Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentjánosbogar

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Írjunk verset! Otthonunk könyve, Ott van a mosolyod, a babád könnye, egy arany oroszlán  aki a függöny mögött lenyeli az eső kígyóját, az ereszt rázó szél, a lift titokzatos útja éjfélkor, a kifutó tej haragos sziszegése és a porszívó masírozása a…..
Az almafa  E gy alkalommal mikor vasúton utaztam, egy fiatalember mellett ültem, akinek szemmel láthatóan valami nagyon nyomta a szívét. Végül is előhozakodott vele, hogy most szabadult a börtönből és éppen úton van hazafelé. Elítélése szégyent hozott a…..
A képen: 1942. szeptemberében Solti István plébános és a Szívgárdista szervezet, tulajdonképpen az akkori hittan.  (forrás)   Kislánykoromban nagyon szerettem volna szívgárdista lenni. Keveset tudtam róla ugyan, legföljebb annyit, hogy nem ugyanaz, hanem sokkal több, mint…..
     E lérkezett az a szomorú nap, amikor édesanyám kisírt szemmel, amelyet nem próbált már rejteni előlem, azt mondta, hogy vele és apuval együtt elmegyünk a kórházba elbúcsúzni a nagymamámtól. Nagyikám már nagyon karcsú volt és a kórházi ágyon…..
Közösen is tehettek valamit másokért. -Sok helyen gyűjtenek ajándékokat, közösen, vagy akár egyesével is összekészíthettek egy cipősdobozt.  -Ellátogathattok egy gyermekotthonba, kórházba, vagy egy idősek otthonába is, és énekelhettek, vagy előadhattok egy karácsonyi…..
Az egyik kedvenc időszakom az advent. Ráadásul egy kisközösséggel remekül ki lehet használni! Összegyűjtöttem Nektek néhány ötletet, amit én szívesen megvalósítanék a saját klubommal.  - Lehet jó cselekedetért cserébe kis kinyomóval kivágott formákat gyűjteni, amit egy…..
Vasárnap meglátogattam a pécsi, októberben alakult új bogárklubot. Éppen odaértem a fél 10-kor kezdődő diákmisére, amin hihetetlenül sokan voltak! Innen mentünk át a közeli plébániára, ahol a jó időnek hála végig kint tudtunk lenni. Rengeteget játszottunk: szurkolós…..
"Ez a rajzás nekem megint egy igazi bogárélmény volt :) Délelőtt a gyerekekkel játszottam, jó volt kicsit "visszaadni", vagyis inkább továbbadni abból, amit én régen a rajzásokon kaptam. Jó volt látni, hogy a kisbogarak élvezik a játékot, mosolyogva futkároznak. A helyszínnek…..
Tegnap, azaz 2015. szeptember 21-én volt az első hivatalosnak mondható klubunk. A nevünk maradt a régi hétfőiek klubneve. - Ami azért érdekes, mert a tavalyi három flamma klubból ötvöződtek erre az évre. (szerk.) Ennek az alkalomnak a témája maga a témakeresés volt, amit úgy…..
Kedves Klubvezetők! Még tavaly nyáron elhatároztuk magunkat, hogy szeretnénk valahol egy klubot. Semmi konkrétum nem volt korosztályt és helyet illetőleg, csak Budapest környéke. Idővel több irányból összefutottak a szálak, és ősz közepén elindult a klubunk Pestszentimrén. A…..
Az odaadás ereje "A tanítónő az iskolában állandóan azt mondogatja: „Jázmin, ha akarsz, tudsz... Elég lenne csak akarnod, és tudnál...” És egy sereg hasonló dolgot... No hát, én elárulom nektek, a tanárnő igencsak téved! Ezt nem azért mondom, hogy bosszantsam, különben is…..
Népek szent városa — Jeruzsálem      Neve ezt jelenti: „Isten békéjének városa”. Különféleképpen ejtik: Urusalim, Jerosolyma, Jeruzsálem. Az arabok El-Kuds-nak hívják, ami azt jelenti „a Szent”. Már Krisztus előtt 1000 körül Dávid király székhelyévé építette…..
Józef Rybinski: Szamóca illatú könyvem Emlékeztek-e az első könyvetekre? Én még ma is, amikor új könyvet vásárolok, nem a nyomdafesték szagát érzem rajta, hanem... a szamócáét. A mi tanítónőnknek az iskolai könyvtárban sok könyve volt. Tíz vagy még annál is több. És…..
