Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Periwinkle (aka A 40-es fantomja)

11 bejegyzést írt és 771 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én derék kollégám (jolanbela) szeptemberben még azon törpögött, hogy vajon miből is venné meg Magyarország a Szurgutnyeftyegaz Mol-pakettjét. Akkor arra jutott, hogy bizonnyal hitelből intéznék az okostojások...Holott nem oda Buda! A blogger ugyan később látja át teljes…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.10.21 10:04:59
@intruderjani: Szövegértésből elégtelen, leülhet.

Vajon mikor fogják már fel a zemberek, hogy rég nincs olyan, hogy "jó" oldal...

Már várom azt a droidot, aki a "nyugger" szóba fog belekötni. Mert a nyugg... szépkorúakat szeretjük, becsüljük, mer' felépítettek egy országot (melyiket?), és persze azért, mert jó kövér szavazóbázist adnak.
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Úgy látszik T-Home-féle sávszélességaszály Észak-Pest megye nagyobb részét sújtja, mint azt korábban gondoltuk. AtticsiBácsi szerint is 5Mbit a legmagasabb elérhető internetes csomag még kábelnettel is: Csak megerősíteni tudom a pénteki posztot, azzal a kiegészítéssel, hogy…..
Macskapcsolat Macska, nagymamával 2010.08.21 08:51:00
Ez a kép nyerte el a második helyet a Magyar Televízió nemrég kiírt fotópályázatán. A "Nap pillanatai" című versenyre telefonnal készült képeket lehetett beküldeni MMS formájában; idén augusztus 20-a nemcsak nemzeti ünnepünk volt, hanem az Összefogás Napja is, az…..
Az interneten folytatott információs háború az emberek véleményének befolyásolásának érdekében napjainkra a modern politika fontos részévé vált. Izraelben pedig lépést tartanak a fejlődéssel, és az általános célú trollhadosztályokon túl most felállítottak egy…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.23 01:03:19
@ern0: "1. sz. szabály: ha a posztban szerepel az "Izrael" szó, a kommentek 20%-a ilyen-olyan zsidózás."

És ebben mi is a fú-de-nagyon meglepő?
Vagy már ez is jujdetilos?

"Gondolj... gondolj..." - gondolta Micimackó...
Súlyosan nagy idiótát vittek be a bosnyák rendőrök a minap egy kis beszélgetésre, bár ezen a pofán a dumálgatás aligha segít. Nedzsad Kilicsics úr egy You Tube videónak hála került a hatóság figyelmébe. A szpotban az alábbi elmebeteg egy egész gerillacsapatnak elegendő…..
Köszönjük meg Szanyi Tibor kinevezését a kampányigazgatói posztra, látszik, hogy mennyire értenek a politikához és a kampányhoz a vörös törpepártban. (Ezek szerint ők sem nézték végig az Elnök embereit) Ezek komolyan azt gondolták, mert Szanyi nyert egyéniben, meg mocskos a…..
Ez a Schmuck ... egyszerűen nem hagyja, hogy Szanyi "Lájk" Kapitányról szóljon ez a kampány. Schmuck Andor, aki eljutott a Xénia Láz Egyesülettől (gyerekek) a Tisztelet Társaságáig (nyugdíjasok), mindezt megspékelve a Kapolyi-féle Magyar Szociáldemokrata Párttal.…..
Az olasz Vogue gondolt egyet és ártisztikusan reflektált a valóságra, itt éppen a BP-olaj szivárgására. Többezer dolláros ruhák, modell, mint olajban vergődő kismadár.... érzéketlen, buta giccs, amit nehéz nem leleplező, általános fogalmatlanságként értelmezni. További…..
A szavazófülkés forradalom maga volt a csoda, nem is hinné az ember, hogy egy szavazattal mennyi mindenre adhat felhatalmazást a választott képviselőjének. Már csak egy picike rés maradt a forradalom pajzsán: a népszavazás. A szegény Stumpf alkotmánybíró elvtárs úr, mint egy…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.03 13:37:32
@grupi: "Ki az, az örült, aki egy 1947-s háború utáni, ideiglenes, (mint az itt állomásozó szovjetek,) elavult alkotmányhoz ragaszkodik."

