Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bomi

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár cigányhifi 2011.10.03 12:09:00
A cigányhifi terjedésének a főoka az, hogy az alábbiakban majd körülírt szegmens  a maimagyar p(o)iacon kizárólag a Provident , az LMP és a megélhetési/szociológusok meg érdekvédők  tekintetében számít piacnak. Még a Tárki sem tudja ezen rétegek…..
bomi 2011.10.04 11:30:07
@ekkerjoz: elnézést, hogy nem a témában, de erre a megjegyzésre reagálnom kellett (volna egy kissé keserű lájkkal).
És azért nagyon hiányzol, az anyaföld különösen...
Egy általunk ismeretlen huncut német ember készítette ezt a felvételt egy apró repülő fedélzetéről. Fókuszban a Nyugat-Balaton, Keszthelyi-öböl - egy-egy pillanatra ellátni keletre is. Azért Tihanyig sajnos nem. De itt van helyette Szigliget, Badacsony, Keszthely, Fenékpuszta. A…..
Minap értelmeztem egy konferencián, hogy a KÁT-rendszer meg fog szűnni....gondoltam na végre, ritkán találunk ki ekkora marhaságot, hogy olyan rendszerben támogatjuk a megújuló energiát, ami magyar viszonylatban nem megoldható: mivel nincs annyi szél, mint az Északi-tenger…..
bomi 2011.02.11 02:30:49
Hát, a KÁT nem szűnt meg, sajnoa. Az erőművek továbbra is buntetlenül, sőt, állami támogatással rabolhatják le erdeinket.
Érdemes ezt a tanulmányt:
www.rekk.eu/images/stories/letoltheto/wp2009_5.pdf
és ezt a cikket:
hetivalasz.hu/itthon/faert-az-erdot-26001/
elolvasni.
Egy tavalyi hozzászólásom egy vitához ebben a témában (érdekes megállapításokkal):
bodoky.blog.hu/2010/04/19/beleronditunk_az_interpauzaba/fullcommentlist/1#c9903817
Kíváncsi vagyok a véleményedre.
(Igazából ez alapján a cikk alapján, felháborodottan keresgélve találtam ide:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/10/miert_dragabb_az_aram_magyarorszagon/ - TUDOM, hogy hazudnak.)
Geológusokat, oceanográfusokat, biológusokat és ökológusokat hívott össze a NASA csütörtökön tartandó sajtótájékoztatójára. Az űrügynökség fontos asztrobiológiai bejelentésre készül, ami meghatározó lesz a földönkívüli élet nyomait kereső kutatások…..
bomi 2010.12.01 13:20:48
@registraal: tévedsz.
Pilu Kommandósok VS kismamák 2010.10.06 08:10:00
 Súlyos kor-, és kórkép ez. Gyalázat. Olvasat #1: Kommandósok mennek egy - ránézésre - negyvenkilós nőért. Nem lőtt, nem rabolt, nem robbantott, és még csak meg sem zsarolt senkit, missziójának tekinti az otthonszülést. A jelek szerint társadalmunk, államunk torkán…..
Három fideszes és egy szabaddemokrata országgyűlési képviselő több parlamenti megszólalásban és írásbeli kérdésekben is firtatta az MVM offshore cégekhez vándorolt milliárdjainak sorsát, ám rendre semmitmondó válaszokat kapnak a kormányzat illetékeseitől. Update: Oszkó…..
bomi 2010.09.13 10:32:40
A folytatás az ÉS-ben: www.es.hu/?view=doc;26759 Szintén Bodoky Tamás nagyon részletes összefoglaló cikke, a legújabb fejleményekkel. Pl. a Fidesz visszakozott, mindenre megtagadja a választ. Az összes forrás szerint "nagykoalíciós mutyiról" van szó, felfoghatatlan mennyiségű pénz tűnt el. Ha minden igaz, ez egy cikksorozat első cikke.
bomi 2010.09.17 09:27:45
Az Indexet első fokon a következő közzétételre kötelezték egy ügynökös ügyben, átvett anyag alapján:Azt a valós tényt, hogy a felperes édesapjáról az állambiztonságiszolgálat kiállította a beszervezéséről,szóló 6-os kartont, és azintézkedési terv szerint megbízta…..
bomi 2010.09.08 23:44:53
@Jogász: @A Nép - Te vagy!: Annyi azért tudható, hogy a bloggazda az index kiváló ügyvéde/jogásza, Bodolai doktor.
