Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WiFifalu

106 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010-ben 100 millió forint nagyságrendű támogatást kap a civil hátterű Kiút Program. Célkuk hogy Magyarországon  meghonosítsák a  mikrohitelezést és ezzel segítsék a  tartósan munkanélküli, mélyszegénységben élő emberek érvényesülését. A bangladesi …..
A WifiFalu blogban már nagyon sokat foglalkoztunk a digitális szakadékkal. Pontosabban a digitális szakadékokkal, hiszen többféle szakadék is létezik.Az egyenlő esélyekért harcoló szakemberek, aktivisták szerint az egyik legmélyebb, a későbbi éveket is meghatározó szakadék…..
2 millió dollárral Kínában is elindult a Dell YouthConnect program. A kezdeményezés célja az oktatás támogatása, a digitális technikához  hozzá nem férő fiatalok felzárkóztatása. A pénz hatékony felhasználásáról két helyi magánalapítvány gondoskodik.A YouthConnect…..
Az idei az első év az emberiség történetében amikor az éhező emberek száma átlépi az 1 milliárdot. Világszerte ugyanennyire becsülik az internethasználók számát. Nekik - nekünk - különlegesen lehetőségeink vannak arra, hogy segítsük az éhezőket.A World Food Programme…..
Miközben a  legfrissebb adatok szerint csak a Föld felnőtt lakosságának negyede használja az internetet, a fejlődő országokban a legtöbb ember hozzáfér valamilyen internetezésre alkalmas eszközhöz (többnyire mobiltelefonhoz). Logikus lépés lehetne a weben található…..
33% az esélye, hogy egy 2001-ben született afroamerikai fiú börtönbe kerüljön Az iskolából kimaradó afroamerikai férfiak 60 %-a 30 éves korára már megjárja a börtönt. A 8. osztályt elérő afroamerikaiaknak csupán 7%-a megy át a matematika vizsgán Harlem közepén, egy…..
WiFi falu Cipőt mindenkinek! 2009.11.10 14:14:38
Korábban már többször foglalkoztunk az OLPC számítógéppel, illetve a gépek terjesztéséhez kitalált "Give 1 Get 1" modellel. Ennek lényege, hogy a gépek csak párosával kaphatók. A vevő a megvásárolt gép mellé automatikusan vásárol egy másikat is, ami egy fejlődő…..
WiFi falu Adj 27-én 27 dollárt 2009.11.06 13:47:20
1976-ban Muhammed Yunus saját zsebéből adott 27 dollárt egy bangladesi asszonynak. Ez a gesztus volt az elindítója annak a mikrofinanszírozási mozgalomnak, ami a Grameen Bank alapításához (és Yunus Nobel-díjához) vezetett.A Grameen Foundation most felhívással fordult minden…..
A fejlődő országok a megfelelő szélessávú infrastruktúra hiánya miatt nem élhetnek az információ-technológia nyújtotta előnyökkel. A szélessávú internet-hozzáférés hiánya megfosztja ezeket az országokat a lehetőségtől, hogy a fejlett országok számára munkaerőként…..
Az RTL Klub Házon kívül című műsora a napokban a Wifi-falu programot mutatta be. A stáb több, korábban bekötött faluban járva arról kérdezgette az embereket, miért is jó nekik az internet, miben is változtatta meg az az életüket.         A…..
A leginkább a régi honlapokat feltámasztani képes "időgépéről" ismert Internet Archive eddig 1,6 millió könyvet digitalizált. A San Franciscóban működő nonprofit cég célja a felhalmozott tudás univerzális magosztása. Ennek érdekében könyveiket most minden OLPC…..
Az International Telecommunication Union 2006-ban tette közzé Connect the World (kösd  be a világot) kezdeményezését. Cégeket, szervezetet mozgósítanak, hogy emberi, technikai és pénzügyi forrásaikat bevetve elérjék az World Summit on the Information Society (információs…..
Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a digitális szakadék, az infokommunikációs eszközök használatában tapasztalható jelentős különbségek csak az elmaradott országokra, illetve a világtól távol eső, nehezen elérhető területekre, vagy a leszakadó régiókra jellemzők. A BBC most…..
2000. szeptemberében a világ 198 vezetője fogadta el a Millenium Development Goal (Millenium Fejlesztési Célok) néven ismertté vált dokumentumot. Az ebben megfogalmazott, rendkívül fontos és előremutató célok egyike, hogy 2015-re világszerte számolják fel a szegénységet.…..
Az Egészségügyi Világszervezet  (WHO) 600 millióra becsüli a fogyatékkal élők számát, vagyis a világon minden tizedik ember ebbe a csoportba tartozik. A Világbank adatai szerint ezeknek az embereknek a háromnegyede a fejlődő országokban él. Még a fejlett országokban is a…..
Nemcsak a szegények, a hátrányos helyzetűek, hanem az idősebb emberek többsége is a "digitális szakadékon túl" él. A Dombi Gábor és vezette Inforum egyik "gyermeke", az 50plusz.net az 50 év felettieknek próbál segít abban, hogy képesek legyenek átlépni, vagy…..
A brit On Road Media a társadalom peremén élőket és önklntes szociális munkásokat képez ki a közösségi média használatára.  A közelmúltban 50 Dél-Angliában élő roma fiatal vett részt a képzésben. Az ő számukra alakította ki az On Road Media a Savvy Chavvy közösségi…..
Viszontagságos körülmények között szereztek értékes tapasztalatokat a Voice of Africa for Sustainable Development (VOA4SD) munkatársai. 2007-ben Kenya távolabbi vidékén építették fel oktatási központjukat, ahol - több más kezdeményezésekhez hasonlóan - nőket próbáltak olyan…..
WiFi falu Twestival 2009.09.14 12:29:00
A Londonban élő kommunikációs tanácsadó Amanda Rose valamikor 2008. elején arra gondolt, hogy a Twitter, a 140 karakternyi (vagy rövidebb) üzenetek küldésére szolgáló hálózat kiválóan alkalmas lehetne jótékonysági akciók szervezésére. Rose nem a Twitter több tízmilliós,…..
A Pannon Példakép Alapítvány tizenkilencedik alkalommal hirdette ki díjazottait. A példaképeket minden negyedévben egy-egy megjelölt témához kapcsolódóan, meghatározott szempontrendszer alapján választják ki. Az Alapítvány Kuratóriuma 2009 harmadik negyedévében olyan…..
Nicholas Negroponte, a One Laptop Per Child mozgalom feje, a kifejezetten iskolai célokra készülő, olcsó OLPC számítógépek kitalálója néhány éve nagy sikerű előadást tartott a világ legizgalmasabb koponyáit felvonultató TED konferencián. A TED munkatársai most Kolumbniába…..
A gazdaság és a társadalom fejlődése ma már elválaszthatatlan az internettől. Az internet liberalizálása a gazdaság számos szektorában hamar érezteti hatását. az e-learning, a távoktatás segítségével támogatja az oktatást a magas színvonalú iskoláktól távolabb eső…..
Egy nemrég készült kutatási anyag szerint a Peruba érkező használt számítógépek többsége újra forgalomba kerül. A gépek 87-88 százaléka többet ér ugyanis, mint amennyit az újrahasznosított alkatrészért kapni lehetne. A kutatás ugyan csak egyetlen országra összpontosít,…..
A mikrohitelezéssel foglalkozó Grameen bank tevékenységét eddig szinte egyáltalán nem érintette a pénzügyi válság. A Nobel díjas Muhammad Yunus koncepcióján alapuló rendszer továbbra is zökkenőmentesen működik. A válság áttételesen érzékelhető: A mikrokölcsönhöz jutó…..
Tévedés azt képzelni, hogy csak városok, vagy országrészek között alakulhat ki digitális szakadék. Miközben az Egyesült Államokban igen nagy az internet penetráció egy friss kutatásszerint a chicagói lakosok 25 százaléka egyáltalán nem, 15 százalékul pedig csak korlátozott…..