Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benke Péter

239 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
a zene mindenkié Boldog újévet! 2023.01.01 23:02:00
Minden zeneszerető embernek.A bécsi újévi koncert már elérhető:     ..
Bocskai-Kovács Éva operaénekes (szoprán) született Kovács Éva, Zenta, 1984 november 25. Életpályája Szülei  Kovács Ferenc és Kovács Mária egészségügyi dolgozók Bocskai István operaénekes néptáncos felesége 2010-ben énekművész, -tanár diplomát szerzett a Szegedi Zeneművészeti…..
Nagy László Adrián (Budapest, 1968.08.30.) - orgonaművész, tanár, zeneszerző, korrepetitor. Életpályája Szülei: Nagy László - könyvtáros, Bene Ilona Erzsébet - látszerész, optometrista A Zeneakadémia zongora szakán Keveházi Gyöngyi és Falvay Sándor növendékeként tanult majd elvégezte a Pázmány…..
a zene mindenkié Herczenik Anna 2020.11.30 08:57:00
Herczenik Anna operaénekes (szoprán), színész. Család Szülei Molnár Terézia és Herczenik Gyula, ikertestvére Herczenik Eszter kutatóbiológus. Cser Ádám zeneszerző karmester felesége. Gyermekük Cser Ármin (2016). Életpálya 10 évig hegedülni, majd 1992-től négy esztendőn keresztül énekelni…..
A zeneblog utolsó lapjára 2018 márciusában pont került, a project végetért.Szó nincs feltámadásról, folytatásról vagy újrakezdésről.Új fejezet nyílik ezeken a lapokon.A korábbi koncertbeszámolók után szeretnék bemutatni néhány, számomra kedves magyar zenészt.   eddig:Bocskai-Kovács ÉvaHerczenik…..
Kutyatulajdonosoknak napi probléma, hogy mit csináljanak, ha ürülékbe léptek, de ez azokkal is előfordul néha-néha, akik nem sétáltatnak rendszeresen ebet. Ha már megtörtént a baj, a következőket lehet tenni. Sima talpú cipő esetén Egy járdaszélen többször végighúzva távolítsd el a talpadról a…..
Puccini: Tosca Erkel Színház 2018 február 15. Harminc éves a mostani rendezés, nem egy nagy dobás, de vállalható, nincs benne semmi idiótaság, pedig lehetne. A ma divatos rendezői önmegvalósítás elvihetné a sztorit Rómából a mai sarkvidékre, aholis Scarpia egy kövér jegesmedve, egyedül ural egy…..
Nőből is megárt Bethlen téri Színház 2018 január 27 Pataki Éva Nőből is megárt a nagymama című regényét olvasva Tordai Terinek eszébe jutott, hogy milyen jól mutatna ez színpadon és sikerült elérnie, hogy láthassuk. 2017 december 8-án az Óbudai Kulturális Központban beszélgetésen vehettünk részt,…..
Anyám tyúkja Örkény Színház 2018 február 3. Sajnos már akkor is látatlanban ítélkezem, amikor eldöntöm, melyik színielőadásra ülök be és melyikre nem. Eszembe nem jutott volna jegyet váltani egy olyan előadásra, ahol színészek két órán keresztül verseket szavalnak, ráadásul főleg a középiskolai…..
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott.  Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy "Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban…..
Benke Péter 2018.02.04 12:10:28
@dr. mesterséges színezék: azért is érdemes volna utánanézned, mert akkor nem tévesztenél össze senkivel. Tudod, először a saját porta előtt söprögetünk...
Benke Péter 2018.02.04 12:11:52
@Benke Péter: no ez mellément, nem ide szántam, de olvasva az itteni előzményeket, nem is olyan rossz! :-)
Umberto Giordano: Andrea Chénier Anna Netrebko vendégszereplésévelErkel Színház 2017 december 29 Szeptember közepén vettük meg a jegyet, onnantól akár lázban égésről is beszélhetnék, annyian kérdezték, hogy megyünk/jövünk-e a Netrebkóra? Igen, persze hogy megyünk, de most még nem vagyunk elájulva…..
Előzetes figyelmeztetés a biztonság kedvéért: ami itt jön, NEM zenekritika (a szakma több professzionális művelője is részt vett az előadáson, majd ők kinyilatkoztatnak – ki névvel, ki név nélkül -, én a saját, személyes reflexióimat írom le, leginkább azt, amit magamnak szűrtem le tanulságként az…..
