Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antikos

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okosóra tesztek Elindultunk! 2016.08.10 16:15:50
Elindult az okosórás blogunk, ami különféle viselhető kütyükről fog szólni. Ha érdekelnek ezek a remek, apró eszközök, akkor nézz vissza később, érdekes tartalmak, tesztek várhatók!..
  Mindenféle régiséget vásárolok gyűjteménybe, főként Miskolcon és a környező településeken kiemelt áron. A kiszállás ingyenes, akár teljesen hagyaték sem akadály, keressen bizalommal!   Szinte bármilyen régi vagy antik darab szóba jöhet, az állapot nem számít, lehet használt, törött, koszos,…..
Miskolci régiséges blog gyűjtőknek és műkedvelőknek folyamatosan frissülő, érdekes tartalommal. Lesz szó mindenről, ami régi, ócska, retró, vagy netán antik. Kövesd az oldalt rendszeresen, ha nem csak a modern világ dolgai kötnek le, hanem szeretsz néha visszatekinteni a múltba is. Megnézzük milyen…..
A régiségek sokfélék lehetnek, koruk szerint is, de főleg típusuk, funkciójuk szerint. Bármilyen típusú régiséggel foglalkozzon is az ember, jó, ha kezdetben csak egy, legfeljebb két kategóriában kezd el gyűjteni, mert hosszú évek szükségesek ahhoz, hogy szakértőjévé váljon egy-egy területnek. A…..
Eladó régiségek, vagy akár teljes hagyaték esetén érdemes szakemberhez fordulni, aki segít felmérni a tárgyak értékét, és akár meg is vásárolja azokat. Nem mindegy azonban, hogy kihez fordulunk. A legjobb az, ha olyat személyt sikerül találni, aki gyűjti is a régiségeket,…..
Ma már természetesnek vesszük, hogy a számítógépet használjuk különböző szövegek bevitelére és kinyomtatására, de nem mindig volt ez így. Régen az írógépeket használták hasonló célokra, persze ezekkel még sokkal körülményesebb volt a szöveg papírra vetése. Van…..
Elindult oldalunk, aminek legfőbb célja, hogy tájékoztatást adjon az olvasóknak a hagyaték felszámolás részleteivel kapcsolatban. Legfőképpen régi tárgyak érdekelnek minket, de foglalkozunk használt cikkekkel is. ..
Nagyon sokféle régi lámpa létezik, és a történetük évezredekre nyúlik vissza. Eleinte fáklyákkal, mécsesekkel, gyertyákkal világítottak, majd később újabb és újabb típusok jelentek meg. Vannak asztali, fali lámpák, illetve plafonra akasztható csillárok is. A működési elv…..
Sokan szeretik az antik, régi hangszereket, de legfőképpen azok a zenekedvelők gyűjtik őket, akik egyébként is tudnak valamelyiken, vagy akárt többfélén is játszani. Vannak, akik csak egyféle típusú hangszert gyűjtenek, például fúvósokat vagy vonósokat, de olyanok is akadnak…..
Sokan szeretik a régi képeslapokat, és vannak akik gyűjtik is őket. Vannak olyan darabok, amik művészeti témájúak, de vannak régi városképet ábrázolók is. Ezekből megtudhatjuk, hogy hogyan néztek ki városaink, utcáink a múlt században. Gyakoriak a nyaralóhelyet ábrázoló…..
Régen nagy divat volt a bélyeggyűjtés, és sok tagból álló bélyeggyűjtő klubbok is kialakultak. Nem voltak ritkák a sok tízezres darabszámú gyűjtemények sem. Voltak akik csak a magyarországi bélyegekkel foglalkoztak, de sokan gyűjtötték a más országokból származókat is.…..
Keresünkm megvételre mindenféle régi fém- és papírpénzeket. Egyaránt veszünk megyar és külföldi pénzeket is. Érdekelnek minket a következők: régi dénár, krajcár, tallér, poltúra, garas, korona, fillér, pengő és forint. Elsősőrban a régi, vagy ritka pénteket keressük,…..
Már évezredek óta ismert az üvegkészítés technikája, így akár nagyon régi üvegtárgyak is előfordulhatnak. Persze ezek azért igen ritkák. A legtöbb helyen már gyárban készült öntött üvegeket látni, amik nem igazán értékesek. Kézzel készült, fúvott üvegeket már…..
Sok helyen előfordulnak nagyobb mennyiségben különböző korú használt vagy esetleg antik könyvek. A 10-50 éves könyvek még semmiképpen se nevezhetőek antiknak, és ezek nagyon ritkán képviselnek komolyabb értéket. Még a 100 év körüli darabok is ritkán érnek sokat, mivel…..
A festmények igazán különleges tárgyak, mivel legtöbbször nem kevés munkával készítették el őket kisebb-nagyobb művészek. Fontos azonban, hogy el tudjuk ezeket különíteni egymástól. Legtöbbször három csoportba sorolhatók: vannak az antik festmények, amik általában minimum…..
Az antik porclánok igazán feldobhatják egy lakás hangulatát, és nagyon jól mutatnak bármilyen régi, vagy retro polcon, vitrinben, vagy más bútoron. Ma már kevésbé divatosak ezek az úgynevezett nippek, de még azért sok helyen előfordulnak. ..
Ha érdeklik a régiségek, vagy önnek is van otthon, akkor nézzen szét az újonnan indult oldalunkon. Folglalkozunk régi bútorokkal, festményekkel, porcelánokkal és mindenféle antik tárggyal. Vásárolunk is fel, és ha van eladó régisége, akkor keressen minket bizalommal!…..