A toronyóra elütötte az éjfelet, ez itt a viccóra. Köszöntsük hangos tapssal Bencze Attilát, a magyarságunkat mint muraközit meglovagló erdélyi spammer-költőt, aki ki tudja, hány anyországbeli postaládát fertőzött meg a hajtás után olvasható reklámlevelével. Hogy kivel is…..
A Fidesz helyretette a Hírcsárdát, avagy a hónap legnagyobb öngólja. A Hírcsárda egy kamuhíreket halálos komolysággal megjelentető oldal, és egyszerűen zseniális. Nézzünk meg pár "hírt" az elmúlt napokból, valószínűleg ezek is mind megtévesztették a…..
  A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense határozott hangú üzenetben szólította fel a Hírcsárdát, hogy távolítsa el a Hoffmann Rózsáról megjelent, az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítást. A Hírcsárda eleget…..
bomi 2010.07.02 15:09:49
@Zigomer Trubahin: +1 Médiahack. Nagyon jól sikerült, lásd a "megrendült" hívások (v.szleg a Hírcsárda (telefon)betyárjaitól). (És lásd a Hírcsárda ugrásszerű ismertség- és látogatottságnövekedését,)
A Zsámbéki-medence civiljei az elszámoltatóbiztoshoz fordultak, hogy a pátyi ingatlanpanamát is vegye fel a feketelistájára. A nyílt levelet változtatás nélkül adom közre.Tisztelt dr. Papcsák Ferenc! Páty, Telki és a Zsámbéki-medence lakói nevében kérjük a Tisztelt…..
bomi 2010.06.29 23:56:13
@patbateman: ez óriási... mi is volt ez valójában? Nem tűnt túl spontánnak a kivonulás (még ha jogos is volt a felháborodás Bognár eljárásával szemben). Júli 15-ig lesz másik (határozatképes) ülés?
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
2010. május 27-i precedens értékű jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az egyetemi vezetők fizetése mindenki számára megismerhető adat. A Bodoky Tamás újságíró és a TASZ által indított próbaper a gödöllői Szent István Egyetem ellen indult,…..
bomi 2010.06.22 10:24:46
A rektorok minisztérium által jóváhagyott havi juttatásainak összege tegnap kikerült az OKM honlapjára:
www.okm.gov.hu/kozerdeku-adatok/felugyelt-koltsegvetesi/rektori-juttatasok-100621
Érdekes, hogy ezt sem a rektorok vagy az egyetemek tették közzé, nem is a rektori konferencia, hanem a minisztérium, a birtokában lévő, általa korábban jóváhagyott fizetési listák alapján. Nem vagyok biztos benne, hogy ez megegyezik a tényleges teljes havi juttatások mértékével.
Közvetlen link a listára: www.okm.gov.hu/kozerdeku-adatok/felugyelt-koltsegvetesi/rektori-juttatasok
Index cikk: index.hu/belfold/2010/06/22/brutto_3_5_milliot_kap_a_legjobban_kereso_rektor/
Márciusi állásfoglalása nyomán beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, amelyben indítványozta Páty Község Önkormányzatának egy 2006-os rendelettel elfogadott szabályozási terve, a hatályos településszerkezeti tervet…..
bomi 2010.05.22 12:22:18
@bomi: Bocs, ez a kokós kép: www.pfla.hu/userfiles/image/2008-2009/koko0520-1.jpg
@ó jaj: Hát elnéztük. De ez – ha igaz, amit @sokan vagyunk de elegen: mond, akkor – jó hír: KBJ (v.szleg Tamásnak is köszönhetően) nemkívánatos személlyé válhatott a kép szereplői számára. És a Sedesáról (meg a pátyi fejleményekről) érkező legutóbbi híreket figyelve egyre nyilvánvalóbb, hogy a Miltonnak egyébként is befellegzett...
bomi 2010.05.27 22:13:28
@mediocris: Részlet Semjén Zsolt (me-h) Heti Válasz-beli interjújából:
"SZs: (...)Magyar Nemzeti Bank elnökével, aki olyan, mint a szomszéd faluban kocsmát működtető detoxigazgató.

