Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Preko

96 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi arcok, megszokott menet... Új helyszín, díjak, torta - 3 éves a Slam Poetry Budapest! 2008 januárja óta átéltünk sok mindent sok mindenkivel a Slam Poetry Budapesteknek helyet adó Kőleves pincéjében. Most nem csak a születésnap apropójából, de az alkalmak ritkulásából…..
A 2009-es évértékelő kapcsán megfogadtam, hogy minden évben tartunk egy ilyen számvetést, hogy lássuk merre halad a slam poetry és mi várható az új évben. Idén minden eddiginél több slam esemény került megrendezésre, melyek nagy része a nyári hónapokra összpontosult. A…..
Slam Karácsony 2010 2010. december 29. szerda, 19.00 Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)   Ha kipihentétek a karácsonyi fáradalmakat és fel tudtok kelni a bejglivel tömött bendőtökkel, akkor 29-én szerdán gyertek a Kőlevesbe, hogy idén utoljára slameljünk…..
Novemberben vasárnap slamelünk! Mi is meg vagyunk zavarodva ettől a tavaszi időjárástól, de az időpont-változtatásnak nem ez az oka. Törzshelyünket, a Kőleves pincéjét november utolsó szombatján egy szerelmes pár ünneplő hangulata tölti be, ezért november utolsó…..
Múlt szombaton az MR1 Kossuth Rádió Mentés Másként című műsorában Hajdú László stand-up comedy előadó mellett Závada "Újonc" Péter és Daniel Brownwood volt a vendég, és a stand-up comedy és slam poetry viszonyát járták körbe. A műsor meghallgatható az MR1…..
Ó igen, itt az október vége, ráadásul az utolsó szombat is elérkezett, és igen, lesz Slam! Mert miért is ne lenne?!? Mi is nehezen ocsúdunk fel az igen sűrűnek bizonyult szeptember után (Színházi évadnyitó, Budapest Slam 3 ésatöbbi), de stagnáló lelkesedéssel kezdünk neki az…..
Túl vagyunk a III. Évadnyitó Színházi Fesztiválon, ahol egész nap a standunkon, este pedig a Rómeó Alteregue c. előadással népszerűsítettük a SLAMet. A következő napok még sűrűbben telnek majd, tessék kedvetekre válogatni! Figyelem, szeptemberben nem lesz szokásos Kőleves,…..
Egy hét sem telt az utolsó slam esemény óta, máris készülhetünk a következőre! Fotó: Szilágyi Sára (Fidelio.hu) A Sziget Fesztivál utolsó előtti napján a magyar elődöntőből 13 induló közül öt jutott tovább, a vasárnapi nemzetközi döntőben hazánkat Gábor Tamás…..
Szeptembertől új havi rendszeres slam poetry est indul Astoria Slam néven Angyal Gyula szervezésében. Az estek minden hónap első hétfőjén lesznek megtartva a Treffort Kertben. Astoria Slam   2010. szeptember 6-tól új szerv épül bele a magyar slam poetry testébe, ez pedig az…..
Slam Poetry Budapest 27 - fáradtság2010. július 31. szombat, 19.00Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)Ilyen slam nyár még sosem volt az országban!Jó szokásunkhoz híven alaposan kivesszük a részünket a pörgésből. A múlt héten a REC csapatával társultunk, és…..
Pénteken a Tűzraktérben a REC kollektíva ismét kitett magáért és olyan bulit szervezett, amiről még sokáig beszélni fognak. A korábban is tematikus bulijaikról (Tarantino, Szomszédok) elhíresült csapat ezúttal a városi szuperhősök témát választotta. Ide sorolták…..
FRISS INFORMÁCIÓ: Jelentkezési határidő meghosszabbítva! Aki szeretne fellépni idén a Sziget slam poetry versenyén, annak július 25. vasárnapig van ideje jelentkezni a Prae.hu weboldalon. A két nap programja az alábbiakban olvasható.Augusztus 14. szombat:EU Trió Slam költészeti…..
Végre egyszer nem kell a magam nevében elnézést kérnem a szójátékért, mert nem én voltam az elkövető. Nevét fedje sűrű homály szevasz TG, mert a júniusi Kőleves pont a homály eloszlatásáról szólt elsősorban. És megvan a két továbbjutónk is: Szabó Márton és Arton.…..
Két és fél éve kezdtük Budapesten, azóta több város is csatlakozott és 2010 nyarára eljutottunk odáig, hogy lassan több helyre hívnak minket, mint amennyi belefér az időnkbe, de persze ez hálás feladat. Útközben sokszor feltettük már a kérdést magunknak, hogy jó irányba…..
A Sziget Irodalmi Sátor spanyol-belga-magyar slam poetry versenyt rendez a Sziget Fesztiválon. Jelentkezni videóval lehet július 11-ig. Részletek az alábbi oldalon...
U26 SLAM POETRY NAP 2010. június 4, péntek Eiffel tér (Nyugati mellett) Ez a nyár sem telhet el slamtelenül, ezért június 4-én megadjuk az alaphangot az U26-ban, Budapest egyik legújabb klubjában! 21 órától itt lesznek a színpadon az elmúlt két év slam versenyeinek magyar…..
Slam Poetry Budapest Áprilisi slam 2010.04.21 11:28:26
Slam Poetry Budapest 24 - EKG2010. április 24. szombat, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés)Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)Ismét eltelt egy mozgalmas hónap, túl vagyunk a költészet napján és egy rászervezett közéleti pankráción, barátaink a világ…..
Slam Poetry Budapest 23 - tűsarok2010. március 27. szombat, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés)Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)Március végén kettős témával ostromoljuk az agyakat a Kőleves pincéjében. Egyrészt a múlt szombati Tilos Slamhez kapcsolódva várunk…..
A februári esten ismét sokan gyűltünk össze, hiszen a 2010-es nemzetközi Tilos Slam selejtezőjét tartottuk a Kőlevesben. Az indulók közül végül 7 versenyző jutott a március 20-i döntőbe. Az első három helyen IndianA, TG, és Tokai András végzett, míg a további négy bejutó…..
(English text below!)TILOS SLAM 2010 DiszkrimiNÁCIÓK A Tilos Rádió 2009 után másodszor rendez rangos, idén nemzetközi előadók fellépésével gazdagított, Slam Poetry eseményt 2010. március 20-án a Sirályban. Az egész napos rendezvénysorozat keretein belül hagyományos Slam Verseny…..
Slam Poetry Budapest Születésnap 2010.02.09 11:30:31
Fotó: Angyal Gyula..
Slam Poetry Budapest Február 2010.02.04 12:05:00
Fotó: Horváth Anikó Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével a két éves születésnapunkon! Azt hiszem a Kőleves zsúfolt pincéje és a tucatnyi költő produkciója méltó volt az alkalomhoz és mindenki jól szórakozott, hamarosan a Youtube-on is láthatóak lesznek…..
Slam Poetry Budapest két éves születésnap2010. január 30. szombat, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés)Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)2008 január 27-én született, alig élte meg a fél évet, de 2008 őszén új erőre kapott és azóta is robog a Slam Poetry…..
Az előző bejegyzést a visszatekintésnek szenteltük, most viszont nézzünk előre, mi fog történni 2010-ben. A legfontosabb fejlemény, hogy a budapesti slam kinőtte a vasárnapot, és idén minden hónap utolsó szombatján leszünk a Kőlevesben. A estek menete nem változik sokat,…..