Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siss

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók!  Olvasgatom már egy ideje a blogot és arra jutottam, hogy ideje megírni az én sztorimat is. Magamról annyit, hogy huszonéves lány vagyok, nem volt jelentősebb eü. problémám. A dolog úgy kezdődött, hogy hét éve szerettem volna fogamzásgátló tablettát…..
Üdvözletem, Gondoltam megosztom tapasztalataimat kis hazánk rendkívül jól működő munkaerőpiacával kapcsolatban. Már egy jó ideje keresek állást de még mindig sikertelenül, az elküldött pályázatokat nem is számolom már. Egyszerűen az a benyomásom hogy már nincsen hely…..
siss 2010.06.06 12:25:05
@Kiralylany77: Pedig érdekelne, mert ez így, hogy az a lényeg, hogy egy zsidó és nem az, hogy egy alja, szemét ember tett nektek keresztbe, eléggé elfogultnak és valószínűtlennek hangzik.
Mit ér a nő, ha mindjárt 50? Preambulum: 49 éves nő, két nyelvszakos diplomával, egy harmadik nyelvből alapfokú nyelvvizsgával, 2 OKJ-s képzéssel. 13 évig tanított, utána elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot, majd ennek birtokában 8 évig ugyanazon a helyen dolgozott, miközben…..
siss 2010.06.05 08:13:21
@Strici: Nem OKJ-s tanfolyamra jártam, az egyetem utolsó két féléve volt ilyen.
siss 2010.06.05 08:15:01
@siss: Bocsi, lemaradt: több helyen is tanácsolták, hogy már diploma előtt kezdjek állást keresni, úgy is tettem, de a legtöbb helyen annyi volt a reakció, amit fentebb írtam, ma meg már nem szokás hónapokat várni, amíg egy jelentkező kezdeni tud. Végül lett amúgy munkám, olyan, amilyen, de legalább munka, hálisten.
siss 2010.06.05 08:15:53
@Strici: elnézést:D
Sziasztok! Az alábbiakban írok egy sztorit arról, miként húzza csőbe álláskeresők tömegét egy ismert óriásvállalat. A történet ott kezdődik, hogy érettségivel, középfokú nyelvvizsgával (és egy be nem fejezett OKJ tanfolyammal) a zsebemben egy éve úgy gondoltam, állást…..
siss 2010.06.04 11:53:18
@Mária: Vagy nem.
Barátnőm egy év után kibukott a PSZF-ről, utána programozói OKJ-ra ment. Később felvették progmatra, de máig mondja, hogy abból él, amit az OKJ-n felszedett.
siss 2010.06.04 13:36:16
@Mária: aztán jön ide leszólni a diplomásokat, mert ő húszéves korától dolgozik és nem kellett hozzá papír :)=

És akkor mit csináljunk, ha egyáltalán nem is mondanak nekünk semmit? Apámék és a gimi is diplomaközpontúak voltak, senkit nem érdekelt, milyen egyetemre mész, csak menj valahova, hogy ne rontsd a család presztízsét/ az iskolai tanulmányi mutatóját. Semmiről nem volt rendes felvilágosítás, az osztályban is mind vagy jogra, vagy közgazdaságra, vagy bölcsészkarra mentek az emberek (mint én is, az utóbbira). Nem mondom, hogy mellélőttem vele, mert nyelvszakot végzek, és más, elvileg hasznosabb diplomákkal is ugyanolyan nehéz elhelyezkedni, mégis bánom, hogy annak idején nem néztem jobban körül. (De már folyamatban az átképzésem, jepp.)
A kényszervállalkozó megtekintheto bármelyik vállalati nyelvtanfolyamon Ugye, mekkora királyság, ha a munkahelyeden olyan extrákat kapsz, mint például szaknyelvi képzés? Milyen jó is lehet alkalmazottnak lenni! Legalábbis ezt láthatja bármelyik nyelvtanár, aki képzésben…..
siss 2010.06.01 11:38:36
@silkent: Ezenkívül a nyelviskolai tanárok óraszámait tekintve is hülyeséget beszélsz. Jó esetben van egy tanárnak 5-6 másfél órás órája hetente. És röhöghetsz, pár éve az ország egyik legjobb angoltanárához jártam, a tanfolyam ára órákra leosztva az 500 ft-os órabért sem érte el. Nézz kicsit körül, mielőtt zöldségeket mondasz.
Birka nép A birka és az áruló 2010.05.27 08:18:00
Csillagnyájak az égen. A magas, törtrajzú dombhát sötétben tűnődött. S mondá Jézus: „Mielőtt a kakas harmadjára megszólal - egyikőtök elárul engem …" „Elárul? Lehet?" És mi az asztal körül megremegtünk. Halkan lopódzva már ott lépkedett az…..
siss 2010.05.27 14:19:48
@Kono: "Az eredeti evangéliumokat Krisztus halála után pár évtizeddel írták, amiknek a hitelessége azért megkérdőjelezhetetlen, hiszen akkor még éltek az apostolok és a Jézus korabeli emberek. "

