Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozelkelet

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csökkent, sőt még nőtt is a béketárgyalások kezdete óta a szíriai polgárháború halálos áldozatainak száma - közölte egy londoni székhelyű szíriai civil szervezet szerdán, írja az MTI. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) összesítése szerint az…..
Az izraeliek 70 százaléka úgy véli, az Egyesült Államokra már nem lehet számítani, ha az izraeli érdekek és a palesztinokkal megkötendő békével kapcsolatos biztonsági garanciák védelméről van szó - számolt be a Geocartography Institute által végzett felmérés eredményéről…..
2012 óta nem látott szintre süllyedt az otthoni szódakészítő berendezést gyártó izraeli cég, a SodaStream árfolyama, miután egyre több kritika éri a vállalatot, amiért az Izrael által megszállás alatt tartott palesztin területeken van gyára- írta a Bloomberg. Az amerikai…..
Dacolva az országban tapasztalható feszült helyzettel, a tunéziai fiatalok is elkészítették a maguk táncolós klipjét a Pharrell Williams Happy című száma nyomán kibontakozó online őrületre válaszul. A Bizerte-n forgatott klip népszerűségét mutatja, hogy a videót rövid idő…..
Hamarosan lezárulhatnak a tárgyalások az olasz Alitalia és az Egyesült Arab Emírségek abu dzabi székhelyű légitársasága, az Etihad között - közölték a légitársaságok illetékesei vasárnap. A két légitársaság szerint a tárgyalások "végső szakaszhoz" értek, s nagyjából…..
Izrael állam kikiáltása, azaz 1948 előtt a világ egyik legrégebbi kikötővárosának tartott Jaffa még arab többségű volt, 1950 óta azonban Tel-Aviv része, s főleg zsidók lakják: a keresztények és a muzulmánok a település lakosságának egyharmadát teszik ki. A BBC a…..
"Szándékosan és törvénytelen módon" rombolt le több ezer lakóházat a szír kormány a Human Rights Watch legújabb jelentése szerint - számolt be a BBC. A BBC által közzétett műholdfelvételeken jól látszanak a pusztítások, amelyeket robbanószerekkel és buldózerrel vittek…..
Felejtsük el a videokonferenciát - ha a török kormányfő, Recep Tayyip Erdogan nem tud elmenni egy pártrendezvényre, akkor egy hatalmas, 3 méter magas hologramon keresztül intéz szózatot az egybegyűltekhez. Ahogy arról a Hurriyet Daily News is beszámolt, miután a korrupciós…..
Súlyos ivóvízhiánnyal küzd a Gázai övezet, ahol azonnali megoldásokra lenne szükség - figyelmeztettek hétfőn izraeli és palesztin szakértők. Ha nem biztosítják a vizet az alapvető szükségletekhez a közeljövőben, akkor félő, hogy járványok üthetik fel a fejüket a…..
Megállíthatatlan a #Why_did_Twitter_succeed_in_Saudi_Arabia hashtag: a Szaúd-Arábiában élő internetezők úgy vélik, ez megadja nekik a lehetőséget, hogy szabadon kifejezhessék magukat az amúgy a szabadságjogokat szigorúan korlátozó sivatagi országban. Két nap alatt tízezer…..
Felháborodtak a felhasználók a twitteren, miután a The Spectator brit konzervatív lap sokak szerint sértő módon ábrázolta a muzulmánokat legújabb, január 25-én megjelenő címlapján - számolt be az esetről az al-Dzsazíra. Még szinte meg sem jelent, máris botrányt kavart a…..
Fiúgyermeknek adott életet a múlt héten az a nő, akit izraeli börtönből kicsempészett spermiummal termékenyítettek meg - számolt be az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió angol nyelvű honlapja. Mikor az izraeli hadsereg 2006-ban elfogta Tamer al-Zaanint másfél hónappal az után,…..
Nehezen birkóznak meg a svéd városok a skandináv országba érkező szírek nagy tömegével, miután a kormány menedékjogot biztosított a polgárháború nyomán földönfutóvá vált menekültek számára - számolt be a BBC holnapja. A helyzet nagyon kritikus a Svédország délkeleti…..
Egy palesztin alkotást, az Omar című filmet is jelölték a 2014-es Oscar legjobb idegen nyelvű film díjára; az Omar csupán a második palesztin film, amely eljutott a legrangosabb filmművészeti díj kapujáig - írta az al-Dzsazíra arab hírtelevízió angol nyelvű honlapja. Az Omar A…..
Izrael ellenségei intelligens rakétákkal fegyverzik fel magukat, s elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb GPS-irányítású rakétákkal fognak rendelkezni - figyelmeztetett az izraeli rakétavédelmi program egykori vezetője szerdán. Az izraeli Nemzetbiztonsági Tanulmányok Intézete által…..
Jaalon a balszélen Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter komoly bírálatot fogalmazott meg John Kerry béketervével kapcsolatban, rögeszmésnek és messianisztikusnak nevezve az amerikai külügyminisztert - számolt be a BBC. A State Department egyik névtelenséget kérő…..
Kezd elharapózni a vita az Allah név használatát illetően Malajziában, miután az iszlám hatóságok lefoglaltak 320 Bibliát és letartóztatták a helyi Biblia Társaság elnökét, illetve adminisztrátorát - olvasható az al-Dzsazíra angol nyelvű honlapján. Nem nyugszanak a kedélyek…..
A nyolcvanas évek óta a Ciszjordániában és a Gázai övezetben élő palesztinok vizuális ábrázolására tett törekvések igen kiszámíthatóak: izraeli katonákat kövekkel támadó tinédzserek, zsúfolt menekülttáborok, a háborúban gyermekét elvesztő anyák gyásza és hosszú…..
Bár szerinte menő dolog a zsidó vallás, a médiában felreppenő hírek ellenére idén mégsem tervezi, hogy megtanul héberül a One Direction énekese - írta a The Daily Star nyomán a The Jerusalem Post. A The Daily Star brit bulvárlap vasárnap arról írt, hogy a londoni…..
Kerry váratlanul Szaúd-Arábiába érkezett Izraeli lapértesülések szerint Benjamin Netanyahu visszautasította John Kerry amerikai külügyminiszter béketervét, amely lehetővé tette volna korlátozott számú palesztin menekült visszatérését a zsidó államba - számolt be az…..
Izrael pénteken másodszor is sikeresen tesztelte az Arrow rendszeren alapuló ballisztikus rakétapajzsot - értesült a Reuters. Az izraeli légvédelmi rendszer - ha teljesen elkészül - rövid hatótávolságú rakétákból és olyan műholdakból áll majd, amelyek a világűrben…..
Mindenki gyanús, aki a hivatalos állásponttól eltérően szemléli az eseményeket Egyiptomban - írja a BBC azok után, hogy őrizetbe vették az al-Dzsazíra hírtelevízió négy munkatársát. Velünk, vagy ellenünk: úgy tűnik, az egyiptomi kormány egyre inkább így kezeli a médiát,…..
Az USA elszánt abban, hogy rakétákat, drónokat és más harci eszközöket szállítson Irakba, ám a fegyverek hatása minimális, sőt a fegyverszállítások súlyos kérdéseket vetnek fel a jövőbeni amerikai-iraki biztonsági kapcsolatokat illetően - írja a Foreign…..
A nemzetközi tárgyalópartnerek egyelőre nem tudtak megegyezni abban, hogy vajon meghívják-e Iránt a januári Genf-2 nevű, a szíriai polgárháború lezárását elősegíteni hivatott békekonferenciára - számolt be a BBC. Lakhdar Brahimi, az ENSZ szíriai különmegbízottja pénteken…..
Közeleg a szíriai polgárháború vége, a lázadók pedig a kormánycsapatok fölé kerekedtek - mondta el az al-Dzsazírának adott exkluzív interjújában az al-Nuszra Front vezetője. Élete első televíziós interjúját adta az al-Dzsazírának Abu Mohamed Dzsolani, a szíriai iszlamista…..