magyar kormányfő számára. Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban és Németországban is a…..
A lombikbébiprogram körüli vitában számos írás született, számos vélemény látott napvilágot. Érvek és ellenérvek, igazság itt, igazság ott. Nehéz kérdés, valós polémia. De van egy kis hiányérzetem. Mintha a legfontosabbról nem esne szó...
Jus & Calzone Heti recept: Zserbó 2017.08.20 10:00:00
Annyi klasszikus fel lehet említeni a magyar konyhai remekek közül, hogy bele is fáradnánk, mire a végére érnénk - van azonban egy olyan koronázatlan királya minden desszerteknek, amit sosem lehet letaszítani a trónról: a zserbó. Nem bonyolult, nem romlik meg, kb. egy óra alatt kész is van (igaz…..
Tegnap két hír is foglalkozott a 3-as metróval: újra bekrepált egy panda: ma 17 óra körül a Forgách utcai metrómegállónál leszállították az M3-as vonalon utazókat, ugyanis nem záródott be a felújított metrószerelvény ajtaja. Nincs elég pénz a 3-as metró déli és középső állomásainak…..
Hiába csinált nekik Semjén, meg Lázár a tavasszal komoly marketinget, Magyarországon annyira nem a fogy az Igazi Csíki, hogy kénytelenek kivonni a kereskedelemből...
Az Eximbank – mint állami cég – kintlévőségei az államadósság részét képzi - mondta ki egy uniós intézmény. Ezt még nem kenték Sorosra, pedig roppant kényelmetlenül érinti a kormányt az elbukott vita, így ugyanis búcsút mondhat az államadósság csökkenésének...
Gacsajpesta 2017.08.10 23:39:56
Freud szerint minden ember életében van egy olyan életszakasz – rendszerint fiatal korban –, amikor mindkét nemhez vonzódik. Ezzel szemben sokan vélik úgy – hetero és meleg oldalról egyaránt –, hogy biszexuális állapot valójában nem létezik. Amit pedig annak gondolunk, nem más, mint egyszerű…..
Mióta világ a világ, az emberiség örök vágya jót enni. Aztán, hogy ki miképp találja meg ennek a vágynak a kielégülését, az már más kérdés. Vannak, akik sokat szeretnek enni, mások az egészséges táplálkozásra esküsznek és vannak olyanok is, akik az ízlelés élvezetét keresik az evésben. Erre a vágyra…..