Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Valentin Narcisse

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UTOLSÓ VACSORA - Bár hajlamosak vagyunk beleállni a legnagyobb gasztrosznob szerepébe, azért időnk egy jelentős részében mi is szeretünk szemetet enni. A vödrös kiszerelésű olcsó nápolyi élvezete például ezek közé tartozik. Legalábbis, amíg csokis fajtáról van szó. De…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.06.16 16:16:57
A német főváros az egyik legjobb helyek egyike Európában, nem túl drága, viszont fantasztikusan nyitott és sokszínű hely. Egyszóval érdemes megpróbálkozni ott – ma megnézzük, hogyan lehet a legkönnyebben lakást találni. Előre mondom, nem lesz egyszerű… Az angol Katherine…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.06.08 00:59:39
@Muscari: A titkosszolgálatok olyanokat figyelnek meg, akik állambiztonsági szempontból fontosak. Egy tüntetgető állampolgár a kutyát nem érdekli. Azon gondolkodom néha, hogy ez a fajta paranoia nem vezethető-e vissza egyfajta felsőbbrendűség-tudatra.
Az igazi olasz pizza. Legendák keringenek róla. Sokan, akik Olaszországban kóstolják, csalódnak, mert hozzászoktak a vastag tésztához, és a fél kiló feltéthez. Az olaszok meg néznek, mi lehet az,  amit Európa többi részén pizza néven árulnak. A pizza alapfilozófiája pedig nem…..
Egy régi gasztronómiai vágy valósult meg a héten, de a „katarzis” elmaradt. Mindig kíváncsi voltam a Kobe és a Wagyu marhákat körüllengő legendák valódi hátterére. Vajon mi lehet a különbség köztük és miért tartják olyan nagy becsben ezeket az állatokat? Valóban olyan…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.06.07 21:37:58
Miként lehet az, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói létszámát és diplomáinak értéket is növelni tudta az utóbbi évekhez képest, mindezt pedig egyedüliként a magyar egyetemek közül! Tisztelt Egyetemi Polgárok! A mai napon értesülhettünk mindannyian arról a jó…..
Amióta van fűszerkertünk és van tárkonyunk elég sokszor szoktam elkészíteni ezt a levest. A tárkonyt imádom, frissen teljesen más az íze mint a szárítottnak. Természetesen ha nem jutunk friss növényhez akkor jó a szárított is, de az picit más ízt ad. Ez egy klasszikus…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.06.03 02:37:50
@venomspawn: "adok két kocka tyúkhúsleves alapot" Nálam már meg is bukott. :D Azért egy kérdésem van: A fehérrépa nálad is a petrezselyemgyökér, mint általában a "pösti népségeknél", vagy a fehérrépa nálad a fehérrépa?
Dr. Valentin Narcisse 2014.06.03 16:59:30
@venomspawn: Pedig óriási különbség van. Petrezselyemgyökeret lehet szinte kizárólag kapni, sokkal kesernyésebb, földesebb ízvilágú, a fehérrépa (felénk ez a pasztinák/peszternák/paszternák) meg édes, talán a sárgarépánál is édesebb. Utóbbit jobban szeretem, elismerve persze, hogy az előbbinek is fontos szerepe van a gasztronómiában.
Panda és Tigris főz A tócsni 2014.02.26 18:46:45
Na egy villámrecept két pálesz között! Reszelj le 4 nyers krumplit, igyál egy páleszt, szisszents egy sört. tegyél bele 1 kanál lisztet, egy tojást, nyomj bele egy fokhagymát, só, bors, és sok szerecsendió.  Kanállal  forró olajba kiméred és szétnyomod laposra. Hopp még egy…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.06.03 02:32:13
@TSK: Megint csináltam, mert megkívántam, és mert volt itthon egy tonna burgonya. Kockára vágott füstölt sajttal dobtam fel ezúttal, nem túl sokkal, csak épphogy. Így is szuper. :D
Jön a Szuperszombat, tájékoztatott a Sport televízió egy sajtóközleményben, és ugyan az ilyen hangzatos elnevezésektől jobban elzárkózunk, mint a köztévé a szakállas nőimitátoroktól, de most az egyszer kivételt teszünk, mert tényleg szuper lesz a szombató, höhö. Az van…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.16 12:29:18
@sixx: 18.000? Ennél a jégkorongot többen nézik, akkor az miért nem érdekli a SportTV-t. Egész eddig azt hittem, hogy a magyar foci nézettsége nagyobb, de a SportKlub EBEL rangadói ennél tudtommal nagyobb nézettséget produkálnak. :O
A barbecue négy regionális bástyája: Memphis, Kansas City, Carolina és Texas. Ezek közül a texasi BBQ-stílus a leginkább különálló, lévén elsősorban marhaközpontú, fűszerezésében kifejezetten rusztikus és puritán. Az autentikus texasi barbecue-hoz szószt még köretként sem…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.16 01:08:28
Az Emberi Jogok Európai Bírósága áprilisban meghozta ítéletét a magyar kisegyházak ügyében: a törvény sérti a vallásszabadságot, ráadásul a kisebb egyházaknak jóval kevesebb jogot ad, mint a nagyoknak. A magyar kormány pedig nem tudta bizonyítani, hogy nem tudta volna…..