Akárhányszor ezt a közhelyet olvasom, mindig megkérdezem: mondd, olvastad az említett művet? Tudod, miről beszélsz? Meg tudnád mutatni az alkotmányunkban a "szovjetség" félreismerhetetlen jegyeit?

Demagóg maszlag, amit sokan kritika és agymunka nélkül felzabáltak... sajnos.

@Marcellusca: Píszí lett a Vbőr, azé'. :D Ha jobbra pök, balra is pök.
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.03 14:35:30
:OFF:
@Gunther: @Marcellusca: Ha már NER, a legízlésesebben ez a blog oldotta meg a dolgot, megérdemelék az Arany Narancs díjat: gyuloltellensegeink.blog.hu

Amikor megláttam pár hete, felnyerítettem a röhögéstől. :D
(btw a blog se rossz)
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.03 14:36:46
naszóval gyuloltellensegeink.blog.hu/
(ezt mindig elcseszem :S)
Vastagbőr Demszkynél a vis major 2010.08.03 13:13:00
Lehet, hogy még Tarlós főpolgármester sem tudja átadni a 4-es metrót, de talán majd az a főpolgármester, aki 2014 őszén nyer. ROFL! De lesz két évig egy fasza alagutunk, üresen. Nézzük meg alaposabban a metrókocsik szerződését. A szerződés szerint a 60 milliárd 50%-át, 30…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.03 13:31:41
Zoli azt figyelte meg, hogy panellakása egyik lekapcsolt radiátorán a költségmegosztó meleg időben hőleadást mér, amit aztán természetesen kiszámláznak neki: Én székesfehérvároi vagyok, egy panelházban bérelek egy lakást már sokadik éve. Ez egy "panelprogramban"…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.03 11:30:56
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "Igen, ez komoly probléma, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságok nem alkalmaznak pszichiátereket, pszichológusokat kötelező jelleggel."

Ezt nem annyira értem. Szerintem már az is hatalmas előrelépés lenne, ha foglalkoznának pl. ezzel a problémával.
Mert azért, valljuk be, kissé abszurd, hogy valaki fizet a napsütésért...

@Nandi29: "A szir szarok a radiátoron csak a keletkezett költség elosztásában játszik szerepet.

Nehéz ezt megérteni, egyszerűbb azt szajkozni, hogy kurva bankok, kurva szolgáltatók.....

Édes faszom!"

Ja, akkor csak a fogyasztó jár rosszul. Igazad van, akkor minden rendben van. Mer' azt ugye ki nem szarja le...
Édes faszom!
A japán vasútközlekedés messze földön híres megbízhatóságáról és pontosságáról. Azonban a csúcsidő maga a pokol, bár ez így van a legtöbb nagyvárosban, de azt hiszem, mondhatjuk, hogy ez Japánban extrém méreteket ölt. Aki még nem tapasztalta meg, nem tudja mit jelent a…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.03 11:10:57
@Caldera75: Igen, nekem is ez ugrott be a videókat nézve. :) Egy csomó idő megy el a tuszkolással, s a másik szerelvény lehet, hogy az állomás előtt áll. :D
Vastagbőr Haknipiac 2010.08.02 14:01:00
Prolinál találtam: A rendezvényszervező cég végtelennek tűnő listájáról lehet válogatni fellépőket. És ne feledjük, egy napra több hakni is belefér, Marió például augusztusban 26 fellépést tol le. Szorozzunk csak bátran ... Így érthető a Magellán egy újabb remek…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 15:05:20
vastagbor.blog.hu/2010/07/12/nyomorgo_kisnyugdijasok_fomusoridoben