HV: Ha az erkölcs ilyen fontos Simornál, hogyhogy Gergényi Péter 2006 utáni üzlettársa lehet a belügyminiszter?

SZs: Pintér Sándort nem ferences novíciusnak kértük föl. Az ország számos részén katasztrofális a közbiztonság. Csak egy par excellence rendőr tud rendet rakni. Amikor először tárcavezető lett, másnap megszűntek a robbantgatások, amelyek addigra Kuncze Gábor belügyminisztersége idején mindennaposakká váltak. 2006 őszével kapcsolatban pedig nem lehet maszatolás. Ezért kapott megbízást Balsai István. A Simor-párhuzam ráadásul sánta. Ha az MNB-elnök az egyetlen ember lenne, akinek monetáris zsenije kihúzhatná az országot a csávából, akkor állna meg. De nem áll."

( hetivalasz.hu/itthon/semjen-pinter-sandort-nem-ferences-noviciusnak-kertuk-fol-29290/ )

Semjén ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy Pintér erkölcsileg éppúgy vállalhatatlan figura és nem való a posztjára, mint Simor, csak nála (Simorral ellentétben) nem találtak szakmai szempontból alkalmasabbat az adott pozícióra/feladatra – vagy tényleg Csányi nyomta be...
  A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) nagy határhúzó és emléktábla-avató nekibuzdulását Kassa, Komárom és Pozsony mellett az internet sem úszhatta meg. Lopoutoek mikrobejegyzése nyomán derült ki, hogy Ján Slota csapata virtuálisan is keményen csapatja. Globalizáció?…..
bomi 2010.06.04 22:17:02
@slovak1: "I am Slovak, I don´t understand Magyar, I am your enemy" etc.
It's so sad that Slota's (and/or perhaps Fico's?) truthless anti-hungarian argumentations could led anybody to conclusions like yours...
bomi 2010.06.05 08:51:28
@slovak1: When you're quoting (Fico quoting) Viktor Orbán, you have to realize the context. He said: "Let us remember that Hungary is the only country that is bordered by itself (you have to understand it well: Hungary is bordered by its historical self, also along the Hungarian border everywhere there are still Hungarians living on the other side). From the point of view of our national interests the most important issue for us is the reunification with the cut away pieces of the nation, WITHOUT REVISION OF BOUNDARIES."
Yes, there are a few people here still dreaming of Big Hungary (you need to know that about 1/3 of the Hungarians are still living in the neighbor countries, cut away with the enforced treaty in Trianon 90 years before), as well as there are Slovakian people dreaming in a (never been) Big Slovakia (with virtually no Slovakian people cut away by enforced borders).
Slota's messages like "Slovakia has good tanks and we can raze Budapest with them" (to quote a moderated one) – doesn't help the situation also.
A hír: A legkisebb is számít: Gaskó.( Az áruház kirúgta a szervezet két tagját, ezért a Liga Szakszervezetek elnöke nekiment a Tescónak.) Egy mondatban: Úgy van-úgy van: buzizzunk még egy kicsit a multikkal, hátha elmennek a picsába. ..
bomi 2010.06.04 20:01:48
@idelle: Hál'Istennek a munkáltatók is így érzik sokszor, remélem, ebben az ügyben is meglesz a hatása a fellépésének. A sajtója tényleg nem túl jó, de én tudok pár ügyről, ahol nagyon sokat tett a munkavállalókért.
bodoky A bodoky blog új ruhája 2010.06.03 23:01:30
Dohány Tamás keze munkáját dícséri. Kérnék szépen észrevételeket, meglátásokat, jó lesz így vagy változtassunk még valamit rajta? ..
