Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tobias_wutzli

38 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Megvágunk, ha szabadalmaztatsz” szlogen helyett „Ügyfélbarát hatóság” alcímmel számolt be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Bendzsel Miklós 2015-ös tevékenységéről...
Szabadalmi blog Ciki a pici cici? 2015.12.17 11:01:12
Néhány szabadalom is adhat ötletet a növeléshez! Keira Knightley | Forrás: welt.de Sok fiatal nő mindent megtenne azért, ha néhány centivel növelhetné mellméretét. A női mell mérete nagyban függ génjeinktől. Formájukat az ösztrogénhormonok alakítják ki még serdülőkorban. A mell gyakran…..
Ne aggódj, mától segítenek a pénisznövelő találmányok! A férfiaknak nemcsak a magassága különböző, hanem a péniszük hossza is. Van aki gigamérettel van megörvendeztetve vagy épp megátkozva; van, akinek viszont igen kicsi a pénisze: < 3 cm. Ez utóbbiak ritkán szoktak örvendezni, pedig funkció…..
Orbitális hibák és dilettantizmus a szabadalmi kormányhivatalnál, napvilágra került fejlesztési titkok, és mindennek megkoronázásaként egy koncepciós per a problémát észlelő bejelentők ellen. Milyen kutyakomédiát tartogatott még Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke? A FIFA…..
A választások előtti zagyva politikusi ígérgetésekbe időnként véletlenül okos ötlet is kerülhet. Így történt ez most. Persze nem nálunk, hanem Angliában. Anglia és Wales Zöld Pártja azt ígéri, hogy 14 évre rövidítené a szerzői jogi védelmet, és bizonyos…..
A Szabadalmi Hivatal vezetése egy botrányos brókercsoporthoz tartozó céget bízott meg jó sok pénzért biztonságának kiépítésével. Kikhez kerülhettek hétpecsétes titkaink? Kecskére káposztát? Egy rókáról több bőrt? Szakértők szerint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának…..
Gyevi egy illiberális tartomány, valahol az Unióban. Jól megvannak harmonizált törvényei, amelyek mindenkire érvényesek, kivéve a gyevi bírót. Polgárai sokat dolgoznak, hétvégén még vásárolnának is, kivéve a gyevi bírót. Amíg csak egy-két bírójuk volt, addig el is…..
Idős, sokszoros feltaláló vall tipikusan magyar életútjáról, talán Te is tanulhatsz belőle. Elszorult szívvel olvastam a magyar motoros légzsák kálváriája blogjukat. 66 éves feltaláló vagyok, immár két infarktuson is túl. Történetem hadd szolgáljon tanulságul a ma…..
Tudd meg, hogy ők hogyan csinálják! „ Egy cég szíve és lelke a kreativitás és az innováció” (B. Iger, Walt Disney Co). Megjelent a legpatinásabb értékelés a TOP 100 fejlesztő cégről a Thomson Reuters-től. Évről évre a Top 100 résztvevői átlagban 17%-kal emelik a…..
Az amerikai szabadalmi hivatalt az utóbbi időben több arra vonatkozó kritika is érte, hogy a szabadalmak megítélésnek folyamata nem átlátható, továbbá fény derült arra is, hogy találmányok egy bizonyos csoportját a többitől elkülönítve kezelik. A hivatal által alkalmazott…..
Milyen a tökéletes brand? Ha erre létezne egyszerű válasz, sok marketinges állástalan lenne, Te pedig nem olvasnád ezt az írást. Nem fogjuk ki neked a halat, de adunk egy pecabotot. Egy jó márkanév megtalálása a siker alapköve. Olyan nevet kell találnod, amely megszólítja és…..
tobias_wutzli 2014.11.01 08:28:25
A www.mszte.com lapon Szoke Andras 2 perces video van, bemutatja, hogy Luzer Elek neven hogyan cseszte el a nevadasat.
Szabadalmi szenzációra bukkantunk: az elmúlt 100 év legnagyobb Lúzer Elekje az az angol feltaláló, aki feltalálta a "LEGO" kockát, de nem védte le Dániában. A LEGO pedig - élve a lehetőséggel - egyszerűen lenyúlta...