Ilyen hakniárak mellett még tenyérbemászóbb a műsztárok nyüsszögése...
Múlt héten a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban összecsapások voltak rendőrök és cigányok között. A zavargásokat az váltotta ki, hogy egy cigány férfit, a 22 éves  Luigi Duquene-t, aki kirabolt egy kaszinót, menekülés közben át akarta törni a rendőri útzárat, és a…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 11:51:35
:OFF:

index.hu/belfold/budapest/2010/08/01/keritest_huznak_a_varosmajor_kore/
"Püspöki arra is felhívta a figyelmet, 300 millió forintot szánnak a főváros pénzéből a park körbekerítésére, ami azt jelenti, hogy 1 méter kerítés 230 ezer forintba kerül, majd hozzátette: "ennél még az is olcsóbb lenne, ha a kerítés kolbászból lenne".
Az LMP bejelentette: a döntés több tízezer embert érint, ezért hétfőtől aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy megtudják, hogyan vélekednek a helyiek a park körbekerítéséről."

Zero, ebből lesz poszt? 230000 Ft/m áron én is örömmel körbekerítek bármit, akár a komplett XII. kerületet is!
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 12:56:26
@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Mondjuk a szám elég érdekes... a Városmajor kerülete 1304 méter?
Olvasói levél, Horizonttól: "Egész héten szomorú és komoly dolgok voltak. Mivel hétvége van és nyár (ez utóbbi nem mindig biztos) vegyük  könnyedebbre a témát, és mosolyogjunk együtt egy kicsit. Végezzünk egy kis "utógondozást". Van nekünk egy komoly,…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 11:44:45
@eszkep: Szóval már ezt is sikerült elQrni. :S
Pedig anno Senna nyilatkozta, hogy azért szeret Magyarországon dobogóra lépni, mert itt olyan szép díjakat adnak...

Nincs véletlenül egy képetek az idei gagyikról?
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 12:52:54
@Seduxen: Köszi. :)

Hát, ez tényleg hányás. Ennyi erővel reklám-kulcstartót is adhattak volna.
Gagyisztáni Nagydíj 2010. :S
Ők is a társadalom tagjai, a nemzet részei, és egy valamirevaló közösség sosem feledkezhet meg legelesettebb tagjairól. (Fotó: text.freeblog.hu)Pintér Sándor egy interjúban arról beszélt, hogy a közterületeket meg fogják tisztítani „a koldusoktól és az ország hangulatát…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 10:36:53
cido.blog.hu/2010/07/22/budapest_nyaron_sokkal

Erről ennyit. Országimázs, vazze. :S

Nekem tetszik az ötlet, tiltsák ki őket bizonyos helyekről és kész.

A számukat pedig szvsz lehetne csökkenteni, ha összevonjuk egy másik problémával.

Vidéken van egy csomó kihalt falu, ahol szétrohadnak a házak, senki sem műveli a földet és a kertet, parlagon hever.
Mi lenne, ha egy alapítvány önként jelentkező városi hajléktalanokat toborozna, kiválogatná a normálisabbját, és aztán:
közösen felújítanának pár lerobbant, elhagyott, önkormányzati tulajdonú házat (esetleg megvenne párat egy-két kihalt/kihaló településen), a felújított házakba aztán beköltözhetnének házaspárok vagy 2-3 fős társaságok. Az induláshoz kapnának segítséget (vetőmag, tartós élelmiszer, tüzifa, pár konyhai és kerti eszköz), majd utána újra felépítheték az életüket.

Mielőtt bárki jönne az "alkoholista naplopók azok, csak telihánynák a gémeskutat" szöveggel, megismételném: "egy alapítvány önként jelentkező városi hajléktalanokat toborozna, kiválogatná a normálisabbját".