bomi 2010.06.04 09:53:36
@bodoky: És a blogtulajdonos hozzászólásait el kéne különíteni legalább v.mi halványzöld háttérrel a többitől ;-)
bomi 2010.06.04 19:49:46
@dtamas: Kösz, látom, így jobb, de ez meg szerintem kicsit a ló tulsó oldala, @vizipipa: kommentje szerint 1 px-szel nagyobb betű, 3 px-szel nagyobb sortáv jobb olvashatóságot eredményezne. A kommentek fejléce még mindig tolakodó, 14px-es bold nick, kenyérméretű (vagy kisebb), nem bold URL és idő, utóbbi esetleg jobbra igazítva (float:right), utóbbi kettő akár halványabban, vagy színnel (pl. sötétzöld) az egész kommentfej. A "válasz erre" is túl nagy, talán nem kéne bold sem.
Bocs, teljesen szubjektív, csak így nekem kicsit harmonikusabbnak és olvashatóbbnak tűnne.
bomi 2010.06.04 19:56:05
@bodoky: bocs. Remélem, azért nem ment el tőle a kedved, jó ez, jobb, mint volt, és lesz még jobb is. És tényleg nem lényegi kérdés, Te hoztad fel, a tartalom sokkal fontosabb, ahogy @ó jaj: is írta. Ha lesz további megjegyzésem, azokat majd @dtamas: -nak küldöm privátban (remélem, neki sem ment el tőle a kedve).
2009. szeptember 23-án a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet egy közleményt adott ki "A BAJNAI GORDON VEZETTE KORMÁNYZAT ÚJABB RENDŐRELLENES INTÉZKEDÉSÉRŐL" címmel. Ebben többek között az ellen tiltakoztak, hogy az ORFK 122 rendőrségi dolgozót kívánt…..
bomi 2010.06.02 13:55:29
@öööö...izé: Ne keverjük a fikciót a valósággal. Itt semmi ilyesmi nem történt, semmiféle büntetőüggyel nem volt kapcsolatos a kifogásolt TMRSZ-cikk. Ráadásul alaptalanul citálod ide a HJT-t, az – mint a nevében is benne van – nem általánosságban a rendvédelmi szervekre vonatkozik, csak és kizárólag a Honvédségre (nem véletlenül, itt sokkal több jogkorlátozás van).
Egyébként ha már ezt a törvényt idézed, akkor idézhettél volna belőle egy olyan szakaszt, ami valóban kapcsolód(na) az ügyhöz (ha honvédségi ügyről lenne szó), és amelyet a "szükségesnél" jóval szélesebb körű lefoglalással vastagon megsértett az ügyészség:
"32. § (2) A Honvédség nem követelheti meg azt, hogy az állomány tagja az érdek-képviseleti hovatartozásáról nyilatkozzék, nem szüntetheti meg az állomány tagjának szolgálati viszonyát, és nem okozhat hátrányt az állomány tagjának az érdek-képviseleti hovatartozása vagy tevékenysége miatt."

Ez a megjegyzésed meg – egy szakszervezeti vezetővel kapcsolatban – mérhetetlenül cinikus (amellett, hogy a benne foglalt burkolt vád is hamis):
"nem kötelező itt dolgozni, ha meg így döntesz, akkor mérlegeld a következményeket... "
bomi 2010.06.02 14:04:52
@Zuzu Petals: Már többedszer felhozod, hogy miért nem csinál magának a Jobbik egy TASZ-t, ha nem tetszik a tevékenysége.
