Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shadai

3 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma délután küldték ezt a képet „ez mekkora tirpák parkolás!” kommenttel. Mondjuk tényleg jó nagy pofátlanság az adventi vásár zebrájára parkolni egy ekkora terepjáróval...
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
8ker Felújít-ás 2010.07.21 10:36:00
 A kirakott tábla jelzi, hogy bizony, most már semmi nem állíthatja meg a Palotanegyed utcáinak felújítását. Hurrá, és jajj de jó, viszont ha nem csak a végeredményt nézzük, hanem a folyamatot is követjük, vicces dolgokat látunk. Ilyen például a Mária utca. Haladnak vele,…..
addict Menő a K&H manója? 2010.04.29 17:05:00
Egy személyes megjegyzéssel kezdeném a posztot. Én és a Menő Manó régi ellenségek vagyunk, én már akkor is kimenekültem a szobából, amikor annak idején még menőnek számított a tévében az animációs sorozat. Emiatt mindenképpen elfogult vagyok a reklámmal, mert felőlem Menő…..
Onlinemarketing blog Kilóra 2010.04.01 11:24:00
A Kreatív már tavaly is próbálkozott a haza kommunikációs szakma webkettes térképének az elkészítésével. Most a Neo Interactive által gondozott Digitális Tények Könyve adta az apropót, hogy csináljanak egy újat, de most önbevallásos megoldással.Íme a cikk, és belőle a…..
shadai 2010.04.02 10:22:40
@mig8: Nekünk van egy "webkettes térképünk", amin a magyarországi nagyvállalatok és nagy márkák vannak elhelyezve, ezt tavaly augusztusban hoztuk létre, újabban két-háromhavonta szoktuk frissíteni. De simán lehetne gyakrabban is, nagyon gyors a változás ezen a területen.
  A budapesti Dohány utcában egy rabbi és mintegy ötven vendége ünnepelte kedden este a pészahot. Az első emeleti lakást, ahol nyitott ablaknál folyt a mulatság, este tizenegy körül az utcáról kövekkel kezdték dobálni. Az egyik vendég szerint mindez kétségkívül…..
shadai 2010.04.02 00:09:30
@TuRuL_2k2: "ha egy nagyobb társasággal a Tüzed Uram, Jézus c. gitározós egyházi dalt énekelnénk éjjel a Ferenciek terén található, csontkatolikus ház udvarán, akkor amit kapnánk a nyakunkba, azt nem közösség elleni erőszakból kapnánk."

Vigyázz, szavadon foglak! ;]
shadai 2010.04.02 02:01:39
@emzperx: szerintem ne idiótázz öcsisajt.
Márciusi Dusán nicknevű olvasónknál a Gillette aktuális szpotja verte ki a biztosítékot, amiben a borotvagyártó három nagyágyúja segítségével alázza be azokat az ügyfeleit, akiket nemrég még ő maga beszélt rá az előző, most éppen elavultnak mutatott termékének…..
Ez az egyik legszebb bug, amiről valaha hallottam. Egyre több felhasználó számol be az Apple fórumain arról, hogy a Snow Leopard telepítése után az operációs rendszer - teljesen önállóan - letörli az összes személyes tartalmat a gépről. Annyi rásegítést igényel csak a…..
Oké, tényleg igazán, igazán viszonyulhatnánk pozitívabban a világhoz, és dicsőíthetnénk a jót ahelyett, hogy csak a szart halásszuk. Részemről egy darabig ez az utolsó, Portorozsban mindenért, de mindenért lelkesedni fogok. A Microsoft hat perces (!!!) Windows 7…..
shadai 2009.10.01 13:19:29
A grafikonok alapján egy éven belül lenyomjuk az iWiW-et: eddig mindenhol lenyomtuk, ahol úgy elkezdett felfutni, mint Magyarországon - mondta magabiztosan Trevor Johnson, a Facebook európai stratégiai vezetője a Reklámkonferencián, ahol ezt leszámítva a hirdetési lehetőségeket…..
shadai 2009.09.24 22:34:15
Mai adat (@22:31): 429,680 magyar IP című felhasználó van. Nem feltétlenül aktív! Viszont nincs benne a sok expat magyar (pár ezer fő biztosan).

