Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodor Máté

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 12-én ismét elfelejtik bezárni Budapest artmozijait, így a filmfalóknak újra lehetőségük nyílik, hogy a hungarikumnak is beillő művészmozikban élvezhessék a a közel- és a régmúlt filmes sikereit. Ha esetleg még nem döntöttél, hogy hova szeretnél menni, és mit szeretnél megnézni, akkor mi most…..
Budapestiként te is úgy járkálsz a városban, hogy benéznél minden olyan ház udvarára, aminek megtetszik a homlokzata? Ha a mindennapok során elgondolkozol azon, milyen lehet egy ismert épület belülről?  Ha a kérdésekre igen a válaszod, és szeretnéd tudni, mi is lakozik Budapest ezer arca mögött,…..
A világ homofóbb felét megrázta, hogy az élőszereplőket is felvonultató A szépség és a szörnyeteg című filmben akad egy szereplő, aki nyíltan meleg. Alapból gondolkodtam, hogy meg kéne nézni, hiszen a kedvenc Disney-történetemről van szó, de aztán felötlött bennem, kötelező megnézni csak azért, mert…..
A karácsonyi Overwatch-képregényben derült ki, hogy a játék egyik karaktere, Tracer leszbikus. Ezen persze páran kiakadtak, mivel nem igen fért bele a heteroszexuális gaming világba. Sajna a kis laptopomon nem futna el maga a játék, de tegyük fel a kérdést, csak Tracer miatt melegként kötelező…..
Jó, nem kell túl sok médiumskill ahhoz, hogy ez meg tudjam jósolni. Elég hozzá annyi, hogy ismerem a magyar tévénézők tömegeit, így látom, idén sem volt túl sok dolguk a tévék programinggal foglalkozó szakembereinek, amikor a karácsonyi műsorstruktúrát kellett összerakniuk...
Nem mondom, hogy úgy vártam a legújabb varázsvilágban játszódó filmet, mint ahogy az unokatesóim várják a Star Wars-saga folytatását, de azért jó érzéssel ültem be moziterembe, mert jó volt újra Rowling meséjét látni, hallani. És hogy éreztem magam, mikor a stáblista alatt elhagytam a székem? Na,…..
Azért talán egy picit borzasztó, hogy 22 évesen az élet hiábavalóságán, az álmok be nem teljesülésén, az ideák halálán morfondírozok napok óta. Ennek oka, hogy az Örkény István Színház Az ügynök halála című produkciója jár a fejemben...
Több ismerősöm Facebook-falán felfedezem időről időre a hvg.hu 2012-es cikkét, amelyben a Jobbik egyik képviselőjének törvényjavaslatáról adnak számot. Az ismerősök a linkhez fűzött kommentárjai indítottak el a gondolkozás útján, miért van az, hogy egy négy éves cikk még mindig indulatokat vált ki…..
Úgy egy hete jegyezte meg a lakótársam, hogy a délután háromra megbeszélt randi, nem is igazi randi. Kifejtette, egy ilyen eseménynek minimum a késő délutáni órákban kell kezdődnie, egyébként csak találkának lehet nevezni. Én ezek után utánanéztem, az etikett előírja-e, mikorra illik randit…..
A FilmÜnnep a mozi addícióval küzdő páciensnek tényleg maga a karácsony, hiszen ilyenkor töredékért nézheti meg a legújabb hollywoodi kasszasikereket, ráadásul, ha fogékony rá, érdekes beszélgetéseknek is a tanúja lehet. Összegyűjtöttem, hogy melyik filmeket várjom már nagyon, és ajánlok pár…..
Azon, hogy az egyik legformabontóbb sorozatban, a Modern Familyben transznemű karakter tűnt fel, nem meglepődtem meg. Azon viszont igen, hogy pont egy gyerek. Az eddig sem volt vitatott, hogy a tévészériákban sokkal több LMBT-szereplő jelenik meg, mint a filmekben, de a transzkarakterek felett eddig…..
Tizedik évadához érkezett Amerika kedvenc sorozata, a The Big Bang Theory. Az évtized alatt rengeteget változott a széria, az alapokra már csak nyomokban emlékeztet. De akkor miért is nézem még mindig? Röviden: a csoportdinamika miatt. Az elején olyan jó mikroközösséget alkottak meg, amely bár…..