Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metálvörös

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NASA űrhajósa, Shane Kimbrough és az ESA (Európai Űrügynökség) űrhajósa, Thomas Pesquet, 6 óra 28 perces hajtott végre a Nemzetközi Űrállomáson. Az év nyolcadik űrsétáján a két űrhajós befejezte az új ISS ​​Roll-Out Solar Array (iROSA) telepítését...
Szomorú hangvételű videóval jelentkezett YouTube-csatornáján Bereznay Dániel, egy hungaroringi pályanapon ugyanis annak ellenére összetörte hónapokkal ezelőtt vásárolt álomautóját, egy BMW M4-et. A kár többmillió forint, a történtekért saját magát okolja az e-sportoló...
Az indításra a kaliforniai Vandenberg légibázison került sor, a ULA (United Launch Alliance -  a Boeing és Lockheed együttműködése) jelenlegi legerősebb rakétáján. A Delta IV Heavy hajtóműveit 1,76 millió liternyi folyékony hidrogén és oxigén táplálja, amelyek több mint 2 millió font tolóerőt…..
Metálvörös 2021.04.28 10:15:43
@gigabursch: Inkább 1 kilotonna lesz az
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni.…..
Ha az elmúlt héten a fotózással foglalkoztam, akkor nem mehetek el a filmek mellett sem. A mozgókép rögzítése nem új dolog, de itthon igazából a 70-es években vált elérhetővé a tehetősebb családok számára, hogy emlékeiket ebben a formában is megőrizzék.A kezdet kezdetén még a szocialista tábor…..
Metálvörös 2021.01.27 08:47:49
A Bécsi Filharmonikusok első újévi koncertjét nem január elsején, hanem 1939. december 31-én tartották, a Musikverein Aranytermében. Az koncertnek több célja is volt, egyrészt támogatni akarták a rászorulókat fűtőanyaggal a hangverseny bevételéből, másrészt a Joseph Goebbels által vezetett…..
Metálvörös 2021.01.02 08:02:39
@MAXVAL birсaman közíró: A széttapsolást még értem logikailag (bár ez egy hagyomány, és az ezt sérelmezők nagyságrendje valahol a magyar jegesmedve-állománnyal lehet összemérhető) de mitől szadisták?
Az ír posta kifejezetten megbízható, általában problémamentesen szállít – éppen ezért meglepő az, amikor nem így van. Miként lesz ebből ingyen porszívó? Na, ez egy kifejezetten jó kérdés. A kép illusztráció..
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
Metálvörös 2020.08.24 08:59:54
@KVadász: A váltóáram esetén bizony ott az a fránya koszinuszfí, legalábbis ha nem a látszólagos, hanem a hatásos teljesítményt akarjuk megadni.
Nekem kicsit fura, hogy az egyenáram jobb lenne, egy motor hajtásához valami módon változó elektromágneses tér kell. De nem értek ennyire a szakmához, csak tanítottam fizikát még a múlt évezredben :)
Metálvörös 2020.08.24 10:22:31
@KVadász: Szerintem egyenáram nem ad változó mágneses teret. Az más kérdés, hogy megfelelő eszközökkel az egyenáram egyensége megváltoztatható, ezért is szikráznak a szénkefék, meg zümmög az inverter a villanyautókban. @kvp hozzászólása helyre tette bennem a dolgot :) . És egy akkus+vezetékes járműnél az akku úgyis csak egyenáramot tud adni, még egy érv a vezeték egyenárama mellett.
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
Metálvörös 2020.07.22 15:17:24
@lobaszopiatej: Gondolom, akkor a klasszikus zene is szar szerinted. Különösen mondjuk Bach orgonaművei, mert azokat soha nem fogják tömegek csinálni.
Máig számos legenda kering Marie Antoinette-ről, és ezek többnyire nem túl hízelgőek. Az egykori francia királyné frivol, költekező, nemtörődöm, botrányos nőalakként maradt fenn az emberiség kollektív kulturális emlékezetében, bár ma már Franciaországban is arra törekszik néhány történész, hogy…..
1917. Brit csapatok öröme a kamera előtt..
Senkinek ne legyenek kétségei. Gyermeket vállalni nem olcsó mulatság, főleg, ha az első gyermek születésére készülünk. A babatermékek piaca óriási biznisz, ha egy kicsit is elkapja a leendő szülőket a meggondolatlan vásárlási láz, súlyos tízezreket dobhatnak ki az ablakon anélkül, hogy hasznos…..
Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a Hubble Space Telescope (HST) eredetét és történetét, valamint a 30 éves pályafutása során elért legnagyobb eredményeit. Egy ilyen volumenű küldetés örökségét nem egyszerű feladat összefoglalni, ezért most még egyszer nekiveselkedtünk, hogy (kötetlenül…..
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
Metálvörös 2020.04.27 08:29:39
@Célkereszt: Leiner Laura új könyve megjelenésénél még most is van sor, én is beálltam, hogy a lányaimnak vegyek :)
Dieter Kubisch budapesti villamosos képei néhány éve landoltak a mailboxomban, őszinte meglepetésemre és örömömre. Dieter a hetvenes és nyolcvanas években több alkalommal is járt a fővárosban, és szerencsénkre néha megörökítette, amit az utcán látott. Itt például egy 1940-es gyártású Stukát…..
Metálvörös 2020.04.08 10:31:43
@sako: A téma egyik legszakavatottabb hazai szakértőjét, Csikós Zsoltot kellene megkérdezni :) Ha a kép alapján megválaszolható a kérdés, akkor ő meg fogja tudni válaszolni
Metálvörös 2020.04.08 10:36:13
@A nép fia: Szerintem ezt máshova szántad :)
Magasról tesznek a turisták a rendkívüli állapotra Spanyolországban. Sétálgatnak az utcákon, átmásznak a rendőrségi szalagok alatt, hogy kimehessenek a partra és vidáman sörözgetnek a bárok kint felejtett asztalainál.  Mindeközben már 8 ezer fertőzöttről beszél az Egészségügyi Minisztérium. ..
Metálvörös 2020.03.17 16:30:34
@232323: Egyértelműen troll vagy, de aki nem trollként így viselkedik, az meg egyértelműen szeretné hamarabb megörökölni a szülei lakását. Jó lenne egy törvénymódosítás , hogy aki ilyet csinál az lófaszt se kapjon, azazhogy lófaszt azt igen, de szó szerint és a seggébe. Beismerő vallomás esetén vazelin megengedett.
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..