Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lóhalál

33 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest-Bamako Fájó búcsú 2008.02.14 22:28:00
Accra. Sikerült. Meglepően fájt megválni a motoroktól. Kicsit többért sikerült eladni őket, mint ahogy vettük. Egy bányacég vette meg őket, az ügyvédi irodájuktól vettük át a csekket. Adtak további 40.000 USD-nyi csekket, hogy vigyük el a vevőnek. Micsoda bizalom.Utolsó napok…..
Ime az izelito a meccsrol es a bulirol utana.    ..
lóhalál 2008.02.14 22:13:36
Szepek vagyunk parszaz kilometer foldut utan is...
Budapest-Bamako Looser wins! 2008.02.11 11:45:00
Kimentunk Kumasiban a Ghana - Elefantcsontpart meccsre, a harmadik helyert jatszottak az Afrika Kupan. Oriasi volt, Ghana nyert. Nem tudom milyen lehet a rioi karneval, de olyannak kepzelem, mint ami utana tortent. Egyutt orultunk Ghanaval, mindenkivel olelkeztunk, tancotunk hajnalig.…..
Budapest-Bamako Vegre defektek 2008.02.11 06:21:00
Kicsit aggodtunk, hogy hiaba tanultunk belsot cserelni a motoron, nem akart defekt jonni. De aztan ket nap alatt ketto is. Az elsonel az en hatso belsom darabokban jott ki. Egy egesz tanya korenkgyult, nagyon edesek voltak, mindenki nyulkalt, hogy segitsen, csak kicsit hatraltattak.A masodiknal egy…..
Budapest-Bamako Rankszakadt Kumasi 2008.02.10 17:29:00
Megerkeztunk az elso igazi ghanai nagyvarosba, Kumasiba, masodik legnagyobb, kb. egymillios. Tomeny nagyon, mar a bevezeto uton jol szorakoztunk, 2x2 savos ut, minden savban minden iranyban megy a forgalom, beleertve a keresztiranyokat is. Elso este oriasi felhoszakadas, igazi tropusi, megertettuk a…..
Budapest-Bamako Vizilotura 2008.02.10 06:37:00
Vizilovakat nezni jo. Kenuval vitt egy helyi srac a Black Voltan, Wechaiu mellett. Majdnam olyan, mint a Bodrogon evezni, csak nem kell evezni. A vizilovak tiz percenkent kidugjak a fejuket harom masodpercre, szellentesszeru hangon levegotcserelnek a tudejukben es visszadugjak a fejuket. A legyek…..
Budapest-Bamako Csempeszunk Ghanaba 2008.02.09 18:04:00
Es befutottunk Ghanaba! A hataron elvileg csomo penzt kellett volna letetbe hagyni a motorokert, ha esetleg Ghanaban adnank el oket. Kifejtettuk, hogy szo sincs errol, megyunk tovabb Lagosba meg Togoba meg mindenhova. Lass csodat, atengednek letet nelkul. Lehet segitett a kesudionk, amibol…..
Budapest-Bamako Cellaba dugtak 2008.02.08 00:17:00
Uton Segoubol Bobo fele eletem legdurvabb szallasait eltuk meg. Ha ilyen itt a szalloda, milyen lehet a borton? ..
Kiffabol jelentkeztunk utoljara, abroncscsere elott. Keson indultunk, mert a hatso kerekemet rosszul raktak be, pedig tiszta erobol kalapaltak. A kalapacs a mindentvivo szerszam errefele. Utozben talalkozunk meg egy sereghajto csapattal, szegenyekre nagyon rajart a…..
Rengeteg tok jo dolog tortent, de most csak tomoren, mert leegtem a buko alatt, plusz szilikozist kaptunk a porvihartol.Nouadhibouban nagyszeruek a hajoroncsok.Nouakchott fele talalkoztunk egy delafrikai es ujzelandi motoros duoval, egy ideig egyutt mentunk es a tengerparton veluk vadkempingeztunk.…..
Budapest-Bamako Nem mondunk le! 2008.01.30 20:48:00
Nagyon megtisztelo a kulondij, de jol erezzuk magunkat es nem mondunk le! Elore tovabb Accra fele!..
