Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mátrai Viktor

33 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet vitatkozni a karácsonyi étrend kötelező fogásain; ki a halászlére, ki a pulykára, ki pedig a töltött káposztára esküszik. Abban azonban mindenki egyetért, hogy bejgli nélkül elképzelhetetlen az ünnepi menü. A bejglit ma már minden magyar magáénak vallja. Az alaptésztát azonban egyesek szerint…..
Mátrai Viktor 2015.12.10 13:52:48
@cardiobascularis: Nem vitaindítóként írtam, hanem amolyan makacs tényként. Sajnos mint az ízekhez értő és a konyhaművészetben jártas ember, el kell keserítselek. Az Auguszt az egyik legjobb cukrászda (ha nem, a legjobb), mind alapanyagokat, mind az ízek és állagok összetettségét tekintve. Daubner régen volt jó, ez okozza a prekoncepciót, miszerint most is annak tekinted. Pedig mára zsíros, sokszor mindenféle savakat, vagy különösebb ízeket nélkülöző, nehéz tömegtermékeket árulnak (nagy bánatomra, mert 3 hete már a goudás pogijukat sem ettem meg).
Bograshov álnevű olvasónk vendégposztja a Pride-ról, melegek jogairól és arról, hogy miért nem biztos, hogy jó az, ha egyfolytában háborúskodásban gondolkodunk. Gulyás Márton elégedetlen az idei Budapest Pride-dal. Gondolatmenete itt-ott követhetetlen, de ami biztosan kiderült,…..
Mindenki számára világosnak kéne lennie, hogy itt nem lehet egy nézőpontból szemlélni az eseményeket. Állni a dolog felett és azt keresni, hogy csak az saját érdekeit érvényesítse, mert akkor minden európai veszíteni fog. Sokat.   Nem írtunk Görögországról még, így…..
Két hete hétvégén jártam negyed magammal a Badacsonyban nyílt Kishableányban és sajnos nem egészen azt láttuk, amit nem sokkal később az Index megénekelt. Ezért írtam le azt, hogy mi mit tapasztaltunk. Mi sem rajongunk, a sajnos mai napig általánosnak mondható,…..
Nem igazán értem, hogy minek kéne ennyire bonyolítani ezt a bevándorlás ellenes reklámot. Éppen nagyot fut egy kép, amelyet az Index is felkapott. A kép egy állítólagos plakát terve és azt olvashatjuk rajta, hogy “HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A MAGYAROK…..
  Jó sok idő telt el mióta nem írtam! Több oka is van ennek, amiket nem szeretnék részletezni, mert nem olyan érdekesek. Nem is terveztem, hogy mostanság a világhálóra vetek valamit. Kedves hobbim ez, amire sajnos most nincs idő. Ki is bírtam, hogy ne beszéljek (a teljesség…..
Vagyis minden rosszmájú kommentelőnek a vágya teljesül és egy a szabadidejükben blogokat szerkesztő fiatal csapat úgy gondolja, megmutatja, hogy lehet értelmesen beszélgetni, valódi és mindennapos problémákról. Nem szeretnénk csak az olyan nehezen megfogható dolgokkal tömni az…..
Nincs egy napja, hogy Simicska Lajos a Népszavának nyilatkozott és egy új médiaháborút prognosztizált, máris hátba támadták. Lelkiismereti okokra hivatkozva felmondott a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetősége. Egy közleményben. Előzetes bejelentés…..
Jávor Benedek olyan dühöset posztolt Facebookjára, hogy azt egy chemtrail-hívő hungarista is megirigyelhetné. Ezt írta egy órája az Európai Parlamentben dolgozó PM-es képviselő: Áder János szerint a hungarikum-számba menő, napelemre kivetett környezetvédelmi termékdíj…..
Alternatíva Win-win 2015.01.14 16:00:00
Pápa Levente, Együttben tevékenykedő politikus vetette föl blogján az ötletet, hogy legyen előválasztás a baloldalon. Ennek megvalósulása több okból is igen jó lenne nekünk. Tegnap jött szembe Indexen a hír arról, hogy az Együtt elnökségi tagja, a pártok és…..
Alternatíva Divatmorzsa 2015.01.09 15:55:10
A 444 hírcsatornájában jött szembe egy kép Fekete György címmel. Kíváncsiságból utánanéztem a dolgoknak, hátha kincset találok. Miután Szijjártó Péter háza behozta a közéletbe a maffiabarokk építészeti irányzatot, most az MMA elnöke sűrítette azt egy öltözködési…..
Nagyon mélyen érint és borzasztóan meg is viselt (visel) a tegnapi mészárlás. Sok reakciót nem értek, és dühös is vagyok. Ezt is alig tudtam megírni. Nem akarom megfejteni Franciaországot, a bevándorláspolitikát, sem a Charlie Hebdo című lapot elemezni. Azt szeretném, hogy…..