Az orosz megszállással a Krím lakóinak vissza kell állítaniuk az órájukat, ugyanis átkerülnek a moszkvai időzónába. Ez csak egy szimbolikus változás. Az orosz birodalom alattvalóiként a krímieknek meg kell szokniuk, hogy ezentúl nem csak időzóna fogja őket elválasztani Európától, de számos olyan…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.15 03:11:03
A TASZ Drogriporter munkatársai idén márciusban Új-Zélandon forgattak arról, hogy miért döntött úgy az ottani kormány, hogy az eddigi tiltó megközelítés nem alkalmas a dizájner drogok visszaszorítására, és hogyan próbál legális, ellenőrzött piacot teremteni néhány alacsonyabb kockázatú szer…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.15 03:08:58
Adani Egy 400km-es út története 2014.05.13 14:15:14
Kihasználva a hosszú hétvégét terveztem meg egy kalandos hazautazást, Budapestről Békésre, beutazva olyan vasútvonalakat, részben olyan vonalakon is utazva, ahol korábban még nem jártam. Az utazás Kökin kezdődött 10 órakor szálltam fel a már itt álló kelebiai…..
A magyar kormányfő Horvátországra támadt: "A miénk (horvát)Baranya és a Muraköz!" Ezzel a vészharangkongató címmel és alcímmel, ám tartalmában nem magyarellenes és nem orbánellenes cikk jelent meg címlapon az egyik legnagyobb horvát hírportálon, a…..
Dubajról legtöbbünknek minden bizonnyal a jólét, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe. Hatalmas felhőkarcolók, mesterségesen épített sziget, minden utcasarkon luxusautók, százmilliós járművekből álló rendőrségi flották. Az igazság azonban az, hogy 2009-ben az Egyesült…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.07 01:18:15
Utóbbi hetekben többször szóba került – legutoljára a Bajnai-féle kordonbontáskor – a Madách tér átépítése. Gondoltam, megnézem már, most hogy is áll. Bő egy hónapja kezdték el az átépítést, amely a jelenlegi tervek szerint május 31-éig tart majd. Hogy miért "jelenlegi tervek”? Mert eredetileg…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.04 20:51:51
@Sejk a derék katona: Mondd, te hülye vagy? :D
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
Rászóltam Kocára, hogy fejezze be az idétlen röhögést, mert már nagyon szerettem volna megtudni a történet végét, azért noszogatni kezdtem Rozkót, és a gördülékenyebb megoldás érdekében alkalmazni kezdtem a varázslatos "erre" szócskát, amint az hamarosan kiderül: - Szóval, ott tartottunk, hogy a…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.05.02 21:18:30
@Szabriganti: Kivétel erősíti a szabályt, de néha nem is létezik kivétel. Hülyeség, fölösleges magát hitegetnie az embernek.
Hírek a pártok európai parlamenti választásokon indított listáikkal kapcsolatban. Vona Gábor pártelnök szerint az orosz államfő képviseli majd leghatékonyabban a magyar érdekeket Brüsszelben, ráadásul még orosz is, ami a politikus szerint „nem egy hátrány". A Fidesz…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.04.29 20:10:35
@Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Az MTI az NEM zeti, hanem simulékony.
Még javában tart a pekingi autószalon, ahol 14 ország több mint 2 ezer kiállítója vesz részt, és ahol 118 új modellt mutatnak be a gyártók. Tegnap ott járt a Pekingi Kacsa is és készített pár fényképet szigorúan a szakmaiság jegyében. Érdemes a lányokon kívül megfigyelni a…..
Érdekes videó került fel a Dailymotionre, majd így persze a Youtube-ra is: egy 45 perces dokumentumfilm, amely a világ legforgalmasabb állomásáról, a Tokióban található Shinjukuról szól. Aki érti az angol nyelvet annak szerintem mindenképpen érdemes megtekinteni, ugyanis jól…..
Dr. Valentin Narcisse 2014.04.28 00:43:06
@Kirby: Csak a kettesen van úgy. A négyesen pl. 15 másodperc pontossággal mutatja, tévedni még nem láttam. A hármason is jó lenne a rendszer, de az egész vonal kiszámíthatatlan a műszaki állapota miatt. Az egyetlen szerencse, hogy úgyis felújítják hamarosan.