Az önkiszolgáló-felületen (
www.facebook.com/ads/create), ha elkezditek a reklámfeladási folyamatot, akkor kb. a 2. lépés a targetálás. Itt be kell állítani, hogy 0-120 éves korig kéred Mao-ra az adatokat, és bingo!

ps: Trevor Johnson videóinterjúnk (Zsomborral közösen) itt -
vimeo.com/6735355
vimeo.com/6737410
Én itt lakva élem meg az elmúlt két év munkálatait, a port, a zajt, a szombat hajnali munkakezdést - egyszer még olyan is volt, hogy éjjel kettőkor kezdett egy cölöpverő gép dolgozni - így nagyon várom már a végét. Ma besétáltam ismét az Info Pontba, megkérdezni pár dolgot:…..
A héten nem akartam írni, mert lenne épp elég dolgom, de Temesi Ferenc író szlenges plágiumbalhéja és ezért parkolópályára pöckölése után talán nem érdektelen a saját kis történetem. A képek megcsócsálásán túl ritkán olvasok bele a Playboy cikkeibe, egyfelől, mert…..
8ker Kutyaszar 2009.08.28 11:09:00
 Sokat gondolkodtam azon, egyáltalán elkezdjek-e írni erről, hiszen annyi helyen, annyi írás, annyi féle vélemény, ötlet született már, hogy lassan Dunát lehetne vele rekeszteni...Még külön blog is indult a témában. Aztán mégis elkezdtem, hiszen ez közügy, mindenkit…..
shadai 2009.08.28 15:09:17
Nem csak a SZARRAL van a probléma, hanem a PISÁVAL is. Ott folyik mindenhol, a házak aljazatától keresztbe a járdán, az úttestig, 10 centinként. Felszedhetetlen, bűzlik, gusztustalan és egészségre veszélyes. A magántulajdont sem kímélik a "gazdik": nyugodtan odapisáltatják a társasházak bejárata elé, boltok elé, személyautókra is.

Persze a szart sem szedi fel a kutyások egy része, de a HÍG FOST és a NEDVES KAKIT nem is lehet felszedni, ott marad a nyom (ami bűzlik, gusztustalan, egészségre ártalmas).

Nem csoda, hogy aki gyerekes, és megteheti, menekül a belvárosból. Egyéb problémák mellett ez az egyik legakutabb ok: épeszű szülő nem akarja csecsemőjét pár centire tologatni a kutyaszartól, húgytól.

A megoldás csak "drákói" lehet: ebadóval *be kell árazni ezt a társadalmi és környezeti kárt*, gyakorlatilag luxussá kell tenni a belvárosi kutyatartást (mondjuk havi 20.000 Ft - még mindig kevesebb egyébként, mint egy parkolóhely vagy a dohányosok átlag havi cigikerete). Ennek hatására remélhetőleg macskára, aranyhalra, esetleg teknőcre vagy papagájra cseréli a legtöbb ebgazda a kutyáját.

Az adóból havi 8 milliárd forint folyhatna be az önkormányzatoknak, ezt egészében köztisztaságra lehetne fordítani. Persze lehetne az adózást progresszíven is alkalmazni: belső kerületekben lehetne "retorzív" mértékű az adó (20.000Ft), kertvárosokban pedig csekélyebb (3000-4000Ft).

Fanatikus kutyások antiszociális és önző kommentjeit el sem olvasom, nyugodtan lehet anyázni. ;]
8ker red bull 2009.08.17 13:47:00
Köszönjük Red Bull Air Race!    via..
shadai 2009.08.18 07:00:49
@Gallion: ismert, és senki által nem vitatott tény, hogy a repülőgépek nagyon komoly mennyiségű nitrogén-dioxid (CO2) és nitrogén-monoxid (NOx) károsanyagot eresztenek a levegőbe
(ld. pl:
www.ehponline.org/qa/105-12focus/focus.html).

Tegnap délelőtt is ezeknek a veszélyes vegyületek haladták meg sokszorosan az egészségügyi határértéket a belváros levegőjében. Máskor is előfordul, hogy magasak ezek az értékek, de most ez extrém "kilengés" volt.

Bár 100% bizonyosság nem lehet ebben a kérdésben (a mérőállomások nem tudják különválasztani a repülőgépek és az autók NOx és CO2 szennyezését), de tegnap a Környezetvédelmi Minisztérium főosztályvezetője is megerősítette, hogy a feltevés - az ok-okozati összefüggés - valószínűleg korrekt.