Hiába volt FCB védjegye a Barcának, elvesztette az fcb.email domain ellen indított bírósági meccsét. Történt, hogy Jörg Lindemer közgazdász megszerezte magának az <fcb.email> domaint. Ez nem különösebben nyerte meg a katalán nemzeti tizenegy futballklubjának tetszését,…..
Anglia első közösségi média generálta védjegye egy sajtüzemé lett. A Wyke Farms esetében a Twitter és a Facebook bizonyult a legjobb marketingnek. Somerset megye Bristol központtal a Glastonbury zenei fesztivál, a Portishead banda, John Cleese, Arthur C.Clarke, Jenson Button, Jeffrey…..
Az őrült feltaláló 30 év pereskedés után gombolt le a Fordról 10 millió dollárt Az Isteni szikra c. film Robert W. Kearns igaz történetét meséli el, még elviselhető halivúdi cukormázzal. Főhősünket poétai korban, 26 évesen egy megvadult pezsgősdugó félszemére megvakította a nászéjszakáján. E baljós…..
A Forma 1 világában minden a gyorsaságról szól. Gyors kocsik, nagy tempó, kerékcsere, tankolás, másodpercek alatt. Sietni muszáj, minden másodperc döntő lehet. Nincs ez másképp a fejlesztésekkel sem. A fejlesztésekre áldozott pénz azonban könnyen a másik csapatot segítheti. A…..
avagy A ’.index’ domaint az INDEX is megvehette volna potom 180 millióért ! 2015 első felében a Philips forgalomba állítja a legfelső szintű domainnevét, a  .philips (dot com philips)-et. Egy új domain népszerűsítése és felfuttatása időigényes feladat még egy Philipsnek…..
avagy a képregény rulez!  2014.október 6-i ítéletében az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága helyben hagyta az előző bírósági ítéleteket, amelyek a  DC Comics javára ítélték meg a Supermannel kapcsolatos szerzői jogokat. Úgy tűnik ezzel véglegesen pontot tettek a…..
Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) alkalmazottjai idén harmadszor hirdetnek sztrájkot Münchenben, de a hágai és berlini irodák is csatlakozhatnak hozzájuk. Az október 14-ére tervezett akció - amely lehet, hogy több napig is eltart - tiltakozik Battistelli elnök és vezetése ellen,…..
Ennyi éven át nem mehet egy sorozat erős mellékszereplők nélkül, szerencsére a South Parkban akadt ebből bőven. Megpróbáltuk kiválasztani a legjobb 10-et, amiből kimaradtak olyanok, akik a széria elején többször feltűntek, de aztán mára szinte teljesen kikoptak (Kula bá,…..
tobias_wutzli 2014.09.25 15:59:27
Az EU-ban a biztosok nem-hivatalos rangsorát az határozza meg, hogy melyik terület közösségi hatáskör, hol vannak jelentős döntési kompetenciák – ezeket a befolyásos a posztokat igyekszik mindenki megkaparintani. Amit Navracsics Tibor kapott, az nem tartozik ezek közé. Komoly tárca…..
A Zsolnay esetében a bulvársajtó leegyszerűsítve mint egy személynévről szokott írni, pedig azt meg kell különböztetnünk a céges védjegytől. Zsolnay névvel bizony már többen is szárba szökkentettek vállalkozást: például a Paul Zsolnay Verlag GesmbH, amely a két…..
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat hiányolja a nemzeti érdekek képviseletét a szabadalmi hivataltól    Blogunk készséggel ad helyt az NJSZ álláspontjának, amely az SZTNH nemzeti iparjogvédelmi kérdésekhez való hozzáállását veszi górcső alá. Vajon hogyan viszonyul a Szellemi…..
Az Európai Bíróság szerint az Apple védjegye boltjainak belsőépítészete A szabadalmi.hu blogján olvastuk, hogy 2014. júliusában az Európai Unió Bírósága Luxembourgban az Apple Inc. contra Német Szabadalmi- és Védjegyhivatal ügyben az amerikai konszern javára döntött.A…..
avagy miért jön mindenki szembe velem az autópályán? Már a régi rómaiak is, szoktuk mondani, és valóban a római mitológiából ered az igazság istenasszonyának alakja, de a középkorban jelentős ráncfelvarráson esett át. Ez olyan sikeres volt, hogy asszonyból szűz lett és nem…..