Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoldeskuvo

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Sok pár nemcsak az esküvő helyszínét, a menüt és a meghívottak listáját állítja össze, hanem diplomatikus módon a vendégeket is úgy szeretné leültetni a lagziban, hogy lehetőleg azok üljenek egymáshoz közel, akik ismerik egymást, jóban vannak. Kézenfekvő és…..
Zöld Esküvő Örökzöld esküvő 2014.12.22 11:57:33
Van, hogy vakmerőnek nevezik a téli esküvőt szervező párokat, mondván, a hideg, a hó miatt sok mindent másként kell szervezni,mint egy tavaszi/nyári menyegző esetében.És ez így van, másként kell szervezni - de mért válna ez a kézfogó kárára? Mivel a legtöbb esküvőt a…..
Zöld Esküvő Őszi csokor 2014.09.27 16:31:00
Csodálatos évszak az ősz. Talán nem is szükséges különösebb dekoráció, hisz a természet maga is díszbe öltözik. Csokrod nem csupán távoli tájakon termesztett virágokból készülhet - nézz körül, s használd azt, amit a természet magától is a lábaid elé ejt! Schnierer…..
Zöld Esküvő 2014.09.11 15:36:07
Mint ahogyan azt ígértük, ebben a cikkben a zöldmenyasszony zöldsminkjéről és zöldfrizurájáról fog szó esni.   A legkézenfekvőbbnek tűnő megoldás ugyebár az volna, ha a menyasszony fogná magát és elsétálna egy fodrászhoz, kozmetikushoz, aki mindenféle profi kozmetikummal…..
  Egy esküvő főszereplője a menyasszony, egy zöld esküvő főszereplője pedig a „zöld” menyasszony. Természetesen nem a színére kell itt gondolni, hanem a gondolkodásmódjára, környezettudatos hozzáállására. Ezzel a cikkel egy sorozatot szeretnénk elindítani a blogon,…..
Zöld Esküvő Öko-Dekor 2014.07.15 12:19:54
Ha a környezettudatosság mellett tettük le a voksunk, magától értetődik, hogy életünk minden területén törekszünk erre. Nem lehet ez másként az esküvőnkkor sem.  Számtalan módon óvhatjuk környezetünket a nagy nap alkalmával is, például a dekoráció tudatos, zöld módon…..
  Egy hagyományos esküvői szertartást követően a párt egy sor mókás feladat elé állítják, amik az összetartozásukat hivatottak jelképezni. Ilyen a tányérok összetörése, melyet a párnak közösen kell összesöpörni, vagy egy farönk keresztbeállítása az étterem bejárata…..
Zöld Esküvő Az ehető csokor 2014.06.05 18:15:00
Korábban már írtunk róla, miért felelőtlenség távoli országokból vágott virágokat utaztatni. Helyette készíthettek szezonális növényekből - akár ehető zöldségekből is csodálatos csokrokat, melyből az esküvő után a legkedvesebb vendégekkel egy finom zöldséglevest is…..
Sokan hajlamosak úgy tekinteni esküvőjükre, mint az évszázad partijára, amire szinte kötelezőnek érzik, hogy „rááldozzanak” egy kisebb vagyont. Le kell foglalni a helyszínt, lehetőleg egy elegáns éttermet, vagy kastélyt, puccos esküvői menüt kell rendelni, több emeletes…..
Liliom, kála, rózsa, tulipán, orgona. Mind jól mutatnak egy esküvőn. De mit tudunk mi magunk kitermelni otthon, és ha már eldöntöttük, hogy mi magunk fogunk kertészkedni az esküvői dekorációhoz milyen praktikus dolgokat érdemes számításba venni. Az esküvők legkedveltebb…..
Ági és Gábor esküvője Budán, az erdő közepén, egy rendezvényhelyszínen volt. Nem volt véletlen a választás, hiszen mind a ketten szeretik a természetet és az egyszerűséget. A helyszín megközelítése egy kicsit problémás volt, az erdő közepére ugyanis nem vitt fel a busz.…..
Zöld Esküvő Két hippi, egy nap 2014.05.08 15:03:31
Bizonyára a legkönnyebb dolga azoknak a fiatal pároknak van, akik nem töprengenek sokat azon, milyen is legyen a kitűzött nagy nap stílusa, vagy színiránya, és nem szeretnének különböző tematikák (lásd: Négy Esküvő) köré vonni, és giccsessé, erőltetetté tenni ezt a szép…..