Nem, nem éltek. A hivatalos evangéliumokat i. sz. 80-90 körül írták, ekkora már jó harminc éve egyetlen, Jézushoz közel álló ember sem volt életben. Ráadásul a négy kanonizált evangéliumból három valószínűsíthetően ugyanannak a szövegnek a változata (Mátéé, Márké és Lukácsé, a szinoptikus evangéliumok). Harminc év is elég sokat gyúr azért már a hitelességen.
Tisztelt munkahelyi terror! Nekem is van egy storym számotokra. Bevezetően annyit, hogy It-menedzser vagyok, egy jó nevű egyetemen tanultam 5 éves képzésben. Pályakezdő, ezért ilyen pozíciókat is pályázok meg. Egyetemi éveim alatt azért dolgoztam kisebb nagyobb IT munkáknál, így…..
siss 2010.05.24 23:17:36
@Alikam: Hát pedig nagyon is érdemes telefonban letesztelni, hogy tud a jelölt angolul, ugyanis a telefon egészen eltorzítja a hangot, és ahhoz is kell egy gyakorlat, hogy megértsd. Pláne, ha akcentussal beszél az ügyfél. Egy majdnem elvégzett angol szakkal egy mukkot sem értettem az első hasonló interjúmon, el is szégyelltem a pofám, azóta gyakorlok szorgalmatosan :P
Sziasztok!   Az egyik kollégám helyzetét szeretném megosztani veletek. Viszonylag jólmenő vidéki étterem, együtt kezdtünk két és fél évvel ezelőtt. Fizetés átlagos, talán kicsit még jobb is, munka fárasztó, de én speciel szeretem. A tulajdonos rendszeresen bejár…..
siss 2010.05.19 06:13:54
@_John_Doe_: Ha rossz a főnök lelkiismerete, akkor bőségesen elég, hogy valaki meglátta "félreizélés" közben. Sok ember képtelen elviselni, ha illetéktelen is tud a titkáról.