Benke Péter 2018.01.16 23:22:14
a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar hangversenye Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Kecskemét  2017 december 11. Én még Erdei Ferenc Művelődési Központnak ismertem Kecskemét cityben azt a modern épületet, ahova kifejezetten azért mentünk el mi hárman zenebarátok, mert hírét vettük, hogy Cser…..
a Wagner Társaság adventi koncertje Marczibányi téri Művelődési Központ 2017 december 10. Nagyon nehezen indultunk el a jó meleg szobából, elfújtuk a koszorún a két gyertyát és kiléptünk a hideg szélbe, mert a kedves meghívásra nem lehetett nemet mondani.Advent második vasárnapján három órakor a…..
a zene mindenkié Dés a Müpában 2017.12.12 16:40:02
Nagy utazás Dés László estje MÜPA Bartók terem 2017 november 25. 16 óra Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, A dzsungel könyve, Valahol Európában, A Pál utcai fiúk, Férfi és nő… - ez mind Dés László szerzeménye. Ilyenek hallgattunk két órán keresztül, technikai…..
a zene mindenkié Opera-macera 2017.12.12 14:56:15
A Nemzeti Filharmonikusok Ifjúsági sorozata MÜPA Fesztiválszínház  2017 december 3. Dinyés Dániel operabeavatóinak köszönhetően lettem törzsvendég a Villány környéki Ördögkatlan Fesztiválokon, és nagyon örültem, amikor a Katona József Színház Kamrájában Göttinger Pál rendezővel kiegészülve,…..
A Budapesti Fesztiválzenekar Hangversenye MÜPA Bartók terem 2017 december 2. Bach 3. Brandenburgi versenyével indult a mai este, korabeli hangszerek szóltak, 3 hegedű, 3 brácsa, 3 cselló, 1 nagybőgő, csembaló - és egy orgona, amin Fischer Iván játszott, miközben vezényelte is a barokk…..
Verdi: Traviata Erkel Színház 2017 december 1. Ki tudja, hányadszor ülünk be megnézni Violetta szomorú végét, mert szeretjük ezt az operát  és frenetikus alakításokat őrzünk belőle. Legutóbb Kolonits Klára és Boncsér Gergely énekelt csúcsot ebben a darabban, az egyikük pozitívat.Bérletszünet van és…..
a zene mindenkié Rossini Szegeden 2017.11.24 16:00:07
Gioachino Rossini A sevillai borbély Szegedi Nemzeti Színház 2017 november 23. Ha választhatnék, melyik zeneszerzővel vacsorázzak együtt, egészen biztosan Rossini lenne az. A Tolvaj szarkát már gyerekkoromban is szerettem, az meg csak rátett egy lapáttal, amikor ez volt a kísérőzenéje a Medve és a…..
Donizetti: Lammermoori Lucia Erkel Színház 2016 december 3 és 4. + az Opera japán turnéja Némelyik előadás olyan hatással van rám, hogy sokáig, olykor hosszú hónapokig keresem a szavakat és ha nincs valami megfelelő apropó, akkor az idő múlása miatt kimarad a blogból. Donizetti Lammermoori Luciája…..
Élet és halál táncai Pannon Filharmonikusok Bogányi Gergely, Cristian Mandeal MÜPA, 2017  november 17. Cristian Mandeal román karmesterről nem túl sok magyar nyelvű információt találni a neten, röviden megemlékezik róla a port.hu a Nemzeti Filharmonikusok és a Pannon Filharmonikusok weblapja  és…..
Gaetano Donizetti: Szerelmi bájitalErkel Színház2017 november 11. Teljes teltház. Jó látni, hogy rengeteg a fiatal.Nemrég jeleztem az Operának, hogy célszerű lenne felülvizsgálni azt a megengedő lazaságot, hogy minden későt beengednek, a hostessek magassarkúban klaffogva kísérik őket az erkély -…..
Verdi: RequiemErkel Színház2017 november 2. Napra pontosan egy éve hallgattam az Operában, most az Erkelben.Sümegi Eszter szoprán, Szántó Andrea alt, a Stiffelioban hallott mexikói Hector Lopez Mendoza tenor és a tavaly Marton Éva énekverseny fehérorosz nyertese, Alexander Roslavets basszus. A…..
Az őszt, mint a természet nyugalomba vonulásának időszakát tartjuk számon, mikor a kerti teendők egyre fogyatkoznak, novemberre pedig már nem is maradnak. Ez azonban csak részben igaz, számos zöldségféle vethető például még novemberben is, sőt, még a hónap vége felé sincs későn! November vége persze…..
Verdi: StiffelioErkel Színház2017 október 30. Egyszer egy nagyon okos ember azt mondta, hogy nem kell mindent megérteni, elég csak megélni úgy ahogy van. Oké, akkor nem akarom megérteni, hogy miért állítanak színpadra egy kevéssé ismert Verdi operát úgy, hogy külföldről hoznak karmestert és…..