Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pintér Miklós - hsp.blog.hu

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Példátlan médiaérdeklődés kísérte az első hazai Cochlear Nucleus Profile műtétet múlt hét csütörtökön a Szegedi Klinikán. Nem csak azért számított nagy eseménynek a beavatkozás, mert a világ legvékonyabb - mindössze 3,9 milliméteres - implantjait először ültették be…..
Egy nagyon jó hírt szeretnék veletek megosztani. Először kerül sor Magyarországon az egy ülésben, azaz egy műtéti folyamat során történő kétoldali cochleáris implantátum beültetésére holnap délelőtt a Szegedi Klinikán. A műtétet Prof. Dr. Rovó László végzi el, egy 16…..
Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen az elmúlt pár hétben három különböző országban jártam rock koncerten, amiből ráadásul két előadás immáron a valaha volt legjobb koncert képzeletbeli dobogóján foglal számomra helyet. A blog szempontjából a sokat emlegetett hogyan óvjuk…..
Az agyonrajongott szakállas nőimitátorok, a kreativitás Csomolungmáját ostromló banánevő focisták és a hallásproblémák kezelésére tökéletesen alkalmatlan mini halláserősítők világában igazi felüdülést jelent valami igazán jó hírről beszámolni. Bár ennek a hírnek nem…..
A mai hírfolyamban döbbenetes hírt közölt az Index.hu. Azt írják, hogy Nagykanizsán megverte szomszédjait, nagyothalló és siketnéma - gyerekeket, nőket -  egy ittas 'férfi', mivel azok hangosan hallgatták a televíziót. Hogy miért írok a blogon erről a kétségkívül gyáva és…..
Soha nem gondoltam volna, hogy mindenféle kényszerítő eszköz nélkül vagy netán egy elveszített fogadás eredményének hiányában egyszer magamtól leírom azt a szót, hogy bugyigumi. Egyelőre a sírvázát is csak óvatosan ízlelgetem, de hogy ezt a két szót egy szakmai blogon, a…..
A humoros reklámokról szóló sorozatunkban eddig hétköznapi szituációkat mutattunk be (Az orvosnál és A csengő). Kiváló holland kollégáink a Beter Horen-nél azonban 2009-ben egy igazi nagyágyút, az akkoriban még az Ajax Amsterdamban, napjainkban pedig az FC Liverpoolban futballozó…..
A tavalyi évben járta be a zenei világsajtót és a brit bulvárt a hír, hogy Noel Gallagher (47), az Oasis gitárosa és fő dalszerzője fülzúgástól szenved. Azóta kiderült, hogy Noel testvére, az énekes Liam (42) is hasonló cipőben jár, évek óta küzd a tinnitus-szal. Amikor…..
Azt hiszem, a hallással kapcsolatos témákat tekintve nincs ennél kényesebb. Minden leírt vagy kimondott szónak hatványozott súlya van. Valamiért mindenki ódzkodik attól, hogy úgy fogalmazzon, ahogyan azt valójában gondolja, vagy egyszerűen kerüli a véleménynyilvánítást. Itt az…..
Jobb lett volna Eddie Vedder-ről értekezni, mert őt tényleg nagyon kedvelem. A Pearl Jam énekese hasonlóan sok energiát fordít karitatív szervezetek segítésére, mint Paul David Hewson, ismertebb nevén Bono, a U2 frontembere. Mindketten az igazság, és a jó ügyek elkötelezett…..
Hát ez könnyű lesz – gondoltam magamban. Egyből beugrott legnagyobb kedvencem, a Twin Peaks, és a David Lynch író/rendező/géniusz által zseniálisan megformált FBI területi igazgató, Gordon Cole karaktere, aztán… nagyjából senki és semmi. Kezdődhetett a kutatómunka, vajon mit…..
Van az a vicc a terepszínű kabátról. Amikor bemegy a katonai boltba az egyszeri vásárló: Terepszínű kabát van? Mire az eladó: Van! Csak nem találjuk. Na, valahogy így vagyok az egyes hallókészülék forgalmazók hirdetéseiben a láthatatlan jelzővel illetett hallókészülékekkel…..
Amikor valaki abba a szerencsés helyzetbe kerül, hogy interjút készíthet egyik legjobban kedvelt vígjáték színészével, akkor a szokásosnál is jobban megpróbál felkészülni a beszélgetésre. Mindez azonban teljesen mellékesnek tűnik, ha az interjúalany Straub Dezső, Jászai…..
Legutóbbi humoros reklámfilmek témájú posztunkban egy nagyon kedves és szellemes reklámfilmet mutattunk be Tulipániából. Most ismét a hollandiai Beter Horen egyik kiválóságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Nincs se fapapucs, se szélmalom, se Arjen Robben, így a reklámfilm…..
Hallásproblémákról humoros reklámfilmet készíteni nem könnyű feladat, és nem csak a téma érzékenysége miatt. A kultúrális környezet, a helyi sajátosságok, az adott ország lakosságának nyitottsága és humorérzéke egyaránt meghatározza, és ezért különbözővé is teszi a…..
Átmeneti halláscsökkenés, fülzúgás, sokkolt hallójáratok. Röviden összefoglalva ez volt a tegnapi Nickelback koncert végeredménye. Az internetes közösség által meglehetősen szélsőségesen megítélt zenekar óriási buli helyszínné változtatta a Budapest Sportarénát. A…..
Amikor valaki úgy dönt, hogy hallás-rehabilitációval kezd el foglalkozni, akkor a fő motivációk között mindig ott szerepel az embertársak iránt érzett empátia, a tenni akarás, valamint az igény a segítségadásra. Segíteni a lehető legjobb eszközökkel, a legjobb megoldást…..
Hallásspecialista Blog Első poszt 2013.10.30 09:27:17
Pertl Petra, a Hallásspecialista Blog főszerkesztője kért meg, hogy az elsőt írjam meg én. Örömmel - válaszoltam neki szinte azonnal, majd' két hónap gondolkodás után. Mert, hogy vannak itt ezek a dolgok az elsővel kapcsolatban. A látszat ellenére itt állunk a rajtvonalon Az…..