Egyébként sokszor emlegetitek ezt a hangfelvételes dolgot, de ha ezzel mondjuk munkaügyi bíróság elé állok, nem fognak engem is bevarrni személyiségi jogok megsértéséért?
siss 2010.05.19 11:35:52
@_Molly: Ez engem is érdekelne, én is fellőttem egy csomó helyre az önéletrajzom. Azon kívül, hogy rá se hederítenek (egy ideje házalok a kiszemelt cégeknél, még mindig nuku, de majd lesz valami), semmiféle veszélyt nem tapasztaltam, de ha te tudsz valamit, nem lehetne megosztani a hasonló naivákkal, mint mi?:)
Régi kommentelőnk, Rilla egy érdekes problémát vet fel. Ma (jan. 12. m1, 18:25) A palota ékköve c. szerintem jópofa koreai sorozat, játszódik Koreában kb. 16. sz. elején (intrika, bérgyilkosok, száműzés, méreg, féltékenység - mindezt amellett, hogy egyfolytában főznek). Na, de…..
"Pont attól a stressztől kellene megkímélni a gyerekünket, hogy igen, apa is lehet gyenge, apa is sírhat, és én odabújhatok apához és megvigasztalhatom. Ő is ezt teszi. A kőbe vésett nemi férfiidentitás hamis. Mások az eszközeink, én nem tudok szoptatni, a feleségem meg nem…..
Az állatvédők sokszor kapják azt a képükbe, hogy ugyan már, így is nagy a kutya-macska szaporulat stb. Itt a blogon is volt már - szerencsére nem sok - olyan vélemény, ami ezt a hozzáállást tükrözte. Persze azért a természetfilmeket mindenki szereti, megnézi, és meg is hatódik…..
siss 2010.04.28 13:15:06
@noirp: Vadász ösmerős mondja egyébként, hogy a hiúzok is pontosan ezért nem tudnak betelepülni Magyarországra - néhány megjelenik, pár hülye kilövi, aztán évekig lehet várni pár újabb példányra.
Sziasztok!   Egy ismerős került a következő helyzetbe: A cég ahol dolgozik heti 4 napra akarja csökkenteni a munkaidőt, legalább az év végéig. Ezt már kb. egy évvel ezelőtt megtették, 6 hónapon keresztül heti 4 napot dolgoztak, természetesen a fizetése is ennyivel csökkent.…..
Közeleg május 20., a személyijövedelemadó-bevallások beadásának határideje, ezért aztán izzanak az 1%-os felajánlásra buzdító reklámok is - már amennyi hely és figyelem maradt nekik a választásokat megelőző politikai kampányharcban. Beállt a civil szervezetek sorába a…..
siss 2010.04.26 21:18:56
@Panka84: A szóban forgó film valószínűleg a Néma sikoly, az egyik leghatásvadászabb film a témában.

Nem ágálok az abortusz ellen, sok olyan eset van, amikor indokolt - de ettől függetlenül mégiscsak egy potenciális ember életének elvétele, amely az esetek nagy többségében elkerülhető lenne. És még csak nem is társadalmi szempontból a legkárosabb, vajon hogy fogja lelkileg átvészelni ezt egy 15-16 éves kislány?

(Nem, a védekezés nélküli keféléshez nem kell ész, mielőtt ebbe valaki belekötne. Nemtörődöm szülők annál inkább.)
Én egy egyedi (vagy nem?) problémával kereslek meg benneteket.   6 éve dolgozom közalkalmazottként egy egyetemen. Szűkebb csoportunkban 3-an vagyunk + a csoport vezető. Én 6 éve úgy jöttem ide, hogy kiharcoltam magamnak azt a fizetést amit az előző munkahelyemen. Tehát a…..
siss 2010.04.24 14:09:47
@CatMother: Benned bezzeg tombol a zen, ugyi?:)
Sziasztok! Egy nagy cégnél dolgozom, jelenleg még határozott idejű a munkaszerződésem. Elvileg 2 hét múlva határozatlanon leszek már. A véglegesítésem még mindenképp megvárom, de utána szeretném, hogy terhes is legyek. Viszont nagyon félek, hogy találnak valamilyen indokot,…..
siss 2010.04.23 17:02:35
@tildy:): 'Miert nem a ferfi marad otthon esetleg a gyerekkel? Ja mert ez a megszokas? '

