Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mykee

140 bejegyzést írt és 781 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha dizájner vagy, és lassú a Windowsod, előfordulhat, hogy túl sok betűtípus van telepítve a gépedre. Ugyanis a Windows minden induláskor, és egyes programok megnyitásakor betölti az aktuálisan telepített fontokat a memóriába, tehát kevesebb hely marad a hasznos munkára. Pedig egy ingyenes…..
Életlapok Macsósodunk 2019.09.16 11:09:03
Alig telt el fél év, és máris új könyvvel jelentkezik Mike Menders, aki elsősorban a felnőtteknek szánt szórakoztató irodalommal lett ismert a hazai olvasók körében. Legújabb könyve, a Macsóbőrben kapcsán készítettem vele az alábbi interjút, ami hol lazábbra, hol komolyabbra sikerült a…..
Életlapok Megosztó megosztók 2019.04.04 10:05:05
Hol is kezdjem? Olyan frázisokkal, hogy lopni nem szép dolog? Felesleges, ezt mindenki tudja, és nincs ember, akinek makulátlan a lelke. Vagy azzal, hogy ingyen kell minden? Igen, ez egy szép álom, de amíg a pénz létezik, addig viszont ábránd és kiváltság marad, egy extra az élet folyamán. Azért…..
Életlapok Krisztin a Házinyuszi? 2019.03.01 16:03:33
A legutóbbi interjúnk óta majdnem másfél év telt el. Akkor a múltról és a jövőbeli terveidről beszélgettünk, illetve még Krisztin kiadása előtt álltál. Azóta nem csak ez utóbbi, hanem már egy újabb könyved is megjelent Házinyuszi címmel. Bár a megjelenések kapcsán találkozunk újra, de mielőtt…..
Hol is kezdjem? Talán ott, hogy a sors elém sodorta ezt a kiváló fotószerkesztő alkalmazást, miszerint "ha most nem veszem meg akciósan, akkor soha!" A reklámlevél előtt korábban már belefutottam az Affinity alkalmazásaiba, de akkoriban drágálltam az árukat. Persze jó magyarhoz híven kuponokat is…..
mykee 2019.01.11 21:14:32
@BAZS69: Szia!
Igen, úgy tudom, hogy Windows 7 és újabb rendszerekre lehet telepíteni.
Javaslom még a másik két testvérét is beszerzésre: az Affinity Designer a vektorgrafikában erős, és a hamarosan megjelenő, de még béta állapotú Affinity Publisher, ami kiadványszerkesztő lesz, ráadásul összefogja a Photot és a Designert is.
A cikk megírása óta már-már napi szinten használom a Photot és tényleg szinte mindent meg lehet oldani vele!
mykee 2019.01.12 11:53:21
@BAZS69: vannak magyar nyelvű tippek is, én anno a cewe oldalán találtam rájuk:: halado.fotokonyv.hu/affinity-photo/

Magyar nyelvű verzió nincs belőle, de bevallom, nem is baj, mert a fotós programoknál ahány program, annyiféle magyar elnevezést láttam anno, szóval azért jobb az angol, mert ugyanazt minden programban ugyanúgy hívják, csak meg kell tanulni.

A Youtube csatornát több száz (!) oktatóvideó van csak az Affinity saját csatornáján, szóval vizuálisan látod, hogy miből mi lesz: www.youtube.com/channel/UCQZN-kIrZUQyoTnexM3jJAw/videos