Zöld Esküvő Élvezd! 2014.04.02 15:24:29
Mindenki volt már legalább egy esküvőn, és ha szerencsés akkor az nem a sajátja volt. A rengeteg készülődés a nagy napra, a stressz, hogy kijövünk-e a keretből, sikerül-e mindenkivel megosztani a boldogságunkat. Sajnos viszont legtöbbször nem sikerül elérni a kívánt eredményt.…..
Meg hát! Már csak az a kérdés, hogy a rá költöm az új albérletre szánt pénzemet, vagy netán kicsit használom a kreativitásomat. Ahogy az én agyamban az esküvő él, az sokkal inkább a közös élet kezdetének megpecsételéséről szól, nem pedig a hatalmas anyagi kiadásokról.…..
Minden fiók mélyén lapulnak színes papírok, amik csak az iskolás korunk emlékeit idézik, vagy arra várnak, hogy a kedvenc dekorációs magazinunkból elkészítsünk végre egy szép asztaldíszt, vagy lampiont… Remek alkalom erre az esküvő, amikor gyönyörű virágcsokrot…..
Esküvőszervezés és készülődés közepette úgy tűnik az egyik legfontosabb irányelv, hogy kezdetben semmiképpen se vesszünk el a részletekben. A legelső lépcsőfok mindenképpen egy költségvetés összeállítása, hogy kb. mire mennyit tud szánni az ifjú pár és hű segítőik,…..
Zöld Esküvő Pszt!? 2014.02.07 11:52:18
Az elmúlt pár hónapban olvashattatok már blogunkon a zöld esküvő különböző szegmenseiről.  Megmutattuk hogyan lehet környezetbarát a dekoráció, a nászút és az esküvői menü is. A fotók tanúbizonyságot is adtak arról, hogy minden részlet helyettesíthető egy…..
Zöld Esküvő Nyomás! 2014.02.07 11:51:58
Sok a teendő és a megszervezni való az esküvő körül, nem érdemes tétlenkedni. Ha már megvan a pontos dátum, és a helyszín érdemes idejében értesíteni a násznépet, így az lista elején a meghívó áll. Sok előre elkészített, gyári meghívó sablont kínálnak a nyomdák,…..
Az esküvőnek ez az eleme, ahol kreativitásban aztán igazán határ a csillagos ég. Bemutatunk egy pár nagyon egyszerű ötletet, ami teljesen új értelmet  ad a „párnának”. Természetesen ha a ruhát varratjátok vagy magatoknak varrjátok, esetleg turkáljátok és az…..
Gondoljátok át előre, mit kezdtek a maradékokkal! Kár lenne, ha a kukában landolna az a sok finomság! Készülhettek előre lebomló papírdobozokkal is, de még jobb, ha megkéritek a vendégeket, hozzanak magukkal saját dobozt. Szervezhettek gyűjtést is egy olyan munkahelyen, ahol…..
Zöld Esküvő Kössük össze! 2014.01.31 13:30:06
Biztos vannak Nálatok is, de a Nagymamánál biztosan lesznek, megmarad fonalak, amiből már se sapkát, se kesztyűt nem lehet kötni, mert annyira kevés. De mint mindenből, a fonálból is klassz dekorációt lehet készíteni az esküvőkre. Az egyik legismertebb szimbólum az…..
Zöld Esküvő Kerekerdő közepén 2014.01.28 08:53:07
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy esküvő, a kerekerdő közepén… Mesébe illő folytatás követi a mesebeli szertartást. Kalandos programnak ígérkezik a városi környezetünk közelében felfedezni a természet szépségeit és kiválasztani a szertartás helyszínét. Ha…..
Zöld Esküvő Toboz-csokor 2014.01.27 21:43:00
Nem csak a dekoráció készülhet tobozokból - maga a csokor is szerveződhet termések köré. Ő bizony sosincs szezonon kívül, nincs szükség hozzá sem üvegházakra, sem utaztatásra. Az alábbiakban néhány inspiráló ötletet gyűjtöttünk össze Nektek. Schnierer Kati Itt találtuk…..
Az ősi víz elem minden kultúrában fontos szerepet kapott, és kap napjainkban is. Igazi tisztító, gyógyító erőként tartjuk számon, amely mindig valaminek a születését, teremtését fejezi ki. Így nem hiányozhat az esküvői itallapról sem, mely az ifjú pár közös életét…..
Egy kedves ismerősünk izgalmas cikke jelent meg a Harmonet oldalán a környezettudatos esküvőkről. Számos tippet sorakoztat fel arra vonatkozólag, hogyan lehet túllépni a zöld színűre tematizált „öko-esküvőkön", vagy az újrahasznosított papírra készülő meghívókon, s ír…..