Azért, mert nagyon kevés férfi vállalja, hogy ezért farkatlan bénának nézzék.
siss 2010.04.23 18:38:17
@Ladyb: Csak nem mindegy, mikor és mekkora intenzitással. Való igaz, hogy nem feltétlenül kell anyuka ahhoz, hogy a gyerek normálisan fejlődjön, de az hétszentség, hogy az első életévben a gyerek mellé muszáj valaki, aki folyamatosan kielégíti a fenti igényeit, méghozzá nem ímmel-ámmal, húsz másik gyerekkel megosztva, hanem teljességgel odaadóan. Különben kész a társadalomellenes, pszichopata deviáns, aki soha nem tanul meg kötődni, soha nem érez motivációt semmire, ergo nemhogy magánélete nem lesz, munkaügyi szempontból sem lesz hasznos tagja a társadalomnak.
Szinte már rosszul lét határán olvasom a kommenteket egy-egy bejegyzés alatt. Árad belőlük a rosszindulat, a fröcsögés, a rossz tapasztalat élménye, a meg nem értés. Sokan úgy vélik az orvos valamiféle állatfaj, akit az országban dolgozók etetnek, hagynak szaporodni és ez az…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok!   A minap ez a levél…..
siss 2010.04.19 22:00:49
Vannak dolgok a vallásokkal kapcsolatban, amit be kell mutatni, nem szabad a szőnyeg alá söpörni, miközben avval nyugtatjuk magunkat, hogy elszigetelt jelenségekről van csupán szó, ami említésre sem érdemes. Ilyen a muzulmánok között előforduló vallási fanatizmus mögé bujtatott gyermekkínzás, amit…..
siss 2010.04.15 20:58:23
@wmiki: Feltették már neked a kérdést, miszerint ha a haverod kútba ugrik, te is utána ugrasz-e?
Macskapcsolat Macskazabálók? 2010.02.28 08:33:00
A közelmúltban nagy felháborodást keltett Olaszországban egy főzős műsor. Beppe Bigazzi séf a RAI 1 nemzeti televíziós csatorna La Prova del Cuoco című műsorában a "fehér macskahús" ízletességét magasztalta. A műsor után határozatlan időre felfüggesztették a…..
siss 2010.02.28 14:35:30
@Igaz Juhász: ahogy az előző posztomban is írtam "kultúrkörtől függ." Nálunk nem az a szerepe és kész.
siss 2010.03.02 10:35:57
@Levéltetű: "Hűha, ez a "nekem van igazam és kész" nagyon nagy érv ám! "

Ki mondott ilyet? Juhász nem olvasta el figyelmesen, amit írtam, ezért idéztem be újra azt a részt.

Kultúrkör alatt ezt az országot értem. Itt megzabáljuk a disznót, ellenben kizavarjuk a macskát patkányra vadászni. (Ha meg hazahozta megmutatni, dédelgetjük :P) Nem azt szoktuk meg, hogy megesszük, ennyi.
Sziasztok! Irodában dolgozom, ez az első munkahelyem. A vezetőséggel elégedett vagyok, a kollégákkal viszont nem túl jó a kapcsolatom. Egész másképp állnak hozzá a dolgokhoz, mint ahogy az normális lenne szerintem. Mindenki igyekszik túlélni a munkanapokat és mindent elkövetnek,…..
siss 2010.02.13 08:55:42
@Babette: A munkamorál stimmel. Viszont ha új hús vagy egy munkahelyen, nem tudsz az ügyben tenni semmit, ez a nagy helyzet; minden, amit tehetsz, annyi, hogy próbálsz nem konfrontálódni senkivel. Több más posztban is láthattuk, hogy a főnök egy idő után egyszerűen azt tette lapátra, aki az addigi "munkatempó" ellen ágált, és sajnos nekem is ez a tapasztalatom.
Lemaradtunk egy brosúrával, nincs mentség, most találtuk csak meg ezt a 17-i beszélgetést Koltay Gáborral a Ma Reggelben. Éljen a megújult magyar televízió, még a végén visszasírjuk Verebes István szuszogós alákérdezős interjúit Lendvay Ildikóval a szombat reggeli…..
siss 2010.01.28 11:31:03
@namnam: az István, a király is tele van ordítóan rossz rendezési hibákkal - Koltay mázlija, hogy a darab központi gondolata olyan erős, hogy ahhoz már tényleg különleges tehetség kell, hogy valaki nézhetetlenre rendezze meg.

Van egyébként Magyarországon olyan (élő) ember, akinek a nevéhez JÓ történelmi filmek fűződnek?
Sziasztok! Nagyon jó állásajánlatot kaptam , de a férjem nem támogat hogy elmenjek dolgozni. 3 éves kislányunk most kezdte az ovit, és szerinte mellette kellene maradnom mivel nagyon anyás.   Ő nem akar segíteni, állandóan sajnálja a kislányt hogy mi lesz vele, sír akkor…..
siss 2010.01.20 09:37:59
@Kono: Szerintem a posztoló maga sem gondolta úgy, hogy felrúgná a családját a munkáért. Némi hatékony (=őszinte) kommunikáció a férjével viszont valóban mindenre megoldás - nem kell ehhez pszichológusnak lenni.