Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zemlényi A.

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év végéhez közeledve ismét előfizetésgyűjtő akcióba kezdünk. Arra kérjük, támogasson bennünket előfizetésével, illetve lepje meg szeretteit is előfizetéssel. A kiadónál történő előfizetés éves összege mindössze 4740 forint — és előfizetése mellé az első…..
Fotók a december 7-én a miskolci Helynekemben megrendezett irodalmi programról.   Töredék — kiállításmegnyitó   Zemlényi Attila   Papp Dénes   Barcsai László   Dombovári Csongor   Szenderák Bence   feLugossy László  ..
November 25-én a FÉLonline.hu Kiültetés című online versantológiáját mutattuk be a miskolci Helynekemben — alább az eseményen készült fotókból közlünk.   A felolvasók: B. Horváth László, Katona Ágota, Dombovári Csongor, Braun Barna   Dombovári Csongor…..
2012. november 14-én Háy János és Beck Zoli (30Y) volt a Műút folyóirat és a Miskolci Nemzeti Színház vendége — beszélgetőtársuk Zemlényi Attila, a Műút főszerkesztője volt.    ..
A FÉLonline.hu Kiültetés című online versantológiáját mutatjuk be november 25-én (vasárnap) a Helynekem kultúrkocsmában (3530 Miskolc, Széchenyi I. u. 30.) 19 órától. Felolvasnak: Braun Barna Dombovári CsongorB. Horváth László Katona Ágota Beszélgetőtársuk: Zemlényi Attila…..
A Műút Szöveggyár irodalmi tábort rendez a József Attila Kör támogatásával a 15–20 éves korosztály alkotói számára Miskolcon, a Vasgyárban július 23–26. között. A folyamatos műhelymunka, a résztvevők írásainak elemzése mellett szakmai előadások és kreatív projektek…..
A Fiatal Írók Szövetsége meghívta nyári táborába a Műút szerkesztőségét — a Tiszatájjal közös bemutatkozásunk július 19-én délután lesz, alant mellékeljük a tábori felhívást.   Érdekel az irodalom? Írsz te is? Ha a kérdésekre igen a válaszod, gyere el az I. FISZ…..
Szomjas György 1981-ben, harminc évvel ezelőtt készült kultuszfilmje, a Kopaszkutya egy rockzenekar történetét meséli el, akik azt találják ki, hogy „lemennek kutyába” azaz saját kőbányai környezetük dalait írják meg és játsszák el. Egyfajta…..
November 3-án a Szabó Lőrinc Könyvtár „Írók, költők az Avas-alján” című rendezvénysorozatának vendége Zemlényi Attila és k.kabai lóránt, beszélgetőtársuk Jenei László volt. A „rendkívüli szerkesztőségi találkozón” Ádám János készített…..
Október 29-én a Diósgyőri Civil Sokadalom rendezvényen mutatkozott be a Műút Szöveggyár.   Polák Péter   Szenderák Bence   Hubai Gábor  ..
A Műút–Cine-Mis Szuper Nyolcas Filmklub bemutatja:   Vad Magyarország — A vizek birodalma színes magyar–német természetfilm rendezte: Török Zoltán   2011. október 20 (csütörtök) 16:00 Miskolc, Művészetek Háza, Uránia terem   A vetítés után, 17…..
Július 9-én (szombaton) Gyulán az 5. Kult-istálló programsorozatán a Műútot Zemlényi Attila főszerkesztő és k.kabai lóránt szerkesztő képviseli — a részletes programot lásd lentebb.    ..
Amikor nem tudsz realizálni magadban egy hírt. Hogy annyira valószerűtlen, hogy kénytelen vagy megkérdezni másokat is, akik valószínűleg ugyanannyit tudnak, mint te. Roli meghalt. A mondat így hangzik. Közös barátunk, Zöme írt egy mélt: elnyelte a fiút a Csendes-óceán. Három…..
Málik Roland Az én esőm  …..
Tudásgyár műhelyek indulnak 2011 januárjában a Factory Arénában. Jelentkezni lehet a factoryareana@gmail.com címen.     Hanggyár — zenei műhely Műhelyvezető: Boós Ferenc, DJ (blacklinepro@hotmail.com)   Dobszerda — Zenei kompetenciafejlesztő műhely ütős…..
A Műút folyóirat és a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár beszélgetéssorozatának következő vendége   2010. december 17-én (pénteken) 17 órakor Kukorelly Endre költő, író Beszélgetőtársa: Zemlényi Attila Az est helyszíne a Megyei Könyvtár (Miskolc, Görgey Artúr u.…..
Hozzávalók: Borbély Szilárd, a hal; k.kabai lóránt, a zsír; Terdik Roland, a hagyma; Málik Roland, a paprika; Wahorn András, a só és a Beat Dis, a víz Elkészítés: Az igazán jó halászlé többféle halból készül, és minél nagyobb mennyiségben főzik, általában annál jobb.…..
(képek a Szuper nyolcas filmklub második bemutatójáról)   Fogadás jobbról: Dömötör Tamás, a Czukor Show rendezője, Simon Zsuzsa a Cine-Mis-től, a csapóval a házigazda ügyködik, az eszköz láthatóan fordítva sült el.   Fogadás balról: Dömötör Tamás, Anger…..
A Műút–Cine-Mis Szuper nyolcas filmklub bemutatja: CZUKOR SHOW 2010. április 2. (péntek) 19:00 Miskolc, Művészetek Háza, Béke terem Vendégeink: Dömötör Tamás, rendező, Anger Zsolt, Czukor Balázs Beszélgetőtársuk: Zemlényi Attila, a Műút főszerkesztője Házigazda:…..
Mesebeszéd. Trialóg a mágikus realista mozi, a Bibliotheque Pascal alkotóival, a főhősnővel, Török-Illyés Orsolyával és a rendezővel, Hajdu Szabolccsal.   Teltház. Ha lett volna csillár, ott is, szívmelengető.   Könnyű zsivaj. A kép centruma Lujza Orsolya és…..
Szeretettel meghívjuk a Műút és a Cine-Mis Szuper nyolcas filmklubjának első vetítésére: Hajdu Szabolcs: Bibliotheque Pascal 2010. március 20. (szombat) 15:30 Miskolc, Művészetek Háza, Béke terem Vendég: Hajdu Szabolcs, rendező Beszélgetőtársa: Zemlényi Attila, a Műút…..