Ld. még: index.hu/belfold/budapest/2009/08/17/megugrott_a_legszennyezes_a_belvarosban
8ker nem az volt 2009.08.13 07:59:00
tegnap este nem szenvedtem biciklisbalesetet. mert nem nyitották rám az ajtót. nem jött ki a rendőrség sem és a mentő sem. a mentős viszont alaposan megvizsgált. közel jött és ellátott aztán sokáig maradt és nem sietett tovább öt perc után. sérüléseim nem biciklisbaleset…..
shadai 2009.08.14 13:31:06
Critical Miss Te mihez kezdenél? 2009.08.12 07:32:00
Valószínűleg nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a legtöbben - főleg a mindenféle ügynökségeknél dolgozók - gyakran eljátszanak a gondolattal, hogy indítanak egy saját vállalkozást. Van, aki az aktuális szakmáját vinné tovább, van, aki cukrászdát, könyvesboltot, butikot…..
8ker Kaszáló 2009.08.06 13:11:00
No nem, nem fedeztem fel egy rétet is a kerületben, csupán felhívták figyelmem egy érdekes dologra, ahol a közteresek kaszálnak. Kerékbilinccsel.Az előzmény: a Bródy Sándor utca a Guttenberg tér felől volt egyirányú a Múzeum körút felé. Vannak itt közértek, egyéb boltok, így…..
8ker Működő kutak 2009.08.11 17:51:00
 Hihetetlen dolgok történnek - egyik napról a másikra megjavították a felsorolt kutak felét. A legjobban a 2002 óta nem működő Corvin Mozi előtti dupla kútnak örülök, de a Lőrinc pap téren is jó, hogy folyik a víz. Optimista ember vagyok, de ez meglepett! Már…..
shadai 2009.08.11 18:17:20
8ker Hőség 2009.08.10 10:43:00
Igaz, hogy minden hétvégén lehülés és eső teszi elviselhetővé az időt, viszont a hét szorgos-dolgos napjain elviselhetetlen a meleg. Ilyenkor vizet osztogatnak az autóban ülőknek, sokan maguktól is visznek vizet - de van a városban sok szabadtéri kút is, ahol felfrissülhet az…..
8ker Belsőudvar pályázat 2009.08.08 11:05:00
Palotanegyedben hirdette meg tavaly a RÉV8 a Belsőudvar Pályázatot - az elnyerhető pénz 1,2 millió forint volt. A győztes udvar a Szentkirályi utca 10. szám házban található; könnyű megismerni, díszes zászló lengedez a kapu előtt. Belépve rögtön látjuk, itt bizony valami…..
shadai 2009.08.10 11:47:49
Először a közösségben kellett, hogy felmerüljön az igény, hiszen írtak és beadtak egy pályázatot.

A pénz ilyen elköltése számomra is riasztó (a hivatalos költségvetés szerint a dobogó pl. 400.000 forintra volt beárazva, ha jól emlékszem, ami nonszensz), és mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy nálunk ne ez történjen. Nálunk: Horánszky 1. Társasház, az idei Belső Udvar pályázat nyertese.

Ma kora estére például kötetlen beszélgetést szerveztünk a ház udvarára, közös ötletelés céljából. Az a célunk, hogy mire először leülünk egyeztetni a Rév8/Iránytű csapattal, addigra részletes elképzeléseink legyenek. A mai megbeszélés így fog ezért felépülni:
1. Páran ismertetjük a közösségnek mindazt, amit az elmúlt napokban-hetekben megtudtunk (pl. a Szentkirályi 10 esetét + árakat, fenntarthatóságot)
2. Összegyűjtjük az összes ötletet, igényt, elképzelést. Ezeket egyenként felírjuk karton-cetlikre.
3. A cetlikkel játékot játszunk: ki hogyan tudja elrendezni-csoportosítani őket? Lehet csoportosítani pl. funkció szerint, szubjektív prioritás szerint, "demográfia" szerint (gyerekeknek-időseknek).
4. Megkérünk mindenkit, hogy tegye sorrendbe az összes cetlit. Első helyre tegye azt, ami a legfontosabb/legkedvesebb számára, a végére pedig azt, ami a legkevésbé fontos.
5. Végül beszélni fogunk a kerthasználat új szabályairól is. Pl. játszótér funkció esetén hány óráig lehet használni a közös teret.

Output/eredmény: pontosan körvonalazódni fog, hogy ki mit szeretne/nem szeretne, kiderül, hogy mely fejlesztések tartoznak a "mindenképpen" a kategóriába, mely a "jó lenne" kategóriába, és mely a "jobb, ha kihagyjuk" csoportba.

Az egész folyamatot dokumentálni fogjuk a társasház blogjában is (ma indul "hivatalosan"):
http://www.palotanegíed.hu/h1
shadai 2009.08.10 11:49:48