Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rovid

0 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 MIRE MEGY KI A JÁTÉK? "Hans Reich, az osztrák SPAR elnöke arról beszélt, hogy az Orbán-kormány részéről azt közölték velük: a magyarországi leányvállalat gondjai nagy mértékben enyhülnének, ha a magyar állam részesedést kapna a cégben. " Orbán Magyarországa 1 db mondatban. Micsoda egy…..
Újsághír: „Tarlós István főpolgármestersége idején a fővárosi önkormányzatnak 5 milliárd forintot kellett fizetnie "szolidaritási hozzájárulás" jogcímen, az idén már 58 milliárdot, jövőre pedig 75 milliárdot.” O.V. nem „utcai harcos”, hanem szadista. Az önbizalommal nem rendelkező, kiforratlan…..
Sárosi Péter: "A 19. században a tradicionális családot az jelentette, hogy több generáció és közeli rokonok éltek egy fedél alatt, vagy legalábbis nagyon közel egymáshoz. A gyerekeket nem csak a szülők, hanem a közeli rokonok is nevelték, közösen, és a házimunkát is megosztották. Így azok az…..
rovid 2023.09.17 13:08:18
Bűnös vagyok szentatyám; a kevélység bűnébe estem…Túl sokat küzdöttem a kisebbrendűségi érzésemmel, aztán megkeményedtem és égett bennem a bizonyítási vágy. Meg akartam mutatni a korábban az engem nem sokra becsülő szüleimnek, a falunak, az engem lenéző értelmiségieknek, hogy több és jobb vagyok…..
rovid 2023.04.28 14:51:08
Valami megváltozott azóta, hogy miután Orbán Viktort lefotózták egy római étteremben feleségével és fiával, majd egymásnak ellentmondó nyilatkozatok után kiderült, hivatalos delegáció keretében, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott a miniszterelnök egy katolikus…..
Nem most kezdődött már, hanem 2019-ben, amikor a német kereszténydemokraták vezette Európai Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát. Folytatódott 2020–21-ben, amikor hosszas huzavona és tétovázás után végül kizárták Orbánékat a német jobbközép dominanciájú uniós pártcsoportból. BESENYEI ZSOLT…..
rovid 2022.10.17 21:05:13
@HaD: bárcsak!!!!
 Az Európai Néppárt és Merkel védőszárnyai alól kikerülő Orbán egyedül maradt külpolitikai szempontból. Ugyanakkor a nyugati liberális piacgazdaságot ostorozó Orbán nem számíthat sem az euro-atlanti tömbbel szemben álló az államkapitalista Kínára, sem a csődközelbe került Törökországra, sem a háború…..
rovid 2022.07.15 19:34:55
Áder János azt mondja, nyugodt szívvel távozik a köztársasági elnöki posztról. Lelke rajta! Az biztos, hogy a magyar közélet utóbbi 30 esztendejének talán legszürkébb alakjától veszünk búcsút, ami valószínűleg a kormány szimpatizánsai szemébe se csal könnyeket. Áder János teljesítette a feladatát.…..
Orbán Viktor a „Reakciós Hadiállam” ideológiájának képviselője volt a világpolitikában. A „Reakciós Hadiállam” szemben áll a világias modernitással és a kapitalizmussal; eszményképe a hierarchikus kollektivista társadalom, amelyben mindenki „jó katona módjára” fegyelmezetten szolgálja a magát…..
  Az Európai Unió liberális, tehát kompromisszumra törekvő politikájához szokott, azokkal szemben pimaszul lavírozó Orbán Viktor most Putyin birodalmi politikájának betonfalába ütközött. A Putyinnal folytatott öt órás tárgyalás után, - ami sejthető módon inkább kioktatás volt, mint párbeszéd –…..
rovid 2022.02.23 10:45:21
@ulpius66: nem kell kérni! Orbán megoldja házon belül a gazdagok gazdagodását , a szegények elnyomoritását!
