Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amator

0 bejegyzést írt és 569 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
Amator 2021.11.01 16:01:16
@Argus_: :)
Amator 2021.11.01 16:01:50
@CSOKKI MÁLNA: Köszi.
Amator 2021.11.01 16:13:46
@tiltsál ki te gyökér: Nagyjából egyetértek, de azért gyakran elvetik a sulykot. A film elején megjelenik a felirat: "Megtörtént események alapján ", aztán a végén rájövünk, csak annyi igaz, hogy egy férfi meg egy nő tényleg találkoztak valamikor.
Itt a blogon már több alkalommal írtunk a modern, vizes bázisú, pontosabban vízzel hígítható festékek otthoni használatáról. Ezeknek több előnyük is van a hagyományos, észteres, lakkbenzin vagy épp nitro hígítású festékekkel szemben. Egyrészt a hígítók (bármilyen!) manapság igen drágák már, márpedig…..
Amator 2021.04.23 09:11:05
@Tomchy: Fogsz egy kisméretű zacskót, olyat amit tekercsben lehet venni, beledugod az ecset vagy a henger fejét, és a zacskó száját körbetekered az ecset nyelén, közben kiszorítod a levegőt a zacskóból, Ami marad az nem probléma. Hűvös helyre teszed, és másnap még garantáltan tudod használni, nem indult be a keményedés.
Vannak bizony filmek, sorozatok, amiket jobb sorsuk arra predesztinálna, hogy a normálisabb tévéadók legalább évente egyszer levetítsék, de azok az idők már eljártak. Már csak showműsorok, meg beszélgetős műsorok vannak, hülye rajzfilmek, és híradó, amiben egy éve mást se lehet hallani minthogy…..
Fernando Alonso a hétvégi Abu Dhabi nagydíj hétvégéjén autózott az R25-ösével amitől mindenkinek felállt a szőr a hátán.   Ez a bizonyos R25-ös Renault még V10-es motorral van felszerelve és mondani se kell, hogy az egész paddock könnyes szemmel nézte és hallgatta Alonsot miközben ment pár kört.…..
Poroljuk le az eddigi tudásunkat az internetfüggőségről! Ehhez segítséget nyújt egy most debütáló dokumentumfilm, amelyben a nagy tech cégek alkotói vallanak arról, hogy miképp alakították át a világot az általuk létrehozott algoritmusokkal, applikációkkal! [Az olvasási idő: 10 perc. ]   Payne…..
A festői tájairól, homokos strandjairól és enyhe klímájáról híres vidék nemcsak Európa szörfparadicsoma, hanem igazi kulturális és gasztronómiai fellegvár, ahol szinte minden sarkon érdemes lőni egy fotót. Cornwall kanyargó tengerparti útjain autózva az ember azt is hihetné, hogy a…..
A gengszterfilmek koronázatlan királya, az egyik legnagyobb színészlegenda, Robert De Niro ma ünnepli 77.születésnapját: Isten éltesse! Eme jeles esemény apropóján pedig úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm nektek pár percben azt a 10 filmet, ahol a remek színész szerintem a legtöbbet hozta ki…..
A misztikus Artúr király szülőhelyeként számon tartott Tintagel nem véletlenül vált Nagy-Britannia népszerű látványosságává. A helyi erődítmény robosztus falai, a lélegzetelállító kilátás és a rejtett, tengerparti barlangok írók százait varázsolták már el, így Trisztán és Izolda, valamint Merlin…..
Most, hogy Kövér László, az országgyűlés elnöke kitagadta az ellenzéket a nemzetből, felötlik egy publicisztika. Napra pontosan egy hónapja literátus (szépirodalmi hajlammal megáldott vagy megvert) újságíró közölt egy jegyzetet Rongyemberek címmel. Ezt fejtegette benne: „Nehogy már hisztérikus…..
Amator 2020.04.30 22:21:42
@enrikokaruszo: Távdiagnózisból megbuktál. Nekem mindössze szelíd, de annál makacsabb elvárásom lenne, hogy a politika szereplői, akik egyébként minket képviselnek, kicsit többet mutassanak az átlagnál észben, képzettségben, és főleg viselkedésben. Lehet, hogy ez utóbbi neked nem szempont, viszont én szégyenkezem, amikor a regnáló miniszterelnök zsebre dugott kézzel forgolódik jobb protokolláris eseményeken. ( Esetleg kedvenc lila vagy zöld nyakkendőjével terhelve ). Arra emlékszel, amikor pár éve egy Nato csúcson Trump a háttérből előtörve egyszerűen félretolta a montenegrói miniszterelnököt, hogy az első sorba kerüljön ?