A Jobbik politikusa nem tud leállni. Olyan önérzetesen nyomja fullban a kretént, hogy azt tanítani is csak nehezen lehetne. Mint arról írtunk is, Novák Elődnek 2015-ben is sikerült bebizonyítania, hogy elképesztően nagy tahó. Ezért nemrég jelent meg Rácz Péter nyílt levele,…..
Alternatíva 786 euró 2015.01.06 14:29:35
Mai árfolyamon számítva, ennyiért vette meg valaki az Orbán Viktor és Semjén Zsolt által hátrahagyott csokipapírt. A fantasztikus örömhírt a Münchausen parókája mikroblogon találtam és igaz. Cirka egy órája lezárult az aukció amit Ikotity István, LMP-s képviselő,…..
Bukovics Martin és Mátrai Viktor annyira belejöttek a tudósításokba, hogy hat körül elmentek várost nézni az Opera környékére és megírták, hogy mit láttak ott. 19:26 Így a tüntetés végén még szeretnénk feltenni a kérdést, hogy mi a fasznak kell 15 percenként rendszert…..
Sokat gondolkodtam, hogy mit is lehetne írni évértékelőként. Arra jutottam, hogy kormányzati és egyáltalán minden szempontból, olyan év volt ez, hogy nem tudnék kiemelni eseményeket anélkül, hogy ne érezném: annyi mindenről beszélni kell még. Erre jött ez Nem szeretnék…..
Most, hogy elfogyott a töltött káposzta, a halászlé, a bejgli, a zserbó, a szaloncukor és egyébként is elég volt az otthonülésből, dolgozni is kell és még a belvárosi lüktetés is hiányzik, biztosan ki fogsz mozdulni. Az is biztos, hogy éhes leszel és ha így lesz, akkor arra is…..
Év vége van és nem bírjuk ki listák nélkül. Első összeállításunkban, a ránk legnagyobb hatást gyakorló outfiteket, ruhadarabokat gyűjtöttük össze a magyar közélet 2014-es idényéből. 10.: Habony Árpád a barna ötven árnyalatában Habony Árpád többször is fog…..
Vannak emberek, igazi politikai túlélők, akikről soha nem lehetett tudni, hogy tulajdonképpen miért és hogyan vannak ott, ahol. Ilyen Horváth Csaba is, aki a bajnoka ennek a műfajnak A tegnapi RTL híradóból kiderült, Horváth Csaba és az MSZP mennyire veszi komolyan szakmai…..
Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy sikerült kevesebb mint 24 óra leforgása alatt áttematizálni, de legalább nagyon megosztani, még az utcai közbeszéd szintjét is a netadóval anélkül, hogy bárkiben megfogalmazódott volna a nagy hírverseny közepette a kérdés: "Hogy nem jött eddig…..
Sokszor sok emberben felmerülhetett már a kérdés (bennem is): Miért szavaz olyasvalaki a Fideszre, akinek ez nem közvetlen érdeke (pl.: államtitkár)? A rejtély megfejtését E. Szabó Lászlónál találta meg édesapám. Kvantumfizikai magyarázat következik, A nyitott jövő…..
Tegnap publikált az Átlátszó egy cikket, benne egy videóval, amiben a forrói lakosok panaszkodnak, hogy nyílt szavazás útján "választhatnak", most vasárnap éppen polgármestert. Miért? Itt jön a legundorítóbb, sunyi húzás: nem kapnak közmunkát, vagy segítséget az…..
Nem az a Viktor No! Nyert a Fidesz 2014.10.13 21:05:14
Nem mintha ez meglepetés lenne, vagy ilyesmi. Mindenki tudta ezt előre. Itt egyedül az volt a kérdés, hogy mennyire fog leverni a kormánypárt mindenki mást. Magam részéről kíváncsian várom, hogy mi fog történni az elkövetkezendő 3,5 évben és csak reménykedni tudok abban, hogy…..
Rég volt az utolsó írásom. Nincs túl sok időm, meg nyár is van, mindegy is...   Történt július 26-án, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr olyan beszédet mondott, hogy elvesztettem azt a hozzáállásomat, amit -az egyébként teljesen nevetséges- a magyar közélettel szemben…..
Tegnap valaki a kormányból nagyon furcsa eseményeket generált és ezzel olyan későbbi állapotot helyezett kilátásba, ami nyílt konfliktusokhoz vezetett a médiában.  Bekattant valami és ténylegesen mindent a Fidesz szeretne irányítani. Olyannyira, hogy még akkor is támadásba…..
Mátrai Viktor 2014.06.03 16:13:23