Eredmény: csökkenő hajléktalanprobléma + újjáéledő szellemfalvak.
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 10:39:14
@scorpioscorpio: Köszönjük szépen, ez a fajta hozzáállás pontosan 20 éve NEM segít az egyre romló helyzeten. Romantikus ideák és szivárványos píszímaszlag... pont ez kell a hajléktalanoknak, ó jee! :-/
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.08.02 10:43:01
@scorpioscorpio: Amennyire ebből ki tudom hámozni, ez valami olyasmi lehet, mint amit javasoltam. Akkor ebben azt hiszem egyetértünk! :D
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Vastagbőr Kibaszott egy Balkán 2010.07.29 16:32:00
Szégyellem, hogy ebben a városban élek. Szégyellem, hogy megsértem a derék Balkánt, hogy hozzájuk hasonlítom ezt a várost. Szégyellem, a bennünk élő köcsög, lehúzós, átbaszós cigánymentalitást. Szégyellem a látványt a Keletiben, ami a szerencsétlen turistákat fogadja, akik…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.07.30 10:11:39
@Rékuc: Imádom ezt a videót! Bármely kockája többet ér és többet használ, mint a mindenféle ötlettelen "állami" országimázs-videók együttvéve. Fú, melyik blogon is fikáztuk szét pár hete az egyik ilyen trágyalevet?... na ott linkeltem be u.ezt a Get Engaged videót.
Kettő nappal a budapesti rendőrgyilkosság után, vasárnap, Heves megye. Heol.hu: "A rendőrök a polgárőrök kérésére érkeztek meg vasárnap este az adácsi búcsúba, miután bejelentést kaptak arról, hogy egy kisebb társaság megzavarta a szabadtéri rendezvényt. A kiérkező…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.07.27 12:08:42
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.07.27 15:22:39
@groggil: "-Újlipótvárosban él az a másik "jól körülírható réteg", akik oly nagy előszeretettel papolnak toleranciáról, elfogadásról, deszegregált oktatásról, stb....miközben közel-távol nincs ott cigány."

Áh, dehogy nincs! :( A környéken dolgozom, és hidd el, van belőlük bőséggel. Visegrádi utca, Gogol utca, Tutaj utca... alig pár saroknyira van az általad megjelölt környéktől.

A Rózsadombos ötlet viszont már bennem is felmerült! Szerintem zseinális. :D
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.07.29 10:08:16
index.hu/kulfold/2010/07/28/cigany-rendor_haboru_franciaorszagban/

rásszistá rendőrség, agyonlövik szegény roma bűnözőt, bűnözés elleni háborút hirdetnek egyértelműen kirekesztő célzattal... ilyen is csak Magyarországon történhet meg! bezzeg a fejlett Nyugaton, ott másképp állnak a roma-kérdéshez.

ja, hogy ez FRANCIAORSZÁGBAN történt? jáááj máár megin ez á ráászizmus! franczia náczikok, phuj!

(remélem hogy Pintér most szorgosan jegyzetel, a franciáknak zseinális receptjeik vannak! :DDD )
  Az ember minden különösebb egészségkárosodás veszélye nélkül megihat naponta egy kis kupica barackot. Vagy szilvát, vagy cseresznyét, vagy körtét, vagy törkölyt, vagy Unicumot, vagy Jägert, vagy Becherovkát, vagy rumot, vagy vodkát stb. A hangsúly a "vagy" szócskán van.…..
Most kaptuk, zseniális: Tisztelt Rendezvényszervező Kollégák!* Szeretnék néhány előadót a figyelmetekbe ajánlani most akciós áron, akiket bármilyen tipusú rendezvényre szívesen ajánlok, hiszen a '90-es évek életérézése pozitív emlékeket idéz fel minden…..
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.07.27 10:43:17
Biotojással és hízott libával is lehet fizetni? :D

@shitgun: "Úgyhogy ez a hakni dolog maximum keresetkiegészítésnek jó, ráadásul megalázó és alantas, úgyhogy senki ne irigyelje őket. "

Megalázó és alantas? Egy előadónak előadni közönség előtt? Ezt kifejtenéd, sajnos nem értem.
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) 2010.07.28 13:28:57
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: "Tessék mondani, hogyé a Kozmix? Lagzit is vállalnak?"

És feketemisét élveboncolással?