Ellenséget nem szoktam keresni, mert nekem nincsenek. Láthatóan a mai politika a te agyadat is átmosta, ha ezzel jössz. Ugyanis ez megint fidesz találmány, hogy nem ellenfél van, hanem ellenség, akit le kell győzni. Sajnos ez mindenkire igaz lehet ma Magyarországon, elég ha nem ért egyet velük valamiben. Ezek a mai politikusok kizárólag magukat képviselik, és csak a koncot védik. Elég szomorú, hogy ez sokaknak tetszik, és védelmükbe veszik őket.
Amator 2020.04.30 22:46:40
@enrikokaruszo: Onnan gondolom. hogy nekem úgy tűnik, mintha erőteljesen védenéd a mostani rezsimet, és zokon vetted hogy nem dícsértem őket. Pedig elég egyértelmű, hogy milyen embereket választ a fidesz. Kb. azon a szinten vannak, mint az ötvenes évek pártapparátusa, akik szerény képességeiket leginkább agresszivitással pótolták. Ez egy az egyben igaz a mostani fideszes kommunikációjára is. Végül. hogy kicsit összezavarjalak, soha nem voltam baloldali.
Ment a huzavona Nem kell a maszk. Mégis kell a maszk. Csak arra jó, hogy mi magunk ne fertőzzünk. Hatékonyan csökkenti a megfertőződés veszélyét. Csak a legprofibb maszkok segítenek. Bármilyen maszk is hatékony lehet. Mindannyian tanúi voltunk a maszköt övező, egymásnak ellentmondó…..
Amator 2020.04.22 11:26:45
@CCnick: Volna egy rossz poénom is erre a szituációra, bár el tudom képzelni sajnos ezekről, hogy még igaz is:
Magyarországon statisztikával védekeznek leginkább a vírus ellen.
Amator 2020.04.22 11:49:12
@Eugene Horse: Igen, ez jó felvetés, a WHO említése csak a politikai máz része. Bármelyik infektológus megmondja a tutit, mivel neki ez a szakmája. Ezért el tudom képzelni, hogy amikor Cecília először említett, hogy egészséges embernek nem kell maszk, akkor az összes infektológus egyszerre húzta fel a szemöldökét.
Amator 2020.04.22 11:57:28
@CCnick: Igen, ezzel csak azt akartam mondani, hogy a WHO-nak sokszor több a politika egyes megnyilvánulásában, mint a szakma. Nem vitatom, hogy tele vannak szakemberekkel, csak ott is rátelepedett a politika bizonyos dolgokra. Itt például egyetértek ezzel a kreténnel ( Trump ), hogy belekötött ebbe a szervezetbe a vuhani események miatt.
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
Az elmúlt években ismét fellángolt a vita azzal kapcsolatban, hogy hol is legyen új híd Budapesten. Konkrétabban arról van szó, hogy kell-e nekünk a Galvani híd, vagy sem, de a probléma persze ennél jóval tágabb. Hogy egy látványos központi folyóval rendelkező városban a hidak építése/felújítása…..
Az elmúlt, 2019-es esztendő gazdag mozis filmkínálatára való visszatekintés - mely sajnos Magyarország esetében főleg a látványfilmek és kasszasikerek behozatalát jelentette és kevésbé az értékesebb alkotásokét (melyek nagy része sajnos el sem jutott a magyar mozikig) - nem lehet teljes a rendezők…..
Amator 2020.01.04 23:50:47
@sikonda: Jó meglátás. Adjunk azért egy kis időt a blog gazdájának, hátha egyszer rájön, hogy az európai filmek nagyságrenddel jobbak, mint a hollywoodi iparos termékek.
Amator 2020.01.05 13:00:33
@Argus_: Az ízlés folyton fejlődik és fejleszthető is. Erre céloztam korábban. A közizlésről meg elszakad az ember egy idő után, mert az korábban is, manapság még inkább a béka feneke alatt van. Külön tragédia, hogy a gyerekkor nagyon sokat meghatároz, és aki mondjuk a Jóbarátok nevezetű nagybecsű sorozaton, vagy a Hangyák a gatyában szintű borzadályokon nőtt fel, az egy kicsit hendikeppel indul az életben ízlést illetően. Az amerikai filmeket tényleg nem szeretem, mert 12 egy tucat, nagyon kevés az eredeti bennük. Sem nem életszerűek, se nem szórakoztatóak. Anders Thomas Jensen egy forgatókönyvében annyi ötlet van, mint egy egész éves hollywoodi termésben, például. Szamurájfilm sem az Utolsó szamurájnál kezdődik, hanem a Szamurájlázadás vagy a Harakirinél. A fenti lista felével egyébként egyetértek, csak feltűnt az amerikai túlsúly, ami szerintem nem állja meg a helyét, de elfogadom, szubjektív.