Ha olvastad volna az első kommenteket, akkor észrevehetted volna @emzperx: hozzászólását, az NJA pl. tekinthető egy ilyen szervezetnek (bár ez sem sokkal "jobbikosabb" szervezet, mint amennyire a TASZ szadszos). És ők igenis foglalkoznak a TMRSZ ügyeivel is. Csak ugye a publicitásuk érthető okokból jóval kisebb...
bomi 2010.06.02 15:12:22
@zero: megmondom: egyikkel sem. Ráadásul az @öööö...izé: által idézett HJT nem is vonatkozik a rendőrségi állományra, csak a HSZT, ami viszont a véleménnyilvánítással kapcsolatban így rendelkezik:
"18. § (4) A hivatásos állomány tagja a részére kiadott parancsot, intézkedést – a 69. § esetét kivéve (vagyis ha azzal bűncselekményt követ el) – nem bírálhatja, azokról a jog- és érdekérvényesítő tevékenysége körén kívül véleményt nem mondhat, a szolgálati rendet és a fegyelmet sértő nyilatkozatot nem tehet, a sajtónyilvánosság igénybevételével hivatalos eljárásban magánvéleményt nem nyilváníthat."
Itt a véleménnyilvánítási jog korlátozása csak és kizárólag a személyesen őt érintő paranccsal/intézkedéssel kapcsolatos bírálatokra terjed ki, ráadásul a szakszervezet definció szerint "jog- és érdekérvényesítő tevékenységet" is folytat, vagyis még ez esetben sem vonatkozna rá a tiltás.
"(5) A szolgálati rendet és a fegyelmet veszélyeztető sajtóterméket a hivatásos állomány tagja nem állíthat elő, és nem terjeszthet, ilyen tartalmú plakátot, hirdetményt vagy emblémát nem függeszthet ki.
(6) A hivatásos állomány tagjai érdekképviseleti szerveinek a tevékenységi körébe eső hirdetményei a helyben szokásos módon nyilvánosságra hozhatók."
Ráadásul a (6) bekezdése itt erősen megkérdőjelezi az (5) alkalmazhatóságát is (még ha fel is merülne a "szolgálati rend és fegyelem megsértésének" gyanúja, bármit is jelentsen ez).
 Picsázmány:  „A házasságot, családot nem azért támogatja az állam jelképes és anyagi módon, hogy az állampolgárok szexuális önmegvalósítását finanszírozza, hanem azért, mert gyerekek születnek, akik fenntartják a nemzetet és eltartják az idősebb…..
Újabb remek hypotheticalfriend szösszenet kommentből. Kiemelem :)Jöjjön egy teljes egészében fiktív, ízig-vérig konspirációs teória. Senki ne vegye komolyan, viccelek. A valósággal való egyezés a véletlen műve. Vagy nem? Vagy mégis? A Sedesa pártfinanszírozási…..
bomi 2010.04.26 17:51:35
@vadaszok: "más a győzelmi beszéd, más az élet" - igen, én is ettől félek, ezért is fogalmaztam szkeptikusan (hátha nem akar s.ggget csinálni OV a szájából).

@murunga:
Számomra is az említett milliárdosok, meg Szász A., és a többi, előttem/egyelőre ismeretlen, háttérbe húzódó irnyító pénzember, ill. ezek strómanjai és megvásárolt/lekötelezett politikusok jelentik az "oligarchák rendszerét". És Pintér Sándor nagyon pontosan illeszkedik ebbe a vonalba mint pl. Orbán és Csányi bizalmasa.
bomi 2010.05.21 05:36:32
@Vfair:
> természetesen csak és kizárólag hőhasznosító biomassza-üzemekben érdemes gondolkodni
OK, ebben egyetértünk, csakhogy nyitva marad az a kérdés, hogy mihez van szükség állandó hőenergiára. A HMV-előállítás kiesik a pixisből, annak gazdaságos továbbítása még nagyvárosi lakótelepi szinten is nehezen kivitelezhető, és a felhasználás is viszonylag csekély, ráadásul a napi eloszlása is nagyon egyenlótlen. Fűtésre csak kiépített központi fűtéssel rendelkező lakótelepeken alkalmazható, és természetesen nem egész évben, csak a fűtési idényben – és persze akkor sem állandó teljesítményigénnyel. Marad esetleg a kertészeti felhasználás, üvegházak fűtése, dehát ez sem igényel egész évben folyamatos üzemet. Jó hatásfokú és extrém hosszú távú hőtárolási eljárás/megoldás nem létezik – a villamos energia tárolásáról ugyanez elmondható. Vagyis jó dolog a hőhasznosítású biomassza erőmű, de éves átlagban v.szleg a legoptimálisabb hőcélú energiakinyerés melllett sem közelíti a 60%-os hatásfokot – ennél ugye egy "mezei" kombinált ciklusú hőerőmű csak villamosenergia-termelés esetén is többet tud, egy modern háztartási vegyestüzelésű öntöttvas kazán hatásfokától meg jócskán elmarad. Annál nagyobb értéknek tartom az erdőket, mintsem hogy az erőművek rablógazdálkodásának áldozatává váljon (ezt itt @bomi: már kfejtettem a 2. bekezdés vége felé).