Isten kis tanúja      Ez a történet a negyvenes évek végéről való. Egy fiúról szól, aki mélyen istenhívő családban nőtt fel. András négy gyerek között a legidősebb volt. A család esténként letérdelt és együtt imádkozott. Naponta elmondtak így egy tized…..
Az alábbi részlettel szeretném felhívni a figyelmeteket egy könyvre. Már maga a címe is igen találó. Valami olyasmit nevez meg, amit minden ember érez élete sok-sok pillanatában: Isten megkísért bennünket, hogy jót cselekedjünk. A jótett, a jó megoldás ötlete mindig magától…..
Szenzáció a Holt-tengernél A híres felfedezés története 1947-ben egy nyári napon kezdődött. Mohamed ad-Dib, egy ifjú beduin, kecskéket legeltetett a Betle­hem és a Holt-tenger közötti szurdokban. Az egyik kecske egyre feljebb kapaszkodott a mészkősziklákon. Mohamed…..
Janusz Korczak: A peches szombat Fekete felhők gyülekeztek az égen. Szerencsétlen nap volt az a szombat. Reggel beállított a tábor szomszédja, az ősz Piotr Lój bácsi, és panaszt tett a fiúkra, mert vagy húsz répát húztak ki a kertjéből. Pénzre átszámítva nem olyan nagy a…..
Ebben az évben ez lesz az utolsó klubfoglalkozásotok. Azt ajánlom, feltétlenül a zöldben töltsétek! Menjetek kirándulni, és ott pihenésképpen beszélgessetek arról, milyen volt az ez évi klubélet. Mi tetszett nektek benne, és mi nem volt annyira érdekes? Milyen témákról…..
Jolanta Pawelec - A csoda lángja - Hiszel a csodákban? - kérdezte: egyszer Lukács. Rámeredtem. - Mit akarsz? Mit találtál ki már megint? Az emberekben megvan az a különös elvárás, hogy mások vegyenek részt a dolgaik megoldásában, ha pedig még gondolkodnak is helyettük - az csak…..
- Képzeld, micsoda cirkusz volt ma nálunk a suliban! - jelenti be Ágota már az ajtóban. - Új angoltanárnőnk van! - Ő hozta a cirkuszt? - Jaj, nem! Csak tényleg cirkusz volt, egészen lehetetlen helyzet alakult ki, azt sem tudjuk, mit csináljuk. - Akkor mondj el mindent szép sorjában…..
- Ha egész eddig nem szerettelek volna, most megszeretnélek ezért a fenséges gombalevesért - mondta apu és megsimogatta anyu kezét. - Milyen jó, hogy eddig szerettél - mosolyodott el anyu -, mert ma Kora főzte a levest. - Leányom - mondta erre ünnepélyes hangon, egy ki­csit zavartan…..
A játékosok párokat alkotnak. Minden párnak legyen egyik tagja lány, a másik fiú, egy játékos pedig pár nélkül marad. Ő lesz a fogó. Üldözi a párosával futó játékosokat, akiknek nem szabad egymás kezét elengedniük. Ha egy párt utolér, és mindkettőjüket megérinti, akkor…..
Az utcák és a parkok tele vannak kamaszokkal. Van, aki rosszallja és azt mondja: lézengenek, kujtorognak, csellengenek, csavarog­nak. Aki nem rosszallja, körkérdést tesz fel egy kamasztársaságban, és lám, miket tud meg: „Nem szeretjük a forgalmas utcákat, mindig keresünk valami…..
Őrülten szerelmes voltam Lilkába. Gyönyörűséges, fekete hajú teremtés volt. Örök szerelmet esküdtem neki, mert feltett szán­dékom volt imádni őt úgy két-három hétig. Szerelmemnek számos tanújelét adtam, s a világon minden nő már rég megpuhult volna, de nem ez a fekete…..
Eltelt néhány hét. Geno és Gurri ruhácskáján nem mutatkoztak többé a világos szürke pettyek, mint egy ideig a születésük után. Mostani ruhájuk egyenletesen vörös színű volt. Egy éjszaka Geno a réten megle­hetősen közel állt a sűrűhöz. Szerette ezt a helyet, erdő és…..