Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lostrider

107 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
apám titkos élete Nincsen más 2013.01.22 21:27:06
..
apám titkos élete Lancestrong 2012.10.03 20:50:00
Az olimpia kapcsán kimaradt a dopping, mert akkor és ott az engem nem érdekelt. Lance Amstrong esetében viszont igen. Nekem ő ikon, személyes kedvenc, ezt valljuk be. Ha csak a pilisi szerpentineken köröznek le (hogy tud kétszer fordulni, amíg én egyszer felszenvedem magam?!), a zene…..
lostrider 2012.10.18 20:35:23
@vargarockzsolt: Szerintem elég világos: Amstrong azért hős, mert képes volt olyan tettekre, amelyek alapján én annak tudtam látni. A hősök esetében is menü van, így abból kell választani, amit kínálnak. Amstrong zseniális volt, és a pozitív dopping eredmények elkerülték. Hogy doppingolt-e? Érzésre teljesen nyilvánvaló, hogy igen, de mondani mégis csak arra mondhatjuk, akit rajta is kaptak. Őt nem.
A mostani cirkusz is csak azért érdekes, mert egy hősről szól. Kovács János tíz évvel ezelőtti dolgairól senki nem "vallana", senki nem kutatná és firtatná, és ha mégis, senkit sem érdekelne.
lostrider 2012.10.20 20:24:40
@vargarockzsolt: Azt ugye nem vonjuk kétségbe, hogy Amstrong valami elképesztő módon ment a Tourokon? Nekem ez a teljesítmény imponáló,még ha festett is. Ezt akkor is lehetett tudni.
lostrider 2013.01.21 10:20:47
@vargarockzsolt: Én is vártam a péntek hajnalt, bár már minden kiszivárgott. Ikonom talapzatát buldózerrel bontják, írok külön posztot. (Mintha a gyerekkori bűvésznek a varázslatát most hirtelen szaros trükként bemutatnák.)
Nemrégiben írtam már egy bejegyzést a HSBC 1.9 milliárd dolláros rekordbírságáról, akikre azért súlytott le a törvény ökle mert mindenféle kétes elemek pénzét mosták tisztára. Az amerikai szenátus elmarasztalta a HSBC brit nagybankot, mert annak hiányos volt az…..
lostrider 2013.01.04 15:49:12
@Politikai Ateista: már árnyalódik, helyes!
Mert volna az, hogy nem érdekeltek drágáim! Ti húgyszagú senkik, akik közé magam is tartozom, de ettől még érzem a facsaró illatot, orromban rücsökké nemesedtek, ahogy napról napra, és egyre inkább, no, nektek minek, de magamnak sem érdemes, és mégis. Ezt értelmezzétek! Nem…..
apám titkos élete Pacman falling 2012.12.09 14:24:13
Marquez nagy kedvenc nálam, de csak most ért fel a csúcsra. A mexikói legendák gyilkosa nem csak nemezisét hanem legyőzőjét üdvözölheti. Még frissítek...
apám titkos élete És fejlődik! 2012.11.26 21:00:00
- A kis dolgokra tudok figyelni, abban azért látok néha egy egész napot bearanyozó előremozdulást. - ? - A Megyeri-hídon például megszüntették a nyolcvanas korlátozást és felemelték százra. Ez még önmagában csak jó, de az indokolás egészen jó. Azt mondták, hogy a baleseti…..
Kezd kritikus méreteket ölteni a magyarok külföldre szakadása. Volt szerencsét valamennyit külföldön élni, emellett folyamatosan dolgozom külföldiekkel és egyre több külföldön élő rokonom, kollégám, barátom van. A felsőoktatás mellett erről is markáns véleményem van.…..
A Szkéné még mindig az egyik legjobb budapesti színház. Ezt nem abból az egyszerű tényből szűrtem le, hogy a Képmutatók cselszövése még megfáradtan is lényegesen jobb darab, mint a JESZ-nek a Mara halála bemutató előtt. Az utóbbi gyenge, harmatos, erőtlen. Miközben sok minden…..
Nagyon sok az amerikai, mintha Európa számukra elsősorban Párizst jelentené. Lényegesen több a biciklis, mint öt vagy tíz éve. Ha párizsiakat rá lehet szoktatni a biciklire, akkor semmi sem reménytelen. Bicikli utak és kölcsönzők nőttek ki a semmiből. A használatról sokat…..