Köszönöm a linket, megnéztem a tanulmányt, nagyon érdekes olvasmány; direkt link a kutatásra:
www.rekk.eu/images/stories/letoltheto/wp2009_5.pdf
Mikor elkezdtem olvasni, mindjárt a szemembe ötlött a második oldal tetején a következő szöveg: "Készült a Bakonyi Erőmű Zrt. támogatásával". Ez ugye az a Bakonyi Erőmű, amely Demján tulajdonában van, és ahol 2004 óta több mint egymillió köbméter, nagyrészt a bakonyi erdőkből kivágott (nagy részben százéves tölgy)fát égettek el (ez több, mint 3000 ha tarravágott erdőt jelent!)? Erről szól ez a cikk: www.demokrata.hu/heti-hir/negyezer-hektar (sajnos sok tévedés, hibás számítás és következtetés került bele, a stílus is bulváros, de a lényeg benne van, érdemes elolvasni).
Itt már majdnem legyintettem, hogy egy ilyen "kutatást", aminek a témája "fás szárú energetikai biomassza Magyarországon", és amit közben az egyik legnagyobb erdőpusztító erőmű rendel meg és finanszíroz, nem érdemes elolvasni, de szerencsére mégis belenéztem. És ledöbbentem.
Kíváncsi lennék, hogy te magad olvastad-e...
A tanulmány "legfontosabb eredményei" közül néhány:
– Fatermelési célú (vagyis nem parkerdő, és nem is védett vagy védelmi célú) erdeink (ma az erdők ~60%-a ilyen) folyó növedéke (vagyis az a famennyiség, amellyel egy év alatt gyarapszanak a fák) az utóbbi évtized átlagában már 1 millió köbméterrel (több mint 10%-kal!) kevesebb, mint a becsült éves kitermelés - és a kitermelési tendencia növekszik. (Vagyis évről évre fogynak a kitermelhető erdők, az éves növekmény nem fedezi az éves kitermelést.)
Ez ellentmondani látszik a te állításodnak, miszerint
> A teljes felhasználás (...) belül marad az éves növekményen
Ez max. a teljes n0vekményre lehet igaz, de a fatermelési célú erdőkre nem!
– A hivatalos, MGSZH által nyilvántartott éves fakitermelési adatoknál 50%-kal nagyobb a tényleges fakitermelés, vagyis az összes kitermelés, harmada illegális, értsd: falopás, "fekete vágás"! (És ennek nagy része az erdő kezelője által illegálisan kitermelt és eladott fát jelenti, amelynek vásárlói – utánaolvastam, nem csak az én tapasztalataim szerint – az ún. "biomassza", valójában fatüzelésű erőművek).
– Az összes hazai felhasználás 80%-a (és a kitermelés ~50%-a) tüzifa, ennek 71%-a lakossági (ezt én nem nevezném "mérsékelt felhasználásnak"), a többi – a kitermelt tüzifa harmada – már most az erőműveké (és csak a mi térségünkben éppen bővítik a Pécsi Erőművet, amely jelenlegi fafelhasználásának is alig 25%-át tudja fedezni a mecseki erdők pusztításából, ill. februárban adták át a komlói biomassza-erőmúvet)!
– A megújulóenergia-felhasználásunk 85%-át adja az összes tüzifa-felhasználás.
