Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petru

0 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bukarest és Románia építészeti öröksége a mai napig magán hordozza Nicolae Ceausescu diktátor keze nyomát. A Kondukátor útmutatásai és “tervei” alapján megvalósult  épületek közül a havasalföldi metró megépítése a legbizarabb. Nicolae és Elena Ceauşescu a metró átadásakor (Fotó:Agerpress.ro)..
petru 2014.03.29 20:07:06
@Albu: Aszem nem is mondja senki csaucseszkunak.
@aesculus: Az altalad megadott link csak egy hirdetesre vezet.

A cikk nagyszeru, remelem megfelel az igazsagnak. Nem hianyzik a kis terkep se, ezt hiaba keresem a pesti metrorol szolo cikkben.
Ebben a posztban a Dalai Láma egy idézete kapcsán szeretnék néhány szót szólni úgy nagy általánosságban az életbölcsességekről, amiket az ún. „tanítók,” „spirituális vezetők”, „mesterek” szájából lehet hallani. Jegyezzük meg, az idézet valójában nem tőle…..
COSMOPURITÁN - Az addig oké, hogy olvassuk el és tartsuk be a használati utasítást, de mi az, hogy elolvasás után győződjünk meg róla, hogy megértettük? Most hogy jobban belegondolok, én olvastam például az Ulysses-t, még tetszett is, de meg nem tudnám mondani, mi értelme volt.…..
petru 2013.09.25 15:17:06
@ne vada: Nekem is remlik hogy itt valami moka van, de sajnos nem ugrik a tantusz (vagy hogy is mondjak) hogy mi. Megmagyaraznad, legyszi?
Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy nem tartom számon azt a becses napot, melyen kedvenc mesterdetektívem szülőatyja meglátta a napvilágot? Skóciában történt a jeles esemény, közelebbről Edinburgh-ben. Ír katolikus családba hozta a gólya. Édesapja szerény hivatalnok volt,…..
Muffin. Ha nincs sok időm, de mégis össze kéne dobni valami finomságot, mert vendégek jönnek, az egyik legegyszerűbb és szinte elronthatatlan sütemény a muffin. Nem igényel túl sok hozzávalót, és…..
A Mr. Skin minden évben megválasztja az év legjobb meztelen jeleneteit, így idén is sort kerítettek rá, és ez jövőre is így lesz, nyugi, amíg van egy pár csöcs a világon és egy kamera, addig nem maradunk pőre másodlagos nemi jelleg nélkül, az kurvaisten. A filmes kategóriákról…..
petru 2013.03.02 02:54:49
@doggfather: eredetileg csak egy kep volt, nagyszeru. Aztan aföldönnemalien adott egy linket az egesz videhoz, amelyken viszont latszik hogy, hogyismondjam, minden latszat csal, es az a nagyszeru hatso is csak bizonyos szogbol nagyszeru.
Minden latszat csal de nem minden csalo latszik.
petru 2013.03.07 08:02:29
@convar: sok igazat irtal, de aszem ebben a konkret esetben, profilbol latszik hogy messze van az igazitol.
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
Végre beköszöntött az igazi TÉL! Imádom a szépségét és a hangulatát! Forró, gőzölgő illatok, édes és gyümölcsös nyalánkságok csábításának bűvöletébe kerülünk. A jó meleg szobában, a pléd alatt összegömbölyödve, mivel is kényeztethetnénk magunkat, mint egy…..
Egy mesefilmből származó idézet okozott riadalmat egy repülőjáraton Új-Zéland felett. "A nevem Inigo Montoya. Megölted az apám. Készülj a halálra!" - ez állt a pólón, amelyet egy férfi viselt. A fenyegetés A herceg menyasszonya (The Princess Bride) című amerikai filmben…..
petru 2013.01.28 02:23:13
@sírjatok: ez is igaz, es persze kellene hogy legyen a repulon valami ruhafele, mert sok minden tortenhet.
 Gödöllő rendszeres buli célpontja a punkoknak és más "alternatív" csoportoknak is. Egész pontosan Palotakert állomás környéke. Megjelenésük általában kirí a hétköznapokból, az emberek ingerküszöbét olykor meghaladja. Ám ők is emberek, egyik másik több emberséget is…..
Lassan egy évszázada rendeznek Miss America szépségversenyeket. Bár az akkori vetélkedések sokban hasonlítottak a maiakra, a szépségideál azóta nagyot változott. Most megmutatjuk milyen volt a szépségideál száz éve. Először 1921-ben rendeztek Miss America versenyt Atlantic…..
petru 2012.12.18 15:26:48
@petru: Hallo, EN VAGYOK Petru, nem te! Nem tudom elkepzelni hogyan jelenhetett meg egy komment az en nevemen!
Azért a Redbull jól megtervezte Felix Baumgartner világrekordját. Valószínűleg dizájnerek és marketingesek hada dolgozott azon, hogy az egész olyan legyen mint egy hatvanas évekbeli scifi a retrovonalvezetésű lakókocsitól a roswelli központon át egészen a légi irányító popartos…..
A kajakozónőt ünnepelt hősként fogadták hazájában, Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarország jogilag nem támadható. „Hatalmas siker ez népünknek, köszönjük Magyarország!” - áll a Szerb Olimpiai Bizottság honlapján lévő nyilatkozatban. A világ-, Európa- és…..
Bár már egy ideje készítjük a házi sajtokat, szerettem volna akkor írni erről, ha már kiforrott a technika, és pontosan tudjuk mi miért van, mit hogyan kell, és nem szabad csinálni. Előrebocsájtom, azt gondoltam, ez valami nagy truváj, de most már jó szívvel ajánlom mindenkinek,…..
"A mai napon véglegesen eldöntöttem, hogy követve a családomat, Szerbiában folytatnám a további pályafutásomat" – jelentette be ma délután hivatalosan Douchev-Janics Natasa. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének mától számítva egy hónapon belül lehetősége nyílik…..
Belsőség Amikor az autó kuka 2012.09.08 11:50:33
Az ötezer lakosú rajna-pfalzi Hermeskeilben tartották a kukavilágbajnokságot. A verseny a hagyományos láda/szappantartó-autók összecsapásához hasonló, azonban számos eltérést találunk a szigorú szabályzatban. 1. Kizárólag eredeti, kétkerekű műanyag szeméttároló edényt…..
petru 2012.09.08 16:15:17
A Terra Nován Scott kapitány indult tragikus végű expedícióján a Déli-sark felfedezésére. Ám a hajó még visszatért kapitánya nélkül, hogy a második világháborúban süllyedjen el.    A Schmidt Ocean Institute amerikai kutatói visszhangszonda-szonárral fedezték fel…..
petru 2012.08.22 08:01:40
@nál: "Vagy ott a cenzúra és a moderáció ugyanazt jelenti? Tanuld meg a különbséget."
Persze hogy van kulonbseg, pl. a cenzor c betuvel kezdodik, a tobbi betu is kulonbozik stb.
Az a szemely, aki egyreszt rettentoen lelassitja a hozzaszolasok megjeleneset, ellehetetlenitve minden eszmecseret, masreszt azt a hsz-t vagja ki, amelyik neki jolesik.
Most azt fogod mondani hogy a c. szabalyok szerint dolgozik, ugye? Vagy kellene dolgoznia?
Es te ezt mint hozzaszolo kontrolalhatod? Na, ne.
  Az Acer a Computexen bemutatta első Windows 8-as laptopjait, egy 11,6-so és egy 13,3-as full hd felbontású érintőkijelzős utlrabookot. A két gép még az idén a boltokba kerül, alumíniumvázuk lesz, 12 és 9 órás akkumulátoridőt ígérnek, kijelzőjét 180 fokban hátra lehet…..
petru 2012.06.13 05:05:08
@Szobadísz: Arra nem gondolsz, hogy miert epp az ATLOT? Azert mert reges-reg egy pihent eszunek bejott hogy nagyobb szam az atlo mint a kepmagassag. Es ezt a tobbi majom is atvette.
petru 2012.06.14 04:12:07
@Szobadísz: egy a sok hulyeseg (es sok szelhamossag) kozott, amit bevettunk, zokszo nelkul.
petru 2012.08.22 03:12:26
@soumenroy: The 7 and the Vista is almost the same shit, I hope the 8 will be better?
Itt az új kínai őrület leégés ellen, ez a Face-Kini. A lényege, hogy teljesen eltakarja a fejet, így még a leghalványabb barnulás lehetőségét is kizárja. Ugye nem lepődünk meg, hogy ez az ötlet is Kínából jön, méghozzá Shandong tartományból! A különös sapkának rengeteg…..
petru 2012.08.20 17:40:04
Olvasónk, Bognár Viktor vendégposztja Öt arany, négy ezüst és hat bronz, ezzel együtt pedig az éremtáblázat 16. helye. Hiába nézegetjük a londoni olimpia eredménylistáját, nem találunk egyetlen országot sem, amelyre illene a fenti leírás. Egészen addig, amíg a régi szép…..
„Rosszabb, mint egy szekérnyi bolha" - ezzel a szlogennel reklámozzák a világ legdrágább viszketőporát, melynek grammját az arany árának tízszereséért árulják! Az E Series Itching Powder nevet viselő készítményből már alig pár doboznyi maradt, ami nem is csoda, hiszen…..
petru 2012.08.17 14:57:43
@Bruti: Ugy latom, te nem vagy MO-i. Azert nem erted hogy minden penzt meger ha valakivel kitolsz.
Ki füzetbe ír tollal, ki égre ír betűket egy repülőgéppel. Az egyetlen amerikai pilótanő, aki a férjével közösen vállal bárkinek, bárhol bármilyen égboltra írást, az Suzan Asbury-Oliver. A kettő-tíz perc alatt „megírt” egy-másfél kilométer magas betűk több…..
Manapság sokan próbálják a világjobbító szándékú iparmágnás, Henry Ford nyakába varrni az elektromos autózás első, 1890-1910 közötti első térhódítási kísérletének elfojtását, mondván: az általa 1904-ben bevezetett futószalagos rendszerű autógyártás nyomán tett…..
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
Bár már négy napja mennek az olimpiai küzdelmek, szerencsére magyar sikerekkel is, én azért kicsit visszakanyarodnék a megnyitó ünnepséghez. Izgatottan ültem le a televízió elé péntek este, végigélveztem a műsort, jókat nevettem „Mr. Bean” (Rowan Atkinson) előadásán,…..
petru 2012.08.02 03:08:41
@Max, A Gondolkodó Birca: T. gondolkodo, a gondolkodas jo dolog de egy kicsit lehetne a kulso dolgokra is odafigyelni. A tekvondo NEM cselgancs.
Egy baratom tekvondo trener, fiam-menyem-2 unokam Finnorszag legregibb tekvondo klubjanak tagja.