Mert ahogy a bőröndök kapituláltak a repterekkel szemben a sokéves háború után, ugyanúgy arat totális diadalt az áruházláncok páncélos serege a gyümölcsök felett. Nagyapámék még egyesével szedték le a körtét, ha kicsit keményebben tettem a ládában a helyére, már…..
apám titkos élete Az olimpiáról 2012.08.23 19:05:00
- Mi az, ami maradandó élmény? - Risztov mindenképp. Elképesztő, honnan jött vissza. Mindenki lesajnálta, mindenki elfeledte, és most sem számolt vele senki. Nem túl sok ésszel, de annál nagyobb kitartással. A csodálatomban a saját korábbi véleményem újragondolása is benne van.…..
Bizonyos dolgok holnaptól, talán egy kicsit távolabbi jövőben mindenképp máshogy lesznek...
Szilágyi Áronban földöntúli természetesség van, ahogy vív, ahogy nyilatkozik, ahogy kezet fog, autogrammot oszt. A beképzeltség, az elzárkózás, a magas lóról beszélés jele sem mutatkozik rajta. A nép bajnoka, de leginkább a vívásé. Nincsenek illúzióim, ha ő most itt nem nyer…..
apám titkos élete Ilyenek voltunk 2012.07.31 20:25:00
Tóth Krisztinától a Pixel határozottan jobb volt. De lehet, hogy azért, mert az olvastam előbb. És a Pixel számomra kiemelkedően jó volt – a Vonalkód tehát nagyon jó. Tegyük hozzá, mind térben, mind időben ez a világ közel van hozzám, még ha nem is teljesen azonos, így a…..
Ott lapul még mindig az X generáció mondata a fejemben, hogy nem védekezhet máshogy a yupppiek ellen, mint hogy kizárod őket az életedből. Én ezt nem tudom, velük élek együtt. Egyre többet gondolok a családomra, mert nincs annál mélyebb öröm, mint amikor a kislányom rángatja az…..
apám titkos élete Napi ideg 2012.07.26 19:23:00
Apa dühös felhője vagyok, viharosan kavargó mély-lila förgeteg. Mit képzelnek ezek az emberek?! Lecsapni esztelen semmit tudóra, asztalt verni, toporzékolni, földhöz csapni magam – ehhez volna kedvem. ..
 „A Tuborg azt a sörösüvegét hirdeti, amihez nem kell bontó, trükk, praktika (...) Ez az általános csoffadás, satnyulás, terjedő metroszexualitás. Régen az volt a férfi, aki a fogával le tudta pattintani a koronakupakot. És az a nő, aki a pinájával, nyilván.” (nagy…..
Mert az állam nem ködös felhő, nem pusztán aranycsináló vagy rosszul működő, elvont gépezet, hanem mindennapi valóság. Bárki találkozhat vele, belegabalyodhat, mindennapi szituációk sora. A zavarokkal rövid hónapokon belül magam is szembesültem, lássuk! 1) NAV Korábban…..
A Balatonnak még mindig van bája. A kádári idők egyetlen szabad világa, ami nyugat-európai mércével is mérhető volt, értsd itt láttunk – a budapesti dollár boltokon kívül – nyugatit, azaz németet, aki a keleti rokonnal találkozott. Rendszerváltás után kilyukadt a legrosszabb…..
apám titkos élete Napi 2012.06.29 21:22:00
Haragot nem cipelek, ha lehet, megbocsátok. De nem felejtek. Ha valakiben csalódsz, akkor nagyon nehéz az alapokat újra rakni, a törmeléket és a romot kell először eltakarítani, és csak utána lehet ismét építkezni...
Nincs sajogatóbb érzés, mint mikor esti pössentésre settenkedsz, és egy kisautóra rálépsz mezténláb. Hogyaza! Csitt, a gyermek alszik...
Idén már családostul kiruccantunk a Puchner kastélyszállóba. A bejegyzést újraolvasva talán túl fanyalgósra sikeredett, azonban az igazi értékítélet az ismételt visszatéréssel születik meg. Sajnos, a hely most nem állt a helyzet magaslatán, és ami miatt nem használom ki a…..
Az élet nagy igazságtalansága, hogy alvásból nem lehet a gyerek előtti időkből spájzolni...
A nemzeti összetartozás napjára visszagondolva, jónak tartom azt, amikor a gyásznapból ünnepet csinálunk. Azt ünnepeljük, amit a veszteségen keresztül megéreztünk. Hogy mekkora trauma volt? Óriási, csontig hatoló, kegyetlen. Határon belül és kívül. És ebben a tragédiában nem…..
apám titkos élete Tapia halott 2012.05.28 22:32:19
 Johnny Tapia zseniális bokszoló volt, ha nem is korszakos, de szerethető. Vagány, csibész, nagyon is emberi. Ebben benne volt az is, hogy az utolsó meccsei már távol voltak a legjobbjától magánélete pedig egyre zűrösebbé vált. Ez azonban nem von le abból, ahogy tíz évvel…..