Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greenpeace Magyarország

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A légszennyezettség korunk egyik legsúlyosabb világszintű közegészségügyi problémája. Megdöbbentő, de a Föld népességének mintegy 95%-a szennyezett levegőt lélegzik be. Ennek következményei a várható élettartam csökkenésétől az agykárosodáson és a magzatokat érő káros élettani hatásokon át a…..
Az Ellen MacArthur Alapítvány (EMF) ma bejelentette új globális műanyag-gazdálkodási kötelezettségvállalását (New Plastic Economy Global Commitment). Ez azonban nem garantálja kellőképpen a vállalati szektor határozott fellépését a Földünket ellepő műanyaghulladék ellen. A Coca-Cola, a Nestlé, a…..
Hét év alatt rávettük a legnagyobb divatcégeket, hogy lemondjanak a legszennyezőbb vegyszerekről Hét éve indítottuk útjára a világméretű „Detox My Fashion” kampányunkat azért, hogy megállítsuk az élővizeink szennyezését, amit a divatcégek gyártóüzemeinek toxikus vegyszerei okoznak. Amikor…..
Sokan ismerhetitek a problémát: néha pont ott nőnek a növények a legszebben, ahol nem kéne. De mégis hogyan lehet visszaszorítani őket anélkül, hogy mérgező vegyszerekhez nyúlnánk? Összegyűjtöttünk öt tippet, amit alkalmazhatsz a kertben a glifozát (és más gyomirtó szerek) helyett! 1.…..
A Greenpeace Magyarország 15 évvel ezelőtt bontott vitorlát hazánkban. Megalakulásunk óta bátran, állhatatosan és elkötelezetten dolgozunk, és hívjuk fel a figyelmet a természetet és egészségünket veszélyeztető környezetszennyezésekre. A problémákra mindig megoldásokat is kínálunk, és készek vagyunk…..
Új közparkok, zöldtetők, a meglévő zöldterületek szigorú védelme, közösségi tervezés, szennyező anyagoktól mentes tiszta környezet, javuló levegőminőség, megújuló energiaforrások támogatása. Mi így látjuk a jövő Budapestjét! Összegyűjtöttük, milyen konkrét lépésekkel lehetne biztosítani azt, hogy…..
Írta: Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország agrárkampány-felelőse Néhány nappal ezelőtt egy újabb, a nagyüzemi állattartás fenntarthatatlanságát bizonyító élelmiszerbotrány tört ki Európában. Hollandiából és Belgiumból származó, veszélyes rovarölő szert (fipronilt) tartalmazó tojások kerültek…..
„A Föld védelme nem ismer határokat.” Ezzel az üzenettel küldtek fotókat nekünk a Greenpeace munkatársai a világ minden tájáról, saját anyanyelvükön, hogy megmutassák: egy közösség vagyunk. A környezetszennyezések elleni küzdelemben szükség van a nemzetközi összefogásra. Ez különösen fontos akkor,…..
Írta: Gadó György Pál, a Greenpeace Magyarország zöldterületkampány-felelőse. Az árvízvédelem komoly dolog, és sok mindent alaposan meg kell vizsgálni. Hol van a legjobb helye a gátnak, hogyan véd a legjobban? Milyen fajta gát legyen? Mennyibe kerül? Milyen környezeti és társadalmi hatásai vannak a…..
Hiányos információk alapján értékelték biztonságosnak a glifozátot az Európai Unió döntés-előkészítést segítő ügynökségei. Súlyos hibákra világított rá a bizalmas információként kezelt iparági adatok első független elemzése. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) és az Európai…..
Minden kismama vizeletében jelen volt a glifozát nevű totális gyomirtó szer Olaszországban. 14 várandós nőt vizsgáltak meg, és mind a tizennégynél kimutatták a növényvédő szer maradványait – közölte az olaszországi fogyasztóvédelmi tesztmagazin, a Salvagente...
Élednek a szúnyogok, és ezzel együtt az önkormányzatok is hamarosan intézkedni fognak a rendszeres szúnyogirtásról. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszert választanak ehhez. Ma az általánosan elterjedt kémiai szúnyogirtás találati aránya a balatoni mérések szerint 0,2% alatt van,…..
Sokáig januárra ígérték. A március 6-i lakossági fórumon azt, hogy másnap megjelenik – végül 10 napba telt, míg sikerült feltölteni a római-parti gát két nyomvonalát összehasonlító tanulmányt. Egy kis probléma azért van. A tanulmány azt a látszatot kelti, mintha a parti mobilgát és a Nánási…..
Nagyon sokat elárul a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. gondolkodásáról és értékrendjéről az a tény, hogy a Liget Budapest-projektet egyáltalán nevezték az „ingatlanfejlesztők Oscarjának” tartott MIPIM Awardsra. Még érdekesebb azonban az a tény, hogy az UNESCO világörökségi védelme alatt álló,…..
Halija vagyok, több mint három éve dolgozom az oroszországi Greenpeace-nél azért, hogy a bolygónk jobb hely legyen. Imádom a tajgát. Imádom azért, mert egyszerre vad és gyönyörű, mert inspiráló, és mert felbecsülhetetlen szerepet tölt be az életünkben. Egyszerűen nem élhetünk ezek nélkül az…..
Ma hat éve, hogy eltűnt 15 000 ember, és tízezrek élete örökre megváltozott. Japán északkeleti részét óriási földrengés rázta meg, majd az ezt követő hatalmas cunami tengerparti városokat mosott el. A következő napokban rettenetes hírek érkeztek: az egyes számú fukusimai atomerőműben robbanások…..
Míg egyes politikusat aggodalommal tölt el a nemzetközi kapcsolatokban fokozódó ellenségeskedés és a kiszámíthatatlanság, mások valamiféle vélt biztonságba próbálnak kapaszkodni. Ez lehet a magyarázata annak, hogy sokan feltétel nélkül odaállnak az Európai Unió és Kanada között tervezett, komoly…..
A közelmúlt híre, hogy 2017-ben Essen, az egykori német bányászváros nyerte el az Európa Zöld Fővárosa címet. Az Európai Bizottság által 2010 óta adományozott cím egy évre szól – és a címet elnyerő város egy évtizeden belül nem pályázhat újra. Magyar város még soha nem nyerte el ezt a kitüntetést,…..
A The Spaces című internetes dizájnszaklap olyan összeállítással jelentkezett, amely bemutatja, hogy milyen nagy múzeumi projektek nyitják meg kapuikat 2017-ben a világban. Úgy tűnik, ma két nagy csoportra bonthatóak a hamarosan megvalósuló projektek. Azokra, amelyek teljesen új építményeket hoznak…..
A Greenpeace Németország új kutatása felhívja a figyelmet a fast fashion által okozott környezetszennyezés, szén-dioxid-kibocsátás, valamint az előállított hulladék kirívó mértékére. A Black Friday, azaz fekete péntek idén várhatóan több milliárd dollár forgalmat generál majd a ruhaneműk és egyéb…..
Magyar Szilárd ARC-plakátkülöndíjasunk élménybeszámolója. Nemrég zászlóshajónkon, a Rainbow Warrioron töltött néhány napot – a Rainbow Warrior a Földközi-tenger országait járta sorra, és napenergiával kapcsolatos projektekben vett részt. A hajó most a marokkói Marrákesben kötött ki: ott zajlik…..
A Tapajós folyóra tervezett gát megépítése rengeteg növény- és állatfaj kihalásához vezetne, miközben felforgatná a hagyományos életmódot folytató közösségek életét is...
Hatalmas lépés volt, amikor az Adidas, a Puma és a Nike elkötelezték magukat amellet, hogy 2020-ig kivonják a veszélyes vegyszereket a gyártási folyamataikból. A többi divatcégnél azonban ellenállásba ütköztünk...
Helyszín: Brjanszki terület, Oroszország. Bár 180 kilométerre vagyunk a csernobili katasztrófa helyszínétől, pontosan 30 évvel a baleset után, a Geiger–Müller-számlálóm szerint a radioaktivitás továbbra is magasabb a normális szintnél. Ez a láthatatlan sugárzás mindennapos veszélyt jelent az…..