A tükrösíteni kívánt csövek forgatással való csiszolása nem új ötlet. Kézenfekvő fúrógépbe fogni a vékonyabb munkadarabokat. Ha épp nincs otthon tokmányos esztergagépünk, a fúrótokmány maximum 11-13 mm-es kapacitása felett befogóeszközt kell barkácsolni...
fáymiklós Még egy lábjegyzet 2019.08.19 07:58:40
A homály ugyan egyre csak sűrűsödik, hogy mi is volt a Domingo-féle zaklatási ügy, mindenki eltűnt, nem szól, csak a Domingót védők emelték föl a hangjukat, legtöbben azért egy kis ráhagyással, nehogy valami bajuk legyen belőle. Nem látni, ki volt mögötte, ha volt valaki, mi volt a cél, viszont van…..
Néhány hete ismét Debrecenben jártam, ahol igyekszem útba ejteni a Zsibit minden esetben. Ez a rendkívül színes vásári forgatag mindig magával ragad egy kicsit és általában szoktam is találni érdekes dolgokat (persze azért megtörténik, hogy üres kézzel távozom).Most is szerencsével jártam, hiszen a…..
Amator 2019.07.17 10:26:07
Eléggé visszafogott mosollyal az arcomon várom már egy ideje, hogy kiderüljön, mit is kezd majd magával a Fidesz az EP választások után, figyelembe véve azt a helyzetet, amibe került. Azt szerintem pártállástól függetlenül minden józan gondolkodással megáldott ember látja, hogy a tér, amiben…..
Amator 2019.06.06 11:54:04
@törppicur: Persze, már válaszoltam. De ha gondolod konkrétabban fogalmazok. Amit felvetettél az a te logikád, nem az enyém. Ettől azért árnyaltabb a kép, más, ha valamit önként csinálok, vagy kényszerűségből. A többiben igazd van, ez a hatalomról és a megszerzendő pénzről szól. Én idealista vagyok, ezért feltételezem, hogy azért a szolgálatról is szól. No nem a Fidesz részéről.
Amator 2019.06.06 12:28:54
@törppicur: Sajnálom, hogy nem érzed a különbséget. Választások előtt minden párt önmagát adja, vagy kellene. Ha én szélsőjobbos alakokkal barátkozom, akkor kijelölöm a helyemet is egyúttal. Ezért írtam, hogy a Fidesz nettó szélőjobbos párt. Amit a választások utánról írsz , az részben igaz, ha pl. az Mszp- Szdsz koalíciót nézzük 94-ben, az tényleg a választók arcul csapása volt. Viszont nem értem, hogy mi a bajod azzal, ha a néppárt szalonképes pártokkal keres koalíciós kapcsolatot. Bár a zöldek veszélyesek is lehetnek, amennyi atomtudós mászkál közöttük.
Pokorni részéről még feltételeztem szolgálatot, de mára nem maradt senki sem. Egyébként nyugodj meg, a Dk vagy Mszp részéről sem feltételezem. Ehhez jól fejlett demokrácia és arisztokrácia kell, ami inkább nyugaton van.
Amator 2019.06.06 13:06:45
i@törppicur: Igazságod van. Jó étvágyat az ebédhez.
Izgalmas, de egyben zavart időszakot él meg az informatikai szakma. Elég tág fogalom, mely telekommunikációtól hardvereken át az adattárolásig  jelentős - összességében pozitív - hatással van életünkre. Azonban elértünk oda, ahol maguk a trendcsinálók is már csak találgatnak…..
A címben olvasható jelző nem tetszik. Bangóné Borbély Ildikó azonban ragaszkodik a tökösséghez. Már hét éve is kacérkodott vele, mondván: „Tökösebbek vagyunk, mint sok-sok férfi ebben a pártban.” (YouTube.com, 2012. május 3.) Ezt még lehetne úgy értelmezni, hogy voltaképpen nem is önmagára értette,…..
Amator 2019.05.01 11:05:37
@Netuddki.: Nagyon jól látod a helyzetet. Kár, hogy ezt még sokan nem ismerték fel, rengeteg energiát meg lehetett volna spórolni.
Gyakran hallhatunk szép szavakat az anyanyelv szeretetéről, mindennapi tapasztalataink azonban helyesírási hibák tömkelege, hadarás, éneklő beszéd, rengeteg felesleges idegen szó. A nyelvészek, nyelvművelők mondják a magukét, adják a tanácsokat, – a válasz pedig: Ugyan már! Te még mindig itt…..