– A 2020-ig az EU által elvárt 13%-os megújulóenergia-arány eléréséhez, ha azt – a mai felhasználási és erőműépítési tendenciák, ill. a reális várakozások szerint – hasonló arányban fásszárú tüzelőanyagokkal akarjuk elérni, és meg akarjuk akadályozni az erdőink teljes letarolását, akkor ezt a célt 3-400 ezer hektár energiacélú fásszárú ültetvény telepítésével tudnánk elérni! Összehasonlításul: ma 1500 ha területen nevelnek "energiafát", az összes erre engedélyezett terület nincs 2700 ha, a jelenlegi támogatási rendszer mellett és igények alapján néhány éven belül várhatóan max. 5 ezer ha fásszárú energianövény-ültetvényünk lesz...
– 2007-től már gyakorlatilag megszűnt a tüzifa-exportunk (ill. nagyjából megegyezett az import volumenével), de korábban is átlag 200 ezer köbméter/év volt. Továbbra is exportálunk viszont valamivel több, mint 1 millió köbméter ipari fát (bútor, papír, rost stb. alapanyagokat).
(Vagyis nem igaz, hogy az éves 1 millió köbméteres exportunk zöme tüzifa lenne.)
– A tüzifa ára a tömeges erőművi igények hatására 2002-től minden évben jóval az inflációt meghaladó mértékben nőtt, míg 1999-től 2008-ig az infláció mértéke 174% volt, a tüzifa ára 2008-ban elérte az 1999-es ár 260%-át (ezt csak az utólsó két évben, a hatósági árszabályozás megszűntetése után sikerült fölgáz árának überelnie, 2008-ra 300%-on volt 1999-hez képest, míg a szén ára végig nagyjából az inflációt követve nőtt csak).

Összefoglalva: a tanulmány alapján immár cáfolhatatlan TÉNY (és nem szimplán a visszásságok kategóriába tartozik), hogy az erőművek lerabolják az erdőinket (sőt, évekre lekötnek kitermelési kapacitásokat), és telhetetlenek. Az erdészetek pedig illegális (tar)vágásokkal asszisztálnak ehhez.

Érdekes jelenség egyébként az is, hogy Ausztriába – területének 40%-a erdő, Európában 3. Finnország és Svédország után – nagy mennyiségben exportál fát Magyarország (amely területének alig 20%-a erdő).

Végezetül egy a fent említettnél sokkal jobb, éppen a Pécsi Erőmű kapcsán megjelent januári Heti Válasz cikk, nagyon jól összefoglalja a témát, ezt is tényleg érdemes elolvasni:
hetivalasz.hu/itthon/faert-az-erdot-26001/
Csak az interneten olvasott a Blaha Sörözőnél 2006. október 23-án történtekről V. László nyugalmazott rendőr alezredes, derült ki a budapesti II.-III. kerületi bíróságon szerdán. Megismételt elsőfokú eljárásban vizsgálja a budapesti II-III. kerületi bíróság, ki lőtt…..
bomi 2010.05.13 01:19:13
@Vateraman: @Ianas: Gondolkodóba ejt, hogy egyes embertársaimat mi bírja rá arra, hogy ne szégyelljék nagy nyilvánosság előtt is a lehető legvilágosabban kinyilvánítani mérhetetlen f@szfejségüket. Mindenesetre köszönet az őszinteségetekért, nem mindenki képes erre (gondolok itt pl. az ezen a blogon néha feltűnően nagy számban előforduló bérkommentelők többségére).
bomi 2010.05.13 08:28:45
@mediocris: Ne etesd tovább a (vérkomcsi) trollt.

@simonmondja.: Nem lehet(ne) nehéz a rendőrségben dönteni. Csak a tisztesség hiányzik hozzá... és ebbe nem fér bele pl. senkinek sem a véresre verése (még a kődobálóknak sem!).