A program nem gépfüggő, hanem user függő, ergo a saját gépeidre feltelepítheted, többre is. Nincs megkötés, és ez is az, ami miatt ennyien választják.
Hol is kezdjem? Persze a saját tapasztalataim alapján tudok most véleményt írni, de hátha ebből más majd pozitívan szűr le valamit...
Életlapok Gondolatok - Hovatovább 2018.06.21 22:02:48
Amikor az ember felett elharangozzák a delet, egyre többször gondolkodik el: innentől merre, hova tovább? Bennem is egyre többször merülnek fel a kérdések, mert máig azt mondom, hogy amit akartam, azt az életben elértem. Igaz, nem voltak nagyratörő terveim, inkább reálisak, de azok megvalósultak.…..
Régóta tervezem, hogy a magánkönyvkiadásról írok egy komplett bejegyzést, ami elég hosszú lenne, de pár ismerősöm a borítókészítés rejtelmeiről kért segítséget, ezért most ezt a lépést külön is megírom. Természetesen egy megbízott grafikust nem pótol az alábbi leírás, tehát ha van pénzed grafikus…..
No akkor megint hosszú leszek. Sok, tartalmas komment jött egy blogbejegyzéshez a Facebookon, ami érdekes gondolatokat szült bennem. Csak tudnám, hol kezdjem, mert több dologra is kitérnék.....
mykee 2018.01.25 10:40:56
@Zacskóstej: Na itt a lényeg: miért annyi a fizetése a futárnak és miért a jattra építik a fizetést? Ld. a bejegyzés kettes pontja. Ergo: ha jól keresnek, nem adok jattot, vagy direkt keresnek keveset, hogy majd úgyis kap, ha nem, akkor így járt?
mykee 2018.01.25 10:43:29
@bergluft szakal zsolt: "Olasz, svájci olasz, francia, franci svájci semmit sem ad, ezért utálja őket mindenki."
Ergo ELVÁROD, hogy borravalót adjon. Érdekes... Illetve az is, amit az előbb is említettem: direkt adnak kisebb bért, hogy "majd a borravalóból". Vicc ez a vendéglátás is...
  Itthon a Cool vetíti a sorozatot, kint a Fox, a 11. évad premierje meg is volt, majd írunk róla még. Fent egy perc a premierből, lent a vicceskedés...
Tíz év nagy idő - mondogatják sokszor, bár ha azt nézem, minden relatív: valakinek egy év is az, másnak ötven is elrepül. Tíz év alatt egy újszülöttből negyedikes iskolás lesz, és elég sok minden történik egy ember életében, még ha remeteként is tengeti valahol. Egy weboldal életében sem kevés, bár…..
Új lapokkal játszok, új életet kezdtem...új naplót is írok! www.judynerostory.blogspot.com Ezentúl itt találkozunk! Sok orgazmust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pá..
mykee 2017.12.14 11:58:50
Szexpercesek Gabi, az álomnő 2017.12.05 07:00:00
Arra ébredtem, hogy nyaltak. Valaki a makkomat nyalogatta. Nem értettem a dolgot, de átadtam magam a kellemes érzésnek, és hagytam, hogy kényeztessen az ismeretlen. Biztosan álmodom - állapítottam meg magamban, ráadásul nagyon bizsergető volt...
Álszentek vagyunk mi, emberek. Rona legújabb, valós eseményeken alapuló regénye ismét megmutatta, mennyire nem tudunk szembenézni a prostitúcióval. Feszengünk, kínosan érezzük magunkat egy szexmunkás társaságában, csak tárgyként kezeljük, holott az ősi mesterség művelője is ember. Sokszor bele sem…..
Szexpercesek Bérfeszültség 2017.11.21 07:00:00
- Drága főnök úr, nem kaphatnék fizetésemelést? - Kedves Jucika, ez nem így működik. - Akkor hogyan? - Dolgozzon jobban! Vagy többet. - De a munkámra sosem volt panasz és nem állok le!..
Életlapok Gondolatok - Zaklatás 2017.11.16 08:30:00
Az elmúlt hetekben divatos szó lett a zaklatás. Egymás után jönnek elő a régi ügyek, melyek feldühítik az embereket - jogosan. De valahol mégis meg kellene húzni a határt, mert sokan elvetik a sulykot. Nem a feljelentésekben kell gátat szabni, hanem abban kellene megállapodni, hogy…..
Szexpercesek Kitartás! 2017.11.09 07:00:00
- Nagyon jól csinálod, ne hagyd abba! - biztattam. Figyeltem, ahogy a csuklója járt. Egymás szemébe néztünk, fülig ért a szája. - Akkor jó lesz így? - kérdezte. - Persze, csak ne add fel! Akkor jó, ha kemény. - Igyekszem, igyekszem... - lihegte. - Másik kézzel esetleg?..
Szexpercesek Edzés 2017.10.26 07:00:00
- Ez most jól esett! - sóhajtotta kimerülten a lány. - Pedig még van hátra pár gyakorlat! - kacsintott a fiú. - Jó, jó, ne hajts! - Hidd el, ezt nem lehet könnyedén venni, fél vállról! Kitartás kell hozzá!..
A könyveim java ebook formátumban érhető el és kapható, leginkább a Google áruházakban (Play és Books). Ennek két oka van: egyszerű a könyvek menedzselése, valamint széles körben elérhetők, plusz magyar támogatásuk is van. Az Amazon áruháza egyelőre még komplikált nekem, pedig a Kindle olvasókat…..
Szexpercesek Újságárus 2017.10.17 07:00:00
- Csókolom! Megjött a Körbenállók harmadik része? - szólt be egy kisfiú a kicsiny újságos pavilon résnyi ablakán. - Igen, ma reggel hozták, tessék! - nyújtotta át mosolyogva neki az ablak túloldalán ülő, fiatal szőke szépség. A kisfiú kifizette az újságon lévő árat,…..
Érdekes a ma létező írói-rajongói csoportokat megfigyelni. Az írók esetében a kortársaimra gondolok elsősorban, tehát a 20-50 éves korosztályra, valamint az olvasóikra. Ugyanis azt vettem észre, hogy egy női álomvilágban élnek a legtöbben. Ködösítés helyett lássuk, miket tapasztaltam!..
Elérkeztünk riportsorozatunk harmadik, befejező részéhez, melyben Halasi Miklós írói és költői munkásságába nyerhettünk bepillantást. Az első részben a romantikus kezdeteket, a másodikban a felnőtté válás lépéseit ismerhettük meg, ebben a riportban pedig a jelenről lesz szó, illetve a jövőbeni…..
Szexpercesek Vacsora 2017.10.05 07:00:00
- Nagyon finomat főztél édesem! - hajolt oda Peter a párjához, Ginához, aki a jobbján ült. Elcsattant egy puszi a szájra dicséretképpen. - Tényleg nagyon finom! És ez még csak az első fogás? Mi jöhet ezután? - csodálkozott George, aki az asztal másik végében ült. Párja,…..