Mondjuk mindenhol áll a helyi szemét is...
Szupertitkos Google bázisra bukkantunk, a koordinátákat sajnos nem árulhatjuk el, az életünkbe kerülhet...
Sikerult felrakni a kepeket az elozo postunkhoz.Tegnap elhagytuk Dakhlat, foldontuli elmeny volt, mocskos birkak legelik a szemetet a parabolas viskok elott. Dakhlabol kifele minket is elkapott a homokvihar, latotavolsag 50-100m, motor 45 fokban dontve a nyilegyenes uton, bukom zacskojabol remek…..
Budapest-Bamako Termál 2008.01.26 03:06:00
Agadirból este szabadultunk csak, volt egy kis bevásárlás, kis nyugati civilizáció - egykaptafa bevásárlóközpontban. Talán csak az ügyfélpultnál pont folyó reklamáció volt szokatlan, óriási üvöltözés, teljes erőből asztalcsapkodás. Ki ne érzett volna így, ők…..
Várjuk az alkatrészt vagy egy szerelőt, kezd elhomályosulni mit is, valami még dereng,  fontos lett volna gyorsan itt. Ahogy telnek a napok, egyre több helyi néz marokkóinak. Tud valaki marokkói letelepedési engedélyben segíteni? Kinéztünk a kikötőbe, hátha van hajó,…..
Nouakchottban vagyunk, pihenunk a tengerparton. A tengert (oceant) sajnos nem lehet latni a portol. Voltunk a halpiacon, lecimbiztunk egy csomo emberrel. Minden ok, a busz csoki. Eddig 0 (nulla) pontot gyujtottunk, de a mezonnyel vagyunk. Van fent par nagy kep. INDAFOTO.slideshow.run({…..
A Budapest-Bamako új kategóriáját alapítottuk meg, át is sorultunk a turista osztályra. Még a stopposok is megelőztek, ők most Dakhlában vannak. Reméljük utol tudjuk érni őket legalább a segoui fesztiválon vagy mondtak valami bulit egy oázisban is.Sűrű volt az elmúlt pár nap.…..
Budapest-Bamako Benzin 2008.01.20 08:24:00
Nem egyszeru utkozben benzinhez jutni, nem motorra terveztek a kuttavokat. Kesobb allitolag meg rosszabb lesz. Az elso kepen a Lada Nivas uriember nem tudjuk ki, de koszonjuk neki az ajandekbenzint hajnalban. Mauritaniaban igertuk neki egy sort, tobb szempontbol is lehet konnyelmu igeret volt.…..
A szelephezagallitas ahogy vartuk, nem segitett. Cserebe a szaki azt magyarazza, hogy megjavitotta es normalis, hogy tovabbra is kekes olajfusttel teritjuk be fel Marokkot a probauton. Azt javasolja, hogy menjunk igy 100km-t es megjavul. Aha. Nos ezert nem fizetunk, hiaba dolgoztak feleslegesen negy…..
Meg korabban elcsiptem ket staciojat a hetes busz legrugo parajanak. Nem tudom mennyit mentek elotte, de ejfelkor meg neki kellett allniuk szerelni. Eleg durvan nevzett ki ahogy a soktonnas hernyot megemeltek, alabakoltak es kotorasztak alatta. Az elso kepen egy melypont, de a vegere…..
Tegnap arrol beszelgettunk, hogy mindenkinek technikai gondjai vannak, nekunk meg semmi. Nem kellett volna. Tatooinbol elindultunk, hogy atvagunk a sivatagon, ki a tengerparti utra, 50km legvonalban. 5 km-re az aszfalttol Marci motorja ledoglott, olajtartaly kinyit, dol belole a fust. Az utig…..
Zagorában mestermunkát végeztek a doboztartóinkkal. Ha nem is az ígért reggel tízre, de egy órára elkészültek a remekművek.  Fél nap alatt olyan bigyókat esztergáltak nekünk, hogy csak na. Csak ajánlani tudom  Chez Ali Nassir műhelyét, ha arra jártok, itt vannak a…..