A feljelentésem nyomán megindult a büntetőügy az Indexet, az LMP-t, a TASZ-t, a Transparency Internationalt és szerény személyemet egy zsarolási kísérlet szereplőiként beállító Grupo Milton tulajdonos, Kovács Bence János, alias a "spanyol" ellen.   ..
bomi 2010.05.10 09:32:33
@éjjeli_alkesz: Bodoky nem jogász doktor. Gondolom nagy tapasztalata sincs feljelentéstétellel kapcsolatban. Bodolai talán lehetett volna körültekintőbb, és a feljelentésben a bíróság illetékességét indokolhatta volna. De erre most (ha jól számolom, holnapig?) megvan a lehetősége.
Nekem sincs jogi végzettségem, laikusként úgy értelmezem, hogy ha nem elírás a 17§(2)-re hivatkozás a feljelentésben, akkor talán tényleg elvárható lenne, hogy bizonyítékot mellékeljen a feljelentéshez arra vonatkozóan, hogy a PKKB intézkedett korábban ezügyben (ez ugye nem valószínű). Arról nem rendelkezik ez a paragrafus, hogy mi a teendő akkor, ha az elkövetés helye nem állapítható meg, és az sem tudható, hogy a terhelt melyik bíróság illetékességi területén lakik. (Gondolom van erre is v.milyen szokásjog, esetleg a bíróság első körben dönthetne arról, hogy melyik bíróság az illetékes, vagy elrendelhetne nyomozást KBJ lakcímének megállapírtására, ahogy azt egyébként kérték is a feljelentésben. De ha explicit hivatkozás történt a 17§(2)-re, akkor akár elvárható is lehetne, hogy erre vonatkozóan bizonyítékkal is előálljon a feljelentéstevő jogi képviselője.)
Ugyanakkor nem értem, hogy miért pont a 17§(2)-re hivatkozik Bodolai, és miért nem a (1)-re, mikor a cselekmény helye ismert (annyit legalábbis tudhatunk a tudósításokból és az MTI hírből, hogy KBJ a sajtótájékoztatóját Budapesten tartotta).
De mindegy is, gondolom azóta megoldódott az ügy, és a szükséges pontosítások megtörténtek a feljelentéssel kapcsolatban.
bomi 2010.05.10 10:55:22
@zugügyvéd: OK, korrekt (kb. erre gondoltam – @bomi: ). (Akkor ugye mégiscsak elírás volt a 17§(2)-re hivatkozás, (1) lesz az...)
A lényeg, hogy megoldódott a félreértés, és folyhat tovább az ügy.

@bodoky: Ez a szignós ügy tényleg érdekes volt. Nem vagyok annyira biztos ebben az előzetes felhatalmazásban, ill. hogy ez tényleg minden ilyen esetben rendelkezésre állt-e, és nem egy – akár visszadátumozott – egyedi, vagy ami még rosszabb, általános tartalmú (vagyis tartalmi megkötés nélkül bármilyen OGY v. bizottsági okiratra vonatkozó) "meghatalmazás". (Ja, remélem nem értettél félre, én is azt írtam, hogy nem gondolom, hogy sok feljelentéstevői tapasztalatod lenne.)
A reggeli műsorban, most másodszor azóta, hogy csapdába csaltak és élő adásban lecsesztek a Túlkapások miatt (műsorvezető: miért nem a csuklyás fasisztákról írt könyvet? arról mikor fog?, ilyenek), és utána mindezt "A zavargások közelében sem járt az Index…..
bomi 2010.05.07 22:55:14
@fenyvese: Ködös? Mert nem tudod beskatulyázni egyik szekértáborba se? És képes vagy magadról szegénységi bizonyítványt kiállítani azzal, hogy ezt közzéteszed. Ráadásul abszolút offtopik. Nőjjél fel...
bomi 2010.05.07 23:03:41
@patyicasino: Ezt nem értettem: "Fideszbe visszaszivárognak azok (...), akik megszavazták Gulyás Dénes kérése ellenére Don Orbán focisulis háromszázmillás korrumpálását". Kik szavazták meg Pátyon Orbán korrumpálását??? Akik visszaszivárogrank a Fideszbe? (Én eddig annyit tudtam, hogy a Fideszből Gulyás kezdeményezésére kizárták azt a három képviselőt, akik a népszavazás utáni ülésen megszavazták a tervmódosítást.)
Elmagyaráznád?