A Fidesz egy unalmas párt. Kétévente ugyan tartanak kongresszust, és olykor vezetőséget is választanak, de minden egy előre megírt forgatókönyv alapján történik, és soha nincs egy váratlan fordulat, ami egy kis csavart vinne a dolgok menetébe. Pedig a kormánypártban sincs minden rendben, csak hát a…..
rovid 2021.11.16 12:42:17
@Fikalnyik Eugén: Havasi Berci csak mesefilmeket néz, annyira telik az agyi kapacitása
A válasz röviden: nincs. De nem ennyire egyszerű ez a kérdéskör, hiszen az ellenzéki előválasztás megannyi nehézségre mutatott rá, és az is elképzelhető, hogy az összefogásban résztvevő pártok által kidolgozott szabályok használhatatlanok a magyar viszonyok között. Ennek ellenére az előválasztási…..
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
Nem az volt a kérdés, hogy a Fidesz elhagyja-e a néppárti politikai közösséget, hanem az, hogy mikor. Egy olyan pártcsaládból írta ki magát néhány év alatt a magyar kormánypárt, melynek 10-15 éve még megbecsült és fontos tagja volt. A hosszúra nyúlt válás nem tett jót sem az európai…..
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
rovid 2021.02.08 18:28:43
@jotunder: azért a " legnyomibb " nerszolga címre nagy a verseny!
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
rovid 2021.01.31 09:34:33
@naebneerG: " tehetséges, gerinces"? említéd, ha,ha, a " nem fog" na az az igaz!
rovid 2021.01.31 09:41:36
@kemény keleti kommentelő: azért az a befújta a szél, hogy palkólackó fölmond, de szerelme nem engedi, kezdi elveszteni rémhír jellegét!
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
rovid 2021.01.14 17:17:04
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
A magyar miniszterelnök alól kicsúszott a talaj; kilenc évnyi látszólagos siker után kilenc hónap kudarc és megszégyenülés következett. Európa persze már korábban kiismerte Orbánt, de az Unió döntéshozói mondhatták a választóiknak, hogyha a látszólag kuruckodó Orbán képes az olcsó bérmunka igájába…..
rovid 2020.12.08 19:04:29
@HaD: ebben lehet az igazság! Azon decemberi napon mikor hazatért Moszkvából egy nagy Pakssal a hóna alatt, meg egy " figyelünk ám" -mal!
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
      Szerettem Csurka színdarabjait. A Házmestersiratókat, a Deficitet, az Eredeti helyszínt és a Döglött aknákat láttam, volt amit élőben, volt amit tévében.  Dörner "a Színművészetin nem magyarok tanítanak" György azonban a Hatodik koporsó című darabot akarta bemutatni az Új Színházban, de a…..
rovid 2020.09.25 10:40:07
@Sheis: A MOL-nál már válogatják az oktatókat?
Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajlik, a civil kurázsi és a hatalmi arrogancia csatája. Az esélyek természetesen nem egyenlők, hiszen a hatalmas médiagépezettel rendelkező Orbán-kormány nincs kényszerhelyzetben akkor sem, ha a hallgatók ellenállása és a tanárok jelentős részének…..
       Az Alapjogi Központ nevű állambiztonsági szerv, keszuljetek.hu néven szólítja fel a fajmagyarságot arra, hogy készüljön.         "Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra…..
       Fricz Tamás:  Az elsősorban baloldali és liberális körök által szervezett tüntetéseken azt skandálják, hogy a kormány a járvány elleni intézkedéseivel az emberek alapvető jogait korlátozza, többek között éppen a gyülekezési jogot és a többit. Jelszavaik között szerepel, hogy „Elloptátok a…..
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
rovid 2020.08.26 16:26:27
@MAXVAL bircaman közíró: nekem csökkent 50%,-al, akkor valakinek ??kurvára nőtt!
rovid 2020.08.26 16:44:42
@MAXVAL bircaman közíró: ?????? Kicsit sem elmebajos!