Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stonerszeszti

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember sokszor döbbenten áll az idő múlásának rohamossága előtt, számomra is hihetetlen, hogy a kis magyar Woodstockként emlegetett miskolci rockfesztivál immáron közel fél évszázada történt. Ámde ennek a kis beharangozó cikknek nem a kesergés és búslakodás a célja, hanem vidám ünnepet…..
Bárcások, magánkéjnők - kik is voltak ők? Vannak olyan témák, illetve szavak, amik láttán, hallatán az emberben felébred a kíváncsiság, és függetlenül attól, hogy miről is szól az adott írás, mintegy pavlovi reflex-szerűen beleolvasnak, dacára annak, hogy talán nem is arról szól, mint amit mögé…..
Dalt írni bármiről lehet, az ötletek tárháza olyan széles skálán mozog, akárcsak az érzéseink és az általunk megélt pillanatok, de igazán megihletni a fontos dolgok szokták az alkotó embert.Olyan fontos dolgok, mint a hely, ahonnan jöttünk, ahol felnőttünk, ahol szerelmesek lettünk, ahol örökre…..
Stonerszeszti 2016.04.20 15:11:39
@Guzzista: Részben igaz, hogy valóban a skandináv Edda Énekek után keresztelték el a zenekart, legalábbis az Edda részét, mert Edda Művek, mint mitológiai mű nem létezik, de a 'Művek' utótag már a városra utal.
Nem állt szándékunkban ferdíteni, hiteles forrásokból táplálkozva írjuk a cikkeinket. :)
Stonerszeszti 2016.04.20 15:12:47
@Regelek: köszönjük szépen, örülünk, hogy tetszett!
Néhány napon belül egy igazi kuriózumnak számító eseményen vehetnek részt a rock 'n roll és a Motörhead miskolci szerelmesei. Lemmyre emlékeznek Április második szombatján Lemmy Kilmister emlékestet rendeznek a Corner Stage-ben, huszonhárom borsodi rockzenész közreműködésével, akik így…..
Egy korábbi cikkben már írtunk az 1973-as miskolci Rockfesztiválról, ami az első magyar fesztiválként lépett a zenei történelembe. Akkor ígéretet tettünk arra, hogy felkutatjuk a fesztivál akkori szervezőit. Így a rendezvény egyik főszervezőjével, Kurucz Attilával beszélgettem, aki 43 év távlatából…..
Miskolc a magyar rock fővárosa, szokták mondani. Az elmúlt évtizedekben sok zenekart adott a város a honi zenei életnek, de talán nem is emiatt illeti meg az elismerő jelző, hanem az 1973-as popfesztivál miatt, ami valójában rockfesztivál volt - a fellépők névsorát tekintve. Kis magyar…..
Tegye fel a kezét, aki gyerekkorában játszott kincskeresőset! Akár nagyszülőknél, otthon a padláson, pincében, anyuék régi, bedobozolt cuccai között, telken, mohó élvezettel ásta bele magát a múltillatú kacatokba, amik talán más szemmel nézve használhatatlan vacakok, de az éles és kreatív szemnek a…..
Az elmúlt néhány évben jócskán felpezsdítette a miskolci tömegközlekedést mind a Zöld Nyíl projekt, mind az ezt övező menetrendi, járatbeli változások. Lassacskán már én sem tudom követni, pedig az esetek nagy többségében kihasználom a tömegközlekedés adta lehetőségeket. Ám nyilván nem ezek az első…..