Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MeyilKree

82 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kelet Magyarországi csapatverseny a hazai Warhammer 40K terepasztalos stratégia játékos közösség egyik jelentős eseménysorozata. 2016-ban kezdődött Füzesabonyban, amikor Serrath vezetésével meghirdették az elsőt ezen a néven. A Rendezvény célja az volt, hogy a kelet-magyarországi klubok jobban…..
Júniusban megjelent a Warhammer 40 000 terepasztalos stratégiai játék legújabb, tizedik kiadása. A rendszer bár sok attribútumában idézi az előzőket, de egy jelentős átdolgozást kapott. Nagyon eltér az előző kilencedik kiadás szabályaitól, már az alapoktól kezdve is. A legfontosabb dolog, amit a…..
Az első részben bemutattam, mi ez a projekt, miért kezdtem bele, miért szeretném ezekkel a terepekkel bővíteni a terepasztalomat. A második részben a használni kívánt alapanyagokat és eszközöket, míg a harmadikban az általam előzetesen legnehezebbnek ítélt tereptárgy, a konténer prototípusának…..
 Korábbi bejegyzésekben láttatok már több hadijáték versenyről beszámolót. Régebben több kelet-magyarországi Warhammer40K illetve Kings of War, tavaly pedig két Age of Sigmar eseményről. Idén reményeim szerint szintén lesz ilyen a blogon.  Ez a leírás ezek és pár hobbitárssal való beszélgetés…..
Az első részben bemutattam, mi ez a projekt, miért kezdtem bele, miért szeretném ezekkel a terepekkel bővíteni a terepasztalomat. A második részben a használni kívánt alapanyagokat és eszközöket, míg a harmadikban az általam előzetesen legnehezebbnek ítélt tereptárgy, a konténer prototípusának…..
 Az első részben bemutattam, mi ez a projekt, miért kezdtem bele, miért szeretném ezekkel a terepekkel bővíteni a terepasztalomat. A második részben a használni kívánt alapanyagokat és eszközöket, míg a harmadikban az általam előzetesen legnehezebbnek ítélt tereptárgy, a konténer prototípusának…..
Az első részben bemutattam, mi ez a projekt, miért kezdtem bele, miért szeretném ezekkel a terepekkel bővíteni a terepasztalomat. A második részben a használni kívánt alapanyagokat és eszközöket mutattam be. Ebben a részben az általam előzetesen legnehezebbnek ítélt tereptárgy, a konténer…..
Érkezett pár kérdés az előző poszt után az alapanyagokkal és eszközökkel kapcsolatban, miket használok a terepekhez. Gyakorlatilag semmi beszerezhetetlen vagy nagyon speciális nincs benne, csak normál hobbi eszközök, amiket a barkács-, képzőművész-, vagy papírboltban be lehet szerezni. Kezdjük a…..
 A World Team Championship talán úgy lehetne fordítani, hogy Csapat Világbajnokság, rövidítése leggyakrabban WTC, esetleg Worlds. A verseny a Warhammer 40,000 terepasztalos játék éves eseménye. Ez gyakorlatilag a tényleges világbajnokság, amely a világ minden tájáról összegyűjti a nemzeteket, hogy…..
Szerencsére és sajnos a tavalyi év vége nagyon sűrű volt mindennel, hobbival és családdal is, így nem sok időm, energiám maradt a blogra. Most igyekszem pótolni a lemaradást, mert van miről beszámolni. Kezdem a 24 órás festő kihívás beszámolóval. Sajnos erre a kihívásra most egyedül készültem.…..
Lesz 24 órás festés megint, juppi! De mit fessen az emberfia, ha belefog? Fantasit, scifit, történelmit? Műanyag vagy gyanta? Öntött vagy 3d nyomtatott? Melyik gyártó? Megannyi kérdés, amit meg kell válaszolni, mielőtt egyáltalán a készülődés elkezdődne. Én is gondolkoztam jó pár dolgon…..
Idén ősszel újabb 24 órás festő kihívást írt ki Dani, aka Ratboi. Ezúttal november utolsó szombatja, vagyis 2022/11/26 10:00 lesz a kezdő időpont. Témában visszatérünk a gyökerekhez, ismét az első kihívás témája, a Start Collecting! dobozok lesznek a kihívás alanyai. Közben ugyanakkor kiderült,…..
Szürke ködös reggel virradt Miskolcra október utolsó szombatján, mi viszont virágos jókedvvel ébredtünk. Csütörtök esti Discord „stratageum” meetingünk után az előzetesen megbeszélt időben és sorrendben Viktor felkapott minket, aztán még megálltunk szokásos módon a Nagy Bölcs Harlekin házánál…..
A verseny előtt egy héttel volt az utolsó felkészülési meccs Murder1K-ra. Ez egyben az új asztal avatása is, ezúttal Chava ellen. Az új háttérkép, illetve a három rom még ugyan nincs kész, de már játszhatónak nyilvánítottuk. Teljesen jól bevált a játék során. Nah de Hogy keül a 40K játékos Chava a…..
A szombati bedolgozós munkanap végén úgy éreztük megérdemlünk egy jutalomjátékot pihenésképpen Groshsal. Murder1K-ra készülve ezúttal az én asztalomon játszottunk, választásunk a második küldetésre esett. A négy asztalnegyed közepén egy-egy objektíva van, amit csak hős szerezhet meg, de ő…..
Mint az első részben felvezettem, a nyári remek élmény hatására, a nyári sűrű programok után úgy döntöttünk a következő Murderre is elmegyünk. Ezúttal komolyan véve mindent, az előzőnél alaposabb felkészüléssel vágunk bele a versenybe. A részünkről meghiúsult Pergőtűz2 hétvégéjén meg is tartottuk…..
Nyáron nagyon jól éreztük magunkat a srácokkal a Murder@PSMK versenyen, így a következő hasonló esemény meghirdetésekor nem volt kérdéses, hogy szeretnénk-e menni. Részemről a nyár nagyon mozgalmasan telt, hobbi szinte nem is fért bele, mindössze némi kibickedés klubmeccseken, és pár figura…..
 Ah-Bolom-Dz'acab, a vén Vérharcos hű hátasa Ah-Uaynih mellett állt. Kezében forgatta legutóbbi csata után szerzett tárgyat. A Khorne Nagydémon letört szarva szinte égette a kezét, de nem tette le. - Megint megtaláltak minket. Látod Nagylány, sehol sem lehet nyugtunk tőlük. Ezek bárhol megtalálnak…..
Még február vagy március körül, mindenki kedvenc Murderfµck szervezője Herce Zoli bejelentette, hogy a június 18.-iPSMK kupával egybekötve tervezi a következő Age of Sigmar haddelhaddot. Mivel, mint láttátok nálunk is beindult az AoS, így elindult a szervezkedés a borsodi végeken is. Végül hárman…..
  Hys, a fény bolygója készült a sötétségre. A nap még sütött, de egyre gyengült az ereje, perceken belül várható volt, hogy leereszkedik a homokdűnék mögé. Ah-Bolom-Dz'acab, a vén Vérharcos a lenyugvó napot nézte. Egyre hűvösödő esti szél forgatta az Ixik sivatag sárga homokját. Arra gondolt mikor…..
  A tavasszal remekül sikerült 24 órás festés után, - vagyis igazság szerint már közben - úgy döntöttünk, hogy a következő kihívásnak a témája a Lord of War kategória lesz, vagyis egy nagyméretű szörnyet vagy karaktert kell majd kifesteni. A kiírást itt találjátok. Igen, ez a figura ennyivel…..
 Ha messziről akarnám kezdeni, ott indítanám, hogy az egész azzal kezdődött, hogy Kínában megettek egy denevért. Aztán jött a COVID, meg pandémia, meg rendezvények betiltása, meg karantén. Ennek egyik hozadéka számunkra, hogy elmaradtak a nagy hadijátékos események is az év során, például a KMCS is.…..
  Mivel jövő héten megjelenik az új kódexem, úgy döntöttünk Grosh szomszédúrral, hogy méltó búcsú lenne, ha játszanánk egyet a megkezdett, de sajnos nem megfelelően lefolytatott kampányunkból. 1250 pontban egyeztünk ki. Nem túl sok, nem túl kevés, sok figura és egység fér ugyan bele, de nem lesz 4…..
Száraz forró szél fújta a R’voor-mythas legkisebb kontinensének déli részén elterülő kősivatag homokját. A ki tudja milyen rég és milyen háborúban elpusztult nevesincs település romjai közt nem nőtt semmilyen növény. Valószínű évtizedek óta nem esett az eső a bolygónak ezen a részén. A város kihalt…..
Tegnap bejelentett a Games Workshop egy új Ezer Ifjak kódexet. Egy új karaktert biztosan kap a légió, aki az Infernal Master nevet kapta. Egyelőre még nem tudni mit tud majd, vagy miben jelent erősítést. A találgatások persze elindultak, jelenleg 3 változatot tart a közösség valószínűnek. Az első,…..