Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pehl Ildikó

257 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Amíg nem vagy önmagad tudatában, addig nincs jogod beleavatkozni sem az emberek, sem a világ dolgaiba.”                                                                                                                                                 Anthony de Mello Na, de mi is az az önmagad? És…..
Pehl Ildikó 2019.10.29 01:26:00
@Andrea Buzási: én köszönöm, hogy leírtad. Örülök.
Aki teremt, nem követheti a jól kitaposott ösvényt. Fel kell kutatnia a saját útját, magának kell keresgélnie az élet dzsungelében. Egyedül kell mennie.                                                                                                            Osho Mindenki azt mondja, ad…..
Pehl Ildikó 2019.10.29 01:24:24
Két éve nem írtam semmit a blogomban. Nem tudtam írni. Hosszú ideig úgy gondoltam, a körülmények áldozata vagyok. Olyan jó volt a felelősséget másra hárítani. Aztán eljött az idő, amikor muszáj volt felelősséget vállalni. De még mindig áltattam magam. Nem láttam tisztán.     Mindenféle…..
Túl a személyesen Szeretlek 2017.02.11 09:13:06
                    Ha reggel felkelek, te jutsz eszembe,rád gondolok akkor is, ha este lefekszem,ha elmegyek otthonról, azon merengek,milyen volt veled esni szerelembe.Az első csókunk varázslat volt, tényleg,mikor forrón átöleltél, követelőzve.Ha a várost járom, ha a ligetbe megyek,ha…..
Levél az álruhás királyfihoz „Egy ideje nem beszélsz velem, és én csak várok, hogy végre elmondhassam neked, milyen szörnyű érzés, hogy úgy váltunk el. Nem tudom leírni, mennyire fáj, hogy soha többé nem akarsz látni. De már túl vagyok a nehezén. Iszonyú volt hallgatni téged, de most már tudom,…..
A kommunikációról: „A kommunikációd csak annyira tud jó lenni, amennyire érted az embereket, akikkel kommunikálsz.”                                                                                                                      Dr. Tony Alessandra Amikor azt halljuk, hogy…..
  Nem baj, ha az új élet kapujában elfog a mérhetetlen szorongás. Hiába tudod, hogy ami vár rád, az sokkal jobb és több, mégsem mered meglépni azt az utolsó lépést. Lehet az egy új munkahely, egy új kapcsolat vagy egy másik ország. Nem mersz bízni. Miben is? Magadban? Vagy az életben? Abban,…..
Nemrég beszélgettem egy nagyon kedves ismerősömmel. Nagyon tanulságos beszélgetés volt. Arról volt szó, hogy nem értettem, hogyan képes egy anya lemondani a gyermekéről, hogyan képes „boldog” életet élni úgy, hogy tudja, a gyermekét valaki más neveli? Számomra elképzelhetetlen volt, akármilyen…..
Kicsikém! Először is azt akarom, hogy tudd, szeretlek és elfogadlak olyannak, amilyen vagy. Fontos és értékes vagy. Mindegy, hogy mit mondanak mások, mindegy, hogy most mit hiszel magadról, mindegy, hogy mondja-e neked valaki, vagy nem, ezt tudnod kell magadról. Ne félj az élettől! Ne félj…..
                        Nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna? Nem úgy, ahogy megálmodtad? Nem úgy, ahogy elképzelted? Most sem jöttek el a gyerekek? Nem volt együtt a család? Nem volt fátok sem? Nem volt ünnepi asztal? Hiányzott valami? Ajjaj, de még mennyi minden…..
Sokáig azt hittem, számomra elérhetetlen álom marad Amerika. Azután úgy hozta az élet, hogy végre kiszabadulhattam megszokott kőbányai életemből. Három hónapot töltöttem külföldön, de ez a három hónap alapjaiban változtatta meg az életről addig alkotott elképzelésemet. Egészen másra számítottam,…..
Talán nem újdonság, hogy a gondolatainkkal minden nap, minden pillanatban teremtünk. Mint ahogy minden nap minden pillanatában választunk. Azt, hogy miről hogyan gondolkodunk. Azt mondják, a gondolataink határoznak meg minket. Bizonyos értelemben ez igaz is. Ahogy gondolkodunk, olyan a világunk,…..
Nagyjából  két hónappal ezelőtt hoztam egy döntést. Úgy döntöttem, elég volt. Elég volt ebből az életből. Elég volt a tartozásokból. Elég a követelésekből. Nem akarok továbbra is nyomorultat játszani. Nem akarok ebben a lakásban maradni. Nem akarok itt dolgozni. Nem akarok ebben az életben, ebben…..
A férfi, ha akar egy nőt, bármire képes. Például ilyen leveleket ír: "Legyen világos: elegem van a "rendes" kis nőkből. Mindent elvitt az életemből: az időmet, a pénzemet, az összes érzésemet a sok rendes kis nő.   Hagy ezt abba. Ne tedd te is ezt. Ha megéled a magad lényét, akkor éld azt meg…..
  Hajszolod a harmóniát, de nem leled, békét akarsz, de nem találod. Egyre nyugtalanabb vagy. A feszültség szinte tapintható a közeledben, nem tudsz megnyugodni, szinte sosem. Nem tudsz aludni, reggel fáradtan ébredsz, fáj mindened. Nem tudsz figyelni másokra, rád sem figyelnek. Eltölt a szorongás,…..
Túl a személyesen Feladás 2016.05.24 13:06:19
  Leírni is borzasztó ezt a szót. Belegondolni is szörnyű, hogy feladtam. Mit adtam fel? A legegyszerűbb, ha azt mondom: önmagam. És mikor? Már az idejét sem tudom. Többször is. Talán akkor, amikor az iskolában azt éreztették velem, értéktelen vagyok, hogy nem tudok, hogy képtelen…..
Hányszor csapod még be magad? Tényleg szeret? Látom, amit te nem akarsz látni és hallgatok. Nem akarsz hinni senkinek. Még a megérzéseidnek se. Nem akarod látni, ami már régen nyilvánvaló. Nem engeded, hogy bárki megláttassa veled. Nem számítanak a tények, az események. Küszködsz az…..
Újra. Rengeteg tévedés, félreértés, téves elképzelés, tévútra vivő tanítás, írás kering a neten. Erről egy korábbi bejegyzésben már írtam. Igyekszem arról írni, amit tudok, amit megtapasztaltam, írni az igazságról, a tudatosságról, ami bárki számára hozzáférhető,…..
Azt mondod, szeretsz, úgy, ahogy vagyok. Képes vagy arra, hogy az első alkalommal, amikor nem úgy cselekszem, ahogy várod, itt maradj? Hagyod, hogy dühös legyek? Hagyod, hogy megéljem az érzéseimet, anélkül, hogy magadra vennéd? Hagyod, hogy kisírjam magam? Hagyod, hogy bármit…..
Pehl Ildikó 2016.04.27 13:22:38
@Cseresnyés Pálné Marika: Köszönöm szépen a hozzászólást.
Olykor látszólag boldog emberek, boldognak tűnő párok valójában boldogtalanok.  Néha elgondolkodom, vajon miért akarjuk becsapni egymást. Vajon miért fontos az, hogy valami olyat mutassunk magunkról, amiről tudjuk, hogy nem igaz. Miért van szükségünk arra, hogy olyannak lássanak minket, amilyenek…..
Pehl Ildikó 2016.04.27 13:21:08
@Cseresnyés Pálné Marika: Köszönöm a hozzászólásodat. :-)
Túl a személyesen Hogy is van ez? 2016.04.25 08:20:00
Nietzsche szerint, amit az ember másnak hazudik, elenyésző semmiség amellett, amit az ember önmagának hazudik.                                                                                                                   Hamvas Béla Az egészséges életmód elkötelezett híve vagy, de azért…..
Túl a személyesen Quo vadis? 2016.04.09 06:46:00
A kérdés Henryk Sienkiewicz regényében hangzik el, mely egyben a mű címe is. A történet Nero uralkodása idején játszódik. Rómában üldözik a keresztényeket, s Péter, Jézus egyik apostola a tizenkettőből, hogy mentse életét, elmenekül. A városból kifelé vezető úton…..
Olyan világban élünk, ahol minden és mindenki eladó? Miért is vagyunk megvehetőek? Már aki. Azért, mert azoknak, akik őszinték, bátrak, akiknek van önbecsülésük, akik kiállnak magukért, akiknél a jellem nem szóvirág, akiknek van tartásuk, valahogy sokkal nehezebb. Tényleg…..
Még nem fáj eléggé. Egy helyben toporogsz, nem indulsz el. Még nem látod, hogyan és hova. És ez így jó. Pedig tudod, hogy indulnod kéne, de gyáva vagy. Még félsz. Még nem tudod, hogy hova érkezel. Még nem tudod, hogy mi vár rád. Még nem vagy elég erős, még nagyobb a kétség, mint a kíváncsiság.…..
                 A nők megérzik, ha egy férfi a szemükbe néz és egy másikat lát.                                                                                                         Szerelmünk lapjai c. film Azon a napon, amikor ...rájössz, hogy életed párja